eToro – sosiaalisen kaupankäynnin ja sijoittamisen alusta

Maailman johtava sosiaalisen kaupankäynnin ja sijoittamisen alusta, nyt myös suomalaisilla on mahdollisuus sijoittaa osakkeisiin eToron kautta ilman välityspalkkioita.

Tänne keskustelua eToro kokemuksista.

2 tykkäystä

eTorolla on ainakin aivan mahtavia mainoksia. Laitoin alle muutaman, jos joku ei ole näitä nähnyt.

4 tykkäystä

Mihin perustuu tuo palkkiottomuus? Kai he jostain rahansa ottavat.

1 tykkäys

Tässä vaiheessa tunsin palan kurkussani…

kuva

saadaan iso tukku kotimaankin väkeä vähän tuomaan heiluntaa :scream:

1 tykkäys

eToron kustannuksista linkki alla.

Ainakin nostomaksu heillä on, eli eToro veloittaa nostoista kiinteän maksun ($5), joka kattaa osan kansainvälisistä varainsiirroista koituvista maksuista. Lisäksi on valuutanvaihtopalkkiot.

Osakekauppa on ilmaista, mutta CFD kaupassa on kuluja.

” In addition, all stock trades made on the Milan Stock Exchange (Borsa Italiana), Helsinki, Copenhagen and Oslo Stock Exchanges are executed as CFDs, regardless of the account regulation.”

&

” The eToro trading platform is not an exchange or a market. This means that you can only buy and sell stocks within the eToro trading platform. It is not possible to move open positions out of your eToro account to another broker or to another person. If you open a stock position on eToro, you are not issued a stock issuance certificate or allocated voting rights. Nonetheless, should the company issue dividends, your balance will be updated in accordance with your holdings.”

2 tykkäystä

Veikkaisin, että jotain spreadia voi olla myös. Luottamusta ei oikein herätä tuo ensimmäinen lause “Saat vastine kaikille rahoillesi…” Mielelläni kuitenkin ottaisin jonkun ainakin “lähes” palkkiottoman/kuluttoman vaihtoehdon myös tänne Suomeen.

Tämä spread vaikuttaisi oikealta veikkaukselta.

Huomioikaa verotus. Itselleni eToro on ei, ei. CFD-myyntitappiot eivät ole Suomessa vähennyskelpoisia myyntivoitoista
https://www.vero.fi/syventavat-vero-ohjeet/ohje-hakusivu/48914/johdannaisten_verotu/#4-hinnanerosopimukset-(cfd)
CFD:t ja verotus

Ei välityspalkkiota, mutta osto- ja myyntihinnan välinen ero (spread) on iso.

8 tykkäystä

Jos kopioi jonkun henkilön (CopyTrader), niin mistä tietää kopioituuko sit itselle CDF:ää? Ja lisäksi jos sit tulee tappiota, niin mistä tietää kuinka iso osuus tappiosta tuli osakkeita (vähennykelposta verotuksessa) ja mikä osuus CDF:ää (ei vähennystä)?

Mun just innostaa tässä eTorossa tuo jonkun hyvän mallisalkun tai henkilön kopiointi, mut tämä CDF pelottaa, jos tulee tappiota. Ja en ymmärrä, et miten voi tietää sit omat kuluni etukäteen, jos CDF:ssä on kuluja?

1 tykkäys

Kiinnostaa tämä eToro, kun voi näin köyhäkin ostaa noita desimaaliosakkeita👍. Onko täällä tämän palvelun käyttäjiä? Ainoat kulutko tulevat, kun kotiuttaa myyntivoittoja… eli se 5 euroa…
En aio pelata millään vivuilla tms.
Onko muuta huomioon otettavaa…
Vastauksista kiitollinen😁

Et voi vähentää verotuksessa myyntitappiota myyntivoitoista, koska eTorossa voi käydä kauppaa vain CFD:llä.

1 tykkäys

En näe eToro:ssa juuri mitään positiivisia puolia osakepoimijalle, ainakaan Suomen pörssiin. Koska kuten @MoneyWalker mainitsi menetät mahdollisuuden loppuvuodesta myydä tappiolliset omistukset ja keventää näin pääomaverotusta. Olen törmännyt tähän samaan aiheeseen tuttavapiirissä, kun firman mainoksia puskee läpi jatkuvasti esim. YouTube.

Lisäksi tuossa ylempänä on selitetty mistä eToro ottaa rahansa. Spreadeista. Jos yksinkertaistaa, niin kyllähän tuo kaupankäyntikulusta melkeinpä käy. Ilmaisia lounaita ei ole, ainakaan sijoitusmaailmassa. Euroopasta puuttuu vastaavat oikeat välittäjät kuten WeBull, Robinhood jne. Jenkeissä, jotka tarjoavat käsittääkseni aidosti kuluttomia ostoja ja myyntejä.

3 tykkäystä

Itselle toi ongelma on verotus. Eli jos kopioit jonkun salkkua, niin siellähän voi olla päivässä jo satoja myyntejä. Eli miten sä sit pystyt raportoimaan ne myyntivoitot verottajalle? Saako eTorista sellaista raporttia ulos, jonka tyydyttää verottajaa?

Eikö sit suomalainen voi käyttää WeBullia tai Robinhoodia? Vai onko ongelma se verotus?

Ei eToron kautta siis kannata sijoittaa Suomen pörssiin, mut siellä voi ostaa ihan aitoja oikeita jenkkiosakkeita “ilmaiseksi”. Eli voi tehdä ostoja pienillä summilla.

2 tykkäystä

Hei etorolaiset! Sanokaahan miten tuo etorossa saatujen myyntivoittojen suhteen tulee Suomen verokarhun kanssa menetellä?

Kyseessä on ilmeisesti arvo-osuustili, jossa kaikista myynneistä menee vero. Etoro tätä kansainvälisenä sijoitusalustana tuskin tekee, joten se jää sijoittajan vastuulle. Vaikka tili on ulkomailla (näemmä Kyproksella), niin näistä pitäisi silti maksaa heti veroa Suomeen?

Osaako joku sanoa, miten homma kuuluu hoitaa? Kiitos

1 tykkäys

Otin etoron syksyllä testimielessä yhdelle pelisalkulle.

Etoro ei tee verottajalle automattista yhteenvetoa, joten kaikki myynnit pitää lähtökohtaisesti eritellä veroilmoituksessa manuaalisesti Etorosta ladastavasta raportista. Ja tietenkin maksaa verot tuotosta.

Täällä on viitattu eTorossa olevaan suosittuun tapaan kopioida muita sijoittajia. Tämä voi olla houkuttelevaa, mutta tähän en ole lähtenyt odotettavissa olevien raporttihaasteiden takia. Ongelmana siis se, että kopioinnit ovat CFD kauppaa, jolloin tappioita ei saa vähentää.

Sen sijaan eToroa voi käyttää myös normaaliin osakekauppaan, ja silloin myös tappiot ovat normaaliin tapaan vähennettäviä. Kannattaa vaan tutustua, että tietää milloin on CFD ja milloin suora osakekauppa kyseessä!

eTorolla menee ilmeisesti aika hyvin, ja härkä-takkeja ja muita liikelahjoja tulee tämän tästä ulko-ovelle. Maksajana on silti käyttäjät. Eli vaikka kauppa on “kulutonta”, niin osto- ja myyntihinnat ovat aina huonommat mitä olisi todelliset kurssit. Isoin ongelma on silti ollut joidenkin osakkeiden sulkeminen. Toisinaan myyntiin ei voi ilmoittaa hintaa, vaan joutuu sulkemaan siihen mitä laidasta löytyy sillä hetkellä. Tällaisten osakkeiden kanssa ainut keino on seurata jostakin Tradingviewistä tai vastaavasti, että mitä ostolaidassa on tarjolla ennen napin painamista. Tämä voi helposti sulattaa joskus prosentinkin siitä tuotosta, jota laskuri myyntihetkellä näytti.

Palaan tähän palstaan näin veroilmoitusten deadlinen lähestyessä. Monet varmaan ovat lähteneet etoro-alustalla sijoittamaan enkä ole törmännyt tähän (aika oleelliseen) kysymykseen aiemmin.

Aloitin etorossa viime vuonna ja itse opin käytännön kautta, että CopyPortfoliot tekevät “rebalanssointinsa” vuoden vaihteen jälkeen (saattaa olla muulloinkin). Tämä tarkoittaa, että tapahtuu nopea salkun osakkeiden myynti-takaisinosto, joka menee pääomatuloverolle, kun etoro on luonnollisesti arvo-osuustili. Sinällään turhauttaa tämä heidän rebalanssointinsa, kun olen itse longina holdaamassa monen vuoden aikahorisontilla.

Kysyisinkin palstan tietäjiltä, että mitä tuo etoron “pause investment” käytännössä tarkoittaa? Jäädyttääkö se CopyPortfolion niin, että vastaavanlaista tilannetta (rebalanssointia) ei pääse syntymään ja voin rauhassa holdailla ilman vuosittaisia verorasituksia? Vai tekeekö “pause investment” edelleen myyntejä tilillä (mutta ei uusia ostoja), kokemuksia?

Asia erikseen on CopyTradereiden kopioiminen. Monet treidaavat hyvinkin tiuhaan, joten kysymykseni koskeekin näitä enemmän holdaus-salkkuja… Kiitos!

2 tykkäystä

Oho! eToro laajensi nyt myös Helsingin, Oslon ja Köpiksen pörsseihin Suomalaiset osakkeet nyt nollan euron välityspalkkioilla - Sijoittaja.fi
Valikoima toki suppeahko n 19 firmaa jos laskin oikein. mm Revenio, Harvia, QT jne puutuu eli taitaa olla vain OMXH 20 firmat