Euroopan turvallisuustilanne ja Venäjän aggressiot (Osa 1)

33 tykkäystä
3 tykkäystä

Miksi ei saisi olla? Kaikki Venäjään kohdistuneet tuhot on askel eteenpäin Ukrainan kannalta. Ei mitään sympatiaa Venäjää kohtaan. Kovaan pitää vastata kovalla, kun vaihtoehtona on luovuttaa ja antaa tuhota oma maa. Varmasti tapahtuu paljon siviileihin kohdistunutta väkivaltaa hyökkääjältä, joten kuulaa ilmaan vaan.

22 tykkäystä
25 tykkäystä

Varmasti näin. Pitää kuitenkin muistaa, miksi tässä tilanteessa ollaan. Ukraina on yksin. Se, että viimeisetkin tuulahdukset suomettumisen ajoilta pyyhitään nyt pois ja NATO-keskustelu ei täyty disinformaatiosta on mielestäni erinomainen asia. Elin sen ajan, enkä halua sitä takaisin. NATOsta saa ja pitää puhua. Tappiota Venäjälle Suomi ei tule koskaan kärsimään, oltiin NATOssa tai ei, mutta Adolf Ehrnrooth:n sanoin “Ei koskaan enää yksin”.

Sodan kasvoja →

https://twitter.com/OTregub/status/1497307066419007491?s=20&t=OwohDQ67trC7e8Lzo9fBHQ

Jos puolustustahto on tällä tasolla ei sodalla voi olla kuin yksi voittaja.

https://twitter.com/KatyaYushchenko/status/1496983880494198789?s=20&t=OwohDQ67trC7e8Lzo9fBHQ

71 tykkäystä

Menin suhteellisen aikaisin nukkumaan, heräsin myöhään ja nyt aloin käymään foorumia läpi, vaikka viimeaikaiset tapahtumat aiheuttamat aiheuttavat lähes kaikissa meissä vahvoja tunteita ja paljon viestejä on laitettu tästä aiheesta, niin varsinkin nämä asiat huomioiden keskustelu on pysynyt hyvänä ja mielenkiintoisena, kiitos siitä! :pray:

Jokaisen viesti aina omalta osaltaan ohjaa keskustelun suuntaa; asialliset ja informatiiviset ruokkivat laadukkaampaa keskustelua. Erityisesti viime aikoina on foorumilla pyydetty anteeksi tai/ja myönnetty oma virheensä, se jos mikä ruokkii hedelmällistä keskustelua.

Omasta mielestäni erityisesti viime aikoina keskustelut ovat osuneet oikeisiin ketjuihin, mutta muistutan vielä varmuudeksi näidenkin ketjujen olemassaolosta, jos välillä pohdituttaa sopiiko, joku viesti tähän ketjuun tai ei:

  1. Politiikkanurkkaus
  2. Inderesin kahvihuone (Osa 4)
    ja kolmanneksi sanoisin, että joskus jos haluaa jatkaa kahdenvälistä keskustelua, joka ei sovi ketjuun, niin voi laittaa ihan yksityisviestiäkin.

Toki täällä on ollut kaikille neljälle moderaattorille töitä, mutta tänne tulee valtavasti viestejä paljon ajatuksia herättävästä aiheesta, niin ei ole ihme, jos niitä liputuksia tulee ja monet ovat itsekin huomanneet virheensä sekä jälkeenpäin muokanneet viestiään tai poistaneet sen. Joskus saattaa käydä, niin että sinällään asiallinen viestisisältö saatetaan “pilata” nettikeskusteluissa asiattomilla kommenteilla ja sanoilla, eli joskus pienellä viestin viilauksella viestin laatu paranee merkittävästi. Olen huomannut, että täällä laadukkailla ja toisia kunnioittavilla viesteillä on ollut taipumus ruokkia lisää samanlaisia viestejä.

Alla on Ylen aamuinen juttu:

  1. Taistelut jatkuneet Ukrainassa
  2. Venäjä käytti veto-oikeuttaan YK:n turvallisuusneuvostossa
  3. Yhdysvallat, Britannia ja EU määränneet pakotteita Putinille

Oma tuntumani on, että keskustelu jatkuvasti hieman paranee täällä ja toivon, että pidätte tätä suuntaa yllä. Tämä ketju on todella monille meistä tärkeä ketju ja haluan kiittää kaikkia teitä keskusteluun osallistuneita, niin moderaattorina kuin lukijanakin. Toivotan jokaiselle nyt mahdollisimman hyvää viikonloppua!

60 tykkäystä

Niin. Tämä valitettavasti on se ainoa keino joka saa Venäläisen sotilaan ja sotajohdon miettimään johtajansa antaman tehtävän mielekkyyttä ja ehkä jopa hidastamaan suorituksen tehokasta toteuttamista. Ehkä jopa pysähtymään. Jos tehtävä osoittautuu menestyksekkääksi se vain lisää johtajan itsetuntoa jatkaa tällä tiellä. Jos suorittava sotajoukko alkaa kyseenalaistaa tehtävän mielekkyyttä tai helppoutta, siitä alkaa yksi tie estää tämän jatkuvan ja laajenevan.

13 tykkäystä

Tämä. Nyt vasta tajuaa että miksi kaikki pakotteet kohdistuvat venäjään. V-Venäjä on ollut mukana hyökkäävnä osapuolena yhtä lailla

75 tykkäystä

39 tykkäystä

Ainakin isoimmista Alkoista saa myös Ukrainalaista maustettua vodkaa, kävin hakemassa kannatusmielessä yhden jo eilen. :+1:

30 tykkäystä

Aiemmin tännekin linkkaamani Adam Something tubessa on luonut hyviä ja tähän asti luotettavia tilannekatsauksia. Lähteet Ukrainasta.

Selkeästi laadukkaat videot kaupunkiliikenteen suunnittelusta ovat antaneet vahvan pohjan raportoida sodan kulkua.

Näitä ei pysty jakamaan jostain syystä ainakaan tuben appsista, joten tässä kuvakaappaus osasta viimeisintä kommenttia.

Päätellen sieltä ja täältä tihkuvista tiedoista todellakin näyttää siltä, että huolimatta kuukausien valmistautumisesta on tähän lähdetty Venäjän puolelta ”soitellen sotaan”: erikoisjoukkoja uhrataan korkeariskisiin operaatioihin, logistiikka pettää jo nyt jne.

Todennäköisesti, kuten aiemmin todettu, hyökkäys koko Ukrainaan ei ollut se ykkössuunnitelma vaan lopulta tähän on ajauduttu (Putinin ajamana) harkitsemattomasti ja ylimielisesti Ukrainaa aliarvioiden.

Tämä ei taida ollakaan niin selvä peli, riippuen kuinka pitkälle Putin on valmis menemään. Aiemmat näytöt Tsetseniasta ei lupaa hyvää…

85 tykkäystä

Laitoin Alkoon palautteen että Venäläiset tuotteet tulee vetää välittömästi myynnistä ja korvata, jos mahdollista, Ukrainalaisilla tuotteilla.

91 tykkäystä

Kuluttajavalinnoista löytyy muuten ketju täältä :hugs:

25 tykkäystä

Syvä kumarrus. Arvostan suuresti. :grin:

Maailma on monimutkainen. Suomeen tuleva Stolichnaya-votka valmistetaan käsittääkseni Baltian maissa ja prosessilaitteiston ja -automatiikan on varmuudella toimittanut Valmet.

Mutta, yhtä kaikki, kyllä tällaiset boikotit purevat. Vaikuttaa siltä, että ihmiset ympäri maailmaa toimivat täsmälleen samoin. Paineen alla Venäjä murtuu ja murtuminen tapahtuu sisältä ulospäin.

31 tykkäystä
4 tykkäystä

Käsittääkseni vuodelta 2014.

3 tykkäystä

Ikävä kertoa, mutta ainakin Melitopol on varmuudella menetetty ja Harkova vahvistamattomien tietojen mukaan myös. (Lähteet: Twitter, CNN)

Edit. Kyllä siellä sinnitellään, mutta ikävän paljon uutisia asemien menetyksistä.

image

Edit. Melitopolia ja Harkovaa koskevat tiedot (varmistetuista) Ukrainalaislähteistä. Taistelut jatkuvat molempien kaupunkien ympärillä.

6 tykkäystä
36 tykkäystä

Pitää tunnustaa, että en tarkkaan tiedä miksi Ukrainan EU jäsenyys on ollut ns pitkässä puussa (korruptio, talousnumerot jne?), mutta nyt kun Ukraina taistelee monien mielestä koko Euroopan puolesta, niin luulisi heille pikatien EU jäseneksi tässä kohtaa suotavan. Jos huonosti käy, niin kohtahan sille ei enää ole mahdollisuutta.

Tämä varmasti helpottaisi ja nopeuttaisi tuen antamista myös.

Ja vahvistamattomia tilastoja tunnin takaa.

17 tykkäystä

Ottakaa nyt suolalla kaikki tuo uutisointi sota-alueelta. Eilen jo uutisoitiin Venäjän joukoista KIovan keskustassa. No ei siellä tainnut lopulta merkittäviä venäläisjoukkoja ollakaan, jos ollenkaan. Myös Sumyn alueelta ja Konotopista tulee hyvin ristiriitaista tietoa jatkuvasti.

24 tykkäystä