Euroopan turvallisuustilanne ja Venäjän aggressiot (Osa 1)

Venäjällä on paljon ihmisiä jotka ovat aivopestyjä. Tunnen itsekin yhden. Tämä tosin KÄÄNSI päänsä tämä kriisin myötä ja jopa kutsuu Putinia Putleriksi. Hän myös pelkää nykyään asua venäjällä.

23 tykkäystä

Tuo onneksi pienen valonpilkahduksen muuten synkkään tilanteeseen.

1 tykkäys

Pitää myös muistaa että Venäjä oikeasti valvoo nettiliikennettä tällä hetkellä. Siellä voi saada porukkaa oven taakse jutustelemaan jos netissä ilmaisee vääriä mielipiteitä. Eli jos tuo on tullut puheeksi avoimessa sähköpostiliikenteessä, ei sieltä päin välttämättä ole vaihtoehtoja - joko ei sano mitään, tai pistelee propagandan mukaista tarinaa. Tai sitten ne oikeasti uskovat. No, täältä käsin on vähän tehtävissä paitsi pistää bisnesyhteydet poikki ja todeta että selvitelkää sisäinen soppanne ja ilmoitelkaa kun johdossa on joku täyspäinen.

7 tykkäystä

Venäjän aggressiot Ukrainassa on jo nyt johtamassa ruokakriisin Afrikassa.

”Venäjän ja Ukrainan välinen sota nosti hinnat Egyptin kannalta kestämättömälle tasolle, sillä vehnän hinta nousi 44 prosenttia ja auringonkukkaöljyn hinta 32 prosenttia lähes yhdessä yössä. Vielä huolestuttavampaa on, että sota uhkaa myös Egyptin fyysisiä toimituksia, sillä 85 prosenttia sen vehnästä tulee Venäjältä ja Ukrainasta, samoin kuin 73 prosenttia auringonkukkaöljystä.”

Jos tämä sota pitkittyy, ja raaka-aineiden ja ruoan fyysinen arvoketju häiriintyy, nälkäongelman eskaloitumista ja levottomuuksia etenkin kehitysmaissa voi pitää varmana seurauksena. Vaikka nyt olisi helppo kannattaa vihapäissään ankaria sanktioita Venäjälle, ei koko maailmaa tule panna polvilleen energia-, raaka-aine-, inflaatio- ja ruokakriisillä. Venäjä on yksinkertaisesti liian iso tekijä raaka-aineissa ja energiassa, että se voitaisiin kokonaan eristää.

5 tykkäystä

Ukrainalaisilla on oma “Häyhä”. Saa poistaa, jos uutinen on jo ollut täällä.

10 tykkäystä

Itse aiemmin, ja vieläkin pohdin tätä - vaikken ihan MMThen asti mennyt, vaan vain takavarikoitujen varojen printtaamista, eikai inflaatio tiedä tuleeko uusi raha kiertoon säästöistä vai BRRRstä?:

Pätee aika tarkalleen myös esim kiinalaisiin, eli heilläkin isolla osalla kansaa varsin oma näkemyksensä ja aivan samoista syistä kuin venäläisillä. Mutta ehkä ei kannata rasittaa itseään suuttumuksella jos emme kaikki pelaakaan samoilla logiikan ja rationaalisuuden tasoilla. Itse hakkasin päätäni seinään tämän kanssa useita vuosia ennen kuin totuin.

6 tykkäystä

kehtaakin…

24 tykkäystä

Aina tällaisia nähdessäni puntaroin ensimmäiseksi voisiko kyse olla häpeästä, jota ainakin jossain vaiheessa pidettiin psykologiassa ihmisen voimakkaimpana tunteena – tai ainakin yhtenä voimakkaimmista. Se kuvailtiin vihaakin voimakkaampana.

Yksi reaktio voimakkaaseen häpeään on kaiken kieltäminen. Ihminen kykenee muokkaamaan ajatuksia häpeän välttämiseksi siten, että lopputulos on helpompi hyväksyä. Syntyy kuvakaappauksen kaltaisia tilanteita, joissa on helpompi toistaa jonkun toisen luomaa valheellista totuutta sen sijaan, että hyväksyisi tosiasiat tai käsittelisi tilanteen itse.

Oma koulutukseni on eksaktitieteiden puolelta, mutta häpeään tunteena olen tutustunut täydennyskoulutuksen, kirjallisuuden ja lukuisten omien kokemusten kautta. :slight_smile:

21 tykkäystä

Sattumat jatkuvat.

55 tykkäystä

-Silloin “tipahtaa hanskat”, ei ole todellista tarvetta muuttaa mitään kun ollaan jo sisällä EU:ssa, vrt vaikka Italia tai Kreikka.

6 tykkäystä

EU:lla pitäisi olla koeaika uusille jäsenille. Välttämättä oikeuksien ei tarvitsisi olla aivan 100% tuona aikana. Esim. 5 vuotta voisi olla hyvä. Ja kriteereistä pidettäisiin sitten oikeasti kiinni.

12 tykkäystä

Kyllä nyt pitäisi valtionjohtajien pystyä artikuloimaan ihan suoraa puhetta Putelle. Vahvempaa retoriikkaa, jolla osoitetaan että kärsivällisyys on lopuillaan ja tappamisen on loputtava!

Melko tiukan alkurypistyksen jälkeen meno on vähän rauhoittunut lännessä. Onkohan kyse sitten aseellisen eskalaation pelko. Täällä kotisohvalla alkaa olla jo mitta täysi, mutta minkäs teet?

4 tykkäystä

Minusta tuntuu, että Putin vain yksinkertaisesti ajattelee ettei ole hänelle eduksi yhtyä näkemykseen hänen muka pommittaneen kaupunkeja. Voihan sen ”perustella” vaikka siten, että on pyritty kohdustamaan vain strategisesti merkityksellisiin maaleihin (ja jos olisi haluttu hävittää infraa tai kohdistaa siviileihin niin kaupunki olisi maan tasalla). Mitään ei kannata myöntää itse.

1 tykkäys

Huumoria perjantai-iltaan.

64 tykkäystä

Nyt Oldfeki liikkuu aralla alueella, vaikka kanssasi olen samaa mieltä. Yuval Noah Harari mainitsi kulturismin nykypäivän woke-kansalaisen rasismiksi. Tuo mitä sinä harrastat on kulturismia. Miksi tämä on huono? Rasismi ja kulturismi kylvävät ihan samalla tavalla eripuraa ihmisryhmien välille ja aiheuttavat kärsimystä. Ei ratkaise mitään ongelmia.

On ihan sama, että perusteleeko toisen kansan heikkouden Tatu Vanhasen (Matin iskä) ja IQ and the Wealth of Nations avulla vai kulturismilla ja kultturillisilla syillä. Molemmat laittavat eri kansoja kasteihin, joka on nähdäkseni sellainen pandoranlipas, jota ei haluta enää avata. Kuljetaan mieluummin laput silmillä.

10 tykkäystä

-Jenkeillä sama tilanne, “Pahan akseli”, “jos et ole puolellamme olet vihollinen”. Jos arvosteli Irakin siviilien pommituksia, olit vihollinen ja potentiaalisesti sotatoimien kohde. Arvostelijat ja valheen paljastajat linnaan valtion viholisena. Esim case Snowden. Ei mitään eroa Venäjän ja Putinin toimiin. -Amerikan kansa hyväksyi ja kannatta Irakin siviilien teurastusta,

6 tykkäystä

Miten muuten Venäjän valtionvelka - onko pääosin kotimaan markkinoilta nostettua, vai onko muilla mailla paljonkin velkasaamista Venäjältä? Entä Ukrainalta?

Yritin löytää netistä tietoja mutta en siinä onnistunut.

Olet oikeassa. :slight_smile: Aihetta on vaikea lähestyä kenenkään suuttumatta. Mielestäni on silti parempi keskustella aiheesta, kuin hiljentyä. Jos ei ymmärrä ongelmaa, siihen ei voi koskaan löytää ratkaisua. Ja jostain syystä sitä tulee etsittyä ratkaisuja kaiken maailman ongelmiin – huvin vuoksi. Se on luonne.

Odotin oikeastaan pienimuotoista tyrmäystä kirjoitukselle, mutta tavallaan hienoa, että se on ymmärretty todennäköisesti tarkoittamallani tavalla.

12 tykkäystä

Käsittääkseni Suomessakin rikosoikeudessa saa syytetty valehdella niin paljon kuin jaksaa. Tämän nähdään olevan oikeus, koska itseään hän puolustaa. Ei siis mikään yllätys että Putin ei myönnä mitään.

3 tykkäystä