Euroopan turvallisuustilanne ja Venäjän aggressiot (Osa 1)

Kova ja kova. Viikko pari sitten Putinin katsottiin olevan nurkassa sotilaallisesti, poliittisesti, henkisesti, taloudellisesti… you name it. Osa mietti miten hänet talutellaan sieltä pois ilman ydinnapin painamista. Sotilaallinen fiasko on käynyt yhä ilmeisemmäksi sen jälkeen.

Silti: Tällä hetkellä hän asettelee ehtoja siihen ainoaan asiaan, joka pitää hänen valtahimmelinsä pystyssä. Miten tässä näin kävi?

7 tykkäystä

Saahan sitä aina ehdotella. Italia torppasi ehdotuksen heti, eikä muutkaan maat näytä lämpeävän. Länsi on mielestäni yhtenäisempi ja varmaotteisempi päätöksissään nyt kuin ennen sotaa.

@Ziibra tuon “>”-symbolin kun lyöt tekstin eteen.

Esimerkki

8 tykkäystä

Asettelee ehtoja, mutta sitten peruuttaa pois kun ymmärtää että ehtoihin suostuta. On hän edelleen hyvin vahvasti selkä seinää vasten:

  • Väestö ikääntyy
  • Aivovuoto ulkomaille kiihtyy
  • Perustason komponenteista pulaa
  • Talouden laskun kerrannaisvaikutukset alkavat iskeä (esim. vuokralaiset lähtevät kauppakeskuksista → vaikuttaa vuokratuottoihin → kauppakeskus menee kiinni). Huom! Näissä on aina viive
26 tykkäystä

Hän yrittää asetella ehtoja, mutta ne eivät mene läpi. Pakotteet sellaisia, etteivät taltuta sotilaallista hyökkäystä heti, eikä näköjään Putinin tarmokkuutta, mutta romuttavat Venäjän talouden, aivan varmasti.

Ps: mitenkäs saan vastattua viesteihin niin, että tuo lainaus harmaalla taustalla tulee tuohon?:sweat_smile:

4 tykkäystä

En nyt halua mitenkään mollata ketään, mutta Putin on KGB agentti kovasta päästä. Hän on toiminut Venäjän mafian kanssa Pietarissa. Martti J. Kari tiesi kertoa, että se kärpästen sylkeminen suusta oli suoraa mafiakieltä. Nyt mietitään läntisiä johtajia, jotka ovat… no miten sen nyt sanoisi … he ostavat kaupasta sen pehmeimmän lotus extra soft embon. Läntiset poliitikot tulevat pitkälti jostain nuorisojärjestöistä ja ovat olleet kaltaisiensa kanssa koko elämän. Sanna Marin tullut käytänössä kaupan kassalta. Scholz on entinen lakimies eli käytännössä luottaa erinäköisiin sopimuksiin. Macron on filosofiaa lukenut elitisti. Ei lännellä ole tällä hetkellä Churchillin tapaista vahvaa johtajaa joka pelaisi samassa liigassa Putinin kanssa.

25 tykkäystä

Länsimaissa johtajat ovat vaaleilla valittuja ja vastuussa päätöksistä äänestäjille.

Vaikka kaiken maailman pehmeily ja kompromissit tuntuvat vaisuilta ja tarjoilee pettymyksiä äänestäjille laidasta laitaan, pitkässä juoksussa tämä on ylivoimainen tapa organisoida ihmisistä koostuva yhteiskunta toimivalla tavalla.

Putin ei ole vastuussa kenellekään mistään ja se näkyy nyt päätöksenteon laadussa – etenkin pitkässä juoksussa.

Lisäys: Churchill oli oikeassa paikassa 1940–45, mutta muutoin hänen poliittinen ura oli kämmistä toiseen kompastelua. :sweat_smile:

67 tykkäystä

Hyvä kirjoitus miten Ukraina voi voittaa konventionaalisen sodan mikäli runsas aseapu lännestä vain jatkuu.

Nyt tavarasta ja ammuksista on jatkuva pula.

21 tykkäystä

“Lähetetäänkö meidät teurastettavaksi kuin karja?” Sanna Ukkolan kolumni: “Lähetetäänkö meidät teurastettavaksi kuin karja?”

Toisenlaista todellisuutta VPN-yhteyksien takaa.

7 tykkäystä

Ja nyt ollaan iloisia, että saadaan ostaa idän energiaa taaloilla tai euroilla. Kyllä Vlad on sitten mukava mies !

5 tykkäystä
28 tykkäystä

Tähän on sanottava, että Biden hoitaa hommaa vähintään kohtuullisesti. Sisäpoliittisista syistä hänen pitää kielenkäyttöään siloitella ja tasapainoilla mitä voi tehdä ja mitä ei, mutta hänellä (kuten myös Baltian johtajilla ja kansoilla) ei ole harhakuvitelmia Putinista.

Lisäksi, Biden tietää, että mikäli Putin nujerretaan hänen kaudellaan, saa siitä oivan sulan hattuun vuoden 2024 presidentinvaaleihin.

Em. sanottuna, Euroopan pitää vielä huomattavasti nyt lisätä Ukrainan aseapua ja painostustoimia Venäjää kohtaan. Ei riitä, että Putinin ehdotuksille sanotaan “Nojaa, ei kiitos tällä kertaa”, vaan nyt kun maito on kaatunut, pitää pöytä pyyhkiä kerralla kuntoon.

Putin on on sen tajunnut - jota kaikki eivät vieläkään lännessä ymmärrä - että Venäjä ei käy sotaa vain Ukrainaa vastaan, vaan koko läntistä yhteiskuntajärjestystä - Demokratiaa, vapautta ja sääntöpohjaista toimintamallia - vastaan.

Jos Putinin sallitaan ottaa Ukraina siivu siivulta - kuten on tähän saakka sallittu - mitä tapahtuu jatkossa? Putin lopettaa siihen!! Aivan varmasti! …not :roll_eyes:

Tämä on hauska pätkä, mutta 100 totta siitä, mitä Venäjä on tehnyt Gerogiasta lähtien. Eikä se lopu Donbassiin, Krimiin, Luhanksiin, Odessaan, Kiovaan…

32 tykkäystä

Merkittävä ongelma ja voi selittää osittain sen, miksi Venäjän puolelta tuntuu puuttuvan realismia tämän sodan hyödyistä ja haitoista.

8 tykkäystä

Samaa mieltä, mukana on sekä pelkoa mutta yhtä lailla paljon myös aitoa “making Russia great again” -kannatusta.

Isossa kuvassa myös pelosta johtuva kannatus on kannatusta sekin, joskaan ei aivan niin vahvaa kuin aito kannatus. Tämä on oleellinen pointti kun mietitään yhteiskunnan vastavoimia.

8 tykkäystä

Työn alla :sunglasses:
Koska olemme sijoitusfoorumilla ja linkissä mainitaan Bittium, joutunen ilmoittamaan omistavani pienen siivun kyseistä yhtiötä.

“Puolustusvoimien mukaan miehitettyjen ja miehittämättömien järjestelmien yhteistoiminnalla voidaan vähentää uhkaa omille joukoille, parantaa tilannekuvaa, estää väsymyksestä ja stressistä johtuvia virhearviointeja sekä parantaa sotilaallista suorituskykyä tilanteissa, joissa ihmisen reagointinopeus ei ole riittävä”

18 tykkäystä

Tätä samaa kuvaajaa on jaettu monessakin paikassa. Jos Venäjä kontrolloi kaikkea mediaa maassaan niin ei kai näihinkään lukemiin ole luottamista?

3 tykkäystä

Tässä Bidenin ikä on etu, hän on poliittisesti kylmänsodan veteraani(Senaatissa vuodesta 1973), joten esim. proxy-sota on tuttua heinää ja ylipäätään asennoituminen Venäjään ja Putiniin.

Toisaalla:

5 tykkäystä

Ei ole luottamista.

Kyllähän kadulla voi teettää helposti kyselyn ihan riippumattomasti ja heittää nettiin, mutta tuokin tutkimuslaitos vaikuttaa vähän liian isolta ollakseen pystynyt pysymään suojassa valtion kontrollilta.

5 tykkäystä
20 tykkäystä

Venäjällä myös onnistumisia. Toivottavasti nämä eivät kuitenkaan käännä tilannetta sotarikollisten hyväksi. Huolestuttaa silti.

Iltalehti:
"Venäjä on tuhonnut valtaosan Ukrainan puolustusteollisuudesta
klo 14:30: Venäjä on onnistunut tuhoamaan suurimman osan Ukrainan puolustusteollisuudesta, Ukrainan presidentin Volodymyr Zelenskyin neuvonantaja Oleksi Arestovitš sanoo uutistoimisto Reutersin mukaan.

– He ovat käytännössä tuhonneet puolustusteollisuutemme, hän toteaa julkaisemassaan videoviestissä."

Iltalehti:
"klo 12:12: Brittiläisen Royal United Services Institute -ajatushautomon tutkija Jack Watling katsoo, että Venäjän joukkojen johtamisessa on tapahtumassa muutos parempaan. RUSI lukeutuu maailman johtaviin turvallisuus- ja puolustuspolitiikan tutkimuslaitoksiin.

Sodan ensimmäisinä viikkoina Venäjän armeija kärsi merkittävistä logistisista ongelmista, mikä vaikeutti Venäjän joukkojen johtamista. Tämä ei enää pidä ainakaan täysin paikkansa.

– Olemme havainneet vahvistumista sekä Venäjän johtamisessa että hallinnassa ja heidän kyvykkyydessään sovittaa tykistönsä yhteen muiden yksiköiden kanssa, hän toteaa.

Watling uskoo, että Venäjä alkaa myös saada huoltoyhteydet toimimaan paremmin, jolloin Venäjän joukoille toimitetaan varusteita ja muita täydennyksiä asianmukaisesti."

4 tykkäystä

Minne rajalle laitetaan jos ei Ukrainaan? Mitenhän onnistuu 134K sotilaan liikekannallepano?

Edit: Vai onko uusia alokkaita, kun draftauksesta puhutaan?

1 tykkäys