Euroopan turvallisuustilanne ja Venäjän aggressiot (Osa 2)

Ihan hyvä niitä asiavirheitä on korjata kun historia on kuitenkin faktaan perustuvaa tietoa, mielestäni vastauksesi ovat olleet ihan asiallisia, jatka OldFeki vaan saman malliin.

Monella palstalla heitetään asioita faktoina, jotka ovat täysin virheellisä, erityisesti autoihin liittyvissä asioissa. On ollut erittäin vaikeata olla kommentoimatta niitä, mutta toistaiseksi olen aika hyvin onnistunut siinä.

Meni aihealueen ulkopuolelle, pahoittelut siitä.

15 tykkäystä

Olisi hyvä, että olisi linkkejä omiin viesteihin. Muuten ne vaikuttavat lähinnä kirjoittajan omilta pohdiskeluilta. Kaikki tiedostavat, ettei tänäänkin tässä ketjussa käsiteltyihin kysymyksiin ole yksinkertaisia ratkaisuja.

Kevennyksenä maininta Suomen toimittamista tykistön ammuksista:

20 tykkäystä

Terve ylläpidosta,

Asiat riitelee, ei ihmiset.

Unohdetaan menneet - keskustellaan jatkossa asiallisesti ja ystävällisesti. :slight_smile:

24 tykkäystä

Sinä nyt hieman “korjailet faktoja” tarpeettomilla yksityiskohdillasi. Totta, esim. Talvisodan rauhassa Suomi luovutti osia Petsamosta, ei koko Petsamoa. Tällä korjaamallasi yksityiskohdalla ei nyt kuitenkaan viestin kannalta ole juuri mitään merkitystä. Pointti oli siinä, että me luovutimme lukuisia alueita Talvisodan rauhassa. Venäjä otti ne, varustautui ja hyökkäsi uudelleen.

Samaten, venäläisten talvisota, joka silloinkin taisi muuten olla suunnitelmissa “parin viikon sota ja Helsinki on vallattu”, eteni todella tahmeasti ja he kärsivät huomattavasti olettamaansa suuret tappiot. Raatteentien tappio oli yksi suurimmista, mutta taas kerran haaskaat lähinnä aikaamme korjaamalla että “he olivat ukrainalaisia eikä venäläisiä”. Epäoleellinen yksityiskohta, näitä ei ole välttämätöntä korjata kun ei tuo kokonaisuuteen juuri mitään lisäarvoa.

Pointtina edelleen se että venäjän historian sotaretket ja niiden päätökset ovat olleet paljolti pakon sanelemina. Jos ei venäjää ole kokonaan lyöty, se on jatkanut. Ukraina on ihan samaa sarjaa. Ensin vallattiin Krim, sitten oli vuorossa loput maasta. Venäjä pysähtyy vasta kun se pysäytetään. Maata antamalla se ei pysähdy, varustautuu vain uuteen hyökkäykseen.

29 tykkäystä

Se on Inderessinkin vaan palkattava sotahistorioitsija analysoimaan foorumilaisten juttuja! :wink:

Hyvä kun pidätte jöötiä, alkutaipaleelta on saanu näistä sivuista ja foorumeista oivallisen kuvan, siitä propseja. :v:

5 tykkäystä

“It’s all in the details”. On vaikea luottaa tekstiin, jos virheitä on pienistä yksityiskohdista lähtien. Eli kyllä yksiyiskohtien kanssa kannattaa olla tarkkana. Aina löytyy joku “ylimielinen”, joka asiasta huomauttaa tai virheiden toistuessa jopa töksäyttää – ja mielestäni hyvä niin.

Se isoin asia tässä keskustellussa Suomen sotahistoriassa oli kuitenkin se, että Suomi oli suorastaan hätää kärsimässä allekirjoittaessaan Moskovan rauhansopimuksen (1940) sitkeästä puolustamisesta huolimatta ja oli valmis luovuttamaan merkittävän osan alueestaan rauhansopimuksen yhteydessä. Jostain syystä tämä asia oli kääntynyt kirjoituksessasi päälaelleen.

Sodan jälkeinen suvereeni Suomi on suoranainen ihme verrattuna siihen, mitä väkiluvultaan melkein 10 kertaa Suomea suurempi Ukraina on saavuttanut omassa maassaan. Molemmilla on kuitenkin vahva maanpuolustushenki ja taistelutahto ja niiden ansiosta suvereniteetin voi säilyttää. Mutta ei niillä ihmeitä tehdä. Sen huomasi Suomi aikanaan ja Ukraina ymmärtää myös hyvin asemansa Venäjää vastaan läntisen tuen varassa.

Luovutuksista ei vielä tiedä, mutta on kai täysin selvää, että ainakin 2014 valloitetut alueet on menetetty lopullisesti. Nehän ovat käytännössä olleet täysin venäläisiä jo vuosikaudet. Venäjän täydellistä mahalaskua ei ole luvassa näillä pakotteilla eikä varmasti millään sellaisella tavalla, johon länsimaat voivat vaikuttaa tai johon haluavat sitoutua. Vaikka toivomme Ukrainan pystyvän voittoon – sellainen on utopiaa. Rauhasta kannattaa neuvotella aina.

Toivon eniten, ettei Ukrainan sota karkaa käsistä, sillä sellaiseen näillä on aiemminkin ollut taipumusta. En näe mahdottomana Venäjän turvautumista sellaisiin toimiin, jotka pakottaisivat lännen sodan osapuoleksi. On kuitenkin hyvät syyt sille, miksi länsi on tyytynyt pelkkään aseapuun.

5 tykkäystä

Israel estää Saksaa lähettämästä ohjuksia Ukrainaan.

Israel turned down a U.S. request to allow Berlin to supply Ukraine with anti-tank missiles produced in Germany with Israeli technology under an Israeli license, two U.S. and Israeli officials said.

Under pressure from the Biden administration, Israel has adjusted its policy toward Moscow and gradually taken a more pro-Ukraine position than it did when Russia began its invasion. But it has so far not supplied advanced weaponry to Ukraine.

Israel will only supply Ukraine with nonlethal military equipment, the officials said.

A senior Israeli official said Israel is concerned Russian soldiers will be killed by Israeli-made weapons, which could lead to Russia harming Israeli security interests in Syria.

Between the lines: Russia holds enormous influence in Syria but allows Israel to operate freely against Iranian activity there.

6 tykkäystä

Kyllä vaan ne sanktiot ryssiä vastaan toimii monellakin tasolla, vaikkei täydellisiä olekkaan.

13 tykkäystä

Tämäkin jutun mukaan eristää Venäjää. Mietin, että kunnioittavatko jatkossa Kiina ja Intia tuota tulevaa ruplan offshore noteerausta? Outoa, että nyt joku Venäjän keskuspankki voi määritellä ruplan arvoksi, mitä Kreml ilmoittaa. Venäjän sisäisesti taas kansalaiset eivät taida piitata, miten Venäjän keskuspankki ruplan
arvon määrittää.

5 tykkäystä

Itse luotan eniten siihen arvoon millä Venäjällä mustassa pörssissä voi Putin-paperilappuja treidata riihikuiviin taaloihin. En tiedä mikä se tällä hetkellä on, mutta epäilen vahvasti että se on jotain ihan muuta kuin Virallinen Vaihtokurssi.

11 tykkäystä

Tämä voi olla hieman kyynistä mutta ei ole ensimmäinen kerta kun Saksa on luvannut tavaraa jota eivät sitten jonkun toisen maan vastustuksen vuoksi voi toimittaa. Vaikuttaa laskelmoidulta tavalta sabotoida asetoimituksia menettämättä täysin omia kasvojaan.

23 tykkäystä

Onkohan Zakza hyödyllinen idiootti vai Venäjän lahjottu liittolainen?

13 tykkäystä

Tämä saa jo melkein ajattelemaan että todellinen tavoite voisi ollakin juuri Suomi, jolle koitetaan saada hyvänolon tunne

Sanoisin että ei hätää, kyllä Ukrainavihaa oltiin pohjustettu Venäjällä varmaan 8 vuotta TV:stä, suomesta ei ole laisinkaan ollut samaa narratiivia, kyllä se vie aikansa. Kaikissa uutispropagandoissa missä “Nato siellä, täällä, tuolla shittiä” niin Suomi on pidetty hyvin neutraalina. Eli hyvin on menty tutkan alla.

Saa lainata minua sitten kun tankit ajelevat Kehä 3:lle, kerron että eei ei, ne tulivat rauhaa turvaamaan. :smile:

Sitten tuosta ylemmästä nahistelusta… en nyt sano omaa mielipidettäni kuka puhuu liikaa ja kuka liian vähän, toivoisi tämän ketjun pysyvän PÄÄASIASSA uutisiin, faktoihin tai ketjun ulkopuolisiin ulostuloihin keskittyvänä, mutta henk.koht spekulointi tai fiilistely ei liene kuitenkaan kiellettyä.

Jokainen ajatelkoot, kuten tahtoo, mutta itse suosittelisin tarkastamaan omaa suhtautumista tuntemattomaan tulevaisuuteen, jos siihen suhtautuu tällaisella varmuudella:

Luovutuksista ei vielä tiedä, mutta on kai täysin selvää, että ainakin 2014 valloitetut alueet on menetetty lopullisesti. Nehän ovat käytännössä olleet täysin venäläisiä jo vuosikaudet

Lopullisesti, vuosikaudet… (lähes kymmenen vuotta)… täysin Venäläisiä. Kuten Baltia, Tsekki niiin tai Ukraina vielä neukkuaikana.

28 tykkäystä

Ukraina pyytää MLRS:iä, jotta voisi lähteä vastahyökkäyksiin linnoitettuja kohteita vastaan. Yhdysvallat harkitsee HIMARS:ien lähettämistä. Mitä HIMARS:it ovat? Telenkon laatuthreadi asiasta.

Edit: Toinen threadi aiheesta.

8 tykkäystä

Sanoisin, ettei mitään tuollaista etupiirijakoa ole voitu sopia nykymuotoisen Saksan kanssa. Saksassa nimittäin valta on todella hajautettu sekä liittovaltioihin että puolueisiin ja valta vaihtuu puolueelta toiselle. Olisi todella vaikea pitää jotain CDU:n ja SPD:n tekemää sopimusta salassa.

Scholzilla ja laajemminkin jollain joukolla SPD:n poliitikkoja voi kyllä olla ymmärrystä tuollaiselle etupiirijaolle. Scholzhan oikeastaan ehti helmikuussa jo luvata Putinille, ettei Nato ole mihinkään laajenemassa kummankaan heistä elinaikana.

2 tykkäystä

-Mutta onko viimekädessä kuitenkin niin että länsi aseavullaan säätelee Ukrainan menestystä sodassa, pitäen sen haluamallaan suoritustasolla(=Venäjän tappiotaso), pitää sen sopivana. Ukraina oma kompetenssi ei riitä tuhoamaan venäjän voimaa, joten sodan välituloksetkin pitkälti ja lopputulos ennen kaikkea on kokonaan lännen vallassa. Ukraina on muuttunut lännen käsikassaraksi, Lekaksi, jolla lyödään venäjää sillä voimalla minkä länsikonsensus päättää, jotain asetta annetaan ja jotain parempaa ei anneta jolla lyöntivoima on liian iso.

Voisi olettaa että Selenskyillä kohta palaa pinna ja antaa palautetta lännelle, varmasti tietää että Venäjän uhka ei poistu ellei sitä lyödä todella lujaa täysin kanveesiin useiksi vuosiksi, jos joku puolivillainen välirauha niin Venäjä vaan kerää voimaa ja iskee uudestaan. Pahin skenaario Ukrainan kansan näkökulmasta, pysyvä vakava uhka. Näyttää vaan että länsi ei syystä taikka toisesta ole valmis Venäjää kunnolla lyömään, eikä syy ole ydinsodan riski vaan joku muu.

UPM, Fortum Nokia Renkaat, yms jatkaa laajaa businesta venäjällä kuin mitään ei olisi tapahtunut, aikaa on alkanut kulumaan. Ilmeisesti odottavat jotain joka peruisi Venäjältä poistumisen tarpeen kokonaan, mutta jos niin on niin ajattelevat, mihin se perustuu kun juuri kukan muu ei niin ajattele, no ehkä saksa myös.

1 tykkäys

“Certain advanced munitions fired by the MLRS can reach up to 190 miles, but “no long-range strike weapons are being considered” as part of the package, one administration official cautioned. Instead, the U.S. is weighing supplying rockets that can travel roughly between 20 to 45 miles”

Toisaalla Venäjä kasaa uusia voimia taistelukentälle:

Varmaan halutaan saada jokin ratkaisu, koska Ukraina saa koko ajan parempaa aseistusta lännestä, eli kello tikittää.

Helikoptereita metsästämässä:

(ehkäpä eka osuu 55 sekunnin kohdalla kun kopterissa välähtää)

8 tykkäystä

Bring in the BIG GUNS… :boom: :boom: :boom:

Pahoittelen hehkutusta, mutta Biden on niitä harvoja tahoja, joista uutisointi ei jää pelkäksi ankoiksi.

47 tykkäystä

Kello todellakin tikittää.

"Venäjän ruokakiristys uhkaakin nopeasti johtaa satojenmiljoonien ihmisten nälänhätään köyhimmissä maissa ja sitä myöten uusiin siirtolaisvirtoihin niistä Eurooppaan.

YK:n Maailman ruokaohjelman johtaja David Beasley sanoi äskettäin Davosissa pidetyssä maailman talousfoorumissa, että yhden prosenttiyksikön lisäys nälkää näkevien määrässä merkitsee kahden prosenttiyksikön lisäystä siirtolaisuudessa. Euroopan viime vuosikymmenen puolivälissä kokema siirtolaisaalto kalpenisi uuden aallon rinnalla."

14 tykkäystä

Saksalaisten väitteet parin päivän takaa että NATOssa olisi yksimielisesti päätetty ettei raskaita aseita viedä Ukrainaan onkin höpö höpöä. Saksan tekemättömyydet ja valheet tämän sodan aikana jää kakkoseksi vain Venäjälle ja Kiinalle.

Samaan aikaan näyttää että Venäjä on saanut Iranista uuden ystävän

Miinus puolella Kiina sulkenut Venäjän koneet ilmatilasta, koske niitä ei ole huollettu

Liettua toimittaa Ukrainaan kalustoa

https://twitter.com/UkrWarReport/status/1530143487072641024?s=20&t=Pl_QMZB6ZuXqbRZoV4YqQA

2014 tehty sulku chippien viennin suhteen ei ole täysin pitänyt

30 tykkäystä