Euroopan turvallisuustilanne ja Venäjän aggressiot (Osa 2)

täysin samaa mieltä kaikesta ollut jo pidemmän aikaa. mutta mikä on se syy että venäjä uskotteli että Putin on sairas?

Tietenkin siellä voi olla jotain taustalla, turvotus menee yksiin kortisonihoitojen kanssa ja ne ovat niitä uskottavimpia väitteitä.

Mutta en minäkään tiedä miksi Venäjä haluaisi noin uskotella - jos aktiivisesti edes uskottelee - joten tämän enempää en palstatilaa viitsi asialla kuluttaa.

Itse pidän naurettavina väitteitä Putinin sairaudesta. Kuolemansairas ihminen tuskin käyttäisi vähäistä loppuaikaansa sotimiseen. Putin vaikuttaa todella pirteältä ikäisekseen, eikä hän ole mihinkään kuolemassa vielä hetkeen.

Sensijaan Ukraina vahvistuu päivä päivältä Lend-Lease ym. avun turvin ja Venäjä taantuu. Sota kääntyy syksyllä Ukrainalle modernimman aseistuksen turvin. Venäjän luisu kohti tappiota on jo alkanut.

5 tykkäystä

Meinaa mennä offtopiciksi, mutta kyllä se tuossa abaut 45 sekunnin kohalla hieman hassusti kävelee. Veikkaan että Lännelle on tahalteen syötetty että Putin kuolisi lähiaikoina ja antaisi Venäjän aggressoida sen takia eikä Länsi tulisi niin vahvasti varustamaan Ukrainaa tms.

1 tykkäys

Itse asiassa syy saattaa olla huomattavasti raadollisempi. Teeskentelemällä kuolemansairasta on iänkaiken vanha tapa houkutella kuninkaankaatajat esiin ja yrittämään vallankaappausta. Huhutaanhan, että keväällä oli vallankaappausyritys Venäjällä. Ei sillä mitään, mutta on aivan mahdollista että Putin on todella vakavasti sairas, muttei niin kuolemankielissä, kuin juttua oli keväällä liikkeellä. Jostakin luin huhua pari-kolme viikkoa sitten, että olisi jopa koomassa. En ottanut sitä kovin vakavasti, mutta poissaolot mediasta antoivat varmasti vettä myllyyn.

5 tykkäystä

Biden vain listasi jo toimitettua kalustoa.


Ukrainan arkea:

Kolme ilmaiseksi luovutettavaa TB2:sta on viimeisteltävänä tehtaalla
https://twitter.com/VasylBodnar/status/1542805780667240453

4 tykkäystä

Tai sitten Saksan valitsema suunta ei ikinä onnistu ja odottelu ei auta. Ydinvoima on kuitenkin osoittautunut olemaan toimivin ratkaisu (Electricity Maps | Live 24/7 CO₂ emissions of electricity consumption) => vähiten riippuvainen strategisiin resursseihin ja/tai vallitsevaan tuuleen ja aurinkoon. Olen kyllä hyvin epäileväinen että toivominen leudosta talvesta tai nojautuminen eri tyyppiseen kaasuun olisi oikea strategia Saksalle ja Euroopalle täsäs vaiheessa.

2 tykkäystä
17 tykkäystä

Artikkeli siitä, mikä tekee suurvallan, mitä se on ja mitä se ei ole.

6 tykkäystä
5 tykkäystä
5 tykkäystä

Tuossa ketjussa analysoidaan Kanada Ukrainalaisen vapaaehtoisen releitä. Bellingcatin Higgins uudelleen twiittasi ketjun, joten kai tuo releiden tsekkaus on jotenkin luotettava

11 tykkäystä

Likasanko haluaa tosissaan sen everstin tittelin

8 tykkäystä
5 tykkäystä

Norjalta miljardi Ukrainalle.

https://www.google.com/amp/s/babel.ua/v/s/babel.ua/en/amp/news/80852-norway-will-provide-1-billion-in-aid-to-ukraine%3Famp_js_v=0.1&usqp=mq331AQKKAFQArABIIACAw%253D%253D#ampf=

43 tykkäystä

ruski scorched-earth taktik?

3 tykkäystä

Tainnut jäädä vähän arkaluonteista tavaraa sinne, jota yritetään polttaa. Lentäjällä vaan aikas kova kiire takaisin kanttiiniin, kolme pommia neljästä osuu veteen.


Tässä viimeisin USA:n apupaketti:

Huomionarvoista on kaksi NASAMS ilmatorjuntajärjestelmää, kaiketi tarkoittaa kahta patteria, joka tarkoittaisi huomattavaa määrää laukaisualustoja, mutta ymmärrettävästi yksityiskohtia ei kerrota.`

10 tykkäystä
7 tykkäystä

Tuosta oli ihan suomenkielinenkin uutinen:

4 tykkäystä

Linas puhuu asiaa. Liian moni on valmis antamaan mafiapäällikölle periksi. Ettei vain Putin suuttuisi. Nyt EU tarvitsee selkärankaa. Baltian maat tietävät, miten Venäjän kanssa pitää toimia, kun ovat eläneet sen vallan alla vuosikymmeniä. Liian moni Euroopassa ja muuallakin eivät ymmärrä.

Linkevicius pitää täysin naurettavana, että tavaroiden vienti Kaliningradiin sallittaisiin jälleen Liettuan halki humanitaarisista syistä.
– Miksi tästä edes keskustellaan sen jälkeen, mitä he itse tekivät Odessan satamassa? Venäjä itse blokkasi täysin viljakuljetukset Odessan satamasta, millä on seurauksia koko maailmalle!

40 tykkäystä