Euroopan turvallisuustilanne ja Venäjän aggressiot (Osa 2)

Tämä oli mielenkiintoinen nosto discon puolella. Elikkä tunnelmaa toverien puolelta rintamaa.

27 tykkäystä

Näin varmasti. Mutta kehittyneiden maiden armeijat eivät enää tällä vuosituhannella käytä näitä 1700 luvun metodeja. Venäjä vaikuttaa käyttävän.

5 tykkäystä

Täytyy lisätä vielä tämä. Kiertää huhu ensimmäisestä elävänä kiinni saadusta kenraalista. Kaveri on onnekas, kun sai pitää henkensä. Mikäli tapaus pitää paikkansa, Ukrainalaiset ovat todentotta yllättäneet Venäläiset housut kintuissa Kharkovan seudulla.

Edit: Pekka Toveri ei usko, että kyseessä on mainittu kenraali. Ehkä saamme lisätietoja jatkossa.

14 tykkäystä

Kupianskissa alkaa olla Veli Venäläisillä jännitystä elämässä. :facepunch:

https://twitter.com/ameswicksniper/status/1567993763666034693

26 tykkäystä

Suureen ääneen ihmeteltiin ihan seminaareja myöten 1990 luvun lopulla investointihalukkuuden puutetta Venäjälle. 2010-luvun jälkeen en olisi itsekään enää tehnyt muuta kuin korkeintaan kauppaa. Sahalaitoksia, paperitehtaita ja muuta kivijalkaa ei rakenneta 20- vuodeksi, tähtäin on pidemmällä. Kyllä ne vaaran merkit oli ilmassa. Vapaan median kalhlitseminen jne. jne. Toisaalta ne samat merkit on nytkin käynnissä esim. Unkarissa, Turkissa, Indonesiassa ja monessa muussa maassa.

13 tykkäystä

Jos joku kaipailee nimimerkin niko_naakka viestejä tai haluaa niiden pysyvän poissa käykää ruksimassa mielipiteenne tuonne →

Verneri kertoi juuri liputusketjussa poistaneensa nimimerkin niko_naakka jäähyltä.

Suljen äänestyksen ja toivon samalla, että kaikki osallistujat kiinnittävät jatkossakin huomiota viestien asialliseen sisältöön.

49 tykkäystä

https://twitter.com/lilygrutcher/status/1567968909650690048?s=20&t=jk5Hn1cX1tZDbsUugIhz9A

97 tykkäystä

Vastaan taas itselleni. Hyvä ketju seurauksista, mikäli Ukraina on todella ottanut Kenraaliluutnantti Andrei Sychovin esikuntineen ja papereineen kiinni rysän päältä.

huhhuh.

Edit: Kiinniottoa ei siis ole tietääkseni vahvistettu virallisista kanavista.

9 tykkäystä

https://twitter.com/TpyxaNews/status/1568122040812556289?s=20&t=jk5Hn1cX1tZDbsUugIhz9A

57 tykkäystä

Harmittaa kyllä noitten nuorten puolesta :frowning: on se ollu onni syntyä kyll suomee yms… miettikää missä asemassa noi on. Kuula tulee kalloo jos ei mee ja jos menee tulee kuula kalloo…

24 tykkäystä

Niin, onhan heillä vaihtoehto antautua ukrainalaisille, jolloin pääsevät muihin vaihtoehtoihin nähden helpolla.

35 tykkäystä

Ukrainan vastahyökkäys Kharkovan suunnalla saa momentumia.

Erityisesti, Ukrainan armeijan henkilöstöä on Geotagatty Kupianskin kaupuingin välittömään läheisyyteen sen länsipuolelle.

Venäjän joukkoja lyödään kuin vierasta sikaa.

15 tykkäystä

Mielestäni Suomi heikentää Euroopan turvallisuustilannetta ja edesauttaa Venäjän aggressioita olemalla ainoa suora reitti venäläisille EU-alueelle. Suomi asettuu venäläismatkailijoiden massojen laajuudesta tietämättömien Ranskan ja Saksan johtajien selän taakse, kun se vetoaa koko EU:n päätökseen tarpeeseen tässä asiassa. Vaadittavaa konsensusta tuskin sitä paitsi helpolla syntyisi tässäkään asiassa ottaen huomioon esimerkiksi Unkarin putinistisuuden ja opportunistisuuden, vaikka Saksa ja Ranska ymmärtäisivät tilanteen ja venäisrajanylittäjien suuren määrän. Toisin kuin poliitikkomme antavat ymmärtää sellaista EU-päätöstä, joka estäisi Suomen liittymiselle Puolan ja Baltian rintamaan ei kuitenkaan olisi kuten Kristi Raik tässä toteaa. Tietysti olisi meille helpompaa, jos Suomeakin jälkisuomettuneempi sosiaalidemokraattinen Saksan johto olisi tässä asiassa hereillä ja Euroopan laajuinen yhteisrintama syntyisi. Ranskan johtajalla oli omat selostukset, jotka olivat loukkaus Venäjän tilanteen oikein tulkinneita itä-eurooppalaisia kohtaan, joten jätän sen maan enempää kommentoimatta tällä kertaa, kun en Ranskan johtajan retoriikkaa ymmärrä. Puolan ja Baltian toimi jää mielenilmaukseksi, kun Suomi sallii rajansa vuotavan. En näe yhtäkään painavaa vasta-argumenttia sille, että sodan ja Ruski Mir-doktriinin aikana rajan ylittämisen kynnyksen soisi olevan hyvin korkea. Tarvitseeko oikeasti odottaa, että esimerkiksi venäläiset palkkamurhaajat soluttautuisivat suurin määrin Eurooppaan. Pienessä määrin tätä on tapahtunut ennen sotaa. Entäpä potentiaaliset desantit? Tätäkin tärkeämpää on se, että oikeudenmukaisuuden toteutuminen ei juuri nyt salli sitä, että venäläisten pitää sankoin joukoin päästä Eurooppaan ja vieläkin tärkeämpää on se, että Putinille ei pidä antaa mitään periksi.

Kristi Raikin tuoreet ajatukset

63 tykkäystä

En tiedä onko pakottamista tapahtunut, mutta ainakaan virallista liikekannallepanoa ei ole, joten oletus on, että Z-Venäjän joukot koostuvat sopimuksen tehneistä “ammattilaisista”, jotka ovat periaatteessa halunneet sotaan. Toki on kerrottu separatistikapinallisten joukkoihin pakotetun taistelijoita, mutta Venäjän sotilaat ovat ymmärtääkseni käytännössä palkkasotilaita (eli eivät ole mobilisoituja reserviläisiä).

7 tykkäystä

Pakottaminen voi tapahtua myös siten, että järjestelmä kannustaa tai ohjaa valitsemaan tietyn polun, koska se on vallitsevissa (itse luoduissa) olosuhteissa järkevää. Esimerkiksi Yhdysvalloissa armeijaan hakeutuu paljon miehiä, joille ylempi koulutus on muuten ulottumattomissa. Mitä tätä lankaa olen nyt selaillut, niin Venäjällä on sama henki, mutta vielä paljon karumpana. Joko haet leipäsi sotajoukoista tai näivetyt ilman ruokaa ja juomaa kotikylääsi tundralla kun elantoa ei ole. Virallisesti ketään ei siis välttämättä pakoteta mihinkään, mutta kun ruuvia tarpeeksi kiristää niin lopputulos on haluttu eli tarpeeksi iso joukko väestöstä ohjautuu itsestään sinne minne halutaan.

18 tykkäystä

Tämä saattaa mennä ohi aiheen, mutta sinällään ihan mielenkiintoinen aihe ja vaatisi ehkä eri topicin, mutta yritetään. Venäjän sotilaista ja venäläisistä liikkuu kahdenlaista näkemystä: Toisaalta Venäjä syyllistyy kaikenlaiseen ja venäläiset vaikuttavat tukevan toimintaa, eli venäläisiä voi pitää syyllisinä ja kaikenlaiset pakotteet ovat enemmän kuin oikeutettuja. Toisaalta venäläisiä pidetään hallinnon propagandan uhrina ja ovat vähän syyntakeettomassa asemassa, eikä heitä pitäisi rankaista pakotteilla ja/tai viisumikielloilla tämän takia.

Aika samanlainen tilanne on mun mielestä yleensä vaikkapa väkivaltarikollisten kohdalla, joita on vaikkapa pahoinpidelty lapsena paljon ja ovat itse aika pitkälti olosuhteiden uhreja. Toisaalta, kuinka syyttömiä ovat näiden uhrit ja minkä verran toimia voidaan perustella sillä, että ne eivät ole niinkään rangaistuksia, vaan myös suojelemassa viattomia. Eli mikäli merkittävä määrä venäläisistä vaikkapa uhkailee ukrainalaisia pakolaisia Euroopassa, niin onko viisumikielto perusteltu, vaikka olisivat syyntakeettomia propagandan uhreja?

Ainakin itselleni tämä on ratkaisematon moraalinen dilemma, mutta kallistun tässä sille puolelle, että viisumikielto ainakin tällä haavaa on kahdesta huonosta ratkaisusta parempi. Jos mennään syyntakeettomuuslinjalle, niin melkein mikä vaan on perusteltavissa toiseen suuntaan. Mutta hirveän vahvaa mielipidettä mulla ei asiasta ole.

Sama pätee myös venäläisten sotilaiden kohdalla, jotka ovat vapaaehtoisesti menneet sotimaan, mutta vapaaehtoisuus on kuitenkin suurelta osin olosuhteiden pakkoa, sekä hallinnon luomaa virheellistä maailmankuvaa.

11 tykkäystä

Suomessahan poliitikot ovat tuntuneet varsin yksimielisiltä siitä, että turistiviisumien myöntäminen venäläisille ja Putinia kannattavien parempiosaisten loistoautoista täyttyvä Helsinki-Vantaan parkkihalli ovat ns. moraalisia dilemmoja. Aika isoja sellaisia.

Suomalaiset poliitikot, siis hallitus, meni ensin EU:n taakse ja kun EU ei estänyt turistiviisumikieltoa kaikki hiljenivät. Ilmeisesti tässä on edelleen jotain Tuomiojan aikaista ideologista jarrua turistiviisumikiellon toteuttamiselle. En voi ymmärtää mistä muusta voisi olla kyse. Pelkästään Suomen myöntämien viisumien määrää vähennettiin muistaakseni 500 kpl päivässä. Tämä tarkoittaa, että Suomen kautta EU:n alueelle lomalle lompsii edelleen 182500, tai jotain sinne päin, venäläistä turistia vuosittain Suomen myöntämällä viisumilla – tappamisen jatkuessa Ukrainassa.

Kristi Raikin esiintymiset ja kirjoitukset herättävät itsessäni jatkuvasti kunnioitusta. Huippuasiallinen ja huippuasiantunteva johtaja.

Toistan myös sen, että myöskään Baltian maat eivät ole kieltäneet perhetapaamisia ja mahdollistavat toisinajattelijoiden paon.

Ohessa Verkkouutisten juttu Suomen viisumilinjan arvostelusta. →

47 tykkäystä

Tämä on aivan totta. Tässä on yksi tarina, kuinka vähemmistön edustaja päätyy Venäjän armeijaan. Varmasti hyvin tyypillinen tarina. Surulliseksi tekee.

Yhdysvalloissa armeija on hyvin suosittu vähätuloisten keskuudessa. Se tarjoaa pitkän uran, toimeentulon, koulutuksen, jopa yliopistotasoisen ja arvostusta yhteiskunnan taholta. Yhdysvalloissa armeija nimenomaan on mahdollistaja, ei se viimeinen oljenkorsi. En väitä, että se olisi läheskään täydellinen organisaatio. Tässä on kuitenkin yksi artikkeli aiheesta. Ao. quote kertoo jo perustavanlaatuisesta erosta Venäjän armeijan käytänteihin.

Military values are bound up in day-to-day customs such as “officers eat last,” or the lowest-rank is cared for first and the highest rank last.

https://www.latimes.com/nation/la-oe-luxenberg-military-service-as-asset-20150107-story.html

11 tykkäystä

Turistiviisumeja myönnetään 100 päivässä, 400 viisumia on jotain muuta kuin lomailua varten.

3 tykkäystä

YLE kertoo turistiviisumikiellon venäläisille tulevan maanantaina EU-alueelle.

Poikkeuksena perhesyyt ja journalistit.

35 tykkäystä