Euroopan turvallisuustilanne ja Venäjän aggressiot (Osa 2)

Demilitarisointi ei ratkaisisi mitään. Jos Krim olisi osa Ukrainaa ja demilitarisoitu, se vain houkutteli ennemmin tai myöhemmin Venäjää yrittämään uudestaan. Sauli Niinistö on osuvasti sanonut, että “kasakka ottaa minkä irti lähtee”. Parempi suoja Ukrainalle on sodan jälkeen vahva armeija. Mieluummin myös NATO-jäsenyys.
Heikkous on Venäjälle kuin hunajapurkki ilman vartijaa.

17 tykkäystä

Mielenkiinnolla ensiviikkoon, kiemurrellaanko täällä Suomessa edelleen kuin mato koukussa tämän osalta?

45 tykkäystä

Venäläinen laulaja Alla Pugatšova (boomerit muistaa miljoona ruusua) on julkisesti pyytänyt oikeusministeriötä julistamaan hänet ulkomaiseksi agentiksi solidaarisuudenosoituksena miehelleen.

Pugatšova julkaisi solidaarisuudenosoituksensa Instagramissa, jossa hänellä on 3,4 miljoonaa seuraajaa. Julkaisussa Pugatšova kuvaili miestään patriootiksi, joka haluaa rauhaa, vapautta ja “lopun poikiemme kuolemille kuvitteellisten tavoitteiden vuoksi”.

29 tykkäystä

Ei kovin tuore uutinen, mutta tässä on juttua siitä, miten ukrainalaiset vastarinta­ryhmät tekivät onnistuneita iskuja Melitopolin alueella. Melitopoli on kaupunki, jonka Venäläisjoukot valtasivat maaliskuun alussa. Juttu ei ole maksumuurin takana.

" Aamupäivällä tehty isku vaurioitti rautatietä suunnilleen Melitopolin ja Mariupolin puolivälissä sijaitsevan Nizjanyn aseman lähellä. Ria Melitopol -uutistoimisto kertoi verkkosivullaan, että räjähdys katkaisi radan 25 ratapölkyn matkalta.

Venäjän asevoimat on käyttänyt kyseistä rautatietä hyökkäyssodan aikana aseiden, ammusten ja sotilaiden kuljettamiseen Krimin niemimaalta Hersonin ja Zaporižžjan rintamille. Nizjanyn asema sijaitsee kymmeniä kilometrejä etelään rintamalinjasta"

6 tykkäystä

Kiinalainen sotilaskuljetuskone on nähty laskeutumassa Moskovaan, mutta tämä saattoi liittyä vähän aikaa sitten päättyneisiin sotaharjoituksiin Venäjällä. En nähnyt pikaisella vilkaisulla muita merkittäviä mainintoja Kiinan kuljetuskoneista Venäjällä.

Unkarin mieltymykset Orbanin vallan alla ovat olleet selviä jo pitkään. Nyhdetään EU:lta rahat ja kaveerataan Putinin kanssa. Vasta viikonloppuna kerrottiin, että ensi kertaa rahoitukseen ollaan puuttumassa. On selvää, että pakon edessä Unkari tekee paperilla täsmälleen sen, mitä EU haluaa, mutta Orbanin aikana maan politiikka ei tule muuttumaan.

Vaikea ymmärtää, että Unkari on EU:n ja NATO:n jäsen ja samaan aikaan Venäjän vasallivaltio. Mielenkiintoista muuten nähdä, miten Suomen NATO-jäsenyyden hyväksyminen etenee maassa…

– Orban sanoo taistelevansa Venäjän vastaisten pakotteiden poistamisen puolesta. Sanotaanpa lapiota lapioksi: Unkari on Troijan hevonen, joka pyrkii EU:n romahtamiseen eurooppalaisten veronmaksajien kustannuksella, hän sanoi.

Podolyak lisäsi, että Orban vihaa Ukrainaa ja haaveilee ”Venäläisestä maailmasta*” Euroopassa.

*korjattu käännösvirhe Verkkouutisten jutussa

18 tykkäystä

Ei todellakaan Suomen kautta pääsyä Eurooppaan, kiitos. Vaiko eikö sen takia suljeta rajota kun ei vielä olla Natossa, vai kiristääkö Putin Suomea vaiko ollaanko oikeasti hölmöjä?

18 tykkäystä

Tuolla alhaalla oleva linkki menee Ylen päivittyvään “uutisketjuun”, kello 6.59 siellä on uutisoitu tällaisella otsikolla oleva juttu.

Jo 70 venäläistä paikallispoliitikkoa vaatii Putinin eroa – protestiliikkeen keulakuva on muuttanut Suomeen

Kirjeessä lukee: "Me, venäläiset paikallispoliitikot katsomme presidentti Vladimir Vladimirovitš Putinin politiikan vahingoittavan Venäjää ja sen asukkaiden tulevaisuutta. Vaadimme, että Vladimir Putin eroaa Venäjän presidentin virastaan.

Allekirjoittaneiden joukossa on muun muassa Moskovan, Pietarin, Samaran, Novgorodin, Voronezin ja Tomskin paikallispolitikkoja."

Ylen päivittyvä Venäjän hyökkäys -uutisketju:

31 tykkäystä

Venäjän luoma CSTO liittouma hajoaa käsiin.

Yhdisvallat astuu jo Venäjän jättämään tyhjiöön.

35 tykkäystä
9 tykkäystä

Tuon CSTO-liittouman hajoaminen ja keskinäiset aseelliset yhteenotot on Putinille ongelma myös siinä suhteessa etteivät ne Valko-Venäjää lukuun ottamatta tule myymään/antamaan omaa sotilaskalustoaan tai ammuksia Venäjän käyttöön. On olemassa selkeä tarve ihan omaankin käyttöön ja mahdollisesti niitä tarvitaan myös Venäjää vastaan.

6 tykkäystä

Milloinkohan Valko-Venäjällä alkaa paukkumaan Likasangon hallintorakennuksissa. Tässä kaiken tohinan keskellä alkanee näyttämään tavallisille valkovenäläisille valtavan selvältä se, ettei olisi missään nimessä kannattanut myydä sielua putinille ja olla nyt häviäjien kanssa samojen sanktioiden alla kärvistelemässä.

Likasanko giljotiiniin, täkäläinen armeija turvaamaan heidän itärajaa ja länsiaseet puolustamaan myös valkovenäjää putinin mielihaluilta.

23 tykkäystä

Laitan linkin tännekin saa poistaa jos on väärässä paikassa

32 tykkäystä

Sillo 2020 Likasanko & Venäjän iloiset murhaajasortajat pisteli protestoijat vankilaan ja siellä myös miehiäkin ilmeisesti surutta raiskattiin ja pahoinpideltiin pahoin. Siellä on poliisilla ja armeijalla täysi valta.

Ja siihen maahan Fasel olisi halunnut järjestää jääkiekon MM-kisat 2021…

Valko-Venäjän redditissä paikalliset ovat valittaneet, mutta samalla tunnustavat edelleen että valtaosa “vahvoista” aktivisteista on maanpaossa, vankilassa tai tapettu.

Kunnon vallankumousta eivät itsekkään usko saavansa aikaan. Rohkeimmat on tehny partisaanitoimintaa, mutta miten isoissa määrin on mahdoton arvioida. Onneksi armeija sen verran hangoitteli vastaan että eivät ole suoraan hyökänneet Ukrainaan suoraan. Viattomasti vain huoltaneet hyökkäävää murhaaja-armeijaa ja antaneet ampua ohjuksilla omalta maaperältä…

Ennemmin Putini varmaan lähtee ennen Likasankoa jos nyt pitäisi veikata.

Edit: Tässä vielä Valko-Venäläisten tekemä “meemi”, joka kuvasi niiden redditin sodan alkuvaiheissa:

7 tykkäystä

Baltian Venäjän tutkimuskeskuksen johtaja on sitä mieltä, että todennäköisin vaihtoehto Putinin syrjäyttämiselle on sotilasvallankaappaus. Alla oleva Kauppalehden uutinen ei ole maksumuurin takana.

"Hänen mukaansa venäläiset kenraalit ovat jo alkaneet osallistua julkiseen keskusteluun tajutessaan, että heistä tehdään syntipukkeja Venäjän armeijan epäonnistumisille Ukrainassa.
”He tuovat jo julki tyytymättömyytensä.”

Venäjä on hitaasti lopettamassa omaa olemassaoloaan.

21 tykkäystä

Tämä oli mielenkiintoinen kommentti P Mäkelältä koskien tuota NPP ohjusiskua

Olettaisin, että ohjus osui juuri sinne minne oli tarkoitettukin. Tämä yle uutisesta

9 tykkäystä

Pekka Toverikin sen toteaa. :thinking:

Kyllä tuo klippi jotain kertonee…

20 tykkäystä

Hesarista:
Brittitutkija The Guardianissa: Venäjä on sotilaallinen alisuoriutuja – Syinä heikko koulutus ja pelolla johtaminen - Ulkomaat | HS.fi

Kun on ihmetelty Venäjän ilmavoimien heikkoa suoritusta: tässä sanotaan että käytettävissä oli 317 taistelulentokonetta ja -helikopteria. Koulutettuja pilotteja oli alle sata.

Pari ajatusta:

  • toi lukumäärä on yllättävän pieni
  • pilottien ja koneiden suhde on väärin päin; pitäisi olla ainakin 2 pilottia konetta kohti jos kalustosta halutaan kaiki hyöty irti
12 tykkäystä

Joskus se mitä ei nähdä, kertoo jopa enemmän kuin se, mitä havaitaan. Sanoisin, että alla olevassa twiitissä on pieni epätarkkuus, sillä T-90M ei ole Venäjän modernein tankki, mutta se on varmaan modernein aktiivisessa käytössä olevasta kalustosta. T-90M kuitenkin perustuu 90-luvulta peräisin olevalle rungolle, joten se ei ole mitään uusinta uutta.

Venäjä on myös kehittänyt uudemman T-14 Arnata-tankin, joka nähtiin ensimmäisen kerran paraatissa vuonna 2015. Sillä oli myös alunperin resursseihin nähden järjettömät tuhansien kappaleiden tuotantotavoitteet: “The Russian Army initially planned to acquire 2,300 T-14s between 2015 and 2020.” Ilmeisesti kuitenkin jo Krimin invaasion jälkeen asetetut talouspakotteet ovat osuneet niin pahasti Venäjän aseteollisuuteen, että Armataa ei ole pystytty valmistamaan sarjatuotantona ollenkaan muutamia prototyyppeja lukuunottamatta. Sitä ei ole tiettävästi nähty ollenkaan myöskään Ukrainan rintamalla. Armatan kanssa siis nähtiin jo Venäjän ongelmat tuotantoketjujen uudelleenrakentamisessa talouspakotteiden alaisena, kun ne perustuivat aiemmin vahvasti lännestä tuleville komponenteille.

16 tykkäystä

No nyt on Putinin hallinnon loppu lähellä. Jos kääntyy Alla Pugatshovaa vastaan, kääntyy koko Venäjän kansaa vastaan.

Nuoremmille Pugatshova saattaa olla tuntematon suuruus, mutta 80-luvun puolivälissä “Miljoona ruusua” soi kaikista mahdollisista ämyreistä ympäri Suomen niin pitkään, että osan kansasta tiedetään irtisanoutuneen töistään ja lähteneen laulua pakoon sähköttömille kesämökeilleen.

39 tykkäystä