Euroopan turvallisuustilanne ja Venäjän aggressiot (Osa 2)

Tässä nyt toista viikkoa postaillut tänne kanavalle suunnilleen päivittäin satunnaisia twiittejä tämän aiheen ympäriltä, ja koko ajan hullummaksi tarinat menee. Räjäytetään omia kaasuputkia, lähetetään rivimiehiä tykistöasemia vastaan, varastellaan edelleen vessanpönttöjä ja pesukoneita:

https://twitter.com/TpyxaNews/status/1574690048381194240?s=20&t=cyLQqoo4SpCtXPv3gOT12Q

Ja tsetseenit, nuo miesten miehet, edustaa perhearvoja:

Tokihan Never stop the madness ja kohta vedetään taas. Mutta vaikka kuinka iso maa ja ison toleranssit, niin pakkohan tuossa jossain kohtaa tulee pää vetävän käteen ja pakko vetää hieman enemmän happea?

Jos tämä joka suuntaan sekoilu jatkuu tätä tahtia niin euroopassa ei kyllä ehdi tulla edes kylmä ennen kuin tämä kaikki kaatuu omaan mahdottomuuteensa.

17 tykkäystä

Ei kai Gazprom omistanut varsinaisesti kuin puolet Nordstream 1:stä. Kakkoseenkin tuli rahoitus puoliksi lännestä. Uniperkin oli muistaakseni antanut 1 mrd. euron lainan Nordstream 2:lle. Lainapääoma vissiin haihtui savuna ilmaan konkan jälkeen. Tietäänkö joku paremmin? Mikä mahtaa olla (hyödyttömien) putkien omistus tällä hetkellä?

3 tykkäystä

Saksaa oli varoitettu ilmeisesti etukäteen mahdollisesta kaasuputken sabotaasista.

10 tykkäystä

Saksalle lisää sulkia hattuun tässä asiassa, ei juuri nyt ehdi kommentoimaan :angry:
Jos ja kun sota jossain vaihessa päättyy, niin sanokaa minun sanoneni, että silloin Saksa ilmoittaa, että he juuri olivat siinä ratkaisevassa roolissa :exploding_head:

4 tykkäystä

200 kpl M1A1 Abrams -tankkia olisi pöydällä. Jäivät eläkkeelle Marine Corpsista 2 vuotta sitten.

31 tykkäystä

Ei saisi maalailla turhaan piruja seinälle mutta Norjan merisotakoulun heppu veikkaa seuraavaksi putki-iskun kohteeksi Norjasta tulevaa kaasuputkea.
https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/765WEw/tva-explosioner-intill-nord-stream-innan-gaslackorna

Siinä sitä oltaisikin, tämä oman putken posautus olisi vasta varoitus.

8 tykkäystä

Se olisi jo suora hyökkäys NATOa vastaan. Ei varmaan Putlerkaan nyt niin pösilö ole, vaikka yritystä piisaa.

12 tykkäystä

Eiköhän tämä ole se jutun juoni. Ihan keskustelupalstoja ja lehtijuttuja seuraamalla voi huomata Venäjän onnistuneen

A) Ottamaan aloitteen takaisin itselleen

B) Luomaan jännitettä ja epävarmuutta

C) Osoittamaan olevansa edelleen kyvykäs yllättäviin toimiin

Näitä provokaatioita tullee lisää, mutta ei niitä kannata liikoja ihmetellä (eikä ainakaan liioitella ja voimistaa) vaan jatkaa länsimaiden valitsemalla linjalla tukemalla Ukrainaa ja siinä sivussa joudutaan sitten ottamaan vastaan kuolinkouristuksia käyvän hallinnon sätkimistä. Mutta vaihtoehto (antaa periksi Venäjälle) olisi kuitenkin siltikin huonompi vaihtoehto.

26 tykkäystä

Toivotaan näin. Mun mielestä saksalaisten puoliksi omistamaan putkeen hyökkääminen viittä vaille Tanskassa pitäisi jo laskea hyökkäykseksi NATO-maita vaastaan. Ja jos näytetään esimerkkiä että jos ei ole riittäviä todisteita niin NATO ei tee mitään, niin sillä rohkaistaan uusiin iskuihn.

16 tykkäystä

Kaikki tämä vain vahvistaa länttä, koko putki oli kuollut jo kuopattu jo 24.2 ihan mukava saada näyttävä loppulähtökin. Onhan tämä ekologisesti harmi, mutta eipä tuo Mordoria tunnu kiinnostavan.

Saksa on nössöillyt tähän asti, nyt tuli kipinää kovempaan ja määrätietoisempaan suuntaan sieltä päästä.

Natoa lähenee ja lähenee iskut, sieltä vastataan kovasti.

Kuin operaatio barbarossassa aikanaan Hitlerin näkökulmasta, vituiksi meni ja bunkkeriin hautauduttiin. Lienee Putinin ympärillä tällä hetkellä aika paksut betoniseinät…

18 tykkäystä

Juuri näin. 24.2 oli päivämäärä milloin eurooppa huomasi että kaasulle pitää löytyä vaihtoehto asap. Putinkin tietää että ylimeno kauden jälkeen ei eurooppa enää kaasua halua.

Tai tavallaan hinnan puolesta haluaisi, mutta mahdoton luottaa ja energiassa luotettavuus on avain sana. Luottoa ei palauttaisi edes uusi hallinto ja vaihtoehtoinen energiapolitiikka olisi jo rullaamassa.

Vähän kuin juopunut teini heittäisi kaljapullon säpäleiksi kun vain vaahdot pohjalla. Suoraan sanoen ei kovin iso menetys tuo nordstream enää kenellekään, mutta toki osoittaa että enemmänkin terroristivaltion kanssa nyt ollaan tekemisissä.

8 tykkäystä
20 tykkäystä

Ei tuota jaksa, miksi ne ottaa ton fossiilin enää mihinkään ohjelmaan. Meidän pitää noudattaa kaikki sopimuksia, ihan niinkuin Venäkin tekee :angry: :imp:

29 tykkäystä

Lopettakaa nyt hyvänen aika liputtamasta jokaista viestiä jota ette heti itse allekirjoita. Tässä on ollut kaikenlaista spekulaatiota moneen suuntaan eikä kahta viimeisintä liputusta kyllä voi aiheellisiksi katsoa. Liian kapeakatseista liputtaa heti kaikki mikä saattaa olla eriävä omaan mielipiteeseen.

59 tykkäystä

Tämä on ehkä epäsuosittu mielipide, mutta minä en keksi yhtään järkiperustetta, miksi Putin olisi putken tuhonnut. Venäjä päin vastoin menetti kortin, jolla se on voinut aiemmin kiristää Eurooppaa. On toki totta, että tämän valttikortin arvo on sulanut sitä mukaa, kun sitä on aktiivisesti käytetty kaasua säännöstelemällä.

Voidaan toki kyseenalaistaa Venäjän toiminnan järkevyys laajemmaltikin, mutta usein Putininkin toiminnan taustalla on kuitenkin nähtävissä jotain intressejä, vähintään suurvaltapoliittisia harhakuvitelmia.

Eurooppa ja Yhdysvallat sen sijaan ironisesti jopa hyötyvät putken tuhoamisesta. Lienee käynyt selväksi, että viimeistään tämän jälkeen yksikään Euroopan maa ei tule nojaamaan energiahuollossaan Nord Streamiin. Kahleet on katkaistu, Eurooppaa (lue: Saksaa) ei voida enää tällä asialla kiristää, eikä Venäjä tule saamaan enää euroakaan Nord Stream - putkien läpi kulkevasta kaasusta. Tuskin edes kymmenen vuoden kuluttua.

Tässä valossa pidän erikoisena sitä, että Venäjää pidetään useassa artikkelissa päivänselvänä tekijänä, ilmoittamatta epäilyjen syyksi oikeastaan mitään konkreettista. Tässä ketjussa ylempänä ollut video Bidenin kommenteista kaasuputkeen liittyen antoi ainakin itselleni ajattelemisen aihetta.

Pyydän, että jätätte tämän liputtamatta vaikka mielipiteeni on yleisen hegemonian vastainen. En ole Putinisti, vaan Nato-mies henkeen ja vereen, ja tuomitsen syvästi Putinin teot Ukrainassa.

38 tykkäystä

Toki venäläisessä mielentilassa on sellainen länsimaisille täysin käsittämätön ajatusmalli, että “jos minä en saa, niin ei sitten muutkaan”. Ilmenee esim. siitä Putinin toistamasta lauseesta, että “jos ei ole Venäjää, niin mihin tarvitsemme planeettaa”:

He’s said many times: if there is no Russia, why do we need the planet?

Se on täysi pöpi, joten mitään rationaalista ei varmaan voi odottaa. Varsinkin kun itse huomaa, että sota on jo hävitty.

22 tykkäystä

Viesti yhdistettiin ketjuun: Euroopan energiakriisi

Venäjä ei tarvitse montaa perustetta putken vanhingoittamiselle. Viestisi sisälsi jo yhden sellaisen. Ensimmäiseksi tulee mieleen rajoitettu demonstraatio länttä kohtaan että pystyy kylmentämään euroopaa. Positiivista tässä on se että jos muita demonstraatioita ei sitten ole tulossa.
Toinen mahdollinen syy oli viestissäsi. Kääntää länsivallat syyttelemään toisiaan tai Ukrainaa ja siten hajoittaa lännen yhtenäisyyttä.

19 tykkäystä

Tuhoamalla ”omat” putket juuri Tanskan aluevesien ulkopuolelta mutta läheltä Norjan putkea Putin signaloi mitä tulevaisuudessa voi tapahtua ja mihin on kyvykkyyttä. Vähän kuin Pohjois-Korean ohjuskokeet. Samalla annetaan myös kuva epärationaalisesta toimijasta jolta sopii odottaa lähes mitä vain.

34 tykkäystä

Putin menetti energiakorttinsa siinä vaiheessa kun länsimaat eivät nöyrtyneet sodan alettua Putinin energia-aseen edessä. Putkien tuhoaminen antaa mahdollisuuden syöttää propagandaa jossa tekijäksi syytetään esimerkiksi USA:ta/NATOa - you name it. Tällä halutaan luoda sisäistä kismaa ja epävarmuutta länsimaiden sisällä. Putkien sabotaasi sataa myös Venäjän sisäisen propagandan laariin, jonka myötä voidaan kansalle todentaa, että tässä todellakin ollaan nyt sodassa lännen kanssa. Eli kyllä siellä motiiveja löytyy jos asiaa ajattelee jostain muusta näkökulmasta kun rahallisesta.

11 tykkäystä