Euroopan turvallisuustilanne ja Venäjän aggressiot (Osa 3)

Yöllistä Neptune arkea Venäjällä:

Käytännössä yhtäkään päivää ei mene, etteikö jossain Venäjällä paukkuisi ja sama alkaa koskea myös Krimin niemimaata.

32 tykkäystä

Vielä on silti matkaa siihen, mitä Ukrainassa tapahtuu joka päivä.

7 tykkäystä

Twitterissä maariskiin (Venäjä, Valko-Venäjä, Ukraina jne.) keskittyvä lontoolaisanalyytikko @AlexKokcharov nosti esille Ukrainan ulkoministeri Kulebanin kommentin. Hänen mielestään se on paras vastaus ehdotuksiin neuvotteluista Venäjän kanssa.

Kuleba:

Prigozhinilla oli konflikti Putinin kanssa. Hän kävi onnistuneet neuvottelut: lopetti konfliktin, sopi turvatakuista. Sen jälkeen Putin tappoi hänet.

Alkuperäinen lähde Kuleban kommentille. →

Edit.

Viime syksynä ja talvena Venäjä teki kaikkensa tuhotakseen erityisesti lämmöntuotanto- ja sähköinfrastruktuurin kaikkialla Ukrainassa. Näyttää siltä, että osat ovat vaihtumassa, ainakin Venäjän miehittämällä Krimillä. Voi olla, että Krimin miehittäjät saavat talven mittaa maistaa omaa lääkettään.

40 tykkäystä

Jospa Kiina harjoittelee ennen Taiwanin reissua pienemmällä saarella? Eihän suuri Venäjä nyt yhtä pikkusaarta kaipaa… :clown_face:

18 tykkäystä

Tšetšenian itsevaltainen johtaja Ramzan Kadyrov yrittää vakuutella uskollisuuttaan Putinille entistä enemmän. Ei maksumuuria.

Kadyrov julkaisi keskiviikkona kuvan itsestään Putinin kanssa ja julisti olevansa “ylimmän komentajan jalkaväkeä”. “Ylimmällä komentajalla” hän viittasi Putiniin.

Venäjän vapaaehtoisjoukot on sanonut olevansa vastuussa sunnuntain vastaisena yönä Kurskin alueella lentäneestä lennokista. Ei maksumuuria.

Venäjän puolustusministeri on sanonut tuhonneensa lennokin Kurskin alueella 27. elokuuta.

RDK:n mukaan näin ei tapahtunut. Ryhmittymä myös syytti Venäjän puolustusministeriötä ja Kurskin kuvernööriä salailusta. RDK:n mukaan yksi Venäjän ilmapuolustusohjuksista olisi osunut kerrostaloon.

13 tykkäystä

Anekseeraajat ovat tehneet itselleen ansan sillä Ukrainan lennokit ohjaavat pitkän matkan tykistön tulen tulossa oleviin avustuskolonniin, jotka ovat käytännössä istuvia ankkoja eli liikkuvat hitaasti avuttomissa ankkajonoissa tieurilla omien miinakenttiensä vuoksi…

  • Ukrainan joukot ovat päässeet etenemään laajoista miinakentistä ja puolustusasemista huolimatta…

  • Venäläisen Volya-median mukaan propagandassa annettu kuva tapahtumista oli kuitenkin kaukana todellisuudesta. Sotilasjohto oli asettanut toivonsa sille, että vahvistukseksi saapuva 108. rykmentti olisi pystynyt aloittamaan vastahyökkäyksen Robotynen ja Verboven välisellä alueella…

…Rykmentin väitetään olevan tällä hetkellä käytännössä toimintakyvytön. Sen rippeet sijoitettiin puolustamaan Novopokrovkan kylän lähialuetta…

Slava Ukraini!

60 tykkäystä
19 tykkäystä

Johan on kalustoa mennyt taas isolla kädellä sileäksi. Ukrainan ilmatorjunta näytti taas mahtinsa venäjän ohjusterroria vastaan.

29 tykkäystä

Näille on varmasti käyttöä.

Onhan tämä tuskaisen hidasta ollut, mutta pala palalta Ukrainan puolustus on täydentynyt.

Ukraina on kyennyt myös kehittämään ja valmistamaan omia järjestelmiään, joiden painoarvo etenkin pitkän kantaman hyökkäyksissä miehitetyille alueille tai Venäjän maaperälle kasvaa koko ajan – uutisista päätellen.

Yhdysvallat toimittaa Ukrainan asevoimille 14 uutta Vampire-järjestelmää, jotka ovat valmistajansa mukaan tehokkaita Venäjän käyttämiä lennokkeja ja vaanivia ammuksia vastaan. Toimitusten arvo on noin 40 miljoonaa dollaria. Aseet eivät tule Yhdysvaltain omista varastoista vaan ne on tilattu suoraan valmistajalta.

Ensimmäiset neljä Vampirea ovat jo operatiivisessa käytössä Ukrainassa, kertoi järjestelmän valmistaja L3 Harris Technologies sijoittajille lähettämässään uutiskirjeessä. Asiasta uutisoi muun muassa South China Morning Post -lehti.

17 tykkäystä

Kustannus/hyöty-suhde kunnossa :+1:

38 tykkäystä

Ja tällainenkin tieto tuli kuin tilauksesta hetki sitten.

Perunatykki?

Tällainenkin tieto löytyi twiiteistä. Eli kyseessä ei ole mikä tahansa soihtu. →

Ukraine’s domestically-produced weapons already have a strike range of 700 km. This well soon extend to 1000 km.

When their peer democracies falter in coming to the proper defence of Europe against Russian fascist aggression, Ukrainians step up.

https://twitter.com/mhmck/status/1697250789109199056?s=20

24 tykkäystä

Netissä pyörii videoita Ukrainan joukoista Bah’mutin eteläpuolella sijaitsevan Klischiivkan kylän pohjois- ja eteläpuolilla. Pidän uskottavana, että ihan lähipäivinä ilmoitetaan Ukrainan vallanneen tuon mottiin jääneen kylän ja etenevän hitaasti kohti Bah’mutin saarrostusta.

Venäjä on vetänyt reservejä pois idästä ja se tulee kyllä väkisinkin kostautumaan, koska maan resurssit eivät tällä hetkellä riitä puolustamaan kaikkia rintamasuuntia Ukrainan hyökkäyksiä vastaan.

39 tykkäystä

Tässä olisi kyllä todellista uhrautumista toisen puolesta. :+1: :smiley:
Tällä hetkellä Ukraina heittäytyy jokaisen luodin eteen, jonka venäjä ampuu lännen suuntaan. :pensive:

1 tykkäys

Venäjällä on ollut valtavia haasteita lennokkien torjunnassa ja tässä olisi juttua siitä. Ei maksumuuria.

”Pitäisin menestyksen mittarina onnistuneiden torjuntojen prosenttiosuutta raja-alueilla. Kun iso prosentti lennokeista lentää itse Moskovaan, Moskovan alueelle tai alueiden keskuksiin, niin se kertoo siitä, että ilmatorjunta ei pysty selviämään tehtävistään edes hyvällä tasolla”, Šarp sanoo.

13 tykkäystä

Tämmönen pahvihärpäke on kyllä ihan uskomattoman nerokas keksintö. Ei ihan heti uskoisi, että tuo on totta. Pitsalaatikon kokoinen härveli lentää yli 100km ja pystyy kantamaan 5kg pommia. Kuulostaisi kyllä joltain kylähullun kännipuheilta, mutta kyllä tuosta nyt useampi uutinen näköjään löytyy.

Pirullinen ase väärissä käsissä, mutta onneksi näitä näyttää olevan nyt vain hyviksien puolella. Ei näy tutkassa. Kaikki koneet, tutkat ja tussarit on siirrettävä 100km päähän rintamasta, tai näkymätön pitsapoika tulee ja tuhoaa. On tuo kyllä ihan käsittämätön, JOS kaikki mitä sanotaan on totta.

35 tykkäystä

Kolmen päivän sota eteen suunnitelman mukaan ja talouspakotteilla ei ole merkitystä:

21 tykkäystä

Vielä kun tiede kehittäisi sääsken kokoisen härpäkkeen jonka myrkkysäiliö lastattu botuliinila. Kohde on kyllä kaikkien tiedossa. :+1:t3:

10 tykkäystä

Kerrassaan oivallisia “keksintöjä” ovat:

  • Ukrainan turvallisuuspalvelun SBU:n mukaan iskussa käytettiin 16:tta dronea, joista kolme ammuttiin alas.

  • Läpipääsyprosentti voi kertoa jotain Venäjän ilmatorjunnasta, mutta pääsyy on itse droneissa. Ne on tehty pahvista…

…Häiveominaisuuksia on pidetty korkean teknologian keksintöinä, mutta häive voi olla myös hyvin ”low tech”. Pahvi(=pinnaltaan vahattu) ei juurikaan heijasta tutkasäteitä…


Ukrainalta löytyy myös raskaamman(=kalliimman) sarjan “ideaalisia” vehkehiä:

  • Tietoja Sky Knightista julkaistiin Ukrainan puolustusministeriön Telegram-viestikanavalla. Kyseessä on kompaktin kokoinen dooni, jolla on neljä raajaa kuten lajisisarillaankin, mutta jokaisen raajan päässä on kaksi erillistä roottoria.

  • ”Räjähdettä voidaan käyttää niin paikoillaan oleviin kuin liikkuviinkin maaleihin, mihin tahansa tankeista, panssariajoneuvoista, tykeistä ja muista asejärjestelmistä aina juoksuhaudassa liikkuvaan jalkaväkeen. Räjähteen pudottamisella voi olla järisyttävä vaikutus jalkaväkiyksiköitä vastaan, kuten olemme saaneet nähdä vastaavista nelikopterihyökkäysvideoista aiemmin”…

15 tykkäystä

Tuossa mielenkiintoinen ja informatiivinen tviitti pitsalaatikosta. Pieni määrä räjähdeainetta , mutta helekutisti pientä sirpaletta. On kyllä häjyy peli, perskeles. Australialainen keksintö.

14 tykkäystä

Pelkäänpä, että kohde on immuuni botuliinille vuosikausien Botox-kuurin jälkeen.

11 tykkäystä