Euroopan turvallisuustilanne ja Venäjän aggressiot (Osa 3)

Tuossa livekuvaa paikanpäältä:

Kaikki nuokin saa äänestää.

Tähänkin ketjuun tullut yöllä neljä viestiä ja kaksi niistä koskee Elon Muskia. Jotakin se twiittailuillaan saavuttaa vaikkei demokraattisesti valittu päättäjä olekkaan.

11 tykkäystä

Venäjällä aikeita saada myös VPN yhteydet blokattua.

Pimeään pussiin ei saa päästä reijistä valoa.

17 tykkäystä

Vaikeita on. Turvallisuusratkaisut.

Tuossa linkki Ylen uutiseen, jos ei halua/voi Muskin alustan kautta mennä:

16 tykkäystä

Puhetta miinoista, mutta edelleen näen ykkösongelmana kamikaze-lennokit, sekä tarkkailu-lennokit jotka ohjaavat Venäjän tykistötulta.

9 tykkäystä

Venäjän hybridisota jatkuu

14 tykkäystä

Trumpia monet kaavailevat nyt puhemiehen rooliin, eli shit show saattaa pahentua tästä. Setä Vlad virnuilee siellä bunkkerissaan.

5 tykkäystä

Muista lähteistä selviää, että kylä on Novoprokopivka (kuvassa alhaalla vasemmalla).

Myös Krimillä on käyty kyläilemässä. En oikein keksi, mikä tällaisen retken taktinen arvo on – ehkä venäläisjoukkoja pitää jättää Krimille vähän enemmän, jos siitä aktiivisesti muistuttelee.

23 tykkäystä

Tässä langassa kukaan tuskin tarvitsee muistutusta, mutta hyvä tiivistelmä z-naapurin oikeista tavoitteista. Kysymys kai lopulta on että pysäytetäänkö tämä leikki nyt, vai mennäänkö kolmannen maailmansodan kautta hakemaan vauhtia?

20 tykkäystä

Joink

18 tykkäystä

Kysymys taitaa eniten olla siitä, miten leikki pysäytetään menemättä kolmannen maailmansodan kautta. Rivien välistä luettuna länsipäättäjät(Esim. Presidetti Niinistö) ajattelee tällä hetkellä että sitä kohti mennään, mutta hyvin hitaasti mutta kuitenkin, koska muut ratkaisut Ukrainassa ei etene. Ydinaseen rajoitettu käyttö taustalla koko ajan hitusen todennäköisempää koska Venäjältä alkaa ensi vuoden puolella loppumaan muut tehokkaat aseet, miehiähän sinne syntyy koko ajan lisää enemmän kuin Ukrainassa kuluu joten ne ei ole ongelma.

4 tykkäystä

Propagandaa tai ei, tämä on Venäjän valtion viesti kansalleen ja meille lännelle. Meidän on suhtauduttava siihen asiaan kuuluvalla vakavuudella. Kaikki aseet Ukrainaan tai ennemmin tai myöhemmin se on suomalaisten veri joka rintamalla valuu. Kaikkiin Venäjän toimiin tulee vastata symmetrisesti.

6 tykkäystä

ISW:n mukaan Venäjä on siirtänyt sotalaivoja pois Krimiltä turvaan Ukrainalta. Ei maksumuuria.

14 tykkäystä

En ole eri mieltä. :slight_smile: Tässä kun nyt 1,5 vuotta on testattu z-kansan punaisia viivoja, lopputulos selvästi on että ei oikeasti ole mitään tiettyä rajaa minkä ylittäminen menee liian pitkälle. Täysin vastaavasti siellä puolella ei ole mitään rajaa mitä ei oltaisi valmiita ylittämään jotta saadaan hieman lisää uusia valloituksia (“lebensraum”).

Tämän hetken primääri vaihtoehdot taitavat olla:

a) Homma hyytyy nykyisiin rintamalinjoihin koska tuki Ukrainalle hiipuu ja musikkaa riittää heitettäväksi myllyyn → homma alkaa uudestaan ~10 vuoden päästä kun ovat keränneet hieman voimia ja seuraava sukupolvi valmiina heitettäväksi rintamalle.

b) Ukrainaa tuetaan oikeasti ja nostetaan lännen kapasiteettia sille tasolle mikä tiedetään mahdolliseksi (millä ei vieläkään mitään oikeasti merkittävää vaikutusta läntisiin talouksiin) → z-kansa heitetään omien rajojen taakse → ~10 vuoden päästä yrittävät kuitenkin uudestaan kun ovat kerännet hieman voimia ja pitäähän sitä nyt hieman laajentua koska kansakunnan eetos ja edellisellä kerralla ei onnistunut ja jäi tZaarilta hampaankoloon.

Kummassakin tapauksessa lopputulos tulee melko varmasti olemaan ihan sama. Jälkimmäinen Ukrainalle vain merkittävästi parempi.

En henkilökohtaisesti ymmärrä tätä 3. MS / ydinpelkoa, mitenkään muuten kuin että se olisi harkittua psyopsia z-tiedustelupalveluille, että heidän pelottelutaktiikka toimii ja jatkavat tuon massan heittämistä etulinjaan vielä vähän lisää, jolloin zenäjä heikkenee entisestään ja saadaan lisää peliaikaa. Mutta lopputulos tässäkin ihan sama. X (tai paremminkin Z) vuoden päästä sieltä tulee johonkin suuntaan uusi yritys koska isossa kuvassa kyseisen maan rajojen sisällä mikään ei ole oikeasti muuttunut.

Kuten hyvin monta kertaa todettu, tuo huonompi naapuri ei lopulta ymmärrä mitään muuta kuin voimaa. Kaikki nämä julkiset mamoilut ja Naton alueelle vahingossa lentäneet dronet joihin ei reagoida antaa vain päättävälle eliitille signaalia että hommaa kannattaa jatkaa. Tämä kaikki on sitä slippery slopea kohti tuota asiaa mitä yritetään välttää. Mutta sama tilanne taisi olla myös perinteisten natsien kanssa 1930-luvulla…

Politiikka on aina ollut tölkin potkimista eteenpäin siten että hankaliin asioihin ei tarvitse vielä puuttua. Tässä kysymys (imho) hyvin paljon ajoituksesta. Mitä jätetään tuleville sukupolville siivottavaksi ja mistä otetaan itse vastuu. Tässä tukevasti keski-iässä alkaa kallistumaan sen puoleen että valtionvelan lisäksi lapsille nyt ei ihan kaikkea muutakin kannattaisi jättää.

16 tykkäystä

A- ja b-vaihtoehtojen ero 10v päästä on vielä se, että a-skenaariossa saattavat saada samanlaisen tilanteen, kuin nyt. B-vaihtoehdossa 10v päästä alkava mahdollinen hyökkäys luultavasti tyssäisi alkuunsa ja siviiliuhrien määrä ymv. jäisi murto-osaan nykyisestä.

2 tykkäystä

Twiitissä pitkä lista Venäjän ‘saavutuksista’.

Ei voi taaskaan kuin hämmästellä mihin kaikkeen harhaisuus voi johtaa. Ja missä ovat venäläisten mielenosoitukset tätä kohtaan.

14 tykkäystä

Nämä venäläisten pellepoliitikkojen tai propagandistien puheet läntisten naapurimaiden, ja nyt myös Suomen, valloittamisesta ovat koomisia. Mielestäni Suomella olisi nyt ja seuraavien vuosikymmenten aikana paras mahdollisuus toisen maailmansodan jälkeen valloittaa takaisin Karjala ja muut omat alueemme, jotka jouduimme luovuttamaan hyökkääjälle.

Mutta, ehkä hyvä muistuttaa tällaisten uhkausten yhteydessä siitä, mikä merkitys huonon (tässä tapauksessa historian paskimman) presidentin valinnalla voi olla turvallisuudellemme. Suosittelen tarkastelemaan ehdokkaiden sotilaallisia ansioita ja historiaa itänaapurimme suuntaan, jotta vältymme vastaavalta seuraavan vuosikymmenen aikana.

29 tykkäystä

Nyt pitäisi kyllä löytää tahtotilaa käyttää tuota Venäjältä jäädytettyä 300 miljardia Ukrainan tukemiseen. Edes sitten sijoittamalla tuo summa ja antamalla korkotuotot Ukrainaan.

16 tykkäystä

Niin, jos jotain hyvää tästä “erikoisoperaatiosta” hakee niin tässähän se sitten on:

  • O’Sullivan pitää todennäköisenä, että jäsenvaltioiden päätökset olla ostamatta venäläistä öljyä ja kaasua ovat peruuttamattomia.

Toivottavasti tämä myös tulee olemaan ns. “uusi normaali”.

13 tykkäystä

Laivastoa kun uhkaa maa, jolla ei ole omaa laivastoa.

41 tykkäystä

Kertoo tosin asioita siitä kuinka hyödyllinen pinta-alusten laivasto on dronejen ja ohjusten maailmassa.

Vain jos laivojen tukena on voimakas ilma-ase (eli käytännössä lentotukialus) yhdistettynä vahvaan ilmatorjuntaan (ks. jenkkien tukialusten saattueet) kokonaisuudella tekee jotain.

Moskva upotettiin käytännössä koska sillä ei ollut tarvittavaa tukea ja se oli vanhentunut malli. Ihan pätevä yksittäinen alus isommassa porukassa ja riittävällä ilmasuojalla, mutta yksittäisenä lippulaivana aika heikko.

Mutta pakko myöntää että tarvitaan Venäjän tasoista tumpelointia että onnistutaan menettämään sukellusvene risteilyohjukselle. Kannattaa parkkeerata sellainen telakalle sotatoimialueella… eikun ootas…

Kaipa siellä on nyt mennyt Putinillekin asti päähän että Venäjä ei pysty suojelemaan Sevastopolissa olevia aluksia koska ilmatorjuntaa on jo mennyt sen verran paljon (ne tuhotut S-400 -yksiköt) ja meridroneakin pukkaa syliin. Mahtaa olla itkupotkuraivarin säestyksellä tapahtunut laivaston liikuttelu.

14 tykkäystä