Euroopan turvallisuustilanne ja Venäjän aggressiot (Osa 3)

Eikö tuo kartta ole vähän harhaanjohtava?

Lähempänä totuutta? :

22 tykkäystä

Israel-keskustelu on hajonnut useampaan ketjuun. Eikö olisi parempi muuttaa tämän ketjun nimi yleiseksi sotaketjuksi, niin homma pysyy paremmin kasassa?

4 tykkäystä

Mielestäni ei. Tämä ketju olkoon otsikkonsa mukainen, ja lähi-idälle voi tehdä uuden ketjun! Täältä on kuitenkin voinut seurata tapahtumia Ukrainassa ja toivoisin sen jatkuvan.

Voi toki olla, että venäjällä on osaa sekä arpaa Hamasinkin toimissa, jolloin langat voivat yhtyä. Ja jos raketit lentelivät juuri sen takia, että huomiota saataisiin pois Ukrainasta, niin ketjun yleistäminen palvelisi sitä tavoitetta. Eli muut asiat muihin ketjuihin!

28 tykkäystä

Ongelma nyt vaan on, ettei tästä ole mitään todistetta, ei edes siihen viittaavaa. Iran on Hamasia ja Hizbollahia tukenut jo pitkään, ja Venäjän ja Iranin yhteydestä ei ole enää tässä vaiheessa oikein mitään epäilystä, mutta Venäjän ja Hamasin sotilaallisesta yhteistyöstä on aika vähän todisteita, jos mitään. Ehkä multa on mennyt jotain ohi, mutta Israelin tilanteen seuraaminen samassa ketjussa kuin Ukrainan sota ei johda muuhun kuin ihmisten kiinnostuksen lopahdukseen Ukrainan tilanteeseen, koska ihmismieli nyt vain tarrautuu uusiin asioihin ja unohtaa vanhan. Eli pidetään palsta ytimekkäänä, ettei itse asia unohdu, eli Venäjän hyökkäys Ukrainaan.

24 tykkäystä

Saamasi pitää! Perunilta tunnin väännös Ukrainan vastahyökkäyksestä:

Henkilökohtaisesti mielenkiintoisinta tässä nykytilanteesta on, että miten pahasti Länsimaiden teoria liikkuvasta sodankäynnistä ja voiman keskittämisestä on osoittautunut vääräksi Ukrainassa. Länsimaiden toimittama aseapu läpimurtotaisteluun ja liikkuvaan sodankäyntiin on osoittautunut täysin vääräksi (tankit), kun ratkaisevassa asemassa sodan kannalta ovat pitkän kantaman tuliaseet (Storm Shadow jne.), joita toimitettiin liian myöhään ja liian vähän. GLSDB, ATACMS ja Taurus antavat vieläkin odottaa itseään.

Nykyisessä droonien hallitsemassa ilmatilassa on mahdotonta tehdä voimaa keskittäviä hyökkäyksiä mekanisoiduilla joukoilla, koska taistelukentän näkyvyyden vuoksi panssaroitujen moottoriajoneuvojen havainto ja torjunta voidaan tehdä etäältä minuuteissa halvoilla droonijärjestelmillä ja ohjata panssarintorjuntajoukot valmiiksi puolustusasemiin kauan ennen kuin saadaan taistelukosketus.
Toki riittävän heikkoa vihollista vastaan pystytään käymään liikkuvaa sodankäyntiä, mutta Desert Stormikin vaati 43 päivän ilmapommituksen ennen maahyökkäystä. Ukrainalla ei ole mitään mahdollisuuksia heikentää Venäjän joukkoja vastaavalla tavalla muuten kuin erittäin hitaalla attritiosodankäynnillä ja oli Länsimaiden ammattilaisilta typerää odottaa muuta.

Nato-koulutuksesta ukrainalaiset ovat sanoneet, että sotilaan peruskoulutus on laadukasta, mutta että sillä ei tee mitään oikealla taistelukentällä, koska siihen sisältyy olettamus että omilla joukoilla on ilmaylivoima ja valtavasti tulitukea, kun hyökätään heikennettyä vihollista vastaan. Mikäli kuuntelee meidänkin sotilaskommentaattoreiden näkemyksiä Ukrainan vastahyökkäyksestä niin hieman pelottaa, että onko sielläkin liikaa otettu sodankäynnistä mallia Amerikasta.

Paljon on puhuttu, että huononeva sää heikentäisi Ukrainan vastahyökkäystoimintaa, mutta Budanovin mukaan syksyllä jatketaan samalla linjalla, eli hyökkäykset tehdään jalkaväellä ja panssarivoimat ovat vain hyökkäyksen tukena eivätkä keihäänkärkenä. Koska ei pyritä käymään liikkuvaa sodankäyntiä, niin heikolla säällä ei ole paljoakaan vaikutusta toimintaan, vaan ratkaisevana tekijänä tulee olemaan loppuvuonna ammusten riittävyys.

41 tykkäystä

HUOM !
HOX !
ATTENTION !

Oma ketju Lähi-Idän tilanteelle avattu.
Vaikka yhtymäkohtia ja seurannaisvaikutuksia tähän Venäjä-Ukraina -ketjuun Lähi-idän suunnasta löytyy, asian tarkempi ruotiminen ansaitsee oman ketjunsa.

53 tykkäystä

Zelenskyin on kommentoinut Hamasin hyökkäystä. Ei maksumuuria.

Hän kehotti Israelissa asuvia tai muuten oleskelevia ​​ukrainalaisia ​​ryhtymään kaikkiin mahdollisiin varotoimiin, noudattamaan paikallisviranomaisten ohjeita ja ottamaan yhteyttä Ukrainan suurlähetystöön “millä tahansa käytettävissä olevilla keinoilla”, mikäli he tarvitsevat apua.

Ukrainan ulkoministeriö arvioi, että Israelissa on noin 500 000 ukrainalaista, ja se on perustanut operatiivisen keskuksen heidän auttamisekseen.

Ukraina kertoo, että maa odottaa talveksi runsaasti Venäjän lennokki-iskuja.

– Tänä syksynä ja talvena ollaan jo ennätyslukemissa Shahed-lennokkien lukumäärässä. Yli 500 (Shahed-lennokkia) käytettiin syyskyyssa, Ihnat sanoi ukrainalaisen televisiokanavan haastattelussa.

Tässä on juttua vielä Ukrainasta ja miten he taistelevat edullisten droonien avulla. Jutussa on myös videomateriaalia.

Valentinin yksikössä drooneilla on onnistuttu tuhoamaan esimerkiksi BUK-ilmatorjuntajärjestelmä. Drooneja käytetään myös vaatimattomampiin tehtäviin, kuten tavallisten kuorma-autojen ja muiden logistiikasta huolehtivien ajoneuvojen tuhoamiseen.

– Asejärjestelmät maksavat miljoonia, mutta minä voin käyttää muutaman tuhannen drooniani aina uudestaan ja uudestaan, toteaa Valentin.

Valentin työskentelee yleensä 2–3 hengen ryhmässä. Yksi ohjaa droonia ja toinen lukee karttaa. Jos mukana on kolmas sotilas, niin hänen tehtävänään on huolehtia viestiliikenteestä.

7 tykkäystä

Kiireisille foorumilaisille sopinee Anders Puck Nielsenin 10 minuutin tiivistelmä sotatilanteesta:

Toinen hyvä lyhyt video droonien vaikutuksesta modernilla taistelukentällä:

3 tykkäystä

Ei ole. Minun linkkaamassa kartassa näkyy kansat, jotka asuttavat alueita. Sinun kartassa näkyy hallitsijat, jotka ovat yhdentekeviä kuten niiden nopeasta vaihtuvuudesta voi päätellä.

9 tykkäystä

Harvemmin sotauutiset hymyilyttävät, mutta joskus sentään:

18 tykkäystä

ChrisO_wiki kertoo asiasta, jonka kaikki tiedämme.

The sister of a man from Irkutsk who was seriously wounded in March 2023 said that he was “lucky that his colleague dragged him, they usually don’t do that. Usually they are abandoned and everyone is listed as missing in action – both wounded and killed.”

The other men were wounded themselves, but according to Olga, Viktor was “simply left on the battlefield. The battalion commander will not risk either equipment or himself for the sake of one or two soldiers.” Viktor has not been heard from since then.

Mistä tiedämme, että tämä on totta? Trent Telenko:

The professional reason I’ve been calling out Western Intelligence as playing the patron client game with senior Biden Administration officials on Russian casualties is that I’ve spent 10 years researching whole blood logistics for Operation Olympic.

Venäjän armeija ei tarjoa eläke-etuja.

Edit: Jotakin sentään annetaan.

23 tykkäystä

Rauhallinen päivä

11 tykkäystä

Samaa mieltä. Miksi emme käyttäisi venäjältä takavarikoituja 400 miljardia Ukrainan tukemiseen ?

41 tykkäystä

Voisi käyttää aika pitkälti myös oligarkkien varat. Toimisi hyvin pelotteena myös muille diktaattoreille hännystelijöineen.

23 tykkäystä

Mitenköhän nämä lausunnot sopivat kremlin strategiaan ? Venäjä on kuitenkin pyrkinyt olemaan Israelin kanssa väleissä.

8 tykkäystä

Kadyrov kun tuo somesirkuspellensä Gazaan niin käy samoin kuin -22 sodan alkupäivinä, kovaa uhoamista panssaroitujen maastoajoneuvojen ympärillä ja ->5h eteenpäin koko pelleporukka lanattuna Ukrainan toimesta.

Gazassa pulleat karvapallot tosin varmaan hikoilisivat itsensä toimintakyvyttömiksi jo ennen kuin Israel ehtisi heidät käsitellä.

31 tykkäystä

Liittyyköhän tämä tänne?

15 tykkäystä

Eli näyttäisi IL:n tietojen mukaan siltä, että kaasuputki on räjäytetty venäläisten toimesta. Miten tällaiseen iskuun käytännössä vastataan?

12 tykkäystä

Lisätään valvontaa, sanotaan soo soo, sekä kenties mietitään uusia pakotteita ja NATO kertoo, että puolustaa jokaista neliösenttimetriä liittolaistensa alueista.

Vastaan samaan viestiin! Rehellinen vastaus, ei mitään tietoa. Onneksi en joudu asiaa päättämään. :slight_smile:

Viestini siis sisälsi arvion siitä, miten tullaan vastaamaan. Siitä toki unohtui näiden tekojen tuomitseminen (tähän vähän viittasin ‘soo soo’:lla).

21 tykkäystä

Hankaluutta luo myös se, että onko takana mahdollinen valtiollinen toimija vai yksittäinen ryhmä. Todistappa tämä sitten.

4 tykkäystä