Euroopan turvallisuustilanne ja Venäjän aggressiot (Osa 1)

2 tykkäystä

Tää oli kyllä paljon puhuva. SVR:n johtaja suli keisarin edessä. Erehtyi aluksi ehdottamaan separatistialueiden liittämistä, mikä olisi venäjän strategian vastaista. Putin ojensi että puhutaan kuitenkin autonomiasta (jolloin venäjä voi jatkaa ukrainan sisäpolitiikkaan vaikuttamista kuten tähänkin asti).

9 tykkäystä

täältä voi käydä katsomassa minkälaista oli jälki kun Venäjä kävi “vapauttamassa” kapinoivan Groznyn

https://www.jeremynichollarchive.com/index/G0000nfLAR21c2Qw

In January 1995 Grozny, capital of the Russian republic of Chechnya and a city of 400,000 inhabitants, ceased to exist in any meaningful sense. An advancing Russian army, repulsed by bands of Chechen fighters, settled for bombarding the city into submission. The firepower directed by the besieging Russian forces was unparalleled in Europe since the Second World War. At the height of the siege of Sarajevo, the Bosnian capital was being hit by 1,000 shells a day. In mid-January explosions rocked the centre of Grozny at a rate of 900 an hour - one every four seconds. After two months the Russian army entered the city, or what remained; the fighters had fled, leaving a devastated city littered with corpses

16 tykkäystä

Voi raukkaa, ei muistanut vuorosanoja vaikka roolisuoritus näytelmässä oli kohtuullisen yksinkertainen. Saapa nähdä putoaako ikkunasta lähiviikkoina.

16 tykkäystä

Muualta bongattu aika:
9PM Local Time, 1PM (ET), 11:30Pm (IST)
Eli 20.00 Suomen aikaa

E:
https://twitter.com/BigBreakingNow/status/1495821720389025792?s=20&t=caIKA5xoq4ikb_0MBuBqVg

12 tykkäystä

Eipä yllätä. Sinne sitten rauhaa turvaamaan…

8 tykkäystä

Pekka Haavisto: Luhanskin ja Donetskin itsenäisyyden tunnustaminen rikkoisi Minskin sopimusta ja johtaisi EU:lta “hyvin vahvaan reaktioon” Pekka Haavisto: Luhanskin ja Donetskin itsenäisyyden tunnustaminen rikkoisi Minskin sopimusta ja johtaisi EU:lta "hyvin vahvaan reaktioon" | Kauppalehti

5 tykkäystä

Ihan mielenkiintoista nähdä mikä tuo ”vahva reaktio” tällä kertaa on ….

13 tykkäystä
1 tykkäys

Ai että tästä tulee se Speden “Me ollaan hyvin hyvin vihaisia teille”, “mitä sitten?” sketsi mieleen.

Putin vie ja länsi vikisee, siltä se nyt valitettavasti näyttää.

17 tykkäystä

Pettyneitä…

4 tykkäystä

Kapteeni valmiina jättämään laivan ekana?

6 tykkäystä

Sinällään myös tuo USA:n vahva mukanaolo kauhistuttaa omalla tavallaan. Jenkeillä ollut taipumusta olla reaktiivisia pohjautuen hatariin faktoihin sekä historiassa myös provokatiivisesti haettu syitä aloittaa sotatoimenpiteitä. Varsinkin kun tapahtumat eivät sijoitu heidän omalle maaperälleen.

Toinen mikä kovasti ihmetyttää on koko ”yhtenäisen lännen” saamattomuus. Ukrainan tilanne ollut yli 8 vuotta käynnissä ja en millään voi itse uskoa, että näistä Putinin agendalla olevista asioista ei olisi tullut tietoa ennakkoon suljettujen ovien takana diplomatian muodossa. Tällä hetkellä Venäjä näyttäytyy minulle lumipallona joka on +2 keleillä kierimässä alamäkeen kasvaen joka hetki. Ainakin siihen pisteeseen asti että mäkeä riittää tai joku viitsii sen pysäyttää.

6 tykkäystä

Inhorealistisesti ajatellen Ukrainan kannattaisi hyväksyä DNR/LNR:n itsenäisyys ja päästää nämä kiusankappaleet omille teilleen. Toive, että alueet voisivat olla sopuisasti osa Ukrainaa on kuollut ajatus. Väestö kapinallisalueella on nykyään 99,9% venäläismielistä ja vihaa Ukrainaa. Järjestystä ylläpitävät militiat, jotka ovat viime kädessä venäläisten ohjauksessa. Infra on pommitettu hajalle ja kaikki taloudellinen tuotanto hiilen kaivamista lukuunottamatta on loppunut. Ei tuollaisesta maakunnasta ole kuin harmia länteen integroituvassa Ukrainassa.

Kun Ukrainan rajat ovat kiistattomat, maa voisi helpommin hakea EU:n tai Naton jäsenyyttä. Tämä tietysti sillä varauksella että Venäjä ei valloita enempää alueita :sweat_smile:

5 tykkäystä

Onhan venäjä käynyt tätä ”etupiiri dialogia” joka ilmeisti Trumpin kanssa eteni mutta ei enää Bidenin. Siinä pohjoismaat (pois lukien Norja) olisi ollut venäjän etupiirissä kuten ukraina

1 tykkäys

Tältä ajatukselta ei kyllä voi välttyä, mutta toisaalta ei voi antaa tilaa vieraalle valtiolle uhata omaa suvereniteettia.

Taitaa olla pakotteita tulossa.

2 tykkäystä

TV puhe alkoi

2 tykkäystä

Ei Trumpin kanssa vaan Saksan ja Ranskan kanssa.

1 tykkäys

Tämä ei pidä paikkaansa. Donetsk oli eloisa ja vauras miljoonakaupunki, joka taantui maaseuduksi sodan alettua. Kaupunkilaiset ovat katkeria. Kapinallishallinto ei suinkaan nauti kaupunkilaisten aukotonta luottamusta vaikka venäläismielisiäkin on paljon. Aluetta on jo vuosikaudet yritetty venäläistää mm. Venäjän passien helpotetulla saamisella.

9 tykkäystä

Ja noista alueista mitkä julistettin vain osa on kapinallisten hallussa. Eli kyllä niille panssareille on käyttöä.

1 tykkäys