Euroopan turvallisuustilanne ja Venäjän aggressiot (Osa 1)

Venäjän joukkoja tulee myös vahvistamaan 1000 tsetseeniä.

1 tykkäys

Taiwania kiinnostaa FSB-kirjeiden sisältö. Juoni tihenee…

According to the March 4 report, Xi had been “considering taking over Taiwan in the fall.” Part of the rationale given for that timing was that Xi “needs his own little victory to get re-elected for a third term,”

In a follow-up tweet, Grozev stated that he had shown the letter to two confirmed FSB contacts and that they “had no doubt it was written by a colleague.” He noted that his FSB contacts did not agree with all of the analyst’s conclusions, “but that’s a different story.”

Edit: Ukraina on innostanut Taiwanin väkeä.

18 tykkäystä

Tainnut vastahyökkäyskin onnistua :thinking: :+1:

51 tykkäystä

Vähän karrikoiden tuotahan se venäläinen sodankäynti on aina ollut (toki puolustussodassa sitten siihen päälle käytetään poltetun maan taktiikkaa kun vetäydytään).

Ei esimerkiksi toisessa maailmansodassa mikään länsimaa olisi samanlaisia miehistötappioita kestänyt kuin mitä Neuvostoliitto kesti, mutta sille sotilaat olivatkin resurssi jota oli runsaasti käytettävissä ja muut liittoutuneet sitten toimittivat niitä niukempia resursseja mm. Murmanskiin.

4 tykkäystä
26 tykkäystä

Taas pari siementä kylvetty. Eiköhän sadosta tule hyvä. 2 tankkia jäi jumiin ja viikkoa myöhemmin tuli ratsuväkenä 2 tankkia. Ja nekin jäi jumiin.

23 tykkäystä

Minä olen ainakin uskonut juttuihin, jotka eivät ole totta. Tosin näihin Ylen mainitsemiin “uutisiin” en ole muistaakseni uskonut. :thinking:

Sitten alla on Hesarin juttu, joka ei ole maksumuurin takana.

”Neuvotteluprosessissa on kyse molemmin puolin rituaalista, sillä Venäjän johto ei ole vielä luopunut suunnitelmastaan lyödä Ukraina kokonaan. Venäjä järjestelee nyt joukkojaan uudestaan, vaikka onkin kohdannut merkittäviä vaikeuksia.”

"Mitä Ukrainaan tulee, niin presidentti Volodymyr Zelenskyi on toistuvasti ilmoittanut menevänsä neuvotteluihin vain siksi, ettei häntä moitittaisi rauhanmahdollisuuden menettämisestä. Hän on kuitenkin aina sanonut, ettei odota neuvotteluilta erityisiä tuloksia."

13 tykkäystä
6 tykkäystä

Hyvä Ruotsi!

45 tykkäystä
13 tykkäystä
12 tykkäystä

Pakka alkaa hajota nopeammin kuin olisi uskonut. Saattaa erilaisten kotiaskareiden, kuten omien kalsareiden pesun ja teen keittämisen, suosio kasvaa Kremlin koneistossa :joy:

3 tykkäystä

Paluu suuren ja mahtavan neuvostoliiton aikaan:

35 tykkäystä

IS:

MARIUPOLIN satamakaupungin asukkaiden loppumattomalta vaikuttava tuska jatkui edelleen Etelä-Ukrainassa torstaina, kun venäläisjoukot jatkoivat liki raunioiksi pommitetun kaupungin tulittamista.

Vähäistä helpotusta saatiin siitä, että noin 30 000 siviilin kerrottiin päässeen pois kaupungista. Paikallisviranomaisten mukaan 80–90 prosenttia kaupungin asuinrakennuksista on tuhottu.

Kaupunginhallituksen mukaan saarretussa kaupungissa on yhä 350 000 ihmistä.



Mariupolin väkiluku oli 460 000. Melkein Helsingin kokoinen kaupunki on lähes kokonaan tuhottu.

31 tykkäystä

Näitä tämän sällin juttuja on tullut tänne aiemminkin… Mutta voisko joku tiivistää mistä tässä on kyse? Purkaako tää oikeasti jotain salanauhoja vai keksii päästään jotain seurattavaa sodan ohelle?

4 tykkäystä

Eipä voi tietää. Joko on syväkurkku FSBn sisällä jolta tulevia viestejä mies pistää eteenpäin kääntäen, tai sitten tämä on ns. fanfictionia.

8 tykkäystä

Reilu puoli tuntia sitten:

kuva

Ja mihinkä päädyttiin?

kuva

12 tykkäystä

Missä lienee meidän hylkiömme (puti-lutikka) piileekin, täytyy todeta ettei hänen fyysinen/psyykkinen tilansa taida olla kovin kehuttava. Onko se onni vai tuho, sitä joudumme arvailemaan. Hylkiömme pyrkii propagandansa toivossa pelastuvansa, mutta ei hänen sanansa vaan teot, kertovat totuuden. Kohti tuhoa vie sekä hänen, että kansansa tie. Hänen kaipuutaan äiti Venäjästä käy todella sääliksi. Miten yleensä tällainen ”luihu” voi olla Venäjän napa? Heppu, jolla ei ole minkään välissä mitään, jollei lasketa turvonnutta päätä.

Myös länsi saa miettiä, miten tällaisen kesken kasvuisen ovat yleensä antaneetkaan nostaa hänen ”turvonnutta” päätään. Kaverin, joka ei pärjännyt edes omassa yksinkertaisessa opiskelussaan ja silti hänet tulla toivotettiin tervetulleeksi kaikkialle mitä erilaisin seremonioin. Kaverin, joka oli ns. seinäkukkanen. Avain kuten eräs korpraali ensimmäisessä maailmansodassa.

Tästä kritiikistä huolimatta, paljon on vielä korvattavissa, ainakin monilta osin. Se vaatii kuitenkin toimenpiteitä, ei tyhjiä sanoja. Tästä edespäin on puhuttava ”oikeilla nimillä”. Sotarikollinen Putin, samoin kuin hänen lähimmäiset alaisensa tulee ottaa kiinni ja vangita. Mikäli tilanne vaatii, tulee suorittaa ”erikoisoperaatio rauhan nimissä”. Tähän erikoisoperaatioon rauhan nimissä tulee luonnollisesti varata riittävästi niin materiaalisia, kuin rahallisiakin resursseja.

4 tykkäystä

Putinin koko eilinen puhe englanniksi. Tässä enemmän näkemyksiä taloudesta. Hurjaa luettavaa:
http://en.kremlin.ru/events/president/news/67996

4 tykkäystä

Venäläisten tappiot korkea tasoisissa upseereissa kertovat kyllä erittäin kaurua kuvaa sodan tappioista!

Venäjä ei tietenkään kaikkia tappioitaan myönnä? Mutta on tiedettävästi myöntänyt jo 4. Kenraalia kuolleena. Majureita, luutnantteja ja korkeampia löytyy listalta kymmeniä.

Näin korkea arvoisia upseereita on vaikea korvata, ja epäilen että Venäjäkään olisi kaikkia tappioitaan myöntänyt. Pahiten näyttää olleen kärsineet juuri VDV eli erikoisjoukot…

Tähän kun lisää putinin puhdistuksen niin kovaa vaihtuu johto…

15 tykkäystä