Faron Pharmaceuticals - Innovatiivisia lääketieteen ratkaisuja

Joku onnekas ehti tosiaan myydä muutama tuhat lappua alle 3,6 ennen romahdusta… aina hätäisiä löytyy. Oikeita uutisia ei tainnut tulla, joten vedetään takaisin, voipi olla osin artikkelin ansiota. Toki biossit kyntää laajemminkin.

Äänestän 1, mutta korkeammalla valuaatiolla.

2 tykkäystä

Tämä on aika pitkälti tupla tai kuitti-lappu, joten liekö päivätason vaihtelulla mitään merkitystä? Ehkä rahoituslähteenä anteja varten, mutta noin muuten?

Itse uskon/toivon partnerointidiiliin. Firma tuskin menee kaupaksi ennen kuin riittävä määrä testejä on valmistunut ja teho todistettu. Se taas vaatii paljon rahaa, jota Faronin kassassa ei ole. Vuosien rahoituskierrosta tuskin haluaa kukaan, joten kakkonen vaikuttaa realistisimmalta vaihtoehdota. Kolmonenkin ihan ok, jos se menis putkeen.

4 tykkäystä

Onko joku laskenut/arvioinut paljonko rahaa vielä tarvitaan, jos suunnitelmien mukaisessa aikataulussa (myyntilupahakemus kesä 2025, myyntilupa 2025/2026) onnistuu edetä? Luokkaa 15 miljoonaa euroa kai nykyisellään palaa per vuosipuolikas, mutten osaa sanoa kuinka kustannukset mahdollisesti seuraavissa vaiheissa muuttuvat.

1 tykkäys

Tämä kannattaa lukaista. Vino pino on tehnyt hyvän postauksen aikatauluista ja rahasta

7 tykkäystä

Tähän törmäsin äsken.

Siellä mm. FARON neljän jälkeen. Juho Jalkanen haastattelussa aiheena Faron sijoituskohteena.

7 tykkäystä

Faron pörssisijoittajan viikossa:

Pelkäsin, että nyt on laitettu kakkosketju tulille, mutta vielä mitä. Juho veti kunnialla. Suorapuheisempi kuin Make. Aloitti sillä, että tämä on tappiollinen yritys. Nyrkki naamaan. Oikein!

COO Juho Jalkanen: keskustelut pitkällä usean lääkejätin kanssa.
Little a bit more data tarvitaan, koska uusi molekyyli. Dataa syksyllä on tulossa ja ovat tulisilla hiilillä em. big pharman kanssa. Keneltä pettää hermo ekana.

Faron ei laita globaalia markkinointikoneistoa pystyyn, se menee isoihin käsiin. Markkinan potentiaalista kysyttiin ja Juho ei tiedä kehtaako sanoa, viittaa pembron myyvän BUSD 25 vuodessa (aiemmin viittasi jo valtioiden budjettien kokoluokkiin), periaatteessa mahdollista, sanoo…

Liikevaihto tulee ekasta lisenssisopimuksesta. Siitä liikevaihto reilusti plussalle. Se tulee ennen myyntilupaa, joka siis ounasteltu hakemuksena jätettävän 2025 ja siitä vähintään 6 kk. Juhon kalenterissa lisenssisoppari on 2024 (naurahdus). Big pharma ei ota palasta, vaan koko yhtiön. (Tässä vaiheessa kuulen ”jumalauta” jonkun sanovan, kuuntelen livestä ottamani äänityksen uudelleen ja huomaan sanoneeni itse eli sitä ei kuule em. linkistä valitettavasti).

Syksyn data, jos jatkuu positiivisena, voi tietää lisenssiä, siitä muutama kk eteenpäin vie ennen kuin on allekirjoitettu. (Milloin julkistus voisi kysyä, vasta kun nimet paperissa eli tietävät jo muutama kk ennen meitä muita?)

Rahoitusjärjestelyt tulevat nyt syyskuussa ja se on osakeanti (taas joku kiroaa naurahtaen). USAssa rahoitusmarkkina kuralla, 200 firmaa arvostus alle kassavarojen. Ensin pikkuanti ( ks. ketjun keskustelu edellä) ja hyvän datan jälkeen isompi? (Iso anti fiksu tehdä, vasta jos/kun data on hyvää ja sinkauttaa kurssia)

Kommentti: Lisensoinnista menisi koko firma samassa Juhon mukaan. Miten järkevää se olisi? Verisyöpäkenttä voi olla eri pelureiden kenttää kuin kiinteiden PD-1-toimijoiden ja luulisi, että käyttöaihelisensointi palastellwn olisi rahakkain. Ainakin jos ja kun BEXCOMBO-markkina on suurempi kuin BEXMABIN. Ja -MAB valmistuu ensin.

38 tykkäystä

Kyllä oli muuten virkistävä haastattelu ja hyviä suoria kysymyksiä.Olemus oli vielä isäänsä rennompi, Markku yleensä varovaisempi sanoissaan.Sanoisko näin että siellä on aavistus jo tulevasta.Tosi positiivinen kuva jäi.

10 tykkäystä

Saxin postauksesta kopsattu linkki Brittifoorumilta:

https://www.bloomberg.com/news/articles/2023-09-11/roche-ceo-eyes-drug-failures-seeks-pipeline-productivity-push

" Roche CEO Seeks High-Risk, High-Reward Drugs to ‘Deliver Value Fast’"

Liekö nyt pienen varovaisen kauden jälkeen into löytää jotain uutta ja hienoa on huipussaan.

No tuohan ei väitä liittyvänsä itsessään Faroniin, mutta se, että Faron sopisi tuohon kastiin on aina hieno asia.

Noita tarjouksia saattaa kuulla ennemmin kun myöhemmin. 1-2 hyvää datapistettä lisää ja maiskis.

4 tykkäystä

Erittäin selkeä ja hyvä esitys Juholta. Yhtä asiaa kuitenkin hieman ihmettelin. Koska tavoitteena on joka tapauksessa partneroituminen ensi vuonna, miksi halutaan tehdä ennen sitä 1-2 rahoituskierrosta? Eikö olisi osakkeenomistajien edun mukaista yrittää rahoittaa toiminta lainalla eikä osaketta laimentamalla, jos kerran isot rahat jo kolkuttelevat oven takana?

3 tykkäystä

Morjes. Normaalisti nämä ”sijoittajaviikot” esitykset on saanut kuunnella puolella korvalla ja eivätkä nämä ole antaneet Faronia seuranneelle mitään uutta. Ollaan saatu lähinnä lukea Markun (mikro)ilmeitä esityksen lopussa.

Nyt oii aivan toista. Tarkat aikataulut, lisätietoa partnerikeskusteluista, vahvistus markkinointikoneistosta, tietoa tulevasta rahoituskierroksesta/-kierroksista ja rivien välistä toteamus siitä, että nykyisellä jenkkimarkkinan valuaatioilla IPOa ei lähdetä tekemään.

Tästä on tosiaan hyvä jatkaa. Seuraavaa dataa ja ensi vuotta odotellessa… :muscle:

16 tykkäystä

Partneridiili 24 merkitty kalenteriin :smile:

Vaikka nuo biotekkien valuaatiot ovatkin vielä aika alhaalla, on nyt tullut jo jotakin viitteitä, että ainakin M&A saralla oltaisiin palaamassa parempiin valuaatioihin, https://www.fiercepharma.com/pharma/patient-cliffs-divestitures-and-biotechs-maturing-its-prime-time-ma-analysts.

“There’s been such a consistent pick up in momentum in anything above a billion [dollars]," Cody Powers, principal at ZS, said in an interview. “I think we’re back on the gravy train of where we were a couple of years ago in terms of premiums.”

Toivotaan, että saadaan vielä aikaan kunnon kilpailu partnerista / ostajasta, kunhan Bexmabista saadaan riittävästi dataa kasaan.

7 tykkäystä

Roche omistaa venetoclaxin, joka on tripletissä testeissä bexin kanssa, joten kaiketi heiltäkin kiinnostusta voi löytyä Faroniin.

5 tykkäystä

Hyvä huomio, googletin tämän ja löysin LLS postauksen heinäkuulta:

"Four patients out of six in the triplet dosing cohort treated with azacitidine, venetoclax and bexmarilimab have shown objective response."

Objective response on siis kuvattu näin (toisaalla):
"When the decrease in tumor size is used to evaluate the therapeutic effectiveness
of a promising anticancer agent in a short-term clinical trial, it is considered to
reflect “objective” response to therapy"

Faronin tutkimuksen tiedoissa on näin:
The primary objective of the BEXMAB study (https://www.clinicaltrials.gov/ listing: NCT05428969) is to determine the safety and tolerability of bexmarilimab in combination with SoC (azacitidine and venetoclax) treatment and to identify the recommended Phase II dose. Secondary objectives include characterizing preliminary efficacy as well as bexmarilimab’s pharmacokinetic profile in combination with SoC treatment and assessing its immunogenicity.

Alla on artikkeli Rochen ja Abbvien Vene lääkkeen alkutaipaleesta 2016, ennen FDA hyväksyntää, yhdessä matkattu, ja yksinoikeudella Rochen myymäksi lääkkeeksi:

Heillä on historiaa siis lyödä apuja tiskiin ennen FDA hyväksyntiä tällä sektorilla.

Ajatuksia?

7 tykkäystä

Nuo vasteet koskevat kiinteitä kasvaimia eli MATINS ja BEXCOMBO. Verisyöpiin on nämä:

ORR lasketaan yhteen täydellisten ja osittaisten vasteiden prosenttiosuutena kaikista hoidettavista potilaista tietyllä ajanjaksolla.

6 tykkäystä

Faron teki lainajärjestelyn IPF-partnersin kanssa v. 2022. Korko 3 kk euribor+9 % eli yht 12,8 %. Aika raju. Lyhennykset alkoivat heti. Lisäksi sopimuksessa oli ehtona warrantit, joilla IPF saa myöhemmin ostaa Faronin osakkeita tiettyyn hintaan ja joita olisi tullut lisää, jos lisäeriä olisi nostettu, mikä sekin tarkoittaa osakkeiden laimentumista, kuten annissa.

Lisäksi sopimuksessa IPF:llä on oikeus nimetä tarkkailija hallitukseen.

Voi olla, että Faron ei halua nyt vierasta pääomaa, joka tarkoittaisi taloudellisen paineen lisääntymistä, korkeariskisen lainan nostamisen aiheuttamaa warrantti-laimentumista ja bakteereja hallitukseen.

Osakeannin tulee olla sellainen, että Faron ei ole partnereihin nähden pakkoraossa eli kaatumassa jonkun syliin. Jos Juhon sanojen mukaan ykkös- ja ainoa prioriteetti on nyt BEXMABin faasi 2, se ”pikkuanti” riittää siihen. Tosin käyttöpääomaa tarvittaisiin lisäksi pitkälle vuoteen 2024, jolloin koko BEXMAB faasi 2 olisi valmis. MEUR 13 kassassa oli H2 alussa ja sillä vuoden 2023 loppuun. Loka-marraskuussa luetaan BEXMABin lisätulokset, joita odotetaan nyt myös big pharmassa.

Osakkeen hinta ei tod näk ole annissa merkittävästi ainakaan alle markkinahinnan, koska pienivaihtoisena osakkeena on mahdotonta ostaa suurta määrää pörssin kaupankäynnistä hinnan pomppaamatta älyttömäksi. Nimittäin, jos joku sijoittaja haluaa kunnon siivun.

Tarvittava määrä voisi olla MEUR 15 (H1 loppuun), siten laimennus olisi n. 7-8 %. Itse en osaa kikkailla niin, että tuon ympärillä voisi tehdä/menettää rahaa, koska osakkeen hinnan liikkeet ovat huomattavasti tuota suurempia muista syistä.

Jos syksyn lisätulokset eli hoitovasteet tilastollisesti ovat hyviä, kuten tähän asti, voi olla, että rahoitusta ei tarvitse enää miettiä, ja kuvio menee perustavalla tavalla uusiksi. Jos tulokset ovat heikot tai kädenlämpöiset, jatketaan tutkimuksia edelleen ja odotetaan partneriuutisia vasta faasi 2 ollessa jo hyvässä käynnissä. Jos edelleenkään ei valoa näy, suurempi lisäanti tarvitaan ja kurssi kyykkää alaspäin ja booli laimenee, ellei muita hyviä uutisia ole, mutta sitten myös BEXCOMBOlla mennään eteenpäin ja sen osaltahan ei mitään varsinaisia odotuksia ole vielä leivottu paitsi että sen markkinapotentiaali on selvästi suurempi kuin BEXMABIN.

22 tykkäystä

Tämän päivän Markku

H.C. Wainwright 25th Annual Global Investment Conference September 11-13, 2023

https://journey.ct.events/view/49b57636-a343-4751-a341-05413214441c

SoC hoitovaste MDS HMA:ssa oli Mika Kontron slidessa 10 %, Markku sanoo nyt 2-5 %, depending on literature. Tämä muuttaisi kyllä tilastolliset vaatimukset p-arvoineen vaadittavan otoskoon suhteen faasi 2:ssa BEXMABissa ja tietenkin parempaan suuntaan Faronin kannalta. Vertaisivat nyt sitten samaan tutkimusdataan, mihin FDA:kin vertaa jatkossa. Faronilla on nyt vasta 3 potilasta, mutta 100 % vaste :muscle:t3:

Markku oli täpinöissään uusista löydöksistä, ovat selvittäneet signalointireitin, miten makrofagien muunnos tapahtuu immunostimuloivaksi. Ei voi paljastaa vielä. Liekö patentointiprosessi menossa ja julkaisua sitten epäilemättä pukkaa.

Turboon laitettu kierroksia lisää, BEXMAB aikataulut ovat tiukentuneet edellisestä eli nyt faasi 2 maaliin H1 24 aikana. Pivotalit samoin aikaistuneet. Markun mukaan BEXCOMBOkin alkaa H1 24. Muutama miltsi siihen (toim.huom)? Partnerointikeskustelussa on ollut mukana PD-1 valmistajia (saisivat maksaa BEXCOMBOn mielestäni) ja muitakin pharmasta.

22 tykkäystä

Täytyy kyllä kehua tätä esitystä itsekin. Ymmärsin tästä esityksestä Faronin liiketoiminnasta enemmän kuin yhdestäkään aiemmin kuulemastani esityksestä ja Juhon huumori sopi esitykseen hyvin. Hyvin maanläheisesti selitetty miten lääke toimii ja millaisia tulevaisuuden skenaarioita sijoittaja voi tähän sijoittaessaan pääomilleen piirtää. Riskeistä toki olisin mielellään kuullut enemmän - esitys oli varsin optimistinen.

Suosittelen katsomaan:

19 tykkäystä

Samaa mieltä esityksestä. Oli kyllä hyvä ja virkistävä vaihtoehto Markun esityksiin, vaikka mielellään nekin olen katsonut. Kyllä tuo tilanne hyvin lupaavalta näyttää, vaikka toki lääkebisneksessä voi tuulettaa vasta sitten, kun maaliviiva on oikeasti ylitetty - lupaukset kun voivat romuttua vielä aivan kalkkiviivoilla. Itse löysin Faronin jo paljon ennen, kun listautuminen Helsinkiin tapahtui. Aikanaan ihmettelin tämän suomi-firman hypetystä Lontoon pörssissä, mutta se oli silloin… paljon ennen bexin astumista parrasvaloihin.

Nyt sitten odottamaan antia ja silloin osta-painiketta klikkaamaan. Entisten päälle pitää lisätä.

3 tykkäystä

Uusissa slideissä on ehdolliseen myyntilupaan BLA nyt merkitty CR osuus eli hoitovasteessa tarkkaillaan vain complete responsea. Tämä voisi sopia Markun ilmoittamaan 2-5 prosenttiin SoC:lla eli tavanomaisella hoidolla? Aiemminhan tarkkailtiin OR 10 %, jossa on nuo täydelliset vasteet ja osittaiset mukana.

@Otter_Investor riski tässä on yksinkertaisesti se, että nollahypoteesi jää voimaan eli faasi 2:ssa ei tavanomaisella eli SoC hoidolla ole eroa hoitotulosten suhteen verrattuna Bexillä hoidettuihin. Faasi 3:ssa verrataan Bexiä lääkärin valitsemaan muuhun hoitoon (ei oikeastaan ole tarjolla muuta kuin tukihoidot) samanaikaisissa hoitoryhmissä ja katsotaan, onko Bex parempi.

Kyse on siis lopulta tilastotieteestä enää tässä vaiheessa lääkekehitystä. Muut kompastelun aiheet on ohitettu käytännössä. Teoria :white_check_mark: Prekliiniset solukokeet :white_check_mark: Faasi 1 eli turvallisuus :white_check_mark: Tuloksia tukeva biomarkkeridata :white_check_mark: Rahoitukseen voitaisiin kompastua, mutta Markku hymyilee ja sanoo dont worry. :white_check_mark::thinking:

Lääketieteessä turvaudutaan yleensä p-arvoon 0,05 eli on 5 % riski siihen, että em. ryhmillä ei ole todellisuudessa eroa, vaikka tulokset sitä näyttävät. Tulos voidaan yleensä julkaista alan lehdissä, jos em. kriteeri täyttyy. Toki sitä testataan aina jatkossa lisää. Tätä voi myös verrata mihin tahansa pörssisijoitukseen. Hyväksyykö sijoitukselleen 5 % riskin, että meni pieleen? Uskoisin, että kaikki eivät ole näinkään vaativia.

Faron (aiemmat tieteelliset julkaisut maailmalta) kertoo, mikä on SoC hoidon hoitovaste eli response rate. Laitetaan taulukkoon esim. Fischerin tarkkaan testiin vasteen saaneet ja ei-vastetta saaneet ja verrataan. Päästäänkö alle 0,05 p-arvossa? Jos päästään, hyvin menee ja big pharmakin voi ottaa riskin. Heillä voi olla ihan omat laskurit, joihin vaikuttaa myös Faronin patentit, merkittävä biomarkkeridata, geenienluentatulokset yms. vaikuttavuutta tukeva data, miten yritystä johdetaan, sopimuskumppanit etc, mutta yksinkertaisena sijoittajana seuraisin enää hoitoryhmien välisiä eroja vasteissa.

Verrataan kaikkien Bexiä saaneiden MDS HMA potilaiden CR vastetta. Markun 2-5 % muutetaan 4 %:ksi. BEXMABissa dose escalation potilaita 15, jatkon isomman annoksen potilaita 13, samoin pienemmän 13. Yhteensä 41.
Jos verrataan näitä kaikkia Bex saaneita SoC- hoitoon, niin sijoittamalla luvut testiin, nähdään, että Bexillä hoidettujen CR-vasteen pitäisi olla 9 potilaalla 41 potilaasta eli 22 %:lla ollakseen tilastollisesti merkitsevä. Nyt on 1 tai 3 potilasta kasassa tuossa tietyssä ryhmässä riippuen, miten lasketaan.

Disclaimer: Suunnitelmat muuttuvat jatkuvasti datan kertyessä ja FDA:n ohjauksen perusteella, joten yllä oleva vain esimerkinomaisena ja sekin oletuksena, johon ei sijoituksia kannata perustaa.

27 tykkäystä

Tuo faasin II suunnitelma on lyhentynyt huomattavasti näissä uusissa slideissa, kun vertaa edelliseen.

Edellisestä on erilliset Dose Expansion ja Efficacy yhdistetty nyt yhteen Dose Optimization & Efficacy osioon. Onko niin, että tuolla 6 mg/kg:lla saadaan jo niin hyviä tuloksia, että ollaan jo hyvin varmoja siitä, että tuota annosmäärää ei tarvitse enää hakea? BLA on myös noissa uusissa siirretty 25H1:ltä 24Q4:lle.

13 tykkäystä