Faron Pharmaceuticals - Innovatiivisia lääketieteen ratkaisuja

Faron kertoo laskevansa slidessään markkinan kokoa high riskillä. Tämä on mielenkiintoinen tieto, mikäli low risk muuttuu aina high riskiksi vähitellen? En ole löytänyt sellaista tietoa. HMA eli azaa ei edes käytetä alkuun low riskissä ja tosiaan Suomessa sillä ei ole käyttöaihetta low riskiin, silloin ei voi olla failannut, jos ei ole käyttänyt. Low riskiin on omat lääkkeensä tarvittaessa ja tukihoidot. Mistä löytää tiedon, miten low risk käyttäytyy lopulta? Moniko menee hautaan low riskinä? Moniko menee HMA eli aza hoitoon? Moniko muuttuu high riskiksi? Moniko AML:ksi? Se muuttaisi taas luvut ihan uusiksi, jos näin merkittävissä määrin on.

10 tykkäystä

En nyt varsinaisesti tarkoittanut taudin kuvan muuttumista low riskistä high riskiin vaikka sitäkin tapahtuu.

Tarkoitin enemmänkin sitä, että low risk MDS:n lääkehoidoille syntyy resistanssia, jolloin pitää kokeilla seuraavaa lääkettä ja jossain vaiheessa vuorossa on Bex, mikäli myyntilupa on ensin saatu johonkin MDS:n vaiheeseen. Lääkärithän saavat määrätä lääkettä myös myyntilupaindikaation määritelmän ohitse, mikäli katsovat siitä olevan hyötyä potilaille.

Tuossa on tietoa tautikuvan kehittymistä viestissäsi mainitsemallasi tavalla:

6 tykkäystä

Faasi 2 tulosten julkaiseminen lähestyy, niin tällaisessa tapauksessa kuten Faron spekulointi luonnollisesti kiihtyy. Lääkeyritysten myynti suuremmille yrityksille onnistuneiden faasi II -kokeiden jälkeen vaihtelee niin monien tekijöiden mukaan. Faron on erikoistunut immunoterapiaan ja erityisesti immuunijärjestelmän säätelyyn. Heidän lääkkeet voi tarjota täysin uusia hoitovaihtoehtoja vakaviin sairauksiin, ei pelkästään syöpiin vaan myös hankaliin tulehduksellisiin sairauksiin.

Faronin markkinapotentiaali on valtava mikäli yhtiön kehittämät lääkkeet osoittavat tehokkuutta nyt pian julkaistavissa faasi II tuloksissa. Ne tulevat varmasti saamaan paljon huomiota suurilta lääkeyrityksiltä. Lisäksi kun otetaan huomioon Faronin persaukisuus, niin ei olisi ihme mikäli joku suur yritys kokeilisi ostaa koko firman patentteineen nyt Faronin alkutaipaleella jo. Olisikin mielenkiintoista tietää Faronin johdon strategiset tavoitteet tarkemmin. Haetaanko annilla rahaa vai ollaanko valmiita myymään kaikki heti jos tulee hyvä tarjous.

Faronissa on hyvää tuotekehitys ja markkinapotentiaali. Huonoa taasen on se, että niin helposti haetaan lisää rahaa sijoittajien kukkarolta ja tuhotaan omistaja-arvoa.

Oli nuo edellä mainitut asiat millä mallilla tahansa, niin lyhyellä aikavälillä osakkeen hinnan tulee määrittämään pian julkaistavat Faasi II tulokset. Niitä odotellaan jännityksellä ainakin allekirjoittaneen osalta.

12 tykkäystä

Riippuu trendin aikavälistä jota tarkastellaan. Minun mielestä tuo vähenee v.2016 jälkeen eli on yhteneväinen SEER datan kanssa.

3 tykkäystä

Siis low riskeistäkin 23 % muuttuu high riskeiksi eli tulevat joka tapauksessa Bexin piiriin ja ei tarvitsisi uusia trialeja edes tehdä heidän osaltaan. Low riskejähän on 2/3 kaikista eli merkittävä määrä tulee sitä kautta lisää. Mutta, tämähän on taudin kulku ollut jo todettujen high riskien osalta, joten mitään uutta siinä ei olisi, koska taudit eivät ala kehittyä nyt vaan jo aiemmin…kehitys on jo luvuissa?

Lisäksi sitten ne tosiaan, jotka ovat second linena saaneet azaa, mutta jos ovat low risk edelleen?, pitänee trialilla osoittaa, että Bex toimisi myös niillä blasti- ja veriarvoilla.

7 tykkäystä

Vähän jäi vaivaamaan kun loukkaannuttiin Äitienpäivän leikkimielisestä kyselystä.

Miten hyvin pitää Kamuxille annettavan ennusteen olla perusteltu jotta sitä ei bännätä?

10 tykkäystä

Ilmaantuvuustrendin tilaston pientä notkahdusta ei ole mieltä korostaa. Pohtia toki voi, mutta Mika Kontron BEXMAB-updaten sanoin, ”MDS-tapausten määrä tulee alati lisääntymään länsi-maissa. Lähes räjähdysmäisesti.”

3 tykkäystä

Tuossa kuvassa lukee alareunassa ‘projected sales in 8 major markets’. Mitkä näihin kahdesksaan sitten kuuluu? Noissa aiemmissa tiedotuksissahan on ilmoitettu patentoinnissa ainakin USA, Eurooppa, Japani, Kiina, Etelä-Korea ja Meksiko. Aika monet myyntiarvioista vaikuttaa pohjautuvan USA:n ja Euroopan myyntiin, mutta miten paljon suuremmaksi tuon voi olettaa jos ottaa noita muita maita mukaan joissa Bex on patentoitu?

United States Patent and Trademark Office has granted a new US Patent, No. 11,046,761

The same patent has been granted in Japan and applications are under review in other key territories including Europe and China.

The proprietary position of bexmarilimab was significantly increased with patents granted in Europe, China, South Korea and Mexico. With previously received patents in the US and Japan, bexmarilimab epitope patents now cover more than 90% of pharmaceutical markets until at least 2037.

Kun tätä toivon mukaan joku päivä päästään skaalaamaan isomman partnerin kanssa globaalisti, niin kyllähän nämä kaikki markkinat tulisi ottaa huomiooon, eikö?

13 tykkäystä

SEER data osoittaa ikävakioidun ilmaantuvuuden laskeneen tasaisesti n.2010 lähtien. Ei ole syytä olettaa että trendi olisi päinvastainen muissa länsimaissa. Tapausten määrä saattaa lisääntyä jos hoitoon pääsy paranee ja tautia diagnosoidaan enemmän, mutta data ei osoita että tauti itsessään olisi lisääntymässä.

Vai onko sulla antaa robustimpaa lähdettä kuin yksittäisen asiantuntijan tulkinnanvaraiseksi jäävä heitto?

6 tykkäystä

Näin Mika Kontro sanoi; soitapa sille ja viisastele hänen kanssaan.

6 tykkäystä

Voit kutsua sitä viistasteluksi mutta on aika suuri merkitys tulevaisuuden kassavirtoja diskontatessa sillä, lisääntyykö hoitoa saavien määrä vai väheneekö, vai tasoittuuko johonkin. Vino_Pino tekee aika holtittoman olettaman sanoessaan, että tapaukset lisääntyvät kaikissa länsimaissa. Tähän asti näytetty data ei tue tuota väitettä.

9 tykkäystä

https://faron.videosync.fi/bexmab-study-update: Heti nauhoitteen alussa Mika Kontro kertoo lisääntyykö ilmaantuvuus vaiko vähenee ja myös syyt siihen. Kannattaa tehdä “kotiläksyt” ja viisastella sitten vasta (kurssia alaspäin).

4 tykkäystä

Linkkisi ei toimi. Taas kerran, en epäile Kontroa lainkaan, vaan epäilen foorumilaisten tulkintoja.

Tapaukset lisääntyy? Määrittele tapaus. Tautia sairastavien todellinen määrä vai hoitoon päätyvien (toiveissa peksiä saavien) tapausten määrä?

Räjähdysmäinen lisääntyminen? Mitä tarkalleen?

Eli niinkö, mitä räjähdesirpaleen nopeudelle tapahtuu? Alkuun tapausten määrä kasvaa rajusti, kunnes lakipiste saavutetaan ja tapausten määrä vähenee?

Räjähdysmäinen voisi kansantajuisesti olla jatkuvasti kiihtyvää, eksponentiaalista kasvua. Sen tueksi ei varmasti ole näyttöä.

Millä aikavälillä? Suomessa 1987 alkaen? Tottakai lisääntyy kun raportointia ei ole aiemmin tehty. Suomessa 2016 eteenpäin? Ei näytä siltä. USA:ssa? Katso linkkaamani tiedot

8 tykkäystä

Bexmab Study Updateen pitää kirjautua; perus tietotekniikkaa…

3 tykkäystä

Vielä tuohon insidenssiasiaan - tämä julkaisu on kyllä jo muutaman vuoden vanha mikä voi tieteessä merkitä jo “liian vanhaa”, mutta diskussiossa on kivasti avattu maailmanlaajuisia MDS:n insidenssejä. Incidence of myelodysplastic syndromes in Finland 1997–2016 - ScienceDirect

Tämä tuoreempi lappu (https://www.nature.com/articles/s41572-022-00402-5) on maksumuurin takana, mutta abstraktista ilmenee, että: “Some epidemiological data indicate that MDS incidence is increasing in resource-rich regions but this is controversial.”

Kontrokin mukana tässä tuoreessa Duodecim-artikkelissa: https://www.duodecimlehti.fi/duo17777 - siellä sanotaan “MDS:n ilmaantuvuus lisääntyy jyrkästi iän myötä ja on 70-80-vuotiaiden joukossa jo yli 30/100 000 henkilöä sekä yli 80-vuotiaiden osalta tätäkin suurempi (1).” Eli kasvaisiko MDS:n insidenssi sen myötä, että keskimääräinen elinajanodote kasvaa? Ei se tietenkään harppoen kasva, mutta pitemmällä aikajänteellä voisi vaikuttaa MDS:änkin ilmaantuvuuslukuihin.

Toisaalta MDS:n diagnostiikka on kehittynyt ja kehittyy edelleen, mikä minusta puoltaa kyllä sitä että tauti tunnistetaan paremmin ja näin insidenssikin kasvaa. Tähän mm. laput https://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1002/ajh.26984 ja Current and emerging strategies for management of myelodysplastic syndromes - ScienceDirect jotka mainitaan myös lähteinä Lääkärin käsikirjan MDS-kappaleessa.

11 tykkäystä

Laitoin sulle Tomtom priva viestinä ton Naturen artikkelin epidemiologia osuuden

Tästä itse eri mieltä tai en ainakaan tekisi noin suoraa päätelmää. Samassa artikkelissa sanotaan

” In summary, it is difficult to determine whether aplastic anaemia, PNH, MDS and AML are the same or different diseases. The genotypes and phenotypes of these disorders unavoidably overlap. In some people, these disorders can be considered one, evolving disease whereas, in others, they are distinct. We suggest that diagnosis should be probabilistic rather than deterministic and that physicians accept and acknowledge diagnostic uncertainty.”

Eli voi yhtä hyvin olla niin, että aiemmin MDS:ksi diagnosoitu tauti voidaan nykyään tarkemmin diagnosoida aplastiseksi anemiaksi, PNH:ksi tai AML:ksi, mikä selittää insidenssin laskua.

7 tykkäystä

Kiitos vaan, sinulle kotiläksyiksi ilmeisesti riittää firman videon katsominen. Minä tutkin asioita laajemmin.

3 tykkäystä

Nyt olet ymmärtänyt jotain väärin; olennaistahan tässä oli tutkijoitten saamat tulokset, havainnot ja johtopäätökset aiheesta. Toisaalta se rakki älähtää johon kalikka kalahtaa…

6 tykkäystä

Kahvihuoneessa valitetaan taas, että Faron-ketjun taso on laskenut. Ensin valitettiin perustelematta jäävää hypetystä. Itse kutsuin sitä siellä äitienpäivävkonloppuna valuaatiokarnevaaleiksi, nehän ovat tapahtuma, jonka harvat ottavat vakavasti. Luottamuksen siemenen palaaminen oli helpotusta aiheuttavaa. Filling the gap oli joillekin liikaa kurssinousua. Nyt valitetaan, että keskustelu on taantunut juupas-eipäs-tasolle.

Tässä ketjussa säännöllisesti on toistunut ns. vierailevien tähtien analyysit tyyliin ”en tunne Faronia, mutta tutustumatta p.skaa” tai ”tilastojen mukaan ei tule onnistumaan”. Hienoa. Yhtä lailla hedelmätöntä on ”mulla on tunne, että mennään tähtiin”.

Ne, jotka eivät ole mukana, joutuvat katsomaan vierestä ja olisi toki kiva olla mukana, mutta en lähde, pilaan siis muidenkin reissun varmuuden vuoksi. Onni toisaalta, että ei lähtenyt mukaan, jos tulokset eivät vakuutakaan👍🏼

Voi aina argumentoida vastaan, mutta em. juupas-eipäs joka asiassa, vaikka epätoivoisesti perusteet keksimällä ja vääntämällä väkisin asiat toisiksi, voi täyttää trollaamisen kriteerit.

”Trollaus voi näyttää kokemattoman tai lapsellisen kirjoittajan postaamilta.”

Trollaaja voi yrittää vain ”ärsyttää muita keskustelijoita.”

”Yleisen käsityksen mukaan trolleja motivoi itse trollauksesta tai sen seurauksista nauttiminen, ja näin myös trolleiksi itseään kutsuvat ihmiset ovat kertoneet. Nautintoon kuuluu trollauksen tuoma huomio ja sen aiheuttamat reaktiot ja haitat. Muita trollien motivaatioita ovat ikävystyminen, huomionkipeys, pätemisen tarve, yksinäisyys, uteliaisuus, hallitsemisen halu, pahantahtoisuus, viha tiettyjä ihmisiä kohtaan, kosto, sekä vihamielisyys keskustelun tarkoitusta kohtaan.”

”Netiketti suosittelee olemaan ruokkimatta trollia. Tämä tarkoittaa käytännössä trollin jättämistä huomiotta.”

Jos ärsyyntyy ja kirjoittaa ärsyyntyneenä vastaukseen, trolli voitti. Hän siirsi oman tunnetilansa sinuun.

Sen verran toki voi antaa huomiota, että liputtaa. Itse käytän liputusvalikon viimeistä ”muuta”- kohtaa ja kirjoitan asian tarkemmin siihen. Mode arvioi, täyttääkö poiston kriteerit. Tarpeeksi kun kerää lippuja, pääsee jäähtymään joksikin aikaa. Liputettu ei saa tietää, kuka liputti. Perustelemattomia liputuksiakaan systemaattisena kiusantekona ei katsota hyvällä.

Äitienpäivän @Verneri_Pulkkinen tekemä suursiivous ei ollut kai liputuksista johtuvaa vaan kahvihuonevalituksista. Hän ilmeisesti oli unohtanut imuriin moottoroidun mattosuulakkeen, koska siivous oli ”aika tehokas”. Viimeksi rahoituskriisin alkaessa vastaavat karkelot, mutta negatiivisuutena, siivouksineen.

Foorumin säännöt: Tue rakentavaa keskustelukulttuuria foorumilla. Ketään ei saa mollata eikä mennä henkilökohtaisuuksiin. Keskustelu asialinjalla. Älä kommentoi, jos et pysty tuomaan keskusteluun uutta sisältöä. Huumori kuitenkin suotavaa. Keskustelu tsemppaavaa. Annetaan kaikille, myös aloittelijoille, hyviä vastauksia.

Lainaukset wikipediasta

22 tykkäystä

Täällä on useamman kertaa siivoskeltu ja samassa mittakaavassa. :slight_smile:

Itse ainakin tuona aikoina siivoskelin kanssa ainakin paljon; kyllähän ihan privaviesteissä ja muutenkin harmitellaan tietynlaisia viestejä, mitkä ovat ihan seuranneet firmaa.

Kyllä täällä on hyviäkin viestejä paljon, mutta myös paljon myös sellaisia toisenlaisia viestejä.


Oli sitten härkä tai karhu tai neutraali, niin kirjoitetaan asialinjalla ja sisältörikkaasti. :slight_smile:

Mutta tästä eteenpäin ryhdistäydytään kaikki, hyviä keskusteluja ja tänäähän Faron on kovassa nousussa - onnittelut omistajille! :slight_smile: (mä omistan Nestettä :rage:)

13 tykkäystä