Finanssisektori sijoituskohteena

Tehdään finanssisektorin yrityksille yleinen ketju. Ilman pidempää alustusta:

Eli tämän mukaan siis isot pelurit olisivat änkemässä pohjoismaisille markkinoille viemään meidän rikkaiden ja yritysten rahat parempiin hoiviin. En löytänyt nopeasti kirjoittajan lähdettä, mutta kyllähän jonkun jätin tänne rantautuminen varmasti muuttaisi varainhoidon ja investointipankkiliiketoiminnan kilpailukenttää toteutuessaan.

8 tykkäystä

Näinhän se on. Ostavat sitte capmanin ja ku taskusta tippuu siinä seteleitä kaivaessa sen verran että ostavat vahingossa titaniuminki. Saavat vähän asiakaskuntaa valmiiksi niin ei tartte kuin ootella että rahaa tulee :slight_smile:

1 tykkäys

Morgan Stanley osti nettimeklari ETraden 13mrd$ suurkaupassa, ja markkinoilla reaktiot MS -4,6% ETrade +22%. Suurin finanssialan ostos USAssa sitten 2008 hullunmyllyn.

3 tykkäystä

Here’s how the Fed’s surprise rate cut could impact bank earnings:

Pankkien tuotot saavat lisäpainetta hätä koronlaskusta. Videolla keskustelua mihin pankkisektori lähinnä USA:ssa on matkalla. Toki hyödyllistä tietoa vaikka olisit tähyillyt eurooppalaisiakin pankkeja.

Janus Henderson’s Maroutsos Sees a Reckoning Coming in Corporate Credit:

Ei välttämättä kiire hypätä finanssisektorin yritysten kyytiin vaikka jo lähtökohtaisesti ovat maltillisilla arvostuksilla liikkeellä. Maltillisista arvostuksista saadaan vain kovin helposti leivottua korkeahkon arvostuksen, jos katoaa tuloksilta pohja pois.

1 tykkäys

Siirsin tänne. Tässä vähän tämän avausta NY Timesin toimesta:

Pari vuotta tuota on jo puuhattu. Eikä se tainnut vieläkään olla ihan yksimielinen päätös edes FEDin sisällä. Yksi leiri sanoo:

“Today’s rule gives a green light for large banks to reduce their capital buffers materially, at a time when payouts have already exceeded earnings for several years on average,” Ms. Brainard said in a statement released alongside the changes that were announced on Wednesday.

ja toinen:

The rule will cause an increase “as measured through the cycle” in common equity capital of about $46 billion at the eight largest U.S. banks, Mr. Quarles said.

“Banks also keep certain voluntary buffers above our required minimums, and those buffers will vary somewhat from time to time — nothing in the S.C.B. rule adopted today gives banks an incentive to reduce those buffers,” he said.

Kyllähän tuo väkisin on nähtävä hyväksi asiaksi pankkien osakkeenomistajien kannalta. Pankkien lobbareille erävoitto.

Okei, mutta ei siis mikään äkkiä kyhätty paniikkiliike, vaan vuosien lobbauksen tulos. Merkitsee siis vähemmän.

Upea päivä finanssisektorille varsinkin jenkeissä. Pankeista esim Morgan Stanley ja Citigroup ottivat yli 6 pinnaa nokkaan. Ei häävisti ilmeisesti mennyt vakuutusyhtiöilläkään joista AIG tippui vajaan viisi ja esimerkiksi Unum Group yli 7%. Tällä puolella lätäkköä lunta tupaan ainakin DNB tippui yli 4%.

2 tykkäystä

FED ajaa korot nollaan niin pankit tykkäävät™(R).

50bp meni jo ja käytännössä odotus on että 50bp lisää leikataan seuraavassa miittarissa koska paniikki on suuri.

No, ainakin Trumpin pitäisi olla tyytyväinen kun päästään nollan tuntumaan, sitä on tilattu jonkin aikaa.

1 tykkäys

Tässä Fedin raporttia aiheesta https://www.federalreserve.gov/newsevents/pressreleases/files/bcreg20200304a1.pdf

Tosiaan nyt bufferien määrä helpottaa, mutta yli syklin katsottuna muutos on pienempi.

1 tykkäys

Korkojen lasku selittää varmasti monelta osin tuota laskua, mutta siinä samassa laski myös esimerkiksi tuo Morgan Stanley jolla korkotuotot näytteli viime vuonna melko pientä 15% osaa koko yrityksen liikevaihdosta. Toista kautta toki hidastuva talous ja pahimmillaan taantuma tulee kyllä syömään kaiken järjen mukaan myös varainhoidosta ja treidaamisesta enemmän elävän pankin tuottoja. Myöskään ei osunut silmään mikä tuota DNB:tä painoi täällä lähempänä meitä.

Euroopassa pankkisektori ollut myös paineessa. Italian seisahtuminen koronaviruksen takia nostaa huolet maan velkariskeistä. Muutenkin default-painetta pukkaa yrityksistä pankkien yrityslainoihin, kun bisnekset seisahtuu.

Korkojen lasku vielä kirsikkana kakun päälle.

2 tykkäystä

Eihän tuo kivaa kuvaa piirrää yleisemmin taloudentilanteesta. Virus alkaa tuomaan pintaan yleisemmin huolia mistä eivät ole jaksaneet puhua nousukaudella kuin paatuneimmat karhut.

2 tykkäystä

Kellään fiksummalla mietteitä Intrum AB:n osakkeesta? Näkyy tulleen alas aika jyrkällä kulmakertoimella :face_with_monocle:

https://ilkkapohjalainen.fi/uutiset/talous/swedbankille-jattisakot-rahanpesusta-1.4118251
Swedille rapsut.

Aktialla ilmeisesti ongelmia korkorahastojensa kanssa.

Norjan keskuspankki pudotti ohjauskorkonsa 0,25 prosenttiin.

1 tykkäys

Swedbankin rapsujen koko tarkoittaa, että Nordean >90m€ varaus riittäisi kevyesti ja jos olisi suhteessa, niin Nordean rapsut olisivat alle 10m€.

DNB on laskenut nyt kahteen otteeseen asuntolainojen korkoja uusilta ja nykyisiltä asiakkailta. Kerran myös laskettu yrityslainojen korkoja. Muutenkin moni heidän asuntolaina asiakkaistaan on ottaneet lyhennysvapaita käyttöön ja nyt myös siis maksettavat korot alenee. Myös yrityslainoissa mahdollista tiedotteen mukaan neuvotella lyhennysvapaista. DNB ainakin näyttää tekevän kaikkensa luottotappioiden minimoimiseksi. Optisempi kaveri voisi sanoa, että auttaakseen yrityksiä ja yksityisiä vaikeiden aikojen yli, mutta minä pitäydyn vielä itsekkäissä syissä. Väistämättä tuo tullee syömään tämän vuoden tuottoja entisestään, mutta pidemmällä ajikajänteellä saattaa maksaa itsensä takaisin. Vielä ei ole tiedotetta tullut osingonmaksun lykkäämisestä, mutta iso mahdollisuus siihenkin löytyy. Muuten DNB on kommentoinut koronatilanteesta seuraavaa:

DNB is one of the most solid banks in Europe, and over the last decade, we have more than doubled our equity. This makes DNB well equipped to meet turbulent times in the market.

DNB is also one of the most creditworthy banks globally, with the best possible short-term rating of A1+/P1 from S&P and Moody’s, and a long-term rating of AA. We are monitoring the situation around the corona outbreak closely, and will make ongoing assessments of the bank’s risk.

DNB has very limited exposure to, for instance, the airline industry. Beyond this, it is not natural for the bank to comment on the financial prospects for the company until we present our figures for the first quarter.

1 tykkäys

Herätellääs tätäkin ketjua henkiin. Rupean jatkossa jakamaan itse tänne vähän aktiivisemmin sektoriin liittyvää hyvää sisältöä jotai itse luen. Ohessa Blackrockin (maailman isoin varainhoitaja) CEO:n vuotuinen sijoittajakirje: Larry Fink’s Chairman's Letter to Shareholders | BlackRock

Suosittelen lämpimästi lukemaan. Erinomaista näkemystä mm. toimialan kehityksestä sekä taloudesta.

15 tykkäystä

Siirrän keskustelua tänne tuolta pörssien suunta keskustelusta. Jos sinua kiinnostaa alhaiset arvostuskertoimet niin siitä vaan tekemään finanssisektorille tutkimusta. Käytännössä kaikki pankit ja vakuutusyhtiöt hinnoitellaan huokeasti bookiinsa tällä haavaa.

Jenkkipankki jos kutittelee kieltä niin esim Citigroupia hinnoitellaan 0,46 P/B:llä ja lähes täysin investointipankkitoiminnasta elävää Morgan Stanleytä 0,69. Luokan kriisiä edeltävä priimus JP Morgan Chase sentään pääsee yli 1 P/B:hen.

Koko Sepen finanssisektorin P/B eilisellä päätöskurssilla ja viikonloppuna Yahoon sivuilta ajamilla omilla pääomilla on mediaanina 0,87 ja tuota hieman nostaa esim sektoriin mukaan luettavat vakuutusmeklarit ja luottoluokittajat joiden P/B on luonnollisesti pankkeihin ja vakuutusyhtiöihin nähden taivaissa.

Kiitoksia. En varsinaisesti ole kiinnostunut koko Jenkki pankkisektrorista. Lähtökohtaisesti vain niistä kaikista vahvimmista. Edellä mainituissa minusta se hyvä vertailukohta on J.P. Morgan&Chase ts. pankkeja joilla näyttöjä läpi menosta useammista tyrskyistä ongelmitta. Tuolla Jp Morganilla toitkin asina esille suuresti mikä minua kiinnosti. Wells Fargon kurssiin on ladattu paljon pahaa.

Kyllä tuo sektori ja nuo isoimmat väkisinkin kiinnostaa itseäkin. Omassa seurannassa on ollut tovin vähän normaalimmalla tulosmiksillä liikkeellä oleva Citi ja vähän sivusilmällä tuo JP Morgan Chase, mutta sitä ehkä syystäkin turhan kovalla preemiolla omaan makuun hinnoitellaan. Olen myös seuraillut Morgan Stanley ja Goldman Sachsia jonkin verran, kun nämä eivät ole niin riippuvaisia korkotasosta. No hiljattain tiputtelin seurannasta Goldmanin pois, koska koin Morgan Stanleyn parempana samantyylisenä sijoituksena. En ole kuitenkaan näihin roposiani vielä ainakaan laittanut, koska turhankin keskitetystä salkusta löytyy jo valmiiksi yksi amerikkalainen vakuutusyhtiö ja eurooppalainen pankki, joten en välttämättä kaipaa salkkuuni tällä haavaa lisää täytettä tältä sektorilta.