Hauska huomio tästä, että 31.1 mennessä shorttien määrä oli vain kasvanut! HIMS sulki 31.1 37,3 USD hintaan ja tuolloin oli takana jo +46,77 %. Eli abouttiarallaa puolet tästä noususta on perustunut ihan muuhun kuin shorttien sulkemiseen, pikemminkin alkuun noustiin shorttien lisäyksestä huolimatta.
Lisäksi tuli vastaan X:ssä maininta, että shortit olivat vielä 11.2 mennessä ainakin vain nousseet. Tämä viimeisin nousupyrähdys tänään voi olla shorttien sulkemista, mutta tähän asti ollaan siis kyllä noustu vastoin shorttien räjähdysmäistä lisääntymistä. Onko siis mahdollista että isommin shorttien sulkeminen on vasta edessä?
Tässä Hims Housen ylläpitämää dataa erilaisista kysyntäsignlaaeista tammi-helmikuun ajalta.
Tähän päälle esim. tuo Super Bowl -mainos, joka taisi olla markkinointieuroihin nähden fantastisen hyvä sijoitus.
Valuaatiosta ehkä jokunen sana. Paljon näkee, että P/E > 100 ja tämä on kallis. Tämän vaiheen firman valuointi on äärimmäisen vaikeaa, mutta P/E on yksinkertaisesti surkea multippeli Himsin valuointiin. Heti alkuun sanottava, että minunkin mielestä HIMS ei ole enää halpa niinkuin muutama kk sitten.
Mitä valuaatiokertoimia sitten HIMS:n arvonmäärityksessä pitäisi käyttää? Ei ole kauaa siitä, kun HIMS kääntyi vasta tuloksen osalta plussalle ja kassavirtapositiiviseksi (tästä huolimatta firman tase on vahva kuin mikä).
Oikeat tavat lähestyä ovat P/Gross Profit (tai EV/GP) tai “earnings power”. Jos katsot toteutuneita lukuja, niin HIMS ei ole näilläkään enää halpa, mutta vielä muutama kk sitten oli “screaming buy”. Näihin kun ottaa vielä EV/S, niin tulen johtopäätökseen että firma ei ole halpa, mutta ei tämä ole vieläkään missään kuplahinnassa. Nyt kuitenkin hinnassa on innostusta, osittain mielestäni ihan ansaitustikin. Institutionaalisten sijoittajien osuus omistuksessa on räjähtänyt, mikä kurssinousua selvästi on ajanut.
Volatiliteetti tulee jatkumaan. Joku treidaaja tekee sillä varmasti hienot tuotot. Lyhyen sijoitusurani aikana olen kuitenkin oppinut jo sen, että kun ostat huippulupaavaa firmaa halvalla (HIMS viime vuonna vielä), niin kannattaa vain unohtaa se hintakohina ja keskittyä fundamentteihin. Seurattavia asioita ovat mielestäni:
- Hiljaiset signaalit (joita mm. Hims House seuraa)
- Tilaajamäärien kehitys
- Personalisoitujen tilaajien kehitys suhteessa kokonaismäärään
- Kannattavuus (huom! gross margin tulee laskemaan jonkin verran nykyisestä ja se tulee olemaan ainakin itselleni täysin odotettua, ei laukaise myyntisignalia. Hyvä kuitenkin seurata marketing expenses kehitystä suhteessa bruttokatteisiin)
- Vertikaalisen ulottuvuuden kehitys eli suomeksi uusien aluevaltauksien lisääntymien tasaisesti, viimeisimpänä nämä menopaussi-jutut.
Niin kauan kuin nämä menee oikeaan suuntaan, niin hintakehitys lyhyellä aikavälillä on kohinaa ja suunta pysynee jatkossakin isossa kuvassa ylöspäin. Sitten jos nämä alkaa tökkimään, niin myyntiä mietitään tosissaan ja tarvittaessa myyntinappia painetaan.
Senkin olen oppinut, että kun kehitys kääntyy huonoon suuntaan, siinä on turha roikkua perässä. Osakkeeseen ei saa rakastua ja niin tehdään visusti myös HIMSin osalta. Kun funda alkaa sakkaamaan, tämä lähtee ulos salkusta. Ja jos ei sakkaa, niin sitten rikastutaan.