Honkarakenne Oyj

Avataan Honkkikselle oma ketju, vaikka taitaa tällä hetkellä olla hiljaista tämän suhteen.

image

Onko kukaan perehtynyt tarkemmin? Sattui tulemaan tällainen twiitti vastaan:

https://twitter.com/contra__capital/status/1160599071591141381?s=21

6 tykkäystä

Hienoa, kiva että Honkarakenteelle saatiin oma ketju!
Uusin osavuosikatsaushan oli todella hyvä, varsinkin hirsiomakotitalojen myynti kasvoi. Kiinaan reitti avattu.
Hallitusohjelmassahan oli yksi pointti, että hirsirakentamista tuetaan, näin ilmastonmuutokseen vastaten. Paljon kouluja ja päiväkoteja pitää uusia sisäilmaongelmien takia, ja tähän puustarakentaminen on vastaus.
Trendit tässä mielessä yhtiön puolella!
Lisäksihän Karstulan tehdasta modernisoidaan.
Itse ajattellin taas torstaina palkkapäivänä sipaista taas pienen siivun.
Tämä kun saataisiin vielä inden seurantaan!!

4 tykkäystä

Enitenhän tässä on jo pidemmän aikaa huolestuttanut yleisen talous-syklin kääntyminen laskuun ja sen vaikutus rakentamiseen. Mutta ehkä se yllä olevien suosiollisten trendien takia ei tätä niin koske.
Lisäksihän kuten ensimmäisestä viestistä voi päätellä, on osake nyt varsin halpa

Mistä twiitin kirjoittaja sai tuloksen 2,7 meur? 2018 toimintakertomuksessa tulos oli eur 1176 tuhatta, eli osakekohtainen tulos 1176/5874=0,2.
Osakkeen hinta nyt 2,3/0,2= p/e 11,5.

Näyttäisi äkkiseltään olevan tase terveellä pohjalla ja tuskin yhtiö mikään aikapommi on. Tässäkin varmaan tilauskertymä on pitkälti keskiössä. Pitäisikö tutustua tarkemmin…

Viimeisten 12kk tulos eli 2019 H1 + 2018 H2.

4 tykkäystä

Aivan tässä on käytetty 12kk rullaavaa toteutunutta tulosta. Näköjään 2018 H2 oli vahvempi kuin 2018 tulos yhteensä, eli yhtiö teki tappiota 2018 ekan vuosipuoliskon. Thanks!

1 tykkäys

Tänä vuonna investoidaan useita miljoonia Karstulan tehtaan tuotantolinjoihin. Kyllä putken päässä täytyy olla valoa jos näin toimitaan.

2 tykkäystä

Honkarakenteen hallituksen pj. hankkinut tänään 10000 kpl. Honkarakenteen osakkeita hintaan 2,33e.
Hyviä merkkejä aina nämä!

2 tykkäystä

Myin tänään hyvällä voitolla 2,89 Hongan osakkeeni.
Hieno yhtiö hyvillä tuotteilla, mutta tämän päivän 14% nousu ja viikon yli 20 ei ole ehkä ihan perusteltu tämän hetkisessä taloustilanteessa.

3 tykkäystä

Moi.

Hyppäsin Honkarakenteen kyytiin kesäkuun puolivälissä tänä vuonna, kun tutustuin Taalerin Päiväkotikiinteistöt-rahastoon.

Mielestäni Honkarakenteella on hyvä stoori. Suomi on pullollaan homeisia päiväkoteja, kouluja ja vanhainkoteja. Uskon, että vanhemmat laittavat lapsensa mieluummin uuteen terveelliseen kiinteistöön kuin homepommiin, mikä luo painetta muutokseen ja kasvattaa mielestäsi mm. hirsipäiväkotien kysyntää.

Aika näyttää miten käy :slight_smile:

1 tykkäys

Olen samaa mieltä, että kyseessä on todella mielenkiintoinen ja kasvava tulevaisuuden yhtiö.
Tämä olisi todella hyvä saada Inden seurantaan, vinkvink!!

2 tykkäystä

Tiedoksi sauna-alan uutisia.

Ping @Saapasjalkakissa

1 tykkäys
3 tykkäystä

Hyvin positiivinen tulosvaroitus!!!

Luen tuon niin, että kannattavuus on ollut odotuksia parempaa, ja jos liikevaihto on edellisen vuoden tasolla ja kannattavuus hieman noussut niin laskelmieni mukaan:

H219 EPS = 0,34 €/osake

2019 EPS = 0,43 €/osake

Osakkeen arvo tällöin:

Alhaisella P/E 10x = 4,3 euroa/osake

Mielestäni tällä kasvulla myös P/E 12x olisi hyväksyttävä:

12x P/E = 5,2 euroa/osake

Vielä olisi siis nousuvaraa!

Hyvää suoritusta!!!

10 tykkäystä

Itse taas aloin miettimään pessimistiselläkin tavalla - kun harkitsin sijoittamista yhtiöön; liikevaihto oli ekalla halfilla 10% nousussa ja ohjeistus pitää kasvun nollassa eli h2lla otetaan takapakkia vertailukauteen saman verran.

Toisaalta kannattavuus suhteellisesti paranee kun se pysyisi jotakuinkin samana vertailuun nähden.

Tilauskanta oli h1llä laskussa -10%.

Paljon hyvää pöhinää mutta pahin aliarvostus purkaantunut.

E: yhtiön trackkiin nähden positiivinen että tulos merkittävästi paranee, tämä oli tiedossa jo h1 jälkeen. Mielestäni vähän turhan suurta mittakaavaa saanut osakseen, tosin ajoituksellisesti en ota kantaa?

2 tykkäystä

Toisaalta puurakentamisen megatrendi on vasta alussa ja Honka on markkinajohtaja erittäin vahvalla taseella, suuria kilpailijoita on kaatunut (mm. Mammuttihirsi) ja alalle tulo ei ole ihan helppoa.

Jatkossa esim. päiväkodit tullaan isosti rakentamaan puusta koska kaupungit on kyllästynyt sisäilmaongelmiin, myös isot firmat suunnittelevat puisia pääkonttoreita imago yms syistä.

Hongan free float ei ole kovin iso eli Saarelaisilla ja muilla sisäpiiriläisillä on about 40% osakkeista ja nyt kun capman on ulostanut kaiken niin isoja myyjiäkän ei ole näköpiirissä.

6 tykkäystä

Päivän Kauppalehdessä oli yleisluontoinen positiivissvytteinen juttu Hongasta:
https://www.kauppalehti.fi/uutiset/honkarakenne-parantaa-juoksuaan-ja-investoi-miljoonia-euroja-julkisen-puolen-rakentamisesta-voi-loytya-uutta-tilaa/929090d4-d94a-4f88-8461-8d87281dcd5e

Lisäksi juttu kilpailija Honkamajasta. Antaa aika hyvää markkinakatsausta hirsirakentamiselle.
https://www.kauppalehti.fi/uutiset/romahtanut-vienti-pudottaa-hirsitaloyhtioita-ahtaaseen-rakoon-vaikka-markkinaosuus-kotimaassa-kasvaa/359fe323-d8f5-4e98-abaa-b7815a956132

3 tykkäystä

Tuosta Kauppalehden uutisesta lainattua, jonka @lee2sos postasi:

Alalla lasketaan paljon julkisen rakentamisen varaan. Kouluja ja päiväkoteja rakennetaan aiempaa enemmän hirrestä. Isot projektit vaativat kuitenkin taloudellisia rahkeita ja uutta osaamista. Tähän eivät kaikilla toimijoilla paukut riitä.

Rakennustutkimus RTS:n selvityksen mukaan vuosina 2020–2021 Suomessa tehtäneen yhteensä noin 650 hoito- ja päiväkotia sekä koulua. Kuntapäättäjäkyselyn mukaan näistä reilut kymmenen prosenttia voisi olla hirsi- tai massiivipuurunkoisia rakennuksia.

Tähän kilpailuun Honkarakenteella voi olla melko hyvät lähtökohdat. Honkarakenteen osarista poimittua:

Vuoden 2018 jälkimmäisellä puoliskolla aloitettu investointiohjelma jatkuu vuoteen 2020 asti ja Honkarakenne investoi tänä aikana tuotantonsa kehittämiseen yhteensä 7,3 miljoonaa euroa. Toteutettavat investoinnit tehostavat tehtaan tuotantoprosesseja ja lisäävät yhtiön kapasiteettia erityisesti kaupunki- ja projektirakentamissa

…Uusitun linjaston arvioidaan olevan tehokkaassa tuotantokäytössä kesällä 2020.

2 tykkäystä

Hongalla on aikamoinen trendi tukenaan, mitenköhän lienee tuleekohan Hongalta koskaan isompia kerrostaloja? Nythän isoimmat taitaa olla ns. townhouse pienkerrostaloja eli 2-3 kerroksisia.

1 tykkäys

Honkarakenne tekee rakennuksia lamellihirrestä. Puukerrostalot tehdään lähinnä clt-elementeistä, joka vaatii eri koneet ja tuotantolinjat. En näe että hirsitoimijat ihan heti lähtisivät urakoimaan kerrostaloja.

2 tykkäystä