Inderes Oyj - "Yhtiö kuuluu kaikille"

Moikka @Arimatti_Alhanko ja muut Inderesiä tutkailevat. :slight_smile: Minkälaisia mittareita käytätte some-tavoittavuuden ja yhteisön kehittymisen mittaamiseen ja seurantaan? Itse tulee päivitettyä Exceliin some-kanavien seuraajien tai tykkääjien lukumääriä. Tässä viimeisin kaavioni tykkääjien tai seuraajien lukumääristä (disclaimer: saattaa sisältää virheitä tai epätäsmällisyyksiä). :slight_smile:

Lähteet:

Esimerkiksi TikTok seuraajien kasvuprosentti on ollut ilahduttavaa seurattavaa viime viikkoina (Kiitos super-upeasta työstä @Emma_Kuusinen). Toisaalta Facebook-tykkääjien kasvu on ollut varsin maltillista viime viikkoina. YouTube, Twitter, Instagram, LinkedIn ja Keskustelufoorumi ovat kasvaneet mielestäni ihan hyvin.

36 tykkäystä

Mahtavaa informaatiota @JuhaS! Kerta sulla on noihin myös data Excelissä, löytyiskö myös ne kasvukäyrät? Ois mielenkiintoista saada myös laatutekijöitä eri alustoille. Foorumiltahan ne löytyy aika kätevästi juuri noiden luokittelujen avulla.

3 tykkäystä

Datapisteitä on vasta lyhyeltä ajalta, joten luotettavia kasvukäyriä ei vielä ole saatavilla.

3 tykkäystä

Tänään on Inderesin 42. kaupankäyntipäivä First Northissa. Listautumispäivä jolloin kaupankäynti alkoi oli 11.10.21 (11+10+21 = 42 :blush:). Toistaiseksi yleisin päätöskurssi 42 € on toistunut neljä kertaa kahden ensimmäisen kaupankäyntikuukauden aikana. :slight_smile: Tilastotietoa tähän astiselta First North kaupankäyntiajalta.

  • Päivän avauskurssien mediaani: 41,51 €
  • Päivän päätöskurssien mediaani: 41,50 €
  • Edellisen päivän päätöskurssi: 38,25 €
  • Alin osakekurssi: 38 €
  • Korkein osakekurssi: 53,94 €
  • Korkein päiväkohtainen vaihto: 76776 kpl
  • Mediaani päiväkohtainen vaihto: 2718 kpl
  • Alin päiväkohtainen vaihto: 768 kpl

Histogrammi päivän päätöskursseista

:slight_smile:

Kappalemääräinen vaihto kaupankäyntipäivän mukaan.

Datalähde: Inderes Osaketieto (8.12.2021 aamuyö)
Disclaimer: Saattaa sisältää virheitä tai epätäsmällisyyksiä.

Mukavaa päivää kaikille teille rakkaille yhteisöläisille! Kiva, kun juuri sinä olet mukana tässä yhteisössä! :slight_smile:

50 tykkäystä

Inderes Oyj julkaisee taloudelliset katsauksensa vuonna 2022 seuraavasti:

  • Tilinpäätöstiedote 2021 tiistaina 1.2.2022
  • Tilinpäätös ja hallituksen toimintakertomus viikolla 5
  • Liiketoimintakatsaus tammi-maaliskuulta tiistaina 10.5.2022
  • Puolivuosikatsaus tammi-kesäkuulta tiistaina 2.8.2022
  • Liiketoimintakatsaus tammi-syyskuulta tiistaina 1.11.2022
20 tykkäystä

Tuloskausien ruuhkapäivät vältetty. Elävät kuten opettavat :slightly_smiling_face:

39 tykkäystä

Taas satelee uusia yhtiöitä seurantaan, vielä sopivasti Q4 lopulle.
Rakennusvaihde silmässä | Inderes: Osakeanalyysit, mallisalkku, osakevertailu & aamukatsaus

Studi/webcastoaktiivisuuden ja uusien seurantayhtiöiden määrän perusteella melko luottavainen Q4 lukuihin :smiley:

16 tykkäystä

Strategiatyön perusteella yhtiö tarkentaa tulevia ensi vuoden investointikohteita seuraavasti:

  • Henkilöstömäärän kasvu yli 100 henkeen vuonna 2022, millä vastataan kaikkien liiketoiminta-alueiden suotuisaan kysyntänäkymään.
  • Uuden hybriditapahtumastudion avaaminen Tukholman keskustaan, millä monistetaan Helsingissä toimivaksi todistettu konsepti uuteen kaupunkiin.
  • Markkinaselvitys palvelutarjooman laajentamiseksi Ruotsin markkinalla nykyisen Flik-tarjooman ohella.
  • Helsingin Flik-studioiden lisäinvestoinnit, joilla mahdollistetaan uusien hybridi- ja virtuaalikonseptien toteutukset sekä virtuaalimaailmoihin pohjautuvat tapahtumatuotannot.
  • Organisaatiorakenteiden vahvistaminen Head of People ja Head of Sales -rooleilla, millä varmistetaan hallittu tulevaisuuden kasvu. Lisäksi Ruotsiin rekrytoidaan liiketoimintajohtaja.

Inderesin pitkän aikavälin tavoitteena on ylläpitää 30-50 %:n liikevaihdon kasvuprosentin ja kannattavuuden (EBITA-%) yhteissummaa markkinasyklistä riippumatta. Panostuksilla vahvistetaan perustaa kasvun jatkumiselle tulevina vuosina.

71 tykkäystä

Jos teillä tulee kysymyksiä niin vastailen vielä tämän viikon aikana :+1: Sitten jään lomille ja tammikuun olemme hiljaisella jaksolla.

49 tykkäystä

Tärkeimmät ensin eli mitä tykkäät syödä jouluna? Maistuuko laatikkoruoat? Entäs kinkku? Oletko suklaan ystävä, konvehteja? Montako pizzaa ajattelit leipoa?

Hyvää joulua Mikaelille! :innocent:

35 tykkäystä

Varmaan on kysymykseeni vastatukin täällä ja, jos on, niin voi viitata suoraan annettuun vastaukseen. Voitko arvioida sitä, miten Inderesin yhtiöasiakkaat voisivat irtautua sopimuksistaan, jos taloustilanne kääntyisi yllättäen heikommaksi? Onko sopimukset toistaiseksi voimassaolevia vai ovatko ne määräaikaisia, jolloin nopeat kustannussäästöt eivät tuhoa Inderesin yhtiöasiakkuuksia? Yritän hahmottaa siis yhtiön liiketoiminnan kestävyyttä mahdollisessa laskusuhdanteessa.

Lisäksi: minkälaisia kyselyitä ruotsalaisilta yhtiöiltä on tullut Inderesin palvelun suuntaan? Onko konsepti kuinka tuttu paikallisille firmoille?

17 tykkäystä

Mutuilut oli oikeita sen suhteen että Mikael on tätä asiaa jo tosiaan avannutkin tässä ketjussa.

Mikaelilta voisin itse puolestaan kysellä, Flikillä on ilmeisesti tällä hetkellä edelleen vain kahden henkilön tiimi Ruotsissa, kuinka paljon olette arvioineet että tulette lisäinvestointien myötä rekrytoimaan lisähenkilökuntaa Tukholman päähän?
Teoreettisessa esimerkissä alatte lisäämään panostuksia ruotsalaisten yhtiöiden analyysitoimintaan ja saatte useamman uuden asiakkaan Tukholmasta joka tilaa teiltä analyysin, millä kielillä tätä analyysia tullaan tulevaisuudessa jakamaan?

12 tykkäystä
  • Helsingin Flik-studioiden lisäinvestoinnit, joilla mahdollistetaan uusien hybridi- ja virtuaalikonseptien toteutukset sekä virtuaalimaailmoihin pohjautuvat tapahtumatuotannot.

Miten “virtuaalimaailmoihin pohjautuvat tapahtumatuotannot” poikkeaa virtuaali tapahtumista? Onko peruskonsepti sama jollain pienellä lisätwistillä vai olisiko uusi tuote enemmän suuntaan: “Helsingin pörssin sijoittaja-ilta fortnitessä/habbo hotellissa, jossa yhdessä huoneessa Mirko kertoo (omana itsenään) sammon tylsyydestä ja toisessa Niilo hehkuttaa efecten partneriverkostoja sijoittajien tallustellessa avatareillaan ympäriinsä”?

Investoinneista yli miljoona euroa kohdentuu Ruotsin markkinaan.

Investointien kokonaismäärää ei tainnut olla kerrottuna/arvioituna?

6 tykkäystä

Kiitos Mestari TJT kun vastasit jo puolestani aiempaan kysymykseen :+1:

Tukholmassa on nyt kolme työntekijää ja tiedotteessa kerroimme lisäksi liiketoimintajohtajan rekrytoinnista. Lisäksi Suomen osaamista ja resursseja hyödynnetään (Flik), jotta täällä toimivat konseptit ja toimintamallit saadaan monistettua. Kiitos tehokkaan toimintamallin, Suomessa on mielestäni maailmanluokan laatutaso pientenkin pörssiyhtiöiden infojen verkkolähetyksissä, kun muualla mennään vielä pitkälti audiocast / telekonferensseilla (tai ei tehdä mitään). Tiedotteessa mainittu investointitaso toki pitää sisällään useampia rekrytointeja, mutta tarkennetaan näitä kun on sen aika. Panostukset kohdistuvat siis tässä vaiheessa ensisijassa Flikin liiketoiminnan kasvattamiseen Tukholmassa. Jos onnistumme, saamme tästä asemaa paikallisissa pörssiyhtiöissä, sisältöjä alustallemme sekä tietenkin kassavirtaa… tämän päälle on sitten paljon helpompi rakentaa muuta liiketoimintaa, eli asia, jota kerroimme tiedotteessa tässä vaiheessa vielä selvittävämme :slight_smile: Analyysin kielivalinnat pyritään tekemään sen mukaan, mikä parhaiten palvelee tavoiteltavia sijoittajakohderyhmiä / yhteisöä.

Yksittäisiä kyselyitä lähinnä yhtiöiltä, joita kiinnostaa tavoittaa suomalaisia sijoittajia. Tilausanalyysi on konseptina Ruotsissa varsin tuttu ja vakiintunut, mutta sen maine markkinalla on ehkä vähän huonompi kuin Suomessa (nähdään markkinointina). Tilausanalyysin ja ylipäätään small/mid cap yhtiöiden analyysin kattavuus on Suomessa ihan eri luokkaa kuin Ruotsissa, ks Euroopan komission selvitys:

55 tykkäystä

Hyvä kysymys, näitä sanoja käytetäänkin välillä harhaanjohtavasti. Kun me puhumme virtuaalimaailmasta, niin tarkoitamme tietokoneen avulla luotua keinotekoista ympäristöä - esimerkiksi Unreal Enginen avulla luotua täysin virtuaalista todellisuutta, joka saattaa simuloida jotakin todellista ympäristöä tai luomalla täysin kuvitteellisen ympäristön. Virtuaalitodellisuus on paljon muutakin kuin avatarit Habbohotellissa tai Fortnitessa - Matrix on virtuaalitodellisuutta, ja Unreal Engine 5 tuo markkinoille valtavia uusia mahdollisuuksia.

Virtuaalitapahtumalla viitataan tällä hetkellä meidän alalla fyysiseen tapahtumaan, jota striimataan verkkoon. Mitään virtuaalista tällaisessa ei sinänsä ole, kaikki on todellista mutta tapahtuman seuraaminen tapahtuu verkossa.

25 tykkäystä

Mä voin antaa tähän ilmaisia vinkkejä!

Yhä useampi somekanava toimii niin, että algoritmit mukeltaa sisällön laadun suussaan sen mukaan miten yleisö reagoi siihen.

Siten seuraajamäärän ja todellisen vaikuttavuuden välillä on melko isoja eroja nykyään.

Facebookin seuraajilla ei ole juuri väliä reachin eli tavoittavuuden kannalta! :smiley: Oleellisempi meille siellä alkaa olemaan tuo 50 000 ihmisen Osakesijoittaminen ryhmä. Olemme huonoissa väleissä Zuckerbergin kanssa, toisin kuin 2017–2018 kun Inderesin tapa tehdä livevideoita taas oli Zuckin mielestä superjuttu ja saatiin jäätävästi ilmaista “reachia”. :smiley:

Sama tubessa. N. 10 % kanavan tilaajista on laittanut notifikaatiot päälle (tsot tsot!). Leijonan osa katseluista tulee ns. impressioista, eli suomeksi “näyttökerroista”: ensin fanit ja lojaalit katsojat katsovat videon, ja päätellen videon houkuttelevuudesta algoritmit alkavat syöttämään sitä muille.

Tämä tekee videoiden tekemisestä mielekkään haasteen. Toisaalta on selvää, että video mikä käsittelee Panostajan EV/EBITDA 2022e:tä ei tule saamaan isoa katselijakuntaa. Eikä sinänsä tarvitsekaan: toivottavasti moni omistaja tavoittaa videon inderes.fi.n yhtiösivujen kautta. Ja jokainen sijoittaja ja katselu on arvokas määrään katsomatta sinänsä. :slight_smile: Tietenkin taas koko yhteisön laajuutta ja vetovoimaa voi arvioida kokonaiskatselumäärien yms. perusteella.

Sen sijaan Varteissa, Antilla on asiaa yms. konsepteissa voimme olla paljon pragmaattisempia ja tehdä videoita, jotka palvelee samaan aikaan kuulijoita ja ruokkii algoritmeja. :wink:

Tubessa meidän kokonaiskatselumäärä näkyy mielestäni julkisesti siinä “Tietoja” -kohdassa. Siinä näkyy koko kumulatiivinen katselumäärä.

Tässä muutama ensiajatus aiheeseen. :slight_smile:

Huom. algot muuttuu lähes jatkuvasti joten koko ajan saa olla hereillä. Sama perussääntö kyllä pätee: hyvä sisältö oikealle kohdeyleisölle toimii aina ja se on Yhteisötiimin jokapäiväinen lähtökohta kun herätään aamuisin.


Lisäys: onko jollain ennustetta Inderesin 2022 tuloksesta? :smiley: Onko täällä jo Harvia-ketjun kaltaista konsensusta? En lähde itse julkisesti arvaamaan, mutta laskisin salkun P/E -lukua liittyen erääseen toiseen keskusteluun.

44 tykkäystä

Avanza laittaa muuten lisää paukkuja keskustelufoorumin uudistamiseen.

https://www.avanza.se/placera/forum.html

Work is now beginning on rebuilding Placera’s forum service. The ambition is to create a more transparent and user-friendly platform for anyone who loves to discuss shares.”

Mikäli kaikille Avanza ei ole tuttu, Avanza on Ruotsin suurin osakebrokeri firma Ruotsissa. Yli miljoona asiakasta.

Varmasti relevantti tieto myös Inderesille koska laittavat paukkuja Ruotsin valloitukseen :slight_smile:

20 tykkäystä

Eikös jokaiselta ”itseään” kunnioittavalta firmalta löydy nykyään sovellus? insert sarcasm note

Milloin inderes Oyj julkaisee oman sovelluksensa? :sunglasses:

Päästäisiin nauttimaan vernerin ”bumpsi bumeista” ja raporteista ihan natiivisti. :thinking:

3 tykkäystä

Annappas Verneri meille omistajille konkreettiset ohjeet, millä tavoin voimme parhaiten “promota” ruohonjuuritasolta Inderesin sisällön näkyvilletuloa mahdollisimman laajalle katsojakunnalle esim. Youtubessa. Eli “kuinka ruokin algoritmeja”-opas digiepänatiiveille.

Itse katson yleensä kaiken Inderes-tv:n kautta. Mutta jos jokin muu tapa (esim. Facen tai youtuben kautta katselu) auttaisi siinä joka tapauksessa tapahtuvan katselun ohessa promoamaan paremmin omistamaamme yritystä, vaiva olisi mitätön ja meidän omistajien joukkovoima suuri.

Ps: tavakseni on tullut kuunnella myös niiden yhtiöiden videot, joista en ole oikeastaan kiinnostunut. Olen huomannut, että niitä kuuntelemalla laajentaa käsitystään eri alojen dynamiikasta ja siitä, mitkä asiat vaikuttavat mihinkin alaan/yhtiöön milläkin tavalla. Joskus näin seurattuna joku yritys/ala myös nousee kiinnostuksen kohteeksi, eikä ole vain jämähtänyt siihen kapeampaan universumiin, jotka löytyvät salkusta. Samalla yleiskuva terävöityy ja jos jokin noista nousee mielenkiintoiseksi sijoituskohteeksi, on alasta jo jonkinlainen käsitys. Hienoa siis, että tarjontnne on näin laaja!

36 tykkäystä

Kannattaisi ajatella mieluummin niin päin, että mitä konkreettista lisäarvoa voidaan käyttäjille tuottaa ja millä tavalla, kuin lähteä liikkeelle siitä että tarvitaan sovellus ja keksiä sille väkisin jotain.

11 tykkäystä