Inderesin kahvihuone (Osa 1)

Täytyy kompata; kyllä ensimmäisenä opiskelijasyksynä olisi ihan ihmissuhteiden kannalta suotavaa käydä myös tapahtumissa. Ei siellä pakko ole lärvejä vetää, mutta kyllä ensimmäiset opiskelijavuodet ovat hienoa aikaa monin tavoin.

Ja ei, juhliminen ja koulumenestys ei toisiaan sulje pois (etenkään helpoimpina ensimmäisinä vuosina).

7 tykkäystä

Ei Herranen aika. Kuten aikaisemmin joku mainitsi niin kyllä se verkostojen luominen aloitetaan sieltä opiskeluajoilta lähtien. Ne iltamat kuuluvat asiaan, mutta ei siellä hirveitä rännejä tarvitse vetää jos ei huvita

Ne opiskelutoverit ovat potentiaalisesti tulevia pikkupomoja kilpailevassa firmassa. Kun tekee mieli vaihtaa firmaa niin ei kukaan muista sitä yksiössä päntännyttä kympin poikaa/tyttöä

Tuollaiset parikymppiset ovat monesti vielä tolkuttoman ujoja ja sosiaaliset taidot ovat mitä ovat. Erinomainen keino parantaa näitä taitoja.

15 tykkäystä

9 tykkäystä

Nykyisin alkoholin maltillinen käyttö tai käyttämättömyys on onneksi enemmän ok verrattuna omiin opiskeluaikoihini. Maailma on mennyt tässäkin parempaan suuntaan ja opiskelijakemuissa ei ole (oletan) samanlaista odotusarvoa vetää “naula päähän” kuin vielä vuosituhannen alussa.

Ainoa vinkkini opiskeluja aloittavalle on kielten lukeminen. Klisee, mutta ei kielioppi ja lausuminen tartu enää vanhempana päähän. Muuten lainaan vanhan opettajani sanoja - fiksut pärjää aina. Ja mitä palstaa olen seurannut, kuulut epäilemättä tähän joukkoon!

4 tykkäystä

Nyt on kyllä @Verneri_Pulkkinen valinnut viestiin asiallista musiikkia :wink: Saatan olla Rammstein-fani :smile:

5 tykkäystä

image
Vihdoinkin muuten tilikausi (1.6.2019-31.5.2020) paketissa, ja veroilmoituskin lähetetty :slightly_smiling_face: Nyt pääsee sitten opintojen ohessa hyvin nykyisen tilikauden kimppuun. Päivittelen Salkkujen tuotto-% - #255 by pentsi -ketjuun heti tilinpäätöstietojen julkaisun jälkeen vähän tilannetta tarkemmin - onhan tässä pääoman allokaatio/strategiakin muuttunut merkittävästi v. 2020 aikana.

2 tykkäystä

Mitä mieltä/ennustetta fortumin q2 tuloksesta? Kotitaloudet kotona niin sähkön kulutus ollut suurta?

Teollisuus säpissä ja jengi ei töissä, niin kulutus olematonta? Q2 osari U/M?
Uturbo on nyt 38,5% plussalla, myydäkkö vaiko antaa olla? Kas siinä vasta pulma :thinking:

Teollisuus käyttää huomattavasti enemmän sähköä kuin kotitaloudet, mutta toisaalta se ei ole ollut kiinni, vaikka tuotanto on jonkin verran alas tullut. Toimistoissa on etätöiden takia ollut hiljaisempaa, mutta mahdoton veikatasen vaikutusta kulutukseen.

Karhut muistuttaa bulleja:

7 tykkäystä

Tässä jo pidempään voivotellut kun IT-alan ammattilaisena tuo talouspuolen tietämys on aika hataralla pohjalla ja lähinnä itsellä hallussa perusteiden perusteet. Tämän korjatakseni tuli ilmoittauduttua Laskentatoimen perusteet -kurssille avoimeen yliopistoon. Jos tällä saisi edes +1% lisää YTD tuottoihin, olen tyytyväinen :smile:

14 tykkäystä

Päätin hieman tutkiskella koronapaniikin sijoittajasentimenttiä näin jälkikäteen toivoen että löytäsin vanhoista viesteistä jotain mieltä mullistavia sijoitusviisauksia. Pitkä tutkimusmatkani foorumhistorian syövereihin palkittiin ruhtinaallisesti, kun törmäsin Vernerin maaliskuun yhdeksästoista lähettämään viestiin “Mitä sinulla on salkussa” -ketjusta:

Kädet täristen näpyttelin selaimen kohti Kauppalehden indeksikäyriä. Olemmeko kaikki olleet täysin väärässä?

Täydellinen osuma! Reddit väittää että JPow on koronarallin takana. Twitter syyttää RobinHood-treidereitä kurssien paisuttamisesta. Molemmat ovat väärässä, sillä me tiedämme nyt totuuden! Maailmanlaajuisen pörssiromahduksen pitkittymisen nähtävästi esti Velho-Verneri, joka laittoi osan omasta salkustansa uhrilahjaksi meidän kaikkien puolesta. Kiitos palveluksestanne sijoittajayhteisön hyväksi o7

32 tykkäystä

Jos Aku Ankka kääntäisi Warren Buffettin suomalaiseksi nimeksi, se olisi Verneri Bulkkinen. Kaiken lisäksi +20% vuosituotot on peruskauraa molemmille. Joku sanoisi että sattumaa, toinen voisi sanoa että armolahja surkastuneelle suomalaiselle sijoitusscenelle.

21 tykkäystä
3 tykkäystä

KAIKKI ON NIIN HEMMETIN SUHTEELLISTA

Tänä aamuna Forza ollut ihan aiheesta vähän alavireinen ja kurssi painunut sinne 17 eetun pintaan ja “Ostin-myin” ketjun mukaan jengi alkanut tankata Forzaa, “kunhalvallasaa”. So far so good.

Mutta: Halvalla?, kenelle?, miettii vanha setä :thinking:

Korona-kriisin jyllätessä setä antoi foorumilla julki mielipiteen, että on muutama yhtiö, jota ei missään olosuhteissa päästetä konkkaan ja niistä yhdeksi setä mainitsi teille Forzan. Ja alkoi ostaa. Khh lopulta ja nyt 12.73 eetua.

Onko sedälle nyt lisätankkaus hinnalla 17.xx eetua halpaa?? Eipä taida olla ja setä pitää khh:n ennallaan :slight_smile:

Masse-setä, FA, 1.1 eetun osinkokin tipahti tuolla pohjapilkkihinnalla :wink:

10 tykkäystä

Syytön olen että sulla on jo arkut ja maakuopat ja piironginlaatikot täynnä halvalla kauhottua Fortumia niin ettei lisää mahdu vaikka halvalla saa…

:sweat_smile:

Cityvarastosta koppi ja sinne lisää tilaa lapuille? :smiley:

9 tykkäystä

Cityvarastoon ois hyvä laittaa myös uusia arkkupakastimia, kun entiset tuntuu olevan piripinnassa Sampo-lohta Sedällä…

4 tykkäystä

Danske tuntuu jotenkin aktivoituneen analyysirintamalla. Onko foorumilaisilla kokemuksia, että minkälaista on heidän analyysivalikoima? Lähinnä siis, että kuinka laajoja raportteja, miten nopeaa päivitystyötä, onko vapaamuotoisempaa analyytikoiden pohdintaa (vrt. InderesTV), onko johdon haastatteluja ja missä hintaluokassa analyysi peruskuluttajalle liikkuu?


Taivas varjele mikä likemäärä sieltä on tullut @Sauli_Vilen:n viestiin Sammon ketjussa, go Sauli! :fire:

15 tykkäystä

Olet oikeassa hintavertailun osalta, mutta on haastava verrata hintoja aikaisempaan. Jos muistellaan vaikkapa Sampon hintoja maalis tai huhtikuun aikoihin. Voi olla, että korona-alennuksien hintavertailulla saa odotella seuraavaa ostopaikkaa vielä pitkään.

Totta puhuen en usko, että pääsen laskemaan Fortumin keskihintaa lähivuosina. Nykytasolla se vaatisi aikamoisen romahduksen Fortumilta, jotta hinta laskisi uudelleen 12 euron tietämille. Pidän sitä mahdollisena lähinnä uuden indeksien syväsukelluksen seurauksena. Jos ostaa osaketta pidemmällä aikavälillä ja uskoo Fortumiin yrityksenä, voidaan tuota 17 euron hintaa pitää edelleen kohtuullisena. Jos mennään 16 alkuisiin hintoihin, lisään nostaen keskihintaa. Silloin osake ei ole halpa, mutta siinä on sopivassa määrin nousuvaraa.

Toisaalta täytyy muistaa, että osa tuntui pitävän maaliskuun pohjien hintoja liian kovina ja odotti silloin lisäalennuksia sekä veren virtaamista kaduilla. Samoin huhtikuussa ja toukokuussa huudeltiin sijoittajaryhmissä kalliita osakkeita. Edelleen on ihmisiä, jotka uskovat ettei pohjia olla vielä nähty tämän vuoden osalta.

edit: korjailtu kirjoitusvirheitä.

5 tykkäystä

Aika hyvin kun foorumilla on kuitenkin ~3,2k aktiivista kävijää. Melkein joka kymmenes aktiivinen foorumilainen on tykännyt Saulin kommentista :smiley:

4 tykkäystä