Inderesin kahvihuone (Osa 1)

Kyllä voi sanoa, että viimeisinä viikkoina on tullut sijoitus”virheitä” tehtyä erittäin paljon. Tappiota ei euroakaan ja nousukin kohtalaista, mutta ensinnäkin omaan liian nopeat sormet eli tavara lähtee myyntiin aivan liian nopsaan ja toisekseen käytän vielä paljon vanhaa Nordnettiä, jossa huomion kiinnittyy liikaa esimerkiksi vain vaihdetuimpiin lappuihin.

Mutta, tästä saa sopivanlaista kiukkua onnistua paremmin, ehkäpä vielä vähitellen.

3 tykkäystä

Ajattelin joskus samoin, mutta enää en jää harmittelemaan jos jääkin tuottoja saamatta. Olet tehnyt voittoa, siitä on aina syytä iloita! :slight_smile:

2 tykkäystä

Uusi S sarja. Eye tracking mainittu x2 ja paras infotainment lukuisilla näytöillä.

10 tykkäystä

Onko porukka huomannut ladata jo? :joy: Varmasti positiivinen vaikutus yksilön terveyden edistämiseen.

1 tykkäys

Johan selvisi syy kurssiralliin (:wink:)

17 tykkäystä

Tässä teemaan sopiva tatuointi (kuka tunnustaa omaavansa?)
image

Nuoremmat foorumilaiset saattavat joutua googlettamaan kenen hatusta on kyse…

Edit: En siis viittaa Teslaan tai Appleen. :smiley:

19 tykkäystä

Sulo Vilen? :slight_smile:

Saulin esikuva Hämeenkyrön bensikseltä??

Masse-setä, FA, Sulo-fani jo viime vuosituhannella

6 tykkäystä

Kyseinen huoltoasema sijaitsi itseasiassa Ylöjärvellä.

4 tykkäystä

Kiitos tarkennuksesta. Sedällä lande alkaa jo Tullinpuomilta, joten noi ääripaikkakunnat tuppaavat menemään vähän sekaisin :slight_smile:

Masse-setä, FA, Oliko Sulo Vilenin pipo??

8 tykkäystä

V: 100% kyllä. Helmiä 70-luvulta. Sulohan osti kaikenlaista, kun sai niin halvalla. :slight_smile:

4 tykkäystä

YES!, YES!, YES! Masse-setä ei olekaan ihan kalkkis, vielä :slight_smile:

Masse-setä, FA, Paras Personal Google alkaa kaulasta ylöspäin :rofl:

5 tykkäystä

Wroom… Kauppalehdeltä oivaltavaa otsikointia?

image

15 tykkäystä

Brrrrr-meemit tarttuu jo otsikoihin. Tai sitten tahaton typo.

6 tykkäystä

Selkeä kirjoitusvirhe… piti olla “BRRRRSSSIT: Euroopassa reipasta nousua”

15 tykkäystä

Nyt Masse ymmärsit väärin, eli se, että tunnisti Vilenin Sulon nimenomaan kertoo, että setä ei ole ihan nuorimmasta päästä. Toki vielä siis ainakin muisti pelaa :smiley:

Tankki Täyteen sarja ja erityisesti Sulo Vilen kyllä jollain tavalla heijastaa suomalaista mielenlaatua. Kun jotain myydään halvalla (on se Norwegian, Talvivaara tms), niin jostain syystä me haluamme heti ostaa, vaikka ongelmat olisi näkyvissä (Sulon tapauksessa osti bensa-aseman, joka oli jäänyt ohitustien takia mottiin). Tämä teema tuntuu toistuvan noissa Nordnetin katsauksissakin. Jos joku on nähnyt aiheeseen liittyvää psykologian/käyttäytymistieteen tutkimusta niin vinkatkaa. Olisi mielenkiintoista luettavaa.

5 tykkäystä

Puoluekokousten jälkeisiä mielipidetiedusteluja USA:n presidentivaalien asetelmista julkaistiin eilen. Biden jatkaa selvässä johdossa. Jokainen päätelköön itse onko tämä pörsseille tai maailmalle hyvä vai huono asia.

5 tykkäystä

Niiden 2016 vaalien jälkeen oma usko ainakin rapistunut aika täydellisesti näihin kyselyihin.2 viikkoa ennen vaaleja Hillary 12% johdossa CNN pollissa.

4 tykkäystä

En tiedä mihin mielipidetiedusteluihin viittaat, mutta ei ero koskaan noin iso ollut. Neljä vuotta sitten asetelma oli tämä. (Ero ennen vaaleja Clintonin ja Trumpin välillä 4%)

Sitä aikaisemmat CNN:n mielipidetiedustelut Clinton/Trump (CNN):


Edit. Clinton sai toki vaaleissa huomattavasti Trumpia enemmän ääniä, mutta hävisi vaa’ankieliosavaltiot. Niiden merkitys on sama kuin voitto tai häviö jenkkien vaaleissa. Niinhän voi käydä nytkin.

4 tykkäystä

Hyvää dataa ja antaa mielestäni perspektiiviä siihen yleiseen narratiiviin että “gallupit ei ole ikinä olleet niin väärässä kuin pressanvaaleissa 2016”. Tuon datan perusteellahan ero oli gallupeissa n. 3-4 %-yksikköä ja ero varsinaisissa vaaleissa n. 2 %-yksikköä. Itse pitäisin tätä melkoisen tarkkana ennustamisena. Jenkeissä tosiaan voi vain käydä niin, että enemmistöllä ei pressanvaaleja voiteta. 2016 Trump voitti n. 46% äänisaaliilla ja tällä hetkellä gallupit antavat hänelle 40-45% kannatuslukemia, joiden perusteella ei se uudelleenvalinta mikään mahdottomuus ole vaikka takamatkalla hiukan onkin.

2 tykkäystä

Eivät nuo prosenttiluvut olleet lopulta paljoa väärässä, kuten tuosta näkee, mutta valitsijamiehet menivät Trumpille.

Nyt vaa’ankieliosavaltioistakin esim. Florida, Wisconsin, Arizona ja Pennsylvania ovat menossa Bidenille. Viime vaaleissa Trump voitti näistä neljästä jokaisen. Pelkästään näissä neljässä osavaltiossa on 70 valitsijamiestä. Clinton hävisi 2016 vaalit 74 valitsijamiehellä.

Itse pidän Bidenin suurimpana valttikorttina sitä, että häntä ei vihata, kuten Clintonia. Mutta ehtiihän tässä tapahtua vielä vaikka mitä.

2 tykkäystä