Inderesin kahvihuone (Osa 1)

Jokainen tulkitkoon tavallaan :wink:

2 tykkäystä

Hyvää tekstiä.

Olisi paikallaa tarkastella joskus myös palstalla esiintyneitä muitakin momentumosakkeita kuin onnistuneita.

Ulkomuistista ainakin jossain topikeissa pyörineet GNUS (noin -80% huipusta), Nikola (-70%), jne… ja lisää on tulossa jonon jatkoksi, koko ajan “paremmissa” hinnoissa mm. vetykuplan osakkeet. Samanlaisia droppeja tulee nyt sitten viikossa, mitä hehkutettuja nousuja.

Allekirjoittanut on maksanut aikanaan kanssa oppirahoja trendiosakkeiden kanssa. Ja kuka tietää pääseekö omat uudet hypet, Hubspotit ja Datadogit tuohon listalle - joskin olen parhaani tehnyt niitä valikoidessa ja niihin perehtyessä.

7 tykkäystä

Tämä sopinee tänne kahvihuoneen puolelle, kun ei ole kyse mistään vakavasta asiasta vaan enemmän kevyestä spekuloinnista (ja löyhästi liittyy aiempaan keskusteluun):

Lueskelin tässä Inderesin Vaisalan yhtiöpäivitystä, jossa nykyinen, nopeasti noussut osakekurssi on jo n. 33% tavoitehinnan yläpuolella. Mietin samalla toisen suomalaisen yhtiöni (Harvia) hurjaa kurssikehitystä viime aikoina (+152% vuodessa). Heitän tähän vain ilmaan ajatuksen, että onko näiden laatuyhtiöiden kursseihin tarttunut ns. “hypeä”? Ja miten muut laatuyhtiöt suhteutuvat näihin, onko laatuyhtiöiden kova nousu yleisempikin ilmiö? Sana on vapaa :slight_smile:

4 tykkäystä

Tämä on mielenkiintoista, että esimerkiksi Harvian kohdalla tällaista keskustelua käydään nyt. Miksei äskettäin kun kurssi oli 19,40€?

2 tykkäystä

Jos ei sentään hypeä, niin onhan jo vuosia vallinnut ilmiö, missä pääomat etsii tuottoja menetettyjen korkotuottojen korvikkeeksi turvallisemmista osakkeista. Sijoittajat ikäänkuin vastentahtoisesti ostavat näitä korkopaperien korvikkeena. Laatuyhtiöistä on tullut myös huomattavasti suositumpia viime vuosina, kun sijoittajille on alkanut valkenemaan arvosijoitusten muuttuminen arvoloukuiksi. Varmasti hypelläkin on kyllä osansa joissain yhtiöissä.

Harvian kertoimia on nostanut myös yhtiön profiilin muutos tylsästä osinkomörnijästä kuumaksi kasvuyhtiöksi.

4 tykkäystä

plimimage

3 tykkäystä

Niin, on kohtalaisen erikoista, että Trumpia puolustettaessa parjataan kuinka pitää “pysyä faktoissa” :joy:

7 tykkäystä

Luovutan. Jos lukee vain jenkkien valtamedian sepustuksia tai niiden koto-copypastea niin lähtökohdat ovat sellaiset että ei ole mitään toivoa. Se että CNN sanoo että Trump on sanonut jotain ei vielä tarkoita juuri mitään. Mutta jatkakaa.

2 tykkäystä

On hieman enemmän luottoa Ylen, BBC:n ja the Guardianin uutisointiin kuin sosiaalisen median alt right agitaattoreihin, kuten Trump:

Ja jos haluat jotain luotettavaa amerikkalaista uutisointia, niin vaihtoehtoja löytyy täältä:

Tässä lisäksi mielenkiintoinen tutkimus median luottamuksesta. Huomatkaa, että Suomessa luotetaan Portugalin ohella uutisiin eniten maailmassa:

Viimeisenä huomiona: mediaa lukiessa kannattaa ottaa huomioon omat ennakkoluulot. Etenkin vahvistusvinouma tulee esille omaa uutislähdettä valitessaan ja jokaisen median tarkoitus on saada lukijat palaamaan yhä uudelleen omalle julkaisukanavalleen, jossa sitä vahvistusvinoumaa voidaan hieroa vähän lisää. Jos ei löydy lähdekritiikkiä omasta takaa, niin kannattaa varmaan valita se media omaksi uutislähteeksi, minkä muutkin ovat hyväksi katsoneet.

11 tykkäystä

Mielenkiintoista keskustelua rakennustoimialasta ja rakentamisesta. Juha Virtasen vieraana Rakennusteollisuus ry:n Kim Kaskiaro ja Inderesin Olli Koponen :point_down:

4 tykkäystä

Tulen lyhyen kommenttini tähän peesailu bullerointiin antamaan. Peesailu on ok, mutta herneen vetäminen nenään siitä, että on peesannut, ei ole.

Siinä missä on suositeltava tutustua peesattavaan yritykseen, on myös hyvä tutustua peesattavaan henkilön sijoitusstrategian ja sen lisäksi pitää mielessä se oma strategiansa.

Oeesaisin SE:tä jos olisi rahaa :rofl: ja ehkä vedän herneen nenään kun ei oo.

Jokainen on vastuussa omista sijoituksistaan ja päätöksistään ostaa tai myydä. Ihan sama mihin asiaan se päätös sitten ikinä nojaakaan.

Terveisin köyhä bullero peesaaja :see_no_evil:

2 tykkäystä

Kauppalehden ilmeisesti arvelee Atria tähtäävän Arktisen talouden herruuteen. Siellä on Alma-talossa vissiinkin pikkujoulut käynnissä.

Ja tuota Kauppalehden sivulla olevaa linkkiä klikkaamalla päätyy sivulle numero 404: ”Hakemaasi sivua ei löytynyt.”

2 tykkäystä

Tässä täytyy alkaa mitoittamaan kuinka monta jalkaisen Princess veneen tuohon lahdenpoukamaan vielä nätisti saa ajettua tai pitää palkata kapteeni varmaankin. Ei minusta sisävesilaivan kapteenista merille ole…

2 tykkäystä

Jos toivoa saisi, niin inderes voisi palkata pari analyytikkoa tekemään seurantaa mielenkiintoisista ruotsi, norja ym. yhtiöistä.

Vaikka joku 10-20 kpl mielenkiintoiseksi katsottua yhtiötä seurantaan. Ehkä jopa niin, että piensijoittajien mielenkiintoa kuunneltaisiin yhtiövalinnoissa? Tai sitten jotenkin muuten… tämä on varmaan haaste inderesin liiketoimintamallille, joka ei ehkä suoraan tähän taivu. Mitä lisäarvoa inderes saisi lisäämällä kulujaan jne.? Noh lähinnä kai näkyvyyttä kv-sijoittajissa jne?

En tiedä onko edes realistista, ei varmaan ihan kuten saatesanoissani kuvasin, mutta kysynpä siltikin:

Olisiko sijoittajayhteisössä kiinnostusta inderesin analyyseille mielenkiintoisista nordic-yhtiöistä?

  • Kyllä olisi!
  • Ei kiinnosta!

0 voters

Nykyään kun haastattelut ym. voidaan tehdä etänäkin, niin ei kai matkustelu aina olisi välttämätöntä jne.

8 tykkäystä

Ostaisin kyllä heti palvelupaketin jos tälläistä olisi tarjolla.

2 tykkäystä

Kiinnostaisiko analyysi nordic-yhtiöistä, haluatko että @Aston_Livingstone julkaisee treidinsä reaaliaikaisesti, Korean demokraattisen kansantasavallan vaalien tulos, mitä näitä nyt on… :rofl:

7 tykkäystä

Joku Eurooppa asiantuntija olisi kiva myös. Mitä sitä turhaan jarruttelemaan laajentumisen kanssa.

Aivan huikea idea!

Koko ajan kiinnostus kohdistuu enemmän Suomen ulkopuolelle ja nimenomaan Ruotsi/Norja kasvuyhtiöihin kiitos tämän alustan myös lompakko kiittää😊

Aivan järkyttävä potentiaali siellä verrattuna Suomeen ja itseasiassa Inderesin foorumi jo nyt varmasti paras alusta näiden löytämiseen ja seuraamiseen Suomessa.

Tän foorumin suola on juurikin nämä ruotsi/norja kasvuhelmet ja varmasti kaikki jotka tehnyt todella meheviä tuottoja mm. Astonin nostoilla voi tämän allekirjoittaa🥂

3 tykkäystä

Itse toivoisin Astonin treidit, analyysit ja kommentit push-notifikaationa luuriini onlinenä ja real-time.

Mielellään häiritsevän törkeällä soittoäänellä, jota ei saa pois päältä mitenkään.

Kiitos :slight_smile:

14 tykkäystä

Tälle olisi ehdottomasti tilausta. Kuten Inderespodin jaksossa 75 Tuomas Komulainenkin mainitsi, että Ruotsissa vaan pääomamarkkinat toimii ja siellä on liuta mielenkiintoisia yhtiöitä.

5 tykkäystä