Inderesin kahvihuone (Osa 1)

Itselläni on hieman nyt periaatteellinen ongelma, kun en millään haluaisi pudottaa käteisen osuutta omistuksistani tietyn kiinteän summan alle johtuen ihan siitä, että olen varannut ne arkielämän yllättäviin kuluihin joita ei tosin tuossa suuruudessa ole koskaan tullut vastaan…

Laina ei taas tule kyseeseen, koska itselleni asettama lainakatto on täynnä asuntolainan, sijoitusasunnon yhtiölainan ja yhden remonttilainan takia. Niinpä jos haluaisi käteistä pitäisi myydä jotain mitä en laskeviin kursseihin halua tehdä koska olen nyt pyörittänyt salkkua viime kuukautena ja olen nyt tyytyväinen sen sisältöön seuraavaa 5 vuotta ajatellen. Sijoitusasunnon myynti taas ei tuo nopeasti likviditeettiä ja nykymarkkinoilla voi kuukauden päästä olla jo myöhäistä dipin ostamisen kanssa (tai sitten pulkkamäki jatkuu, mistäs sitä tietää). Lisäksi sain sinne juuri hyvät vuokralaiset.

Niinpä vaihtoehdoksi jää taas kerran holdaaminen ja aamuinen TietoEvryn position avaus hintaan 22.10 jäänee nyt viimeiseksi liikkeeksi ennen seuraavaa tilipäivää. Toisaalta kun sen tietää, niin voi oikeastaan lopettaa hetkeksi markkinan seuraamisen :smile:

2 tykkäystä

Salkussa >95% yhtiöitä, joiden kanssa tämä pulkkamäki ei hirvitä. Carasent pienellä osuudella vähän aiheuttaa kulmakarvojen rypistyksiä. Eiköhän tuokin jossain vaiheessa tokeennu, senkään bisnestaivaalle ei ole uutta mullistavaa ilmennyt. Muutoinhan punoittavat posket kuuluvat pulkkamäkeen. Nyt vain punoittaa salkku. Kevät tulee ja laatuyhtiöt alkavat vihertämään kuin keväinen ruoho.

Mutta vakavasti puhuen se tässä laskussa on oikeasti vaikeinta, että osaisi löytää ne laskun pohjat ostopaikkoja ajatellen. Tuossa olisi ostonappia tehnyt jo monesti mieli painaa. Ikkunaostoksilla olen “tuotteita” katsellut. Mutta kärsivällisyyttä vaaditaan. Laskua voi jatkua vielä hyvän aikaa. Yhdysvalloissa vaalihässäkkä on vielä täysin kesken ja koronarintamaltakin on lupa odottaa vielä lisää huonoja uutisia. Pohjien odottelu jatkuu.

6 tykkäystä

Juuri näin. Pieni hengähdys tekee hyvää myös! Jos nyt odotat ensi tilipäivään, voit rauhassa seurata markkinan huminaa tekemätä liikkeitä. Markkina vaikuttaa olevan hyvin epävakaa ja ennustamaton tällä hetkellä (USA vaalit ja korona). Ostopaikkoja tulee ja menee.

1 tykkäys

Aika bulleronousua ja fomoa näyttää kesä - syksy olleen. Kuinkakohan moni on oikeasti perehtynyt kaikkiin yhtiöihinsä sillä tasolla, että ei ahdistaisi olla kyydissä jos taulussa onkin kohta -50%. Ostettu osta&myy -ketjun perusteella jne. Kestääkö vatsat :thinking:

8 tykkäystä

ilmeisesti alkanut jo 2päivää sitten. Ymmärsin, että tämä on niin “on going” omaan tahtiin voi suorittaa ja jälkijunassakin pääsee.

2 tykkäystä

Taas lippua oli ilmassa, joten laitetaan tää Aston-Masse fiilistely Efectestä turvaan tänne kafferoomiin :slight_smile: :

MasseFoorumin aatelinen

3 t

Thanks, Aston! Näillä spekseillä Aston ilmeisesti pitää sedän masset tiukasti kiinni Efectessä?? :relaxed:

Masse-setä, FA, kyllä ulkoistus on poikaa :yum: :yum: :yum:

5 tykkäystä

Hankenin kurssi on vasta alussa, joten mukaan ehtii vielä. Eilen vasta aloin itse kurssia katselemaan tarkemmin. Join course for free kohdasta pääsee kirjautumaan kurssille.

Ainakin ensimmäisen viikon materiaalit ovat lyhyitä tekstejä ja mukana myös videopätkiä, jossa Nalle kertoo aiheesta. Tässä vielä lyhyesti kurssin sisältöä.

Viikko 1: rahoituksen perusteet, rooli yhteiskunnassa, omaisuusluokat jne.
Viikko 2: rahoituksen peruskäsitteet
Viikko 3: riskien ja tuottojen suhde
Viikko 4: markkinoiden tehokkuus, Capital Asset Pricing -malli
Viikko 5: sijoitushorisontti, portfolioteorian perusteet, aktiivinen vs. passiivinen rahasto
Viikko 6: romahdukset, keskuspankkien rooli rahoitusjärjestelmässä, negatiiviset korot
Viikko 7: Wahlroosin ajatuksia varainhoidosta ja sijoittamisesta

14 tykkäystä

Kiitos tästä! Setä taitaa olla jo vähän liian vanha näille kauppiksen peruskursseille.

Tuolla Tokmanni-ketjussa setä äskettäin vähän jopa moitiskeli siitä, että oppilaitokset eivät tarpeeksi korosta “talouden peruslainalaisuuden eli massen ikuisen kiertoliikkeen” ihanuutta.

Jos kiinnostaa, niin siellä teille kurssien uuvuttamille vähän kevennystä sedän nk. laajassa rapsassa :slight_smile:

Masse-setä, FA, olikohan sedän rapsaankin taas piilotettuna se kavala “totuuden siemen”? :thinking: :thinking: :thinking:

5 tykkäystä

Nordnet Traders’ Club kiinnostanee nyt sijoittajia tavallista enemmän.

8 tykkäystä

Oih että tätä kutkuttavaa tunnetta jos pääsisi huomenna tai ylihuomenna ostoksille :slight_smile: oma shot in the dark on viimeinen nykäsy alaspäin perjantaina, sitten ensiviikko möyrimistä ja sen jälkeinen viikko vihreää taulussa.

2 tykkäystä

Tästä voi kyllä muodostua hieman kinkkisempi sijoitusmarkkina kuin mitä maaliskuussa oli (jolloin koko markkina oli käytännössä alennuskorissa). Teknot kun muodostavat nykyään niin suuren osan Sepestä ja nyt on jo todistettu että ne pystyvät performoimaan erittäin hyvin Koronasta huolimatta. Mikäli torstaina tulee FAANG-rintamalta huikeita tuloksia niin sen kyllä pitäisi merkittävästi hidastaa laskun kulmakerrointa. Toki jos koronakestävyys oli vain harhaa ja odotukset alitetaan niin sitten on karhunpäivät :bear::bear::bear:

Euroopassahan ei juuri teknoja ole, joten täällä lasketellaan huomisesta riippumatta :bear:

10 tykkäystä

Dynacerttia ei näköjään lasku koskenut, Ei tullu ensimmäisenä mieleen .

3 tykkäystä

Minusta oli hyvä kun karhuilut karhuiltiin omassa karhunpesässään. Nyt ne ovat vallanneet kahvihuoneenkin :slightly_frowning_face:

9 tykkäystä

Kiva kun juoksentelee asiakkaissa minuutti aikataululla päivällä, niin ei kerkee myymään mitään (eikä ostamaan), mutta eipä siinä, täällä on taas vähän sekavat mietteet, nousut on kivoja, mutta koska mulla on käteistä jonkin verran + 100k luotto nyt alkuun ja jos ajallisesti hajautetaan, niin hyvät tulot, niin siitä alkaa tulla sellainen fiilis, että jos nyt lasketaan vielä, niin minähän saan ostaa edullisesti korona testattuja lappuja salkkuun?

Ostoslistaa: Luotolle vastinetta - Sampo tähtäimessä, Kamux tarkkailussa, Revenio tarkkailussa, harvia tarkkailussa, Fortumit tarkkailussa… katotaan huomenna miten selvitään supertulospäivästä oman salkun kohdalla, kun tulessa ovat QT, Sanoma, Nokia ja Capman! Jännät paikat tulossa, eli on laskua tai nousua niin kai nuo osarit sijoittajia kiinnostaa! Kaikki edeltävät tarkkailuun tuloksen tultua :D, ps jos tilanne kärjistyy, niin Capman, kärsiikös se?

8 tykkäystä

Kyllä nää markkinat on ihmeellisiä: Säännöllisesti voittoa tekevät laatuyhtiöt punottaa 4- 10%, kun taas muutama 10v tappiota tehnyt, ehkä joskus voitolle pääsevä ja täynnä optimistisia odotuksia (en sano, että mahdottomia ) oleva yhtiö on plussalla. Ainahan se näin on ollut, mutta nyt noi vihreät täplät tuolla punaisessa meressä pistää kyllä värisokeallekin silmään.

5 tykkäystä

Jahas, kiva käydä pitkän työpäivän jälkeen katsomassa salkkua… Menin sitten täydellä osakepainolla tähän osariviikkoon :slight_smile:

17 tykkäystä

Käyttääkö foorumin swingaajat/treidaajat jatkuvasti samanlaisia stoplosseja vai nostetaanko/lasketaanko stoppareita volatiileinä aikoina tms.?

1 tykkäys

Mörkömarkkina

Olen viime aikoina perehtynyt tekniseen analyysiin ja aloittelin Helsingin pörssistä. Indeksitasolla lokakuun moving average on hieman huolestuttava ja myös Fibonacci tukee tätä näkemystä. En löytänyt tukitasoja.

60 tykkäystä

Jossain ketjussa huomasin, että maaliskuussa meni jopa viikko ilman yhtään viestiä. Olisiko ollut Nordea-ketju, jota en ennen kesää lueskellut.

W-puheet on vaienneet.

W toteutuu vain sitten, kun media niin päättää. Siis kun iltapäivälehdet alkavat rummuttamaan pörssiromahdusta, moni myy rahastonsa varmuuden vuoksi, kun yllättäen huomaa viimeisen puolenvuoden aikana tehneensä hyvää voittoa. Rahastojen on pakko myydä ja sehän tarkoittaa hintojen romahdusta.

W-uhka on W-mahdollisuus. Riippuu näkökulmasta.

1 tykkäys

Jimbon mielestä kaikenlainen pulkkailu ja panikointi on nuorison haihattelua, eli Dyna ei sellaiseen lähde mukaan😁 (nousikin vielä eilen lopussa lähes 6 pinnaa🤘)

4 tykkäystä