Inderesin kahvihuone (Osa 1)

Eikö olisi järkevämpää pitää maksavat asiakkaat erillisessä tietokannassa? Ei kai teillä vain ole tilitietoja myös samassa tietokannassa (iso No No muuten niille jotka ovat tiedonsäilyttämiseen vihkiytymättömiä)!?

1 tykkäys

Miten maksava ja ei maksava asiakas tästä eroaa? Kummatkin tarvitsevat asiakaspalvelua. Maksava haluaa ehkä kuitteja mutta ilmaiskäyttäjä voi tarvita apua esimerkiksi sähköposti-ilmoitusten kanssa. Eli tottakai ne ovat samassa tietokannassa ja meidän pitää pystyä yhdistämään mailit ja tilit, jotta voidaan tarjota apua käyttäjille.

4 tykkäystä

Joku sä oot teknisen puolenkin hanskaamassa!

2 tykkäystä

Kaikkia salkussa, qt kovalla painolla ja isolla potilla, kelpaa…

1 tykkäys

Miten usein ilmaiskäyttäjä tarvitsee personoitua avustusta teillä? Ja miksei sitä pelkkää käyttäjätunnusta (tarkoitan tuota samaa mikä täällä foorumilla näkyy) voisi käyttää siinä apuna? Jos on maksava asiakas, niin ymmärrän, että tarvitsee muitakin tietoja olla näkyvissä ihan GDPR:n takiakin.

1 tykkäys

Käyttäjätunnus on huono koska sä voit sanoa että joo oon asd_123, mutta mun pitää silti varmistaa että otat muhun yhteyttä osoitteesta asd@asd.fi että olet oikeasti sen henkilö. En voi antaa sulle asd_123 tietoja ihan sen takia että väität että olet asd_123. :slight_smile:

Ja kyllä käytänössä kaikki yhteydenotot tarvitse epersonoitua asiakaspalvelua :frowning: valitettavasti. usein se on että “En pääse kirjautumana sisään, voitko reseotida tilin”

Joo suosittelen myös siirtämään keskustelu Inderes.fi tuotekehityksen päivitykset #techtalk - #295 by Hurton

9 tykkäystä

Meneekö tää jo sinne kehitysideat -kategoriaan? En oo tarpeeksi luotettu arvioimaan tai siirtämään :wink:

2 tykkäystä

Protip: Jos haluaa olla “anonyymi” tälläisillä foorumeilla, niin kannattaa tehdä sitä varten vaikka erillinen gmail-tili mallia: randomtekstitassa+inderes@gmail.com. Tuon + -merkin jälkeen olevan osan voi vaihtaa sitten aina per foorumi ja kaikki tulee Gmailissa samaan laatikkoon (eli esimerkissa randomtekstitassa).

Esim:
randomtekstitassa+inderes@gmail.com
randomtekstitassa+kl@gmail.com
randomtekstitassa+vauvafi@gmail.com

Tulee kaikki laatikkoon: randomtekstitassa@gmail.com ja anonymiteetti säilyy riippumatta siitä, mitä adminit näkee missäkin ja mitä ei.

Jos tinapipoa vetää syvälle, ei kannata luottaa siihen, mitä adminit väittää, vaan hoitaa homma itse haluamallaan tavalla. :wink:
.

19 tykkäystä

Jes, käytän tälläisiä maileja tietyissä tapauksissa, mutta en ollut tietoinen, että täälläkin näkyy kaikki tiedot ylläpidolle…

1 tykkäys

On kyllä melkoinen battle edesmenneitten persunuorten ja vasemmistonuorten välillä. Melkein voisi luoda varjo eduskunnan nuorisopuolueista ja laittaa ne väittelemään ja luomaan uuden yhteiskunnan keskenään. Ihan tieteellisessä mielessä haluaisin nähdä millainen siitä tulisi. Sinne vaikka Hotakainen paikalle kirjoittamaan siitä joku dystopia Vuonna 2020.

4 tykkäystä

Eniten minua huolestuttaa se, että kommunistit&äärivassarit ovat lisääntyneet viime vuosina, tai ainakin saaneet enemmän medianäkyvyyttä. Mistähän lie johtunee, voisikohan olla, ettei peruskoulussa opeteta edes perusasioita markkinataloudesta ja sen hyvistä puolista. Kun nuorten koulutus laiminlyödään pääsee syntymään kaiken maailman kommunistisia utopioita.

7 tykkäystä

Taas kun koulutuskortti vedetään, niin onko äärilaidat siis äärivassarit, jotka mellakoi, liimaa käsiänsä jolliin ja pistävät ikkunoita rikki - ja toinen laita sijoittavat kokoomusnuoret, jotka kauluspaidoissa chattailevat Inderesin foorumeilla? :slight_smile:

Vaikka koulutus ei antaisi mitään tietoa markkinataloudesta, ei se silti kehota yksilöä tuhoamaan muiden omaisuutta. Voidaanko siis olettaa, että jollain muullakin on merkitys, kuin sillä yksilön koulutuksella?

Itse olen peruskouluni käynyt, markkinataloutta opetettu se mitä on, enkä silti ole tuolla pistämässä paikkoja hajalle. He, jotka tuolla älämölöi ja mellakoi, mahtaa olla muutakin puutetta, kuin peruskoulutus.

2 tykkäystä

Komppaan tätä. Ylipäätään näiden kaikkien puoleiden nuorisosiipien huomihakuisten lausuntojen kannattaisi ueimmiten antaa mennä ohi olankohautuksella. Aina vuorollaan joku näistä keksii jotain uutta ja muulistavaa ja pääsee otsikoihin. Niistä on kuitenkin aika pitkä matka mihinkään konkreettiseen ja yleensä aika (ikääntyminen ja elämänkokemus) hoitaa ongelman. On näitä kohuja ollut vuoroin PS:llä, Kokoomuksella, Vihreillä, Vasemmistoliitolla jne. Pistäkää vaikka googlettaen termeillä kohu + <lisää tähän haluamasi järjestö>

Ja kannattaa muistaa, että tuolta vasemmistonuorista on aikanaan ponnistanut eräskin B. Wahlroos. Ei tainnut olla Suomen kapitalismille haitallinen hahmo vaikka huipulle pääsikin ja sai mediatilaa. Toki mielipiteetkin taisi elää hieman :smiley:

5 tykkäystä

Hieno titteli @Saapasjalkakissa ! :wink:

Lauteille mahtuu vielä, mutta löylynheittäjän paikka on tässä saunassa varattu. :smiley:

25 tykkäystä

Tämän päivän tuloksilla voisi siirtyä kirjailijaksi. 5 ensimmäisen kappaleen otsikot jo valmiina.

“Osta kallilla, myy halvalla → mutta kuinka?”
“Miten minimoida tuotot turhalla veivaamisella”
“Näin myyt osakkeet liian pian ärsyyntyneenä”
“FOMO: kuinka sijoittaa osakkeisiin mistä et ymmärrä mitään”
“Asemalaiturin tarinat: Loittonevat junat ja nyyhkyttävä sijoittaja”

Pitäisi varmaan sulkea kone…

15 tykkäystä

Taustalla on ainakin se, että lastentarhanopettajien ja luokanopettajien (=eskarin + kaikkien neljän ensimmäisen kouluvuoden + valtaosan 5. ja 6. kouluvuoden opettajista) koulutuksessa kaikki teoria-aineet ovat huonoja ja ei-toivottuja valintoja. Sinänsä tietysti aivan mainiot ja tarpeelliset kädentaidot eri muodoissaan ovat opettajankoulutuslaitoksissa suosittuja suuntautumisia, ja, olen antanut asiaa paremmie tuntevien kertoa itselleni, kunkin vuosikurssin tiiviin ryhmän sosiaalinen paine on siellä erittäin vahva ohjaamaan opiskelijoiden valintoja. Matematiikan suuntautumisekseen valinnut voi joutua melkeinpä syrjinnän kohteeksi. Omat havaintoni ovat tosin vain ma/fy/ke/tie-aineenopettajan tehtävistä (ennen alk. 7 luokka, nyt alk. 5.), mutta näkemäni asiat kyllä tukevat näitä kuulemiani mielipiteitä.

3 tykkäystä

Joo, olet ihan oikeassa. Ei se koulutus kaikkia pysty pelastamaan, aina löytyy niitä väliinputoajia. Mielestäni kuitenkin riittävän talousosaamisen opettaminen peruskoulussa voisi ehkäistä tälläisiä ylilyöntejä mitä vasemmistonuoret ajattelevat.

5 tykkäystä

Huomaa, että Suomessa toimii kommunistinen puolue erikseen. Itse en ole huomannut äärivasemmiston nousua Suomessa, mutta äärioikeisto sen sijaan on uutisissa lähes viikoittain. Tiedä sitten mistä meidän näkemyserot johtuu.

1 tykkäys

Joo, itse myös olen huolestunut äärioikeistosta ja sen myötä populismin voimistumisesta. Etenkin persunuorilta pääsee näitä “sammakoita” suusta lähes yhtä paljon kuin vasemmistonuorilta, ellei jopa enemmän.

5 tykkäystä

Vaikka Vasemmistonuorten avausta tuskin voi pitää kannatettavana, ajatus “superrikkaiden loisimisesta” ei itse asiassa ole erityisen naurettava. Vasemmistonuorilla ei tosin näemmä ole juuri perspektiiviä siihen, miten mitätön raha joku viisi miljoonaa on. Tosin usein tuntuu, että rahan mitta on yhtälailla tavallisen sijoittajan käsityksen ulkopuolella eikä asiaa onnistu tarkastelemaan kuin oman (pien)sijoittajaroolin sisältä.

Kysymys ansion mukaisesta palkitsemisesta ja omaisuuden kumuloitumisesta on silti varmasti aina relevantti. Miten paljon omaisuutta saa kasautua esimerkiksi perintönä ihmisille, ennen kuin se alkaa haittaamaan juuri sinua?

Trendi on, että yhä pienempi joukko omistaa yhä enemmän ja he joskus kuolevatkin näillä näkymin. Omaisuus ei kuitenkaan katoa, vaan joku sen vain saa haltuunsa. Jos 50% maailman omaisuudesta kuulukin yksityisille tahoille, jotka ovat vain “saaneet” sen ilman erityistä omaa panosta, onko se ok? Jos on, entä 90% tai 99.99%? Tästä ollaan vielä kohtalaisen kaukana onneksi.

Tavallisesti sanotaan, ettei yhden omaisuus ole muilta pois. Pienessä mittakaavassa ei olekaan, mutta rajallisessa maailmassa jonkun on oikeasti mahdollista omistaa niin paljon, että se on jo jossain määrin muilta pois. Jos on lukenut vaikka sen yhden Buffettin ulostuloja tarkkaan, muistaa hänen olleen huolissaan tästä tyyliin 90-luvulta eteenpäin. Tosin hänhän on jo kymmenen vuotta aliperformoinut has-been.

Historiassa vähemmästäkin on sodittu, enkä siten nauraisi aiheelle.

Lisään vielä, että jonkun on mahdollista omistaa olemassaolevasta omaisuudesta sellainen kriittinen raja, että sillä saa haltuunsa minkä hyvänsä määrän “uutta omaisuutta luovaa potentiaalia”. Eli esim. jos joku omistaisi liki kaiken R&D:n, kenenkään muun on sitä hyvin vaikea disruptoida. Vaikka omaisuuden määrä ei olekaan vakio. Toisaalta voi sanoa, että jos joku omistaa vaikka suuren osan informaatioliikenteestä, tällainen taho voi toteuttaa muiden hyvät ideat ennen alkuperäistä kehittäjää ja vain lisätä syntyvän uuden omaisuuden omaan kuormaansa.

14 tykkäystä