Inderesin kahvihuone (Osa 2)

Mieli tekisi täälläkin, mutta kun en suoraan sanottuna ymmärrä koko bisneksen rahallista puolta, niin parempi jättää välistä.

Itse asiassa en ostanut koko päivänä mitään. Toimeksiantoja oli sisällä 7, mutta missään ei lasketeltu tarpeeksi alas. Oon loppupeleissä aika tyytyväinen, ettei tullut typeränä fomotettua jotain turhaa.

1 tykkäys

Kävi Alle 30 kympissä ja nyt en suostu ostamaan jos ei ala 2​:joy::rofl: mitäs nukuin sen ohi

1 tykkäys

Jotenkin menee ohi tämä osakkeiden lasku. Ilmeisesti en omista juuri niitä osakkeita. Oma salkkuni jatkanut kasvua tällä viikolla. Tänään muutama kiri prosentin pari ylös. Loput suht samoissa pyörinyt jonkin aikaa. Alta 0,5% heilahteluja. Yhden kohdalla tuli tehtyä myynti pitkästä aikaa. Vaikka myynnit harvoin kuuluu osaksi suunnitelmaa. Ehkä Pepsico, At&T ja McCormick lievässä alamäessä. Näistäkin Pepsico plussalla alhaisen keskiostohinnan takia. Silti ei siellä oikein kunnon ostopaikkoja ole. Pepsico varmaan, jos laskettelee vielä. Ei ollut mahdollista tankata riitävän nopeasti viime maaliskuun dipissä sitä.

Mulla jäi kauhomatta tänään illalla. Asettelin pariin usa-lappuun pilkkejä, kun V syveni. Ja tietenkin jäi pienestä kiinni ettei tärpännyt. Sitten loppuillan harmistuneena katselin, kun v vaan nousee ja nousee.
Ihmeellinen on ihmismieli. Alkuviikon harmittelin laskua, ja nyt harmittelen nousua.

13 tykkäystä

Tavallaan harmitti ettei osallistunut tuohon illan pörssin dippaukseen, mutta toisaalta olin onnellinen päiviä aiemmin ja nyt (liki ±0) myymistäni osakkeista. Aiemmat putosivat rankasti myynnin jälkeen, ja tämänpäiväisistä saa nähdä ensiviikolla mihin suuntaan pörssi lähtee. Ainakin löytyy käteistä nyt. :relaxed:

3 tykkäystä

Samoilla ajatuksilla, mutta on myös niin ulkona, että ei osaa oikein päättää mihin toimijaan lähtisi investoimaan ja onko vielä mikään hyvissä hinnoissa. Nel nyt löytyy jo salkusta hyvällä hinnalla, mutta tuulivoimaa ei löydy ja se tuntuu olevan yksi suurista energian lähteistä tulevaisuudessa ainakin tietyissä lokaatioissa.

2 tykkäystä

Itse uskon näihin isoihin yhtiöihin, jotaka haluavat olla muutoksessa mukana, Accelerating to net-zero emissions - YouTube

Itse uskon yrityksiin jotka tekevät rahaa, muullahan ei ole merkitystä. Muutoksen pitää olla eko perustaista, ei ego perustaista.

1 tykkäys

Ja siitä on omistajana kiva saada joku siivu tilille rahaakin vuosittain, vaikka 4 kertaa vuodessa.

Rehellistä puhetta, arvostan. Itsensä analysointi auttaa tässä hommassa kovasti. Jos salkussa on yli 10 lappua, max pari small capia, max 20% yhdessä yhtiössä ja toimialojakin muutama erilainen niin hyvä. Hajautus ja aika -kombo on tärkein ja toimivin työkalu riskinhallinnassa. Ei silti, oppikirjasalkkukin voi hermostuttaa varsinkin rakentamisen jälkeisessä ekassa kunnon dipissä.

Se ettet kurkkisi pörssikursseja jos hermostuttaa ei yleensä toimi. Yritä vaan pitää pääsi: Älä myy hajautettua salkkua, ellet ole sitä mieltä että se on yliarvostettu. Mutta jos kuitenkin päädyt laskun päätteeksi myymään, niin myy vain 99% ja jätä 1%. Se 1% on se opettavainen osa.

1 tykkäys

Olisiko tanskalainen Vestas sopiva tuulivoimaan keskittynyt alalllaan maailman suurin sopiva?

1 tykkäys

10 tykkäystä

Kojamo on ollut minun paras sijoitukseni so far.

Tuli tehtyä eilen sillätavalla tyhmästi että FOMOtin huolella, ja sitten en odottanut rauhassa, vaan FOMOtin lisää.
Koskakohan sitä oppii? :roll_eyes: Onneks en sentään myynyt mitään, ja nyt aattelin varjella timanttikäsiäni näppäimistön vaaroilta.

3 tykkäystä

Katselin nordnetin veroraportista läpi omia fomolappujani. Ääripäissä lohilo +700€ ja Voxtur -650e. Välissä monta käytännössä ±0 lappua, kun onneksi tappiot katkottu ajoissa. Lopputuloksena työntämällä kaiken tasaisesti harviaan ja evoon olisin tehnyt enemmän rahaa pienemmällä heittelyllä. Tai pysymällä indeksirahastoissa, mutta tässä on nyt vasta 4kk opeteltu…

11 tykkäystä

Mutta oisko ollut yhtä jänskää ja opettavaista?

3 tykkäystä

No ei todellakaan :smile: Pitäähän elämässä olla haasteita.

3 tykkäystä

Oppia joka turska.
Itsekin tuoreena osakesijoittajana, sitä saa ihmetellä joka käänteessä markkinoiden käyttäytymistä ja ennen kaikkea omaa käyttäytymistä. Varsinkin tämän viikon laskupäivissä sitä on huomannut itsessään ihmeellisiä puolia. Ensimmäisessä rasahduksessa mietin, että nyt kannattaisi muuttaa riskisiä lappuja käteiseksi. Näin osittain teinkin, tarkoituksena odottaa korjausliikettä ja btfd. Katsoin kun 25% salkusta seisoi kaksi päivää tyhjän panttina, kurssit ei syöksyneet, sijoitin kaikki, seuraavana päivänä kurssit aloittivat syöksyn.
Ajatukset hiipivät oitis mieleen, vielä ehtisi myydä kun salkku YTD 40%, vaan ei mieli antanut myydä juuri hankittuja osakkeita miinuksella (mikä tämäkin on?).

Syöksy jatkui, ja näytti siltä että tulossa on syvempi kuoppa. Seuraavana päivänä ajattelin että vielä voisi pelastaa paljon, kun nyt myisi. Vaan mieli sanoi, entä jos ne nyt sitten kääntyy kun armas uusi osakkeesi on ottanut 20% turpaan, joskus se kyllä kääntyy. Kotiutin hieman voittoja, tappiolliset jätin, koska kyllähän ne pakosti nousevat, ja eihän tappiota sovi tehdä.

Salkku sen kuin suli ja pelko hiipi puseroon, entä jos salkku sulaa miinuksille, tuntui jo pakottavalta myydä nyt heti koko salkku tyhjäksi kun vatsaa väänsi ja veren punainen väri valtasi salkun. En myynnyt, tiedostin että pohjan, vaikka vain väliaikaisen täytyy olla jo lähellä. Tiedostin myös että nyt lienee loistavat ostopaikat, vaan en uskaltanut ostaa mitään.

No ostopaikkoja varmasti tulee vielä, ja salkkukin varmasti vielä tuosta elpyy. Mutta on se vaan ihmeellinen niinkin tutun ihmisen kuin itsensä mieli

Opin kautta, onneksi on viikonloppu saa mieli levätä ennen ensi viikon ralleja.

28 tykkäystä

Minkälainen viive on osinkojen maksussa Nordnetissä? Jos (ja kun) maksupäivä on 5.3.2021, niin milloin rahoja olisi kohtuullista sopia odottaa saapuvaksi? Kyseinen osake on Pfizerin saksan listaus, jota ei ole saatu ajoissa konvertoitua jenkkiversioksi.
Entä minlälaiset viiveet USA:sta ja Kanadasta on odotettavissa?

Täysin vierasta tuloa tommoset kasvusijoittajalle :upside_down_face:

3 tykkäystä