Inderesin kahvihuone (Osa 2)

Vastasin tuolla toisessa ketjussa toimeksiantoja koskevaan kysymykseen, mutta tähän pätee sama vastaus:

Nordealla on ollut kaikenmaailman teknisiä jumeja aina välillä. Vanha verkkopankki toimii näissä useimmiten parhaiten. Annetaan hetki aikaa uusimpien ominaisuuksien täydelliseen sisäänajoon. Myönnän, onhan se vaikea vaihtaa kun on vajaa 10 vuotta käyttänyt samaa alustaa :sweat_smile:

Turhauttavia ongelmia. Toisaalta tiedän, että taustalla palveluita kehitetään kovasti sujuvammaksi ja historian suurimmat ja nopeimmat asiakasryntäykset lisäävät hieman haastetta.

3 tykkäystä

Harmillista, että sote-alan harjoittelupaikat taitaa olla järjestään palkatonta. Kaikki tuntemani sh/ea/kätilö AMK opiskelijat joutuvat tekemään nuo palkatta. Työ, jota ei muutenkaan arvosteta tarpeeksi ja on matalapalkkaista ilman suurta urakehitystä.

Vai tietääkö joku sotelin harkkoja, mistä opiskelijalle olisi maksettu?

4 tykkäystä

NEL/Zaptec nyt tulee ekana mieleen.

Eikun en mä sitä kysyny.

2 tykkäystä

Sote alalla ei ole maksettu lähtökohtaisesti palkkaa harjoittelun ajalta. Nyt kun työvoiman kysyntä on niin suurta, varsinkin koronan vuoksi, niin opiskelujen loppuvaiheen opiskelijoilla on mahdollisuus neuvotella viimeisten harkkajaksojen palkallisuudesta ja sopia, että tekee myös esim kesälomalla palkallista työtä. Yksityiset työnantajat maksavat yleensä -10% alan TES minimitaulukkopalkkojen.

Kommentoin Viljo tähän kahvihuoneessa niin ei sotketa PLUGia enempää. :wink:

Tämä on oma vaatimaton näkemykseni, mutta kuten monessa muussakin asiassa niin myös sijoittamisessa kysymysten kysyminen on melkeinpä tärkein asia. Ja se että osaa kysyä oikeita kysymyksiä, vaatii myös taitoa ja perehtymistä liiketoimintaan.

Varsinkin ikävillä kysymyksillä voi säästää omaa lompakkoaan. :wink:

8 tykkäystä

Näin itsekin ajattelen, että hyvät kysymykset kannustavat kaivamaan vastauksia ja miettimään tarvittavia toimia.
Jossain vaiheessa kaikista yhtiöistä eittämättä kysytään saman tyyppisesti, vaikka toki sentimentti ja momentumia ei passaa unohtaa.

Minun plug exit 65-72 dollarissa on muuten toistaiseksi ollut aika hyvä sentiment in ja momentum in osalta ja kun ne irronneet rahat on osittain sijoitettu akselille livechat software ja qt, niin jo ollaan edelle (vaikkakin eilen uusiutuvat pomppasivat ylös).

Jännä nähdä miten salkku nyt performoi ilman isoa uusiutuvien osuutta, joka tuppasi vaan nousemaan ja nousemaan.

Stressi ainakin pääsi laskemaan.

6 tykkäystä

Masse-setä ottaa syyt niskoilleen :slight_smile:

Sedän kafferoomissa päivittämä arvostettu sijoitusopas kertoo jo 2. luvun 3:ssa jakeessa: “Sijoittaminen on viihdettä, mistä pitää aina välillä ihan maksaakin” :moneybag:

Ai niin, oppaan uusimpaan painokseen on juuri äsken hyväksytty ihan tuore sijoitusalan aforismi, luku 3, jae 4: “Ei raha tee onnelliseksi, mutta kummasti se rauhoittaa” :laughing:

Masse-setå, FA, sijoitustotuuksia Inden foorumilla jo vuosien ajan :notes: :notes:

24 tykkäystä

Itsellä on ollut käytössä toteamus: “Eihän sitä voi edes harrastukseksi kutsua, mikäli siihen ei uppoa kaikki rahat ja terveys” :grin:

En tosiaan tiedä mistä kyseinen on iskostunut omaan koppaan. Elän kyllä täysin tämän mukaisesti. Urheilulla kroppa hajalle ja kaikki ylijäämä raha lojumaan Nordnet-tilille.

6 tykkäystä

Jep. Jo papukaija G. Pula-Aho totesi aikoinaan: raha tekee rauhalliseksi.

2 tykkäystä

Mitenkä saan foorumin asetukset siihen kuntoon, että itselleni näkyy päällimäisenä tietyt ketjut? Tai ns itselle tärkeät, jos niihin on tullut uusia viestejä? Ettei tarvitsisi etsia qt,smart ja evo kaikkien ketjujen sekamelskasta.

image

Klilkkaamalla tuosta ketjun lopussa voit lisätä ketjun kirjamerkkeihin ja sitten saat seuraamasi ketjut yhteen paikkaan Kirjanmerkkien taakse:

image

8 tykkäystä

Viestittääkö Inderes salaa karhumarkkinaa? Tästäkö lasku nyt lähtee?

48 tykkäystä

:small_red_triangle:konfirmed ja salkku tyhjäksi heti?

(Ei suositus jne.)

6 tykkäystä

Tässä kun on ollut puhetta ketjujen sisällöstä viime aikoina, niin voisiko nuo Nokia veikkaukset olla jollain muulla tapaa, kuin että tulosjulkkarin alla on aina muutama sata xxx -euroa viestejä. @Verneri_Pulkkinen ?

On aika ilkeää luettavaa Nokia näinä aikoina.

Mitä tarkoitat? Nuo Nokia-ennusteet ovat omassa ketjussa, Nokia-keskustelu omassa ketjussaan edelleen.

10 tykkäystä

https://keskustelut.inderes.fi/t/nokia-ketju-mita-ajatuksia-teilla-on-nokiasta-osa-2

Tässä Nokia -ketju.

3 tykkäystä

My bad, sorry :face_with_hand_over_mouth:

4 tykkäystä

Tällä kertaa ei heru myötätuntoa Lepikölle. Typerät twiitit painavat vielä liikaa vaakakupissa. :slight_smile:

31 tykkäystä

Vaikka itse olenkin ihan surkea treidaushommissa niin ihmettelin kyllä suuresti silloin kun Lepikkö oli lähtenyt shorttaamaan gamestoppia vaikka kaikki merkit näytti siltä että nyt se osake ostetaan pilviin keinolla millä hyvänsä. Ja olisihan se varmaan ostettukkin jos ei olis laitettu kapuloita rattaisiin. :rofl:

13 tykkäystä