Inderesin kahvihuone (Osa 2)

Vaikka heitit tämän läpällä niin mielestäni tällä voisi jopa olla postaajasta riippuen jonkinlaista lisäarvoa vs historiallinen toteutunut osto+myyntihinta. Siis että ilmoittaisi oston yhteydessä henk. koht. tavoitehinnan myynnille mikäli sellainen on ostohetkellä tiedossa ja tarkoituksena ottaa lyhyemmän aikavälin näkemystä.

Tässä ei nyt todellakaan ole tarkoitus ottaa näkemystä mihin raameihin tuohon ketjuun kenenkään pitäisi kirjoittaa. Yhdentekevää mulle ja riittäköön tämä nyt aiheesta.

5 tykkäystä

Laitetaan kahvihuoneelle, niin ei tuo rikastumisketju täyty veroasioista :smiley:

Jos luit linkkaamani verohallinnon ohjeen, niin siinä todetaan selkeästi:

Aviopuolisoiden välisiä lahjoituksia käsitellään samoin kuin muitakin lahjoja. Lahjoista pitää maksaa lahjaveroa, jos niiden arvo on 5 000 euroa tai enemmän kolmen vuoden aikana. Vaikka kyseessä ovat aviopuolisot, se ei tee omaisuuden siirtämisestä verotonta.

On totta, että Suomessa aviopuolisoilla on toisiaan kohtaan elatusvelvollisuus. Avioliittolain mukaan “Kummankin puolison tulee kykynsä mukaan ottaa osaa perheen yhteiseen talouteen ja puolisoiden elatukseen. Puolisoiden elatus käsittää puolisoiden yhteisten sekä kummankin henkilökohtaisten tarpeiden tyydyttämisen.” Tähän elatusvelvollisuuteen liittyvä lahja onkin suljettu lahjaverotuksen piiristä perintö- ja lahjaverolaissa seuraavalla pykälällä (boldattuna keskeinen pointti):

Lahjaveroa ei suoriteta:…2) siitä, mitä joku on käyttänyt toisen kasvatusta tai koulutusta varten tai toisen elatukseksi taikka muutoin antanut toiselle näihin tarkoituksiin sellaisessa muodossa, että lahjansaajalla ei ole mahdollisuutta käyttää lahjoitettua määrää muihin tarkoituksiin ;

Jos laitat rahaa toisen henkilökohtaiselle tilille, on hänen silloin mahdollista käyttää se raha muuhun. Tällainen lahja on lahjaverotuksen piirissä (mikäli summa kolmen vuoden aikana yli 5k€ jne…)

Kokonaan toinen asia on se, onko verottajalla aikaa ja mahdollisuuksia puuttua pieniin rahansiirtoihin :smiley:

5 tykkäystä

Se tunne, kun käyt ulkomaisella foorumilla tarkistamassa, olisiko jotain uutta uutista salkkuosakkeelle tyrkyllä ja siellähän on suomalaiset kehottamassa kohteliaasti kaikkia lisäostoksille :smiley:

kuva

40 tykkäystä

Kyllä aina hivelee silmää kun Y/Y indikaattoreista väännetään otsikoita. Ne ei oikein toimi Corona-aikakaudella… Tuosta voisi nopeasti luulla, että lentomatkailu elpyy.
Todellisuudessa matalin määrä lentomatkustajia sitten viime kesäkuun.

24 tykkäystä

Hetkinen, jos tämä kasvuvauhti jatkuu niin matkustajamäärät tulevina vuosina on:
2022: 947k
2023: 5,8M
2024: 35,5M
2025: 217M
2030: 1 864 MRD!!!
:money_mouth_face: :rocket:

Kyllä tällaisilla kasvuprosenteilla isotkin arvostuskertoimet sulaa nopeasti. Finavia ei ole pörssissä, mutta ehkä Finnairia ostamalla pääsee osalliseksi tähän jättimäiseen kasvuun

(huom. sisältää vahvan annoksen sarkasmia pörssin hypementaliteetista ja ikuisesta kasvusta :wink: )

46 tykkäystä

Harvoin sitä näkee että huutokauppa kestäisi lähemmäs puoli tuntia, katsotaan mihin asti kello pääsee :grin:

EDIT: 28 minuuttia oli lopullinen lukema.

2 tykkäystä

Miten tästä sijoittamisesta on tullut vuodessa näin tylsää :thinking: “All in” eli ei rahaa ostoksiin, mutta en myöskään halua myydä salkusta mitään. Kurssien vilkaisuihin menee enää 15-30sek päivästä ja foorumillekin tulee viestejä harvakseltaan. Tätä sen kai pitäisi ollakin mutta blaah… :yawning_face:

15 tykkäystä

Erinomaisia sijoitusvihjeitä tarjolla tänään.

12 tykkäystä

Tätä voisi kutsua analyytikon “table flipiksi” eli “hitostakos mä tiedän, konkkaan tai kuuhun” :man_shrugging:

9 tykkäystä

“suattaapi olla tai suattaapi olla olematta”…

2 tykkäystä

@Verneri_Pulkkinen voisi vaihtaa yhtiöesittelyjen tärkeimmän kysymyksen “Mitä yhtiö X tekee rautalangasta vääntäen” muotoon “Selitä kuin 5-vuotiaalle mitä yhtiö X tekee”, meni nimittäin jonkin aikaa tajuta mitä Solwers oikeasti tekee :smiley:

11 tykkäystä

Ostin/Myin -ketjun Panoro-ostojen määrän perusteella Vety/Uusiutuvat/ESG on mennyttä päivää ja öljysijoitukset ovat tulleet takaisin muotiin :smiley:

48 tykkäystä

Eiköhän kaikki ole muodissa mitä sinä ostat/omistat :wink:

8 tykkäystä

Enään puuttuu minkkitarhan listautumisanti

8 tykkäystä

…paitsi Marimekko, joka on ollut muodikas jo vuosikymmeniä! :wink:

Olet oikeassa, on omat lapset ja muitten kakarat. Sama pätee osakkeisiin.

5 tykkäystä

Jotenkin kauhean mukava pörssipäivä taas pitkästä aikaa. Omassa salkussa ainoastaan Tokmanni punertaa :sparkling_heart: :grin:

2 tykkäystä

Kaikki alkuvuoden SPAC firmat saatu yhdelle videolle. :joy:

10 tykkäystä

Jaa, minä tykkään sellaisista päivistä jolloin omistamani yhtiöiden kurssit laskevat, koska silloin ne ovat hitusen lähempänä tasoja, joilla voisin ostaa niitä lisää riittävällä tuotto-odotuksella.

11 tykkäystä

Whatever helps you sleep better at night :wink:

4 tykkäystä

Poikkeuksellisen suurta vaihtoa päätöshuutokaupassa mm. Qt, Kamux, Harvia sekä Remedy ja lähellä ATH-tasoja.

QT:
Qt_27.5.2021_2

Kamux:
Kamux_27.7.2021_2

Harvia:
Harvia_27.2.2021_2

Remedy:
Remedy_27.2.2021_2

Edit: Hyvä huomio Small cap -indeksiin lisäyksestä, se unohtui mainita ja tietysti selvä syy myynneille/ostoille.

13 tykkäystä