Inderesin kahvihuone (Osa 2)

Mihin on hävinnyt Privanetin ketju?

14 tykkäystä

Oli aikaa kokeilla sisäänpääsyä. Ennen ei tarvinnut miettiä, vaan kaikki meni omalla painollaan. Palvelut toimi.

Nyt ei onnistunut Inderesiin meno salasanallakaan, vaan aina kun sai emailiin nollaussalasanan, tuli herja, että olet jo käyttänyt kertakäyttöisen salasanasi. Siis neljä kertaa. Kukahan Juurikin tiliä nyt hallinnoi?

Ihan kivahan sieltä premiumista on ollut lueskella isoja raportteja. Ehkä tilaus oli määräaikainen tai jotain. Mitä välii, kun osakereput on molemmat siilipuolustuksessa odottelemassa syksyn isoa romm…

PS. käteinen alle 1 %.

PS2. Mitä se realisointi oikein tarkoittaa? Kun muutat fyysisesti olemassa olevaa omaisuuttasi rahaksi, ilmeisestikin realisoit sen. Kun sillä rahalla ostat jotain, et realisoi sitä, vaan kulutat tai investoit.

Siis kun muutat materiaa imaginäärisesti olemassa olevaksi valuutaksi, se on realisointia. Se reaali jotenkin viittaisi konkretiaan, mutta eihän se niin mene, vaan konkretia on meidän taloustieteelle vain kuvajainen ja haavekuva, sillä se todellinen reaalisuus ilmenee vain rahalla mitattavana arvona. Entäs ne arvot, joita ei voi rahalla mitat?

Arvomme arvomme, jos saadaan bingokone toimimaan.

2 tykkäystä

Selaimen automaattisesti kääntävä lisäosa käänsi NOK:n hyvään muotoon.

Eiköhän tuo tosiaan taida olla “tarpeeksi”.

15 tykkäystä

Tuotahan on saanut pörssistä jo hyvän tovin, kiinnostuneet ovat varmaan jo hankintansa ehtineet tehdä aiemmin :slight_smile:

1 tykkäys

Eli äkkiä salkku lihoiksi ja kattellaan 10v päästä uudestaan? :thinking::sweat_smile:

4 tykkäystä

Noo ei niin dramaattista.

Onko jonkin amerikkalaisia statseja kuvaavan indikaattorin, jonka toimivuudesta emme voi olla täysin varmoja, takia järkevää vaikka luopua omista suomalaisista tähtifirmoista? :wink: Tuskin.

Mutta tottakai tuo puhuu varovaisuuden puolesta seuraavien vuosien aikajänteellä ja että ylätasolta kurkkien ei nyt välttämättä ole parhaita ostohetkiä. Mutta tuo indikaattori on ollut korkealla jo vuosia: se on hehtaaripyssy ja sitä orjallisesti seurannut sijoittaja olisi missannut monta helmeä viime vuosina.

8 tykkäystä

Koska tulee Inderesin foorumin stories -osio?

En tiedä, oletko aihetta jo Vartissa käsitellyt, mutta olisi mielenkiintoista kuulla, mitkä yhtiöt pärjäävät tuommoisessa 10v karhumarkkinassa. Indeksit matelee, mutta voittajiakin varmasti on. Onko niillä sitten joitain yhteisiä tekijöitä?

Oma lehmä ojassa on se, että kiinnostaisi tietää pärjäävätkö pienet ja halvat laatu/kasvuyhtiöt tuollaisinakin aikoina. Kasvuraketti digidingdong-yhtiöt tuskin, kun arvostuskertoimet kasvunkin osalta laskevat.

11 tykkäystä

Juu, on mullakin sitä jo ennestään eli olisin muutenkin tehnyt lisäyksen. :blush:

Nyt on tärkeä aukko sivistyksessä, mitäköhän näille kavereille kuuluu tällä hetkellä kun on vähän mörnittykin tässä välillä? :stuck_out_tongue:

Nopealla googlauksella ei löytynyt mitään todisteita aktiivisuudesta mutta ehkä en osaa vaan käyttää enää näitä nykynuorison somevälineitä.

Tammikuusta on jo niin pitkä aika ja pikavoitot enää kaukainen muisto :slight_smile:

15 tykkäystä

Heidän strategiastaan huokuu Grahamin, Buffettin, Fisherin, Lynchin, Klarmanin ja Malkielin teosten perinpohjaisesta tutkimisesta sulautunut synteesi yhdistettynä nöyrään elämänasenteeseen, jossa korostuu jatkuva oppimisenhalu ja itsekritiikki.

38 tykkäystä

Eihän tuo ole kuin vaivaiset n. 2,15miljoonaa NOK/asukas. :money_mouth_face: :no_mouth:

Kasvu on taas “halpaa”

26 tykkäystä

Luokung sai viimeinkin ulos tiedotteen viimeaikaisista (ja osin tulevistakin) tapahtumista:

Highlightit:

  • U.S. Department of Defense (“DoD”) has removed the Company’s designation as a Communist Chinese Military Company

  • Luokung and its shareholders are no longer subject to any restrictions

  • Luokung has regained eligibility for inclusion in the FTSE GEIS (Micro Cap) index, and expects that it will be re-included in such index upon the open of the stock market on June 21, 2021.

Nyt vaan jalat pöydälle ja ränta på räntä soimaan… ainakin siksi aikaa kun odotellaan jonkinlaista tiedotetta firman finansseista.

1 tykkäys

Tärkeintä tuossa luvussa on se, ettei sen edessä ole miinus-merkkiä. @SannaetAnnika.

Piti vaihtaa kuva huolestuneempaan paitsi siksi, että uskon yhä vahvemmin ihmiskunnan tuntevan itsensä nykytilanteessa paljon vauraammaksi kuin sen todellinen vauraus on (yhtiöiden tuloksentekopotentiaali, kollektiivinen henkinen pääoma, infra, rakenteet, hyödyntämättömät luonnonvarat jne), myös siksi, että mulla on tänään koronarokotus ja poden piikkifobiaa. Toivottavasti massarokotuspaikassakin on makuumahdollisuus :roll_eyes:

Edit: Totta puhut Mihis, oli kyllä helppo.

2 tykkäystä

Piikkipelkoiset huomioidaan hienosti, ainakin oman kokemuksen perusteella. Pääsi siis pötköttämään helposti ilman ihmettelyä. Piikkikin oli niin pieni ettei pistosta edes huomannut:D Helpoin piikki sitten intin…

6 tykkäystä

Paha kysymys.

Yleisesti voisi ajatella, että defensiiviset osakkeet pärjää paremmin. Mutta tämä riippuu valtavasti siitä, mikä arvostus ns. defensiivisillä osakkeilla oli ennen karhumarkkinaa.

Riippuu paljon myös laskumarkkinan luonteesta. Yleensähän itse laskuperiodit voi olla lyhyitä ja rajuja ja kaikki osakkeet laskevat sijoittajien paetessa käteiseen hinnasta viis. Näinhän kävi maaliskuussa 2020 tai esimerkiksi syksyllä 2008. Ei juuri mikään osake suojele silloin, vaan ainostaan oman pääkopan kestävyys. Toki jotkut harrastavat suojausta tai yrittävät ajoittaa huippuja nostamalla käteispainoa ”oikealla hetkellä”, mutta se on oikeasti vaikeaa. Ellei ole @timontti :sweat_smile:

Kasvuyhtiöt, jotka jatkavat odotetulla kasvu-uralla jatkavat kuitenkin nopeasti ylöspäin ellei niiden arvostus ollut aivan posketon ennen laskua (esim. Microsoftilla kesti 16 vuotta it-kuplan jälkeen tehdä uudet huiput). Toki monella kasvuyhtiöillä elämä osoittautuu talouskurimuksessa aiempaa luultua vaatimattomammaksi, minkä takia kurssit eivät välttämättä elvy lainkaan (monet konepajat ja sykliset firmat tai pankit 2008 jälkeen esimerkiksi). Ylipäätään jos kasvuyhtiöissä hörpätään kuraa suuhun niin se tapahtuu usein juuri yliarvoimalla tulevaisuuden kasvua ja sen kestävyyttä, ja aliarvioimalla kilpailua tai disruptiota.

Tämä olisi liian helppo laji, jos tähän voisi antaa yksiselitteisen vastauksen.

Keskittyisin itse kunkin firman omiin ajureihin ja niiden kehitykseen. Jos niihin vaikuttaa paljon yleisen talouden kehitys niin… voi voi. :unamused: Ja nuorillehan pörssin kymmenen vuoden mörnintähän olisi hyvä hetki tankata säästöjä osakkeisiin vaikka myönnän, että käytännössä monelle tästä lajista häviäisi hohto kun pikavoittoja ei olisi enää juuri tarjolla.

16 tykkäystä

Ehkä voisin lisätä sen, että kenties ratkaisevampaa yksityissijoittajalle on se, mitä tekee ns. nousukauden aikana.

Pitääkö sijoittaja kiinni kriteereistään eikä suostu maksamaan osakkeista liikaa? Viekö FOMO mennessään? Tuleeko täytettyä salkku lopulta hypelapuilla huipulla ja velkavipua päälle?

Monet tuntuvat höljyvän viimeisimmän muodin perässä samanlaisella aivotyön tasolla kuin HK:n Sininen jauhomakkara. Se voi toimia hyvin nousumarkkinassa, mutta laskumarkkinassa vivutettu salkku täynnä ”vinkeillä” ostettuja firmoja ei ole hauskaa holdattavaa.

Laskumarkkinat on normaali osa pörssin elämää ja niihin kannattaa tässä mielessä olla varautunut henkisesti ja yhtiövalinnoissa koko ajan.

34 tykkäystä