Osakesijoittaminen

Inderesin kahvihuone (Osa 2)

Hesari näyttää mallia klikkiotsikointiin. Jutun pihvi on siis tässä:

Yhtiön osakkeen hinta laski 56,10 dollarista 55,22 dollariin. Osan kurssin muutoksesta selittää Coca-Colan osinkojen maksu samana päivänä.

46 tykkäystä

:rofl: Olen Cokiksen osakkeen omistajana konkurssissa. :rofl: No tulipahan katsottua missä kurssi menee. No kokis aina palauttelee juhannuksen juomat osinkoina juhannuksen jälkeen. Summassa on yleensä joka juhannus inflaatiokorjaus. Osakkeen osinkotuottoprosentti on muuten yleensä aina noin 3% ja elämme poikkeuksellisia aikoja, kun se on alle vallitsevan jenkki-inflaation.

1 tykkäys

No jos sijoitushorisontti on jopa useamman tunnin minuuttien sijaan, niin tuostakin näemmä voitolla irti pääsi😁

5 tykkäystä

Kokishan muuten tarjoaa erinomaista inflaatiosuojaa, jos kuuluu siihen 23 prosenttiin joka sitä pelkää. Tuosta osingosta tuli mieleen, että onkohan 60 vuoden osingonnostoputki jo vähän taakka yhtiölle? On niin pyhä asia, että osinkoa pitää nostaa vaikka omistajien intressissä saattaisi olla hieman alhaisempi osingonjakosuhde.

Joo jos tuplasi 6sekin pinnasta. Listautumishintahan oli 11sek

2 tykkäystä

Vain jos onnistut ostamaan aivan huipuilta ja myymään pohjilla. Harvempi näin kuitenkaan tekee, joten näin ollen nuo 0-reaalituotot ovat käytännössä “klikkiotsikko”-kamaa.

3 tykkäystä

Uskomatonta, että vasta ensimmäinen naisen perustama ja listaama yritys Ruotsissa. :open_mouth:
Jäin miettimään, eikä kyllä tule Suomestakaan vastaavaa esimerkkiä? Kai meillä joku on?

3 tykkäystä

Toivottavasti ei poista! Kaikkea yritteliäisyyttä on hyvä tukea. Sitä paitsi tällä palstalla Harvia- ja Qt-taulut voivat olla iso hitti :muscle:

5 tykkäystä

GNPK/Redwire suora lähetys avaruuskävelystä alkaa noin tunnin kuluttua. GNPK-spaciin yhdistyvä redwire on toimittanut aurinkokeräimet ISSlle.

https://www.nasa.gov/nasalive

Voihan hitto miten sukupuolisuus taas nostetaan kunniaan, vaikka toisaalla vannotaan ja vakuutellaan ettei sillä näin modernilla, sukupuolettomalla 2020-luvulla pitäisi olla mitään merkitystä - ainakaan firman perustamisessa. Pelkkää Pridea tämän elämän pitäisi kuulemma olla, ilman turhia sukupuolijakoja.

Tästä sedälle muistuikin mieleen vaikea kyssäri, jonka eräs tuttu jenkki heitti sedälle jo muutama vuosi sitten. Jenkki totesi, että teillä olla pieni maa ja vain 2 sukupuolta, kun taas meillä jenkkilä on iso maa ja meillä olla ainakin 8 sukupuolta!! Tiedätkö mitä ne ovat??

“Kaheksan, mitvit??” mietti setä mielessään eikä saanut mieleensä kuin tämän klassisen mies-nainen jaon. Jonkin aikaa odoteltuaan jenkki huomasi sedän toivottomuuden ja alkoi luetella, mitä heillä on vaihtoehtoina kyselylomakkeen kohdassa “sukupuoli”: 1) mies, 2) nainen 3) jotain siltä väliltä, 4) jotain sen ulkopuolelta, 5) en tiedä, 6) en haluakaan tietää, 7) tiedän, mutta en kerro, 8) ei vois vähempää kiinnostaa :slight_smile: :slight_smile:

Masse-setä, FA, Koskahan “jotain sen ulkopuolelta” henkilö pääsee otsikoihin muailman ensimmäisenä firmansa pörssiin vieneenä alan immeisenä ?? :thinking: :thinking:

20 tykkäystä

Kyllähän noista kurrseista saisi aika hyviä tarinoita ikuistettua. :smiley:
Revenio “Uuden elämän mahdollistaja” (viitaten pitkään suotuisaan kurssikehitykseen ja sen tuomaan jopa elämää mullistavaa vaurauteen)
Nikola “Toivo, ja tuho”,
Lion E-Mobility “Leijona, joka ei koskaan herännyt” (so far),
Oroco “Maasta nouseva, Kuuta koskeva”,
ja mitä näitä onkaan yms yms

tilaukseen vaan, voi käyttää :slight_smile:

4 tykkäystä

Eikös Marimekko ainakin ole tällainen vaikka perustaja ja listaaja on eri henkilö?

2 tykkäystä

Oikeassa olet, Marimekko on naisten johdolla listattu pörssiin. Listautunut kaksi kertaa Helsingin pörssiin 1974 ja 1999.

Marimekon perustaja Armi Ratia (1912-1979) oli toimitusjohtajana, kun yhtiö listautui Helsingin pörssiin v. 1974.

https://kansallisbiografia.fi/kansallisbiografia/henkilo/1581

“Marimekko listautui pörssiin 1974, ja Ratia sai lisää rahaa käytettäväkseen.”

Toisen kerran listautui Kirsti Paakkasen omistuksessa pörssiin I-listalle 1999 ja päälistalle 2002

9 tykkäystä

Tässäpä vietiin Ruotsia, Fondia listautui jo 2017. Toimarina näemmä ollut silloin Salla Vainio, kun firman perustaja on Marianne Saarikko Jansson :finland:

E: Aivan, Marimekko ehti vieläkin ennemmin!

3 tykkäystä

He’s back! :bear: :partying_face: The Bear
(Oli siis tauolla Twitterista “after SEC regulators paid him a visit”)

6 tykkäystä

Jos Ruotsin pörssihistoriassa on listautunut tuhansia(?) yhtiöitä, totta kai on uutinen, jos tuo on ensimmäinen naisen perustama ja listaama yhtiö, samaan tapaan kuin on uutinen, että Harris on ensimmäinen nais-varapresidentti tai Obama ensimmäinen afrikkalaistaustainen presidentti. Ei näiden uutisoinnilla ole mitään tekemistä sen kanssa, että kaikkia pitäisi kohdella palkkauksessa ja muuten tasapuolisesti. Tunnut sekoittavan nämä kaksi asiaa ja heittävän vähän tunkkaista vitsiä seksuaalivähemmistöjen suuntaan siihen päälle. En siis ole mikään tämän asian aktivisti ja kannatan ilman muuta sananvapauttasi heitellä tällaisia. Vähän noloa se kyllä mielestäni on. Mutta ei tästä enempää, koska eihän kukaan tällaista keskustelua tänne leppoisaan kahvikeskusteluun tietenkään halua.

25 tykkäystä

Noh minä voin tunnustaa, etten ymmärrä koko pridea. Töhritään sateenkaari suojatielle/silloille yms ja nyt puhutaan kuukausi vähemmistöistä. Parempi ihmisryhmä taputtaa selkään koska se on nyt cool ja tynnyrissä kasvaneet aukovat päätään.

Miksei ennemmin tuon välillä jopa pakkotuputtamiseksi äityvän tavan sijaan oteta kalenteriin yksi virallinen vähemmistöjen päivä? Samalla tavalla se suomessa ryypätään kuin vappukin ja sehän kelpaa keskiverto työukolle aina. Kenties se avaisi muutamalta tynnyrissä kasvaneelta silmiä, että loppujen lopuksi ihan samanlaisia ihmisiä hekin ovat. Lisäksi kouluissa voitaisiin opettaa sitäkin, että on olemassa myös mies- ja naispareja eikä sitä tarvitse hävetä, siinä samalla kun muutenkin seksuaalisuutta läpi käydään. En tiedä, voi olla että näin jo tehdäänkin.

Ennen kuin minut leimataan ties miksi, niin:

-jokainen saa olla mitä haluaa ja mennä yhtä lailla naimisiin kuin heterotkin, sekä olettaa saavansa vastaavaa kohtelua kuin valtaväestö.
-tämä myös toisinpäin, et saa myöskään etuoikeuksia siitä oli sukupuoli/rotu/suuntautuminen mikä tahansa, vain tekojen pitäisi merkitä

Näitä anteeksi mitä joku teki 200 vuotta sitten juttuja en käsitä. Tilanne on ihan sama, kuin pyytelisi naapurin Marjatalta anteeksi isoisoisovanhempien aikaisia riitoja. Eikö riitä, että itse kohtelee kaikkia samalla tavalla?

31 tykkäystä

No kyllähän Pridessa on pakkotuputtaminen ollut mielestäni jopa pointtina. “Olemme olemassa emmekä häpeä sitä, halusitte tai ette.” Mutta on se myös saanut sambakarnevalistisia piirteitä, eli pidetään hauskaa ryhmällä.

Väittäisin myös että niin kauan kun asiasta riittää puhumista kuukaudeksi, on sille ehkä tarvettakin. Se että löytyy suvaitsevaisia ihmisiä on hyvä juttu, mutta suvaitsemattomia piisaa edelleen. Mutta joku kohderyhmään kuuluva voisi asiaa ja sen tarvetta varmaan paremmin selkeyttää. Syrjintä on helposti piilossa niiltä joihin se ei kohdistu.

5 tykkäystä

Totuushan on että suurinta osaa se pakkotuputtaminen ei kiinnosta vaan voi jopa ärsyttää ihan aiheesta riippumatta. Esimerkiksi jos naapuri huutaisi kuukauden putkeen olevansa lepakkomies, kyllä se alkaisi rassata ihan yhtä lailla. Siinäkään ongelma ei olisi se, mikä naapuri on.

Toki myönnän että ei tämä pride paljoa minun arjessa näy, mutta ymmärrän kyllä turhautumista niiltä joilla se on koko ajan silmien edessä.

22 tykkäystä

Juontaa siitä, että monessa paikkaa “sivistyneitä länsimaita” vähemmistöt kokevat edelleen turvallisuuden puutetta. Joten tämän karnevaalin tarkoitus on ollut luoda keinotekoisesti ympäristö missä nämä vähemmistöt voivat iloita, olla oma itsensä, ja ainakin sen kuukauden ajan pelkäämättä fyysistä tai henkistä väkivaltaa julkitiloissa. Mm. Joka neljäs seksuaali- ja sukupuolivähemmistöön kuuluva yläkoululainen kokee kotonaan fyysistä väkivaltaa | Yle Uutiset | yle.fi artikkeli omaa tilastotietoa (kodin ulkopuolelta myös - otsikosta huolimatta).

12 tykkäystä