Inderesin kahvihuone (Osa 2)

Kaiken lisäksi noiden toiminta on täysin lapsen kengissä. Ainakin uusissa ja uudehkoissa X5 Bemmuissa. Milloin musiikki stoppaa ja milloin äänet menee pois, kun heilauttaa kättään muuten autossa. En tykkää ollenkaan, toimii huonosti ja enemmän menee kuskin aikaa keskittyä tarkkaan liikkeeseen näytön edessä, että laite ymmärtää oikein, kun taas tavan manuaalinapilla menee ilman katseen siirtoa tiestä.

9 tykkäystä

:joy::joy::joy:

Vähissä on oikeat pörssimurheet näin keskellä kesähellettä.

@timontti: kannattaa virkistäytyä rahakylvyssä Roope-Ankan tyyliin. Se auttaa niin moneen ongelmaan, myös helletylsyyteen😎 Ja sitä kasaa @timontti omaa ihan riittävästi :heavy_dollar_sign::heavy_dollar_sign:

Masse-setä, FA. Aateluus ajaa kaikkien Mestari ym. turhakenimikkeiden ohi :muscle::muscle::grin::grin:

11 tykkäystä

Näin hiukan halvempien autojen ystävänä olen huomannut samaa ilmiötä esim. VAG-konsernin tuotteissa. Kosketusnäytöillä ja hipaisukytkimillä on paikkansa, mutta ihan joka kohtaan ne eivät sovi. Esim. VW:n mallistossa on moni uutuus saanut arvostelijoilta pyyhkeitä rattiin sijoitettujen hipaisukytkimien huonosta toiminnasta, ja poistettuja manuaalisia ilmastoinnin ja äänenvoimakkuuden säätimiäkin haikaillaan takaisin päänäytön laidoille. Omastani (v.2020) nuo vielä löytyvät, ja ovat hyvät juurikin mainitsemastasi syystä.

1 tykkäys

Dejavu Macbookin touchbar :no_mouth:
Ehkä nuoremmat oppivat käyttämään näitä saumattomasti ja ovat heille intuitiivisempiä…

:grin: intohimosta sijoittamiseen vietin reilusti vapaa-aikaa foorumilla jo ennen kun liityin Inderesin riveihin, mutta lähinnä taustalla seuraten. Komppaan @Antti_Jarvenpaa , oli helppo aloittaa hommat kun paikka ja ihmiset tuntuivat jo tavallaan tutulta aloittaessa kun täällä oli viettänyt aikaa aiemmin.

Oma nimimerkki on ollut käytössä monessa paikassa niin en myöskään viitsi sitä jakaa. Mutta samoja oppimisen polkuja uskon kulkeneeni (ja kuljen tietysti edelleen) kuin muutkin innokkaat osakepoimijat, elämä on jatkuvaa oppimista - sijoittamisessa, työssä ja kaikessa muussakin. Tämä on tosin työympäristönä poikkeuksellisen hyvä kiihdytyskaista oppia fundamentti-pohjaista sijoittamista. Näillä puheilla voinee muistuttaa, että meillä on osakeanalyytikon haku auki :slight_smile: :point_down:
https://ura.inderes.fi/jobs/1229640-osakeanalyytikko

39 tykkäystä

@Sfinski ettei floodata TietoEvryn ketjua, niin kommentoin asiaa kahvihuoneessa.

Tiesitkö, että ohjelmoinnin alkuaikoina ala oli naisvoittoinen :raising_hand_woman: mutta tarpeen yleistyessä ns. valkokaulustyönä, työnantajat alkoivat järjestäen suosia miehiä alalle? Ei ole siis todellakaan yhdentekevää millä tavoin työnantajat puhuvat aiheesta tai käytetäänkö esimerkiksi sukupuolittuneita termejä.

Osa edistyksellisistä työnantajista käsittelee nykyisin hakemukset esivalintaa tehdessä nimettöminä, jotta rekrytoijien omat mahdollisesti tunnistamattomat ennakkoasenteet eivät vaikuttaisi valintaprosessiin esimerkiksi työnhakijan kansalaisuuden, sukupuolen tai iän suhteen.

In the 1950s and ‘60s, employers began relying on aptitude tests and personality profiles that weeded out women by prioritizing stereotypically masculine traits and, increasingly, antisocialness. Abbate says the 1970s recession might have also caused a drop-off in the number of women entering the field, because it was the first time programmers weren’t so in-demand.

In addition, Jane Margolis, a senior researcher at the University of California-Los Angeles and author of Unlocking the Clubhouse , cites the introduction of the home computer as a “boy’s toy” in the 1980s as a factor that pushed more men than women into computer science. Radio Shack ran ads showing that personal computers were great for nerdy (white) boys and sporty boys because they could use it to do homework and play video games. Another 1985 Apple ad showed how much a computer could help a boy named Brian Scott, while also demonstrating what fun he could have teasing a girl who was trying to use a computer.

Eivät nämä asiat kumpua jostain ihmisen perimästä tai sukupuolesta. Ne opitaan ja opetetaan meille. Ihan siitä lähtien mitkä ovat poikien ja tyttöjen leluja.

13 tykkäystä

“niin tulin kahvihuoneeseen avaamaan sinun ummehtunutta maailmankuvaasi työmarkkinoista.” Tämmöinen lause kirjoituksen alussa vie ainakin minulta luoton kirjoittajan objektiviisyyteen.
Lisäksi tuo lähde “H History” taitaa olla History TV-kanavasta. Kun sen kanavan ohjelmia olen katsellut (Elisan kanavakortti valikoimassa), niin eipä ole ollut vaikeuksia olla uskomatta niitä aivan oikeina totuuksina.
Itse tuohon aiheeseen on hyvä, että kaikkia ihmisiä kohdellaan elämässä ja työnhaussa tasavertaisesti; nimetön ja sukupuolineutraali hakemusmenettely on oikein hyvä.

9 tykkäystä

Kiitän huomiosta, korjasin rakentavampaan muotoon.

@eizbee kurkkaa tekstistä lähteet julkaistuihin teksteihin ja tutkimuksiin (linkit). Onko esimerkiksi MIT:n julkaisut riittävän hyviä? Book Details - MIT Press

5 tykkäystä

Eihän tuo ollunna objektiivisuuteen pyrkivä kirjoitus vaan hyvin selkeästi omaa agendaa esiin tuova. Hyvää agendaa esitteleekin.

3 tykkäystä

Tykkään tästä hälinästä Tiedon ympärillä (pun intended). Leikkihypoteesina: Jos porukka myy ulkopuolisista syistä, ne myy vaikka itse Tevryllä menis hyvin. Jos porukka ostaa tukahduttaakseen pöyristyttävän näivettynyttä yrityskulttuuria, osakkeet on vakaana meni miten vaan.

Ei vaan, oikeasti Tieto (oma lehmä ojassa) etenee maailman mukana. Vaikutus vaihdossa on pieni, mutta paljon hauskaa luettavaa aamukahvin ja Tiedon tankkaamisen lomassa. :grin:

2 tykkäystä

Tämä aihe on ehkä liian hieman liian vaikea Inderesin kahvihuoneeseen, mutta yritetään :cowboy_hat_face:

Nykyään nimettömiä hakemuksia pidetään kovin taantumuksellisina, koska ne luonnollisesti suosivat valta-asemassa olevia, joille on kertynyt paljon meriittejä ja jotka osaavat käyttää oikeanlaista kieltä hakemuksissaan. Nimettömät hakemuksethan nimenomaan suosivat valkoisia heteromiehiä! Tämä TietoEvryn käyttämä tapa muuttaa hakemuksen sanoja, jotta saadaan oikeanlaisia hakijoita putkeen ja valituksi, on huomattavasti edistyksellisempi tapa edistää agendaa.

Köyhemmissä maissa päädytään sellaisiin töihin mistä saadaan rahaa, minkä vuoksi monessa Itä-Euroopan maassa ollaan huomattavasti vähemmän sukupuolittuneita IT-alalla. Tämän vuoksi Romania ja Bulgaria ovat valovuosia Suomea ja Ruotsia edellä IT-alan naisedustuksessa ja työelämän tasa-arvossa. Rikkaammissa maissa työpaikka valitaan mieltymysten mukaan ja tässä näyttää olevan täysin selvä trendi, että miehiä päätyy teknisille aloille ja naisia ihmisaloille. Tätä on hirmuisen vaikeata muuttaa, koska markkinaehtoisessa hyvinvointivaltiossa ihmiset voivat vapaasti valita koulutuksensa ja työpaikkansa.

21 tykkäystä

Noniin ei ollut yhtään turha postaus, jos sen pohjalta pääsee haastamaan tai oppimaan uutta asian suhteen :slight_smile: Tämä on todella mielenkiintoinen pointti. Ei sulla sattuisi olemaan aiheesta jotain tutkimusta tai julkista dataa tällaisesta rekrytoinnista? Olen nimittäin pitänyt ennakkoasenteita (hidden bias) yhtenä isona kompastuskivenä rekrytoinnissa. Esimerkiksi ulkomaalaisella nimellä et tule yhtä helposti palkatuksi. Aihe ei toki ole näin mustavalkoinen.

Tämä tuli haulla vastaan https://wol.iza.org/uploads/articles/48/pdfs/anonymous-job-applications-and-hiring-discrimination.pdf

Sainkin ajateltavaa tuosta Pro’s and Con’s listasta.

3 tykkäystä
63 tykkäystä

:smiling_face_with_three_hearts:

50 tykkäystä

Ai että on kova! Ehdit linkata ensin :wink: Kuka perustaa Inderesin foorumille Inderes ketjun jossa voimme spekuloida mm. Foorumin vaikutusta Inderesin taloudelliseen tulokseen? :smiley:

16 tykkäystä

Ellei tähän tule jotain reunaehtoja niin tuo käytännössä kyllä tarkoittaa yleisöantia - se että pitää tehdä Inderes-yhteisöön (ilmais)tunnari että voi osallistua antiin on aika pieni “este”. Tosin voihan olla että tuohon tulee joku jokerikortti siitä milloin tunnus pitää olla luotu…?

Muutoin lienee aika selvä…

image

21 tykkäystä

Yhteisöanti! Tykkään. Pitää varmaan alkaa jo säästämään tätä antia varten, että on paukkuja osallistua.

Mielenkiinnolla kyllä odotan listautumisesitettä. Mukava päästä tutustumaan ihailemaani firmaan lähemmin.

7 tykkäystä

Yhteisöanti on sanana hienompi niin mennään sillä? :smiley: Olisihan se toki kiva saada näin, krhm, Premiumjäsenenä edes symbolinen pienenpieni alennus merkintähinnassa.
(No oikeasti en ole kyllä sen kannalla. )

4 tykkäystä

Tulee muuten suomen ennätys. Vähintään 30k uutta omistajaa

31 tykkäystä

Tulihan se sieltä :fire::+1::v::grinning:

81 tykkäystä