Inderesin kahvihuone (Osa 2)

Katsotaanpa nyt se listautumisesite, arvostus ja muukin FUNDA ensin :rofl:

Tuleekohan analyytikkoseurantaa ja jos tule niin keneltä? Nordeallakin on joku eristetty pankista itsestään itseään arvioimaan, niin joku joutuu nyt Mikaelin koirankoppiin (komeroon) arvioimaan sijoituskohdetta???

9 tykkäystä

Juu toi hostiili sana kyllä särähti pahasti korvaan. Voi olla, ja varmasti onkin, että yhteiskunnan kasvatus ohjaa lapsia eri suuntiin ja jossain määrin jopa kannustaa tiettyihin uravalintoihin, mutta vaikea kuvitella että jos joku sen “epätavallisemman” valinnan haluaisi tehdä niin ei sitä tästä syystä uskaltaisi tehdä.

Miehet ja naisethan ovat erilaisia, ihan hormooneista lähtien, ja yhteiskunnissa missä valinta on täysin vapaata, esiintyy ammatinvalinnoissa enemmän polarisoitumista kuin autoritäärisissä yhteiskunnissa. Se on sitten loputon syy väitellä johtuuko tämä naisten keskimäärin suuremmasta empaattisuudesta, ns hoivavietistä, miesten suuremmasta aggressiivisuudesta esim isompien testotasojen vuoksi, vai vaikka siitä millaisia Disney elokuvia lapset pienenä katsovat. Pitäisi laittaa kaksoset keskenään autiolle saarelle ja katsoa kumpi metsästää ja kumpi hoitaa majaa, ja kumpi sitten lopulta isoksi kasvaneina alkaa rakentamaan lauttaa pois sieltä saarelta.

Huxleyllä on muuten hyvä dystopia romaani Uusi uljas maailma jossa käsitellään konseptia jossa valinnanvapaus on viety kokonaan pois ja kaikki ovat kokoajan ainakin näennäisestu rooliinsa tyytyväisiä.

3 tykkäystä

En usko että missasin, en vain anna painoarvoa ns. lobbaamisille vaan enemmän ihmisten itse tekemilleen päätöksille.

Palkkakeskustelu on oma lukunsa. Sukupuolella en näe juurikaan vaikutusta asiaan. Enintään miesten ja naisten ero enemmän tai vähemmin kärkkäästi korotusta pyytämisessä, alttiudessa vaihtaa työpaikkaa paremman palkan toivossa yms. Paljon toitotettu naisen euro on 80 senttiä on monen monta kertaa todistettu vääräksi, oikean eron ollessa noin 2%, joka voi johtua edellä mainituista eroista miesten ja naisten välillä. Tietysti poikkeustapauksia on, sitä en kiellä.

Moni asia vaikuttaa hostiililta yläkoulussa ja lukiossa, kun miettii mitä elämällään haluaisi tehdä. Ei rajoitu lainkaan poikien/tyttöjen juttuihin. Jos jokin asia kiinnostaa tarpeeksi, sitä lähtee tavoittelemaan. Yhtälailla, kuten sanoit aikaisemmin, “lobbaamista” tapahtuu myös toiseen suuntaan. Se vain johtuu siitä, että yleisesti se lobbaus pitääkin paikkansa. Pojilla ja tytöillä on eri mieltymykset ja kiinnostuksen kohteet yleisesti, ilman mitään suurempaa salaliittoa taustalla. Kasvatus on helpompaa, kun voi suunnata tietyt asiat tietyille ryhmille, joita ne todennäköisesti kiinnostavat. Toki jos yksilöt eivät koe näitä omikseen, tulee heitä tukea tämän pohjalta.

Naiset voivat olla aivan yhtä soveltuneita ICT-alan tehtäviin, tai enemmän tai vähemmän. En tiedä. Se kiinnostus kyseisiä tehtäviä kohtaan taas ei synny soveltuneisuudesta. Kuten Eka sanoi, nykyaikainen parempi mahdollisuus suuntautua tehtäviin, jotka itseä kiinnostaa voi hyvinkin olla yksi merkittävä syy miksi naisten osuus on vähentynyt.

50-luvulla voi ajatella että fyysinen puoli on ollut kyllä yksi tekijä, miksi naiset tekivät enemmän toimistotyötä, kun miehet olivat tehtailla tai kaivoksilla tms.

En ajatellut valinnan puolelta, vaan henkilön itsensä halusta suuntautua tehtäviin omien, tässä esimerkissä, fyysisten ominaisuuksien perusteella.

Miten TietoEVRY ravistelee koululaisten suuntautumista kiinnostustensa perusteella? Nähdäkseni TE on asettanut tavoitteen, jota ei voi saavuttaa syrjimättä miehiä nykyisen koulutusjakauman perusteella, olettaen että miesten ja naisten keskimääräinen osaamisjakauma on sama.

15 tykkäystä

Juu. Kannatetaan!!! Ihan loistavaa peliliike, Inde :heart_eyes: :heart_eyes: :heart_eyes: :heart_eyes:

Asiaan: Vähintäin 3v. tunnarin omanneet saanevat raapia Inden yhteisöannista ensin kassinsa täyteen ja sen lisäksi erityisarvonimen omaavat (esim. joku Foorumin Aatelinen tai @timontti Olohuoneen Oraakkeli) saanevat vielä lisäraapimismahdollisuuden :slight_smile: Pitäisköhän Massela myydä, jotta sais maksimit?? :thinking:

Ja jos jotain vielä jää, niin kaikin mokomin hajaosakkeita tuoreille Mestareille ja muille rivikansanedustajille :laughing: :laughing:

Masse-setä, FA, Nyt muorin pussille käteisvaroja kaivelemaan … :moneybag: :moneybag: :rofl: :rofl:

19 tykkäystä

Luokung (LKCO) uutispäivitys:

Huhuttu Microsoft yhteistyö vahvistettu:

http://www.emapgo.com.cn/news.php?id=1079055020

eMapGo saanut ensimmäisenä toimijana “jatkoon” leiman Kiinan… öö… autoinsinöörien standardointipumpulta. Saa kääntää paremmin kuka osaa :laughing:

Intelligent and Connected Vehicles—Highly Automated Driving Map—Acquisition Element Model and Exchange Format standard (standard number: T/CSAE 185-2021), sponsored by Luokung’s wholly-owned subsidiary eMapgo Technologies (Beijing) Co., Ltd. (“EMG”), a leading provider of navigation and electronic map services in China, has passed the project approval and review process by the China Society of Automotive Engineering Standards (CSAE) and was approved for official release.

This is the first published industry standard for the Highly Automated Driving Map production industry in China.

1 tykkäys

Oliko näin hyvin sisään hinnoiteltu vai miksi Orocoa saa alle eilisen hinnan?

3 tykkäystä

Sai, taisi olla joku hätäinen myymässä

2 tykkäystä

Olisiko aika avata oma ketju ja keskittää kaikki yritykseen liittyvä sinne (vaikka menisi yksinpuheluksi) :wink: ?

1 tykkäys

Olisi erinomainen ajatus, mutta allekirjoittaneelle ei tällä hetkellä ole resursseja kasata “aloituspakettia”, ja kääntäjän taidot ovat muutenkin vähän B-luokkaa :laughing:

Nytkin olen “oikeissa töissä” ja sometan ja kaivelen DD:tä puolisalaa aina kun silmä välttää :stuck_out_tongue_closed_eyes:

Mutta olen minä yrittänyt tästä meteliä pitää, josko joku muukin olisi halunnut hypätä kelkkaan :blush:

3 tykkäystä

:sunglasses: :point_down:

7 tykkäystä

En itsekään löytänyt mitään mainintaa koko internetistä (twitter jne.) kun tänne postailin :grin: Vielä taitaa nuo sähköpostitkin tulla jokaiselle vähän eri aikoihin jos sattuu lykästämään.

2 tykkäystä

Joo josset olis linkannut koko viestiä niin luulen et moni olis sanonut että linkkaas jotain todisteita😅. Katoin samalla hetkellä Orocon twitterin, nettisivun, googletin #$oco twitterissä, laitoin googleen vikan tunnin haulla enkä löytänyt mitään. Näin se taitaa olla Inderes maailman paras pörssiuutissivusto.

11 tykkäystä

Aikamoista tiedottamista. No toisaalta, jos meillä on tällainen informaatioetu, niin tässähän voi huoletta odotella ilman OCO-lappuja siihen asti, että porauksista alkaa tippumaan tuloksia Bittiksen tai muiden meiliin ja tehdä sitten sen pohjalta peliliikkeet ennen muuta markkinaa :sweat_smile:

10 tykkäystä

Jos järjestelmällisesti jotain ideologiaa, normia, tai ihan mitä vaan lobataan meille koko ikämme, niin etkö usko sillä olevan minkäänlaista vaikutusta ihmisten päätöksiin?

Olet saattanut huomata, että elokuvissa ja sarjoissa on viimeisen 5 vuoden aikana alkanut esiintyä päähahmoina huomattavasti aikaisempaa enemmän värillisiä näyttelijöitä ja naisia. Kaikille halutaan antaa mahdollisuus samaistua super sankareihin, ei pelkästään valkoihoisille pojille.

4 tykkäystä

Varmasti, mutta en usko että miesten tai naisten töitä lobataan järjestelmällisesti, ainakaan tavoitteena rajoittaa kummankaan urasuunnittelua.

Tämä liittyy TE:n tapaukseen miten?

2 tykkäystä

Vaikka meillä on olemassa dataa, kirjoja ja tutkimuksia että näin on tehty?

Ei tämä koko keskustelu liity pelkästään TietoEvryyn, vaan siihen että väitit ettei naisia kiinnosta teknologia-ala. Olen yrittänyt esimerkkien kautta näyttää, että asia ei ole niin mustavalkoinen ja meitä kaikkia on pitkään järjestelmällisesti ohjattu kohti tiettyjä ammatteja.

Käytin super sankareita ja elokuva-alaa yksinkertaisena käytännön esimerkkinä aiheesta, kuinka näitä rakenteita voidaan rikkoa. TietoEvry ajaa samaa agendaa rekrytoinnissaan sekä mediassa nostamalla sukupuoleen liittyviä asioita. Kaikkia nämä ovat pieniä signaaleja siitä, että maailma on muuttumassa ja ICT-alalle toivotaan nykyistä parempaa diversiteettiä.

Mutta, ehkä tämä on liian hankala aihe Kahvihuoneelle. Toivottavasti jotkut saivat tästä kuitenkin ajateltavaa :slight_smile: Meidän on @Sfinski varmaan parempi vain todeta, että maailmankuvamme ja näkemyksemme aiheesta eroavat siinä määrin, että ei kannata jatkaa tätä pidemmälle. Toivotan hyvät juhannukset kaikille!

6 tykkäystä

Laitatko pari tutkimusta? Mieluiten nykyaikana, ei mistään 50-luvulta, jolla ei ole enää merkitystä nykyhetkeen.

Kyseinen väite todistuu pelkästään kouluista valmistuneiden määrällä. Se on niin yksinkertaista. Nykyaikana ihmiset kouluttautuvat pääasiassa sinne minne haluavat. Mikään esittämäsi esimerkki ei ole tätä kumonnut. Henkilökohtaisesti en voi esimerkiksi sanoa että minua olisi ohjattu mihinkään ammattiin. Kaikki valinnat tein itse tai sattuman kautta.

Mutta kun nämä eivät vertaannu keskenään ollenkaan. Median tuottaminen laajemmalle yleisölle ei vastaa töiden tarjoamista muiden osaajien ohi vähemmistölle, jonka TE:n 50/50 tavoite vaatii nykyisen valmistumisjakauman pohjilta, niinkuin tuossa aikaisemmin jo selitin.

ICT-alalle saa toivoa vaikka ja kuinka enemmän naisia, se vaan on naisten päätettävissä, ei yrityksen, loppupeleissä.

Mitä vaikeampi aihe sitä enemmän siitä pitää puhua. Itselle tämä on erittäin yksinkertainen ja helposti puhuttava tosin. Tasa-arvon toteutuminen on ollut itselle sydänasia koko elämän.

5 tykkäystä

En tiedä onko tämä oikea kanava kysymykselleni, joten ohjatkaa kokeneemmat muualle huutelemaan, jos meni väärään osoitteeseen. Nyt kun markkina näyttää siltä, että kaikki listautumisannit yhtiöstä huolimatta ylimerkitään (moninkertaisesti) niin kiinnostaisi nähdä jonkinlaista arvostustasovertailua juuri listautuneiden ja vanhempien yhtiöiden välillä. Ja vaikkapa vielä niin, että verrataan nykyistä arvostustasojen suhdetta (uudet vs. vanhat) “normaalimarkkinassa” havaittuun arvostustasojen suhteeseen. Tiedättekö palstalaiset, tekeekö joku tällaista analyysia Suomen osalta?

2 tykkäystä

Eikö siinä ole täkyä kerrakseen, että pääsisi yhtiökokoukseen pullakahveille ja heittämään läppää Vernerin ja muiden kanssa. :grin:
(Tämä siis sitten joskus koronan jälkeen)
Eriasia on sitten se, että kehtaako Iposta saatavan jämäerän kanssa lähteä kahvittelemaan. :sweat_smile:
Ja hintajan tällä pomppaa taivaisiin, kun kunnon timanttikädet ei myy. :sweat_smile:

1 tykkäys

Osaako joku viisaampi kertoa, että miksi mun laittamissa linkeissä ei ikinä näy sitä kuvaa/mitälie esikatselua? Sama homma youtube-pätkissä jne.