Inderesin kahvihuone (Osa 2)

Yritin itsekin etsiä ja täytyy myöntää että en kyllä minäkään löytänyt. Mutta varmasti on korkeat vielä tämä ja ensi vuosi, kun massatuotantoa aloitetaan nyt rakentamaan.

Näkymät ovat kuitenkin harvinaisen hyvät verrattuna kaikkiin kilpailijoihin. Rekkaa tulee jo Euroopassa hallista pihalle ja tämän vuoden puolella rekkoja liikenteessä neljällä eri mantereella.

Riskejä ja kompastuskiviä voi olla tosiaan matkalla paljon. Myös positiivia yllätyksiä voi olla luvassa kun vetyyn on nyt alettu panostaa ympäri maailman. Samaa mieltä ajallisesta hajautuksesta. Hälytyskellojen soidessa pitäisi osata sitten hypätä junasta pois.

Juurikille.
Nigerialaiskirjeistä ja vedystä puhuminen samassa lauseessa on aika väsynyttä provosointia. Molemmat on toki tullut jäädäkseen.:smile::crossed_fingers:

9 tykkäystä

Vesikielellä odotellaan Kindredin Q2:ta perjantaina.

1 tykkäys

@Meri Onko Meri vielä foorumilla kun ei ole kuulunut. Tuota Hyzonia ajatellen eniten ehkä perillä muutenkin…

11 tykkäystä

Juu tuo Juurikin tyyli kommentoida esim. näitä vetyyn liitttyviä juttuja on aika ala-arvoista ja epäkunnioittavaa muutenkin. En tiedä saako täältä piiloon tietyn käyttäjien viestit?

2 tykkäystä

Asetukset → Käyttäjät saa sivuutettua (ignore) henkilöitä. Tekee foorumin lukemisesta paljon mukavampaa, kun tietyt ainaiset valittajat saa piiloon.

Tällä en viittaa mitenkään sinun viestiisi tai siinä oleviin henkilöihin, mielestäni tuollainen palaute kuuluu antaa suoraan henkilölle yksityisviestillä eikä julkisesti.

9 tykkäystä

Yritän vielä malttaa SSAB:n myynnin kans. Olettaisin nousun tulevan viiveellä tämmösissä ei niin seksikkäissä firmoissa. Tuskin tässä ainakaan alaspäin mennään näillä tuloksilla kummankaan kohdalla :slight_smile:

8 tykkäystä

Alkaa olemaan autoilija aika ahtaalla. Bensaveroa ei kuitenkaan leikata missään suhteessa päästökaupan hinnannousuun. Hyvä tietysti, että näihin toimiin on ryhdytty, mutta onko aina lyötävä autoilijaa?

4 tykkäystä

Jos hieman vielä jatkan tuohon edelliseen viestiini. Hyzonin valuaatio perustunee juuri oletukseen, että jatkossa taloudellisen toiminnan aiheuttamat ympäristöhaitat siirtyvät hintoihin, minkä seurauksena kysyntä nollapäästöiselle kuorma-autolle kasvaa räjähdysmäisesti. Toki se on tiedossa, että raivokasta lobbaamista on vielä vastassa joka suunnasta, mutta 1,5 tai vähintään kahden asteen lämpeneimisen raja tulee äkkiä vastaan ilman nopeita toimia.

Ja mitä tulee kansalliseen päästökauppaan, niin sehän kohtaisi aivan samat ongelmat Suomen mittakaavassa, kuin mitä nyt tulee EU:n mittakaavassa. Jos EU:n lisäksi muut isot taloudet eivät lähde päästökauppaan mukaan, asettaa se EU:n viennin pysyvästi kilpailussa heikompaan asemaan. Jos Suomi kehittäisi kansallisen päästökaupan, niin se joo saisi itse kerättyä myös voitot, mutta se asettaisi samalla suomalaisen vientiteollisuuden takamatkalle jopa EU:n sisällä. Olisikohan se sittenkään sen arvoista?

Itse uskon (ja sijoituksieni kannalta myös toivon), että EU:n perässä myös erityisesti Jenkit tiedottaisivat mahdollisimman pian vastaavanlaisista päästökauppa + hiilitulli -kehityksistään. Järjestelmästä tulee tehokkaampi ja reilumpi kaikille, mitä laajemmalle se leviää.

8 tykkäystä

Mitvit? Liputus sedälle?? Kafferoomista liputus on kielletty!! :face_with_symbols_over_mouth:

Verphu laittaa täysin aiheettoman liputtajan Inden kevytvankilaan, vai? :slight_smile:

Vaan yli 50 tykkäystä (= loistava vastaus) sedän liputettuun kafferoomin Helsinki-tarinaan = jättimenestys :heart_eyes: :heart_eyes:

Masse-setä, FA, ei jätä ketään kylmäksi, YES! :laughing: :laughing: :laughing: :laughing: :laughing:

43 tykkäystä

Käännän veistä @Masse haavassa :man_shrugging::joy: toisinkin voi olla… eli toisilla henkilökunta pysyy kiireisenä palautellessaan kaikkia timonttisia viestejä :wink:

17 tykkäystä

Ei laiteta liputtajia vankilaan.

Myös kahvihuoneessa liputtaminen on sallittua .Tämä on sijoittamiseen keskittyvä foorumi. :wink: Keskustelu harvoin lähtee rakentaville urille politiikan (tai Helsingin katukuvan ihmettelyn tarkemmin ilmaistuna) saralla…

56 tykkäystä

Olen ihmetellyt pitkään miksi tämä foorumi on otsikoitu “osakesijoittaminen”. Täällä on mielestäni keskustelua muustakin sijoittamisesta.

1 tykkäys

Jospa vihdoin ymmärrettäisiin, että päästöt suomessa tulee paljolti energiasta eli lämmityksestä kun kulu rupeaa näkymään omalla lompakolla.

Esim Helsingin hiilivoimaloihin voitaisiin ruuvata maakaasupolttimot niin päästöt tippuis heti puoleen.

2 tykkäystä

Mielestäni liituraitahenkilöiden liikkumisia eri pankkiiriliikkeiden ja pääkonttoreiden ympäristössä voisi kommentoida livenä; siitä voisi saada vinkkejä mahdollisiin yritysjärjestelyihihn ja -kauppoihin. Yli kolmen misukkatähden ravintoloiden pöytävaraukset ja osallistujien nimet antaisivat myös tarpeellista tietoa. Ja tietysti DD:tä tekevien konsulttien osalta myös.

2 tykkäystä

Niin kauan kun ainoa järkevä maakaasun toimittaja Suomelle on tuo itärajan takana oleva arvaamaton banaanivaltio, niin ei kiitos. Tuuli, aurinko, lauhdevesien hyödyntäminen, erilaiset lämpöpumppuratkaisut ja energiavarastointi. Kotimaisin innovaatioin ja työvoimalla kiitos.

7 tykkäystä

Ostin ja myin-ketju täyttyi taas, noin puolessa vuodessa.

Ketju auki 174 päivää. Nopeasti laskien tästä tulee noin 124 pörssipäivää.
Viestejä 10318, näistä varmasti osa ns. turhia eli sanotaan 10200 osto-/myyntitapahtumaviestiä.

Tästä saadaan noin 82 kauppaviestiä per pörssipäivä, toki yhdessä viestissä voi olla useampi kauppa niputettuna.

Käyttäjiä foorumilla näyttää olevan 15365.

7 tykkäystä

Just niin!

Pankkijätti JP Morganin johtaja haluaa Wall Streetin uusille työntekijöille 72-tuntiset työviikot

9 tykkäystä

Tällä hetkellä syrjäisimmät tankkauspisteet on usein erilaisten kyläkauppojen yms ylläpitämiä ja niiden pyörittäminen on bisneksen sijaan paljolti hyväntekeväisyyttä millä osaltaan pidetään syrjäseutuja asuttuna. Kuulostaa siltä ettei tämä päästökauppakuvio ainakaan vähennä byrokratiaa ja kannusta ylläpitämään pumppuja. Suurille ketjuille ei varmaankaan niin suuri harmi.

Käyköhän tässä kohta niinpäin, että sähköautoista tuleekin syrjäseutujen autoja "tankkausinfran’ ansiosta? Vaihtoehtoisesti alettava puljaamaan jerrykannujen kanssa?

2 tykkäystä

Ei toi ihan niin paha ole miltä kuulostaa. Jos miettii että nuorena miehenä/naisena valmistut ja saat paikan JP Morganille jutussa mainitun yli 100k lähtöpalkalla, ja ne on jollain omalla algoritmillään laskenut 10000tuntia pätevyyden merkiksi, niin eiköhän sen jaksaisi nuorena grindata täyteen. Olettaisin että näillä kyseinen merkkipaalu tarkoittaa uutta palkkaluokkaa ja kyllä varmaan nuorena sen haluaisi nakuttaa tossa ajassa kasaan ja rauhoittaa sitten vanhempana. Parikymppiset painaa Suomessa ihan jossain varastohommissakin ihan levottomia työtunteja ensimmäiset vuodet.

Eihän tota toki kovin paljoa pidempään jaksaisi ja suomalaisens kuulostaa oudolta, mutta sitten taas mitä kuullut opiskelijoiden elämästä vaikka jenkkien Lääkiksessä, niin kyllä siellä nuoret joutuu aika hyvin itseä venyttämään.

7 tykkäystä

Positiivisia uutisia.

10 tykkäystä