Inderesin kahvihuone (Osa 2)

Jahas kuutille todellakin veret seisauttava 160e tavoitehinta napsahti sieltä, eli huomenna vielä pieni nousuralli sieltä…

Joutuu jo näin keskiyöllä pyyhkimään hikeä jo valmiiksi

2 tykkäystä

Arvopapat :laughing:
Tänään juuri lenkillä mietin mielessäni, että toivottavasti ei tule kevennystä mallisalkun quuttiin. Tiedon tullessa mallisalkkuun, aloin jo pohtimaan kun näitä mörnijöitä sinne on ostettu, että toivottavasti mallisalkusta ei tule niin tylsä, ettei se enää kiinnosta Erkkiäkään. On siis hienoa, ettei Inderes lähtenyt ainakaan vielä “turvaamaan” selustaansa mahdollisen oman listautumisen muodossa ja muuttamalla mallisalkkuaan tylsäksi osinkosalkuksi myymällä quuttejaan pois. Kun ei ole “pidä” suositustakaan, koska näkemystä täytyy ottaa, niin mielestäni on myös tärkeää että siellä salkussa on tapahtumarikkaitakin osakkeita, eikä noita arvopappojen tylsyyksiä.

Tiedän myös sen, että tämä ajatustapa ei sovi jokaisen mieleen, mutta hyvä näin, ettei mallisalkku muutu tylsemmäksi kuin Osuuspankin varovainen rahasto :stuck_out_tongue_closed_eyes:

10 tykkäystä

Jaahas sieltä sitten tuli QTlle jopa hiukan korkeampi th, mitä läpällä aiemmin itse heitin.

EV/S 30 kertoimilla näemmä nyt (päivitetty perjantaista) ja noiden päälle siis vielä kerrointa lisää sitten, kun tuo tp täytetään ensi viikolla ja lähdetään puskemaan siitä ylös. Rapsaa en ole vielä lukenut, mutta nyt hiukan oma usko ainakin indeen koetuksella, kun tuosta jäi fiilis, ettei nyt uskallettu antaa vähennä suositusta vaan piti vielä vääntää niin ylös, että saatiin sinne lisää suositus. No nämä ovat omia fiiliksiä, eli turha kenenkään tähän viestiini alkaa vaahtoamaan😘

Edit: en ollut pördessä vielä teknokuplan aikoihin, mutta onkohan tuollaisia kertoimia hesan pörssissä sen jälkeen edes nähty ennen tätä.

9 tykkäystä

Semmoinen kuutin tavoitehinta. Nyt hiukka harmittaa pieni viilaus 118eetuun mutta en pystynyt kantamaan riskiä/korkeaa arvostusta. Nyt antaa voittojen juosta. On tämä nyt aika perhanan kova. Isoa näkemystä analyytikolta. Nyt kuutin on osuttava todella tarkasti lankulle ja mielellään ylikinHuh heijaa

Edit: Ei pitäisi harmittaa oman strategian toteus mutku
Edit: tekstin muokkaus

2 tykkäystä

hei jotkut vähensi 100-120 euron paikkeilla 2000 osaketta… :D… ei ees viiti laskea mitä se tekee, saati jos 1300 ylimääräistä siihen päälle olisi pitänyt .Q1 osari posarista.

6 tykkäystä

TAM:n kautta ennusteiden tekeminen on IMHO aivan eri asia kuin liikevaihdon kasvun, oman pääoman tuoton, EBIT-%:n tms. projisoiminen jollain perusteltavissa olevalla kulmakertoimella. Kaiken lisäks nyt puhutaan pelkästään potentiaalista, missä puhe riskeistä. Pelkällä markkinakoolla on perusteltu historiassa mm. anteeksi nyt kielenkäyttöni, monta susipaskaa yrityskauppaa ja uusien markkinoiden “valtausyrityksiä”. Mutta antaa olla, kuten sanoin.

8 tykkäystä

Ketjuhan on nyt viimeisen vuorokauden aikana täynnö riskejö todella ansiokkaasti mm @Pohjolan_Eka ansiosta. Todella hyvää kirjoittelua. Kuten viestini kertoi, halusin enemmön pohdintaa TAMsta koska kukaan ei tunni käyttävän aikaa tuollaisten asioiden hahmottamiseen (=mikä firmalle on mahdollista, mikä ei noin karkeasti). Mutta varmaan se on liian vaarallista sitten…

17 tykkäystä

Tämä on muuten ollut historiallisesti lähes aina erityisen hyvä lisäyspaikka. Silloin kauan sitten viime viikolla kun mainitsin Qtn ja että kurssi on mielestäni järjetön, niin tavoitehinta oli 105€. Nyt se on muutamaa päivää myöhemmin yli 50% korkeammalla :sweat_smile:

TAM on Qt:lla varmasti iso ja yhtiöllä vuosia tai kymmeniä vuosi kasvuvaraa, mutta kun ponnistamme niin pienistä luvuista verrattuna markkina-arvoon, niin joudumme kyllä odottelemaan vuosia ja vuosia ennen kuin tuloksesta kasvaa millään mittapuulla merkittävän kokoinen summa :cowboy_hat_face:

26 tykkäystä

Pakkohan tätä on jollain ollut perustella, ettei ole tullut myytyä siellä 50-60 € kohdalla. Kiitän ainakin itse myös riskien nostamisesta ja hyvästä haastamisesta.

Kyllähän tuossa q2 osarissa tuli kuitenkin uusia viitteitä ja tietoa caseen mitä ei esim. 2020 q4 tai 2021 q1 ollut vielä tiedossa.

Hyvää yötä ja jännittävää pörssipäivää myöhemmin tänään :).

15 tykkäystä

Onko kukaan osta ja pidä -henkinen sijoittaja harkinnut seuraavanlaista pientä viilaus/vähentelystrategiaa: Tuhannen euron myyntihän vuosittain on verovapaa, muuta et tosin sinä vuonna saa myydä (myyntisumma, ei tarvitse laskea voiton osuutta). Niin esim. loppuvuonna, jos myyntejä ei vuoden aikana ole tullut, myy vaikka listautumisannissa saamansa pikkupotin firman X osakkeita. Tämä voi olla hyvinkin lähellä tonnia, vähän alle tonnin. Itselläni esim. Netum, Spinnova. Eri asia toki, jos uskoo firmaan ja haluaa hodlata ja pitää siitä kiinni. Mutta monelle voisi olla kannattavaa hyödyntää tuo pienikin vuosittainen verovapaus. Saati huimasti nousseen osakkeen pieni viilausmyynti, näin luovutusvoitosta ei mene veroa, joka muuten voisi olla suurikin.

4 tykkäystä

Väärässä olin ja hyvä niin.

2 tykkäystä

Palkkiohan määräytyy liikevaihdon perusteella ja palkkio nyt sattuu olemaan määritelty osakkeiksi. Kyllä johto on tämän suuren liikevaihdon nousun takana ei markkinat. Palkkio-ohjelmaa varten on aikoinaan laitettu 350 000kpl osakkeita jemmaan jolloin ainoaksi kuluksi jää mahdollinen erotus.(maksimi taisi olla noin 500 000kpl).

1 tykkäys

Mielipidekysymys ja ehkä moraalinenkin. Pieni kevennys :grinning_face_with_smiling_eyes::
Lännenfilmissä junarosvot ryöstävät 1000 kultaharkkoa. Jakavat niistä 900 matkustajille ja ottavat itse loput 100. Matkustajat pitävät rosvoja sankareina. Asemalla matkustajat huomaavat olevansa rosvoja ja piilottavat hiljaa saaliinsa.

4 tykkäystä

Puhuin HINNOITTELUSTA (kertoimet), kun porukka tykkää mainita miten hyvin johto on tuottanut rahaa omistajille, en liikevaihdosta.

Mikähän Qt:n kurssi olisi, jos analyytikko tekisi analyysinsä tietäen vain viimeisimmän toteutuneen hinnan ennen osavuosikatsausta? :thinking: Väitän, että markkina ei välttämättä ole riittävän tehokas määrittämään tämän yhtiön fair valuea ja väitän myös, että toteutunut kurssi vääristää tässä tapauksessa jossain määrin analyysiä.

Mielestäni vääristymästä kertoo myös se, että niin Inderesin, OP:n ja Nordean analyyseissä tavoitehinta on eurolleen sama, vaikka analysoinnin muuttujia on paljon ja tuollaiseen lopputulokseen päätyminen vaatii rehellisesti jo mielikuvitusta.

Muuttuneeko sitten arvostuskertoimet dynaamisesti maailmantilanteen mukaan, eli jos toinen verrokkiyhtiö (yli)arvostetaan, niin se vetää keskiarvoa ylöspäin, jolloin voidaan euforiassa sallia muille yhtiöille korkeammat kertoimet? Repeat.

Onko mahdollista, ettemme sittenkään palaa historiallisiin arvostuskertoimiin (tai niiden hitaalle nousu-uralle), joita on tähän asti aina noudatettu?

Noh, en hae näihin varsinaisesti vastauksia, kunhan pohdin.

16 tykkäystä

Jatkokehittelyä: olisi kiehtovaa jos Inderesillä olisi sellainen todella kova analyytikko, joka olisi myös hyvin eksentrinen. Hän asuisi yksin Lapin erämaamökissä ilman nettiä, puhelinta, telkkaria ja radiota. Hänelle toimitettaisiin aina autolla kattavia tietopaketteja yhtiöistä, mutta markkina-arvoja ei koskaan kerrottaisi. Sitten hän tekisi arvonmäärityksiä. Häntä kutsuttaisiin Inderesin oraakkeliksi. Tällä hetkellä kaikki päivittelisivät että yötön yö on pehmittänyt ukon pään kun valuet niin alhaisia.

81 tykkäystä

Tästähän oli jo uutistakin :joy: :joy:

32 tykkäystä

Hieman sähköautoiluakin liippaava (koska polttoaine- ja autovero), mutta millähän rahalla tämän maan tiet kunnostetaan jatkossa :fearful:

3 tykkäystä

Terveisiä Pöyrisjärven erämaasta! Nyt takaisin sorvin ääressä. :sunglasses:

130 tykkäystä

Voi Verneri kuinka me sinua kaipasimme! Täällä ovat karhut olleet vahvasti alakynnessä ja sen seurauksena Qt:n kertoimet rikkoivat jo poskettoman EV/S 30x -rajan! Nyt tarvitaan äkkiä kovaa tykitystä kurssinousun vaaroista ja pari historiakatsausta menneisyyden kupliin ettei tämä nollakorkoelvytyksen uusi normaali vie foorumin bulleroiden salkkua kohti perikatoa :cowboy_hat_face:

101 tykkäystä