Inderesin kahvihuone (Osa 2)

Tärkeä kysymys yksityiskohdista, olisiko osallistujien nimilapuissa foorumin käyttäjänimi vai omanimi? :smiley:

Tähän ja foorumin tekniseen toteutukseen liittyen, mikäli liputtajan nimi näkyisi liputetulle, tulisi siinä tapauksessa messukeskuksen esitystilan kulmaan virittää painihäkki koetun vääryyden selvittämiseksi.

12 tykkäystä

Tämä olisi kyllä mielenkiintosta.

Konfressissa/seminaarissa voisi sitten olla vieraina Inderesin seuraamien firmojen lisäksi jotain tuoreita mielenkiintoisia ei pörssifirmoja, joilla joskus voisi olla haaveissa listautuminen.

2 tykkäystä
6 tykkäystä

@Oiskosplitinaika Optomedin kanssa on haastatteluyhteistyö käynnissä, sen takia sillä on tuo yhtiöasiakas leima. :slight_smile:

7 tykkäystä

Täällä foorumilla aina ihmetellään samaa asiaa miksi Inderes ei seuraa jotakuta yhtiötä. Ei se ole Inderesin käsissä vaan se on asiakkaan päätös ja tilaus aivan kuin mistä tahansa palvelusta. Kysymykset pitäisi osoittaa yhtiölle itselleen mikseivät he ole ostaneet Inderesin palvelua.

21 tykkäystä

Oon nyt keskellä farmakologian etäluentoa ja missannut jo ihan tarpeeksi kun oon tutkinut tätä ulos tullutta uutista :joy: Mut hyvä pointti, kysymyshän lienee se et saako Boreota lainaan. Mutta nyt mä otan kyllä hetken aikaa iisisti ja kuuntelen farmakokinetiikan luentoa :slight_smile: BTW: Teaser kaikille, jotka odottaa mun Salkkujen tuotto-% -ketjun päivitystä, se tulee kyllä. Siinä vaan vähän kestää nyt kun on kaikenlaista säätämistä ollut tässä, mutta tästä vaikka tämän päivän YTD-tilanne tähän oheen (suhteellisen sanattomaksi vetää).

73 tykkäystä

Kiitos Johannes! :heart_eyes:

Joo, kauaksi on tultu niistä takavuosista, kun Masse-sedän luottopakit olivat Johannes ja @viljo ja Aston (nykyinen @timontti) avasi latua oikeana laiturina. Noksu rinkulat oli kriisissä ja sedällä ja pojilla oli varasuunnitelma vuokrata rekka ja lähteä hakemaan omansa pois konkurssipesästä Venäjän aroilta. Pari konttia tuoretta hakkapeliittaa oli sitten tarkoitus myydä Masselan takapihalta ilman sen suurempaa kuittihässäkkää, jotta edes osa menetyksistä olisi tullut korvatuksi :rofl: Oi niitä aikoja … :smiling_face_with_three_hearts: :smiling_face_with_three_hearts:

No, kaikki muuttuu ja huumorintaju yleisössä tuppaa laskemaan. Toisaalta on se perskuleen hienoa tulla liputetuksi 100 peukun kera :sweat_smile: Ja Aston joskus sanoi hyvin, että kun näkee sedän uuden kirjoituksen, jolla on jo ennen itseä yli 50 peukkua ja liputus jopa kafferoomissa, niin se viesti on vaan ihan pakko avata … :rofl: :rofl: :rofl:

Masse-setä, FA, Sedät jaksaa heilua :beers: :beers: :beers: :beers: :beers: :beers:

251 tykkäystä

Juurikin OST-arvomönkijäreppu sai tänään kuudennen numeron - tai kahdeksannen, jos pilkun jälkeisetkin lasketaan. :clinking_glasses:

56 tykkäystä

Varsinainen mörnijä jos juustotili on vähintään tuplannut arvonsa alle kahdessa vuodessa. Saataisiinko tuosta sellainen käänteinen mallisalkku: “osta näitä jos haluat kasvaa partaa odottaessa”… :sarcasm:

2 tykkäystä

Meni niin pasmat sekaisin tästä Sievi-hommasta. Odotan vaan, että @Olli_Vilppo perkaa tämän auki. Niin paljon meteliä kumpaankin suuntaan, että vaikea muodostaa omaa mielipidettä. Tai on se muodostettu, mutta katsotaan mitä viisaammat sanoo.

Sen verran taidan olla perillä, että tänään syödään vähän paremmin.

11 tykkäystä

Semmoinen filosofinen kysymys, että mitä firma hyötyy Inderesin seurannasta? Jos osakkeiden hinta nousee, niin ei nousu tule yhtiölle vaan nykyisille osakkaille. Tietysti uusanneissa osakehinnan voinee laittaa suuremmaksi, jos joku yleisesti luotettavan tahon analyysiä on “strong buy”?. Uskovatko rahoittajat vastaavassa tilanteessa enemmän firmaan, eivätkä tee omia analyysejään? Ainakin moniin start-uppeihin sijoitetaan satoja miljoonia ilman Inderesin julkisia analyysejä. Saako analyysitalon analyysistä todellisia vihjeitä liiketoiminnan kehittämisen? Optomedin tapauksessa, kun Inderesillä ei luultavasti ole ns. substanssiosaamista silmäkuvaamisesta, niin mistä tulee analyysin hyöty yhtiölle? Rahoittajat ovat ainakin tähän mennessä uskoneet Optomediin. Jos otetaan tapaus Orocell, niin vaikka alalyysitalo sanoisi, että lupa tulee ja kurssi ei laskisikaan, niin mitä hyötyy yhtiö pl. uusannit? Vastavasti Fortumin hyöty analyytikon vakuutteluista, että ei mitään hätää, niin mitä se auttoi Fortumia yhtiönä. Tietysti näillä isoilla yhtiöillä julkinen kuva /ESG merkitsevät jotakin.

3 tykkäystä

Jos firmat eivät siitä omasta mielestään hyötyisi niin miksi Inderesillä olisi niin paljon asiakkaita?
Ja omistajathan loppu viimein firman asioista päättävät. Omistaja arvohan analyytikko seuranta usein luo.

7 tykkäystä

Meni 1 vuosi 3 kk ja 3 vk. Finanssisektori vahvasti edustettuna. Pelkkää Suomi-kamaa, paitsi Ruotsin Investor käväisi, kun tuli vahingossa ostettua väärään reppuun. Ei kasvuosakkeita, paitsi arvo-osakkeena hinnoiteltuja kasvuosakkeita.

2 tykkäystä

Yksi tunti ja yli 110 peukkua! Nyt menee vähän sanattomaksi Masse-setäkin …

Thanks kafferoom, thanks! :heart_eyes: :heart_eyes:

Masse-setä, FA, Luottoa löytyy, joten setä ilmeisesti heiluu jatkossakin :grinning_face_with_smiling_eyes: :grinning_face_with_smiling_eyes:

59 tykkäystä

Millä perusteella? Tietysti lyhytaikaisesti voi osakkeen kurssi nousta. Firman bisneksen luistaminen (luistaminen positiivisessa mielessä) luo varmasti omistaja-arvoa.
@Mirko/Sampo IR varmaan voisi kertoa (vaikka hieman salassapidettävääkin tietoa; se mitä täällä puhutaan jää tänne eli ns. Napapiiriefekti) mitä Sampo hyötyy Indereksen seurannasta.

2 tykkäystä

Kirjoitus julkaistu alunperin 20.5.2015
Petri Kajaani

9 tykkäystä

Sampo ei suoranaisesti Indereksen seuranansta varmaan juurikaan edes hyödy koska Sampoa seuraa niin moni iso pankki myös Amerikan mantereella.

Ihan eri asia on jokin pienempi pörssin yhtiö jota ei seuraa kukaan eikä kukaan puhu kyseisestä firmasta yhtään mitään. Tällöin osakekurssi saattaa olla alennuksella verrokkeihin verrattuna ja esimerkiksi lainan saanti on kalliimpaa mitä kilpailijoilla.
Pienet yritykset näkevät että he saavat analyytikkoseurannalla rahallista hyötyä ja siksi Inderes kasvaakin.

9 tykkäystä

Jos kurssi ja arvo ovat mahdollisimman lähellä toisiaan ja vaihdannassa riittää likviditeettiä niin se on kaikkien etu. Analyytikot hoitaa tätä viestimistä antamalla oman näkemyksensä säännöllisesti, kapula firman ja osakekurssin välissä. Semmosia -30% kvartaalidippeja ei kauaa vanhemman sijoittajankaan sydän kestä kun kurssi ei heijasta todellista liiketoiminnan arvoa, kun joka kvartaali on yllätys ja likviditeetti on mitätön. Sampo ei välttämättä hyödy niin paljon kuin, joku OmaSP jonka olemassaolon sijoittajat olivat unohtaneet. Inderesin seurannan jälkeen vaihtomäärä on kasvanut ja kurssi raketoinut. Eli omsitajat samalla vaurastuneet, tietenkin alla oleva bisnes pitää olla arvoa luovaa, mutta se pitää usein tuoda esille etenkin pienissä firmoissa ennen kuin mitään tapahtuu. Firma kun ei itse voi kehottaa ostamaan osaketta, ellei ole Timo Hilden :slight_smile: Ne firmat joilla menee huonosti, kannustinta analyytikkoseurantaan ei niin paljon ole, ennen kuin käänne tapahtuu ja siitä pitäisi saada viestiä markkinoille. Lisäksi sijoittajat vaativat tietoa ja hyvää tuottoa rahoillensa! Kaikki eivät ole timontteja, että kehtaisi ison duunin tehdä sijoituskohteiden eteen, niin analyytikot auttaa. Kysyntä on molempipuolista, win-win.

1 tykkäys

Heikkilästä kun oli eilen puhetta niin Hesarin Visio teki ison jutun heti tänään.(tilaajille) :slightly_smiling_face: :+1:

Saadaan kohta taas yksi uusi kasvo suomalaiseen finanssitwitteriinkin. :slightly_smiling_face:

ENNEN kuin Heikkilä pääsee vauhtiin omien sijoitustensa kanssa, hän aikoo tehdä pari asiaa.
Ihan ensimmäiseksi hän aikoo liittyä Twitteriin, koska on kuullut, että siellä on paljon kiinnostavaa sijoituskeskustelua. Nyt hänellä on vihdoin aikaa siihen.

Pari lainausta vielä Heikkilän tipseistä mitä salkkuun kannattaa poimia

Kesän aikana vauhti on vain kiihtynyt. Mikro Markan arvo on noussut uusiin ennätyslukemiin samoin kuin Heikkilän myös hoitama Arvo Markka -osakerahasto.
NYT Heikkilä saa selittää, mitä hän on tehnyt eri tavalla kuin muut. Miksi tuotot ovat muita parempia?
Heikkilän mukaan menestyksen takana on kaksi keskeistä oppia, joiden varaan rahaston strategia on rakennettu.
Ensimmäinen oppi on se, että on mentävä sinne, minne muut eivät ole menneet, eli mikä ei ole muita kiinnostanut. Silloin on mahdollisuus tehdä löytöjä.
TOINEN Heikkilän mukaan tärkeä oppi on se, että sijoittajan kannattaa uskoa akateemisia tutkimuksia.
Tutkimusten mukaan pienet yhtiöt ovat pitkällä aikavälillä tuottaneet muita paremmin.

36 tykkäystä

Out of Office -jaksoja ilmeisesti tullee jatkossa, ne ovat olleet oikein miellyttäviä, mutta on ainakin muutamissa jaksoissa ollut vähän hyötynäkökulmaakin. Kajaanin :kamuxkajaani: :harviaraketti:jaksossa sain enemmän tietoa Kajaanin taustoista sekä ajattelutavasta, joka toki loi uskoa häntä kohtaan ja mitä paremmin tuntee henkilön sen paremmin ymmärtää hänen tekstejään. Se mikä tuli ilmi Mikaelin, Petrin ja Salen jaksoista, että voi olla erinomainen omassa työssään, vaikka sitä olisi paljon muutakin elämää ja ehkä toisaalta siitäkin syystä ovat pärjänneet hyvin. :slightly_smiling_face:

Vähän ehkä edellä mainittujen juttujen takia olisi kiva, että esimerkiksi Verneristä ja muistakin tulisi tällaisia jaksoja. Näistä jaksoista oppii uusia asioita, ajattelumalleja sekä vähän (sijoitus)psykologisiakin juttuja, mutta en kiistä sitä, että kaipaan mukavaa viihdettäkin.

Onko tulossa lisää Out of Office -jaksoja (näin olen ymmärtänyt ainakin…) ja varsinkin näitä tällaisia henkilökuvajaksoja? :slightly_smiling_face: @Verneri_Pulkkinen

15 tykkäystä