Inderesin kahvihuone (Osa 3)

Pitää aina katsoa miten nuo päivät jakautuvat, tämän päivän hesa-punoitus on vain eilisen jenkkipulkan kiinni ajamista. Siellä vedettiin eilen kunnon peppumäki joka alkoi juuri euroopan sulkeutumisen jälkeen.

1 tykkäys

Ihan perusmaanantailta kuulosti. :upside_down_face:

2 tykkäystä

Viikonlopun viettoon.

30 tykkäystä

Varmaan monien sijoittajien mielestä tuntuu tässä vaiheessa päivää että voi toimia samoin, kuten Voikkaan pääluottamusmies aikoinaan. Kyllä tämä tästä korjaantuu, hyvät viikonloput kaikille.

16 tykkäystä

Pitikin avata edes salkku töiden jälkeen, taidanpa riipaista pienen kännin päälle samantien. prkl Harvia taas minkä menit tekemään :joy:

Juttelin tänään duunikaverin kanssa Harviasta ja kun se menee taas alamäkeen, onneksi työkaveri osasi kertoa syyn että mistä se johtuu, se kuulemma johtuu siitä että Harvia ei enää hyödy koronasta paljoa ja seuraava sai hymyn kyllä korville, se sanoi vielä että ei enää ole kiukaat menneet kuulemma kaupaksi. :joy: :joy: :joy:

On se mukava kun saa asiantuntijoilta aina neuvoja.

25 tykkäystä

Tämä on Kahvihuone ja siksi uskallan vastata tähän kysymykseesi tällaisella kevyellä ei-niin-asiantuntevalla vastauksella. :blush:

Täydellisesti eivät ehkä kriteerit toteudu, mutta Orthexiin ainakin itse luotan:

Kokoluokan osalta ei kuuluu isoimpaan kastiin ainakaan markkina-arvo on noin 180 miljoonaa euroa.

Kasvupotentiaalia on mielestäni, vaikka on kasvanut jo aika kivasti ja ymmärtääkseni hallitsee hyvin markkinoita Pohjoismaissa, mutta kasvuvaraa on vielä reippaasti esimerkiksi Euroopassa jonne se on jonkin verran jo asettunut. Laaja skaala tuotteita, jotka on hyvin kehitetty vastaamaan asiakaskuntien tarpeita ja lisäksi lukemani perusteella Orthexilla on kyky kehittää uusia tuotteita, että myös taito katsoa tulevaisuuteen.

Orthex ei tietääkseni ole kovinkaan syklinen. Tällaisia heidän tarjoamiaan tuotteita tarvitaan läpi vuoden ja lisäksi se kykenee tarjoamaan jatkossakin uusia tuotteita erilaisia tarpeita varten, jotka sopinevat myös tulevaisuudessa ihmisten arvoille.

Hyvä johtokin Orthexilla on, esimerkiksi vuodesta 2010 yhtiötä luotsanut toimitusjohtaja Alexander Rosenlew realistisilla ajatuksillaan ja näkemyksillään osaa katsoa pidemmälle. Häntä on mielestäni helppo kuunnella, koska olen saanut hänestä luotettavan mielikuvan eikä hän lupaile mielestäni liikoja. Uskon hänen näkevän mahdollisuudet, mutta myös riskit.

Kasvavat markkinat, sitä ainakin itse mietin, onko muovijutut kauhean in varsinkaan tulevaisuudessa. Asia ei ole ihan näin yksiselitteistä ja Orthex olleen varmaan tällä alalla juuri niitä, jotka ovat ympäristöasioissa kehitysrintaman kärkipäässä. Toistan itseäni, mutta uskon Orthexin kykyyn kehittää tuotteita, jotka ovat ajassa.

Skaalautumispotentiaalia on, mutta toisaalta rajatusti. Orthex ei varmaan kauheasti lähde rönsyilemään, toki Orthexilla on todella monipuolinen tuotekirjo, mutta toisaalta tämä “muovikippojen Harvia” ei taida kauheasti katsella turhia tuottamattomia tuotteita valikoimissaan, minkä olen myös lukenut.

En tiedä oletko lukenut, mutta nimimerkki Homeros kirjoitti erinomaisen jutun Orthexin ketjuun, joka kannattaa lukea vielä, vaikka uudestaan. Se on ehdottomasti Foorumin historian parhaita kirjoituksia, Orthexin kannalta karhuisa. :slight_smile: Tästä pääsee juttuun:

Tämä minun tekstini oli nyt tällainen kevyt kirjoitus, joka on aika nopeasti väsätty, enkä ihmettele, jos monet näkevät ajatuksissani virheellisyyksiä… niitä voi hyvin olla siellä joukossa. Suhteellisen tietämätön sijoittaja, kun olen, niin suhtaudu senkin takia tekstiini varauksella. Silti minusta sinun kannattaa tutustua Orthexiin, jos et ole sitä vielä tehnyt. :slight_smile:

24 tykkäystä

Laitoin vaimolle viestiä, että laitapa kossu pakkaseen. :see_no_evil:
Jos sitä iltavuoron jälkeen ottaisi ihan vaan muutaman huikan, jotta saa unen päästä kiinni. :sweat_smile:
(Normaalisti en juo edes saunaolutta ja kännitkin tulee juotua vaan 2-3x vuoteen)

Saatan kuulua kyseiseen porukkaan. :thinking:

11 tykkäystä

Modulight? Toki arvostus on edelleen aika huima, mutta muuten täyttänee kriteerit.

3 tykkäystä

Tää oli hyvä kysymys! Jotain omia heittoja:

 • Optomed täyttää heittämällä melkein kaikki, johdon osaamisesta en mene vannomaan. Myös hinnasta voi yhä olla montaa mieltä vaikka ilmoja otettu jo kovasti pois.
 • Modulight. Sama kuin yllä, mutta johdosta en ole ihan varma.
 • Efecte, mielestäni täyttää kaikki.
 • Innofactor mielestäni hyvin mielenkiintoinen atm, vaikkei nyt mikään kovin skaalautuva bisnes ole.

Jokerikorttina vielä Fondia seurantaan :smiley: Toimitusjohtajaa tällä hetkellä etsitään, edellinen johto ollut todella heikko. Siinä olisi mahdollisuutta hyväksi sijoituskeissiksi hyvän johdon toiminnassa.

EDIT: Piru, sullahan olikin jo Efecteä :smiley: Pitäis vissiin lukea nämä viestit pariin kertaan ennen kuin vastaa…

16 tykkäystä

Luulin että saunan(ainakin Harvian kiukaan) ohjekirjassa sanotaan lämmittämisestä näin:

 1. Avaa olut.
 2. Laita tuohta tai muuta sytykettä ja pari pienempää klapia pesään.
 3. Sytytä tulitikkulla.(max 1 per lämmitys)
 4. Katsele liekkien tanssia.
 5. Avaa olut.
 6. Lisää puita.
 7. Tarkista lämpö jos alle 80 astetta palaa kohtaan neljä.

Saunominen sitten omalla tyylillä mutta miten ihmeessä saat edes sen saunan lämpimäksi ilman olutta.

27 tykkäystä

Onko sähkökiukaallisessa saunassa sitten:

 1. Avaa olut
 2. Käännä lämmitys päälle
 3. Avaa olut
 4. Kuuntelen kiukaasta tulevaa ääntä
22 tykkäystä

Jos olet valmis tinkimään skaalautumisesta, niin Gofore täyttää loput viisi erinomaisesti. Kasvu ja kannattavuus ovat sektorin keskitasoon nähden kovia, ja TJ Nylund tiimeineen on osoittanut erinomaista kykyä yritysostoissa. Skaalautuminen on se valitettava puute, mikä tuossa liiketoiminnassa on. Vincit on toinen samankaltainen ehdokas sektorilta.

Johdosta en osaa sanoa, mutta Relais osuu myös hyvin tuohon kuvaukseen. Tuo on tosin ihan älyttömän vaarallinen lause, koska tuo liiketoimintamalli ei toimi ilman asiansa osaavaa johtoa. Mutta jos hyvä johtoryhmä allokoi onnistuneesti omistuksista saatavaa pääomaa aina uusiin bisneksiin, niin kasvua tulee riittämään pitkäksi aikaa. Relaisin nykyiset bisnekset taitavat vielä olla aika defensiivisestä päästä.

Mikään noista kolmesta ei ole suositus, ja arvostuksiin en ota kantaa. Mutta noihin kriteereihin voisivat sopia ainakin suurimmaksi osin.

1 tykkäys

Tuli mieleen Liukuovitukun suomalaisen rehellinen asennusohje:

11 tykkäystä

Jos odottelisin, että oma sähkökiuas nostaa lämmöt saunassa 80 asteeseen, niin siinä ei niiden oluiden jälkeen henno enää saunojia olla loppuillasta :joy:

3 tykkäystä

Ajattelin, että josko palaisi 5 kk tauon jälkeen Qt kelkkaan (tai pulkkaan), mutta lasku pysähtyikin 10 sentin päähän ostotoimeksiannosta. Tekninen analyysini oli seuraava: mikä on hinta Nordnetin mukaan tasan 6kk sitten ja pikkaisen sen alle. Kävi korkkaamassa tasan 6kk takaisen päätöskurssin 98,50, mutta ahneena tosiaan alitin tämän ja laitoin 98,40, joka olikin päivän alin (muistaakseni). Oli hetkellisesti käynyt siinä juuri ennen toimeksiantoani, mutta ei ikinä palannut. Silti aina kiva pilkkiä sisällä lämpimässä, vaikkei saalista tulisikaan.

Jotenkin viimeisten päivien aikana alkanut palata usko siihen, että kyllä kärsivällinen ostopaikkansa löytää.

8 tykkäystä

Saako tuon “Haluatko miljonääriksi?” pätkän katsoa tänään jos ei ole miljardööri?

(Huumoria. Katselen ja myös ostelin mitä hiluja toppatakin taskuista löytyi)

3 tykkäystä

Minulta jäi eilen krypto myynti vajaaksi noin 0.05% takia ja siitä alas sitten 18%. Ajoitus on vaikeaa ja sentin venytys tulee kalliiksi.

14 tykkäystä

Yhtiökohtaisiin ketjuihin pyritään välttämään omien omistusten tai kurssien muutosten kommentointia, niitä voi kommentoida vaikka tänne kahvihuoneelle tai vielä paremmin sopii ostin&myin -ketju tai erikseen kurssien ihmettely ja kummastelu ketju(mikä nyt olikaan :smiley: )

Vastaukseksi Itse myin Outokummut 6,40-6,50 tasoilta, kun nousu alkoi kallistumaan laskuksi ja olin merkannut teknisesti itselleni 6,084-5,952 tason ostopaikaksi, joten tänään taas säkit oudon täynnä Kumpua :slight_smile:

Tervetuloa Foorumille Jope! :slight_smile:

Onko Grantham hyödyntänyt teknistä analyysia?

Valuaatiojumala Damodaran arvostaa SP500 käyvän arvon reiluun 4300 pisteeseen.

E. Kaksi erilaista näkemystä:

1.Grantham SP500 2500 pistettä perustuen tekniseen analyysiin

2.Damodaran SP500 4300 perustuen kassavirtamallinnukseen

7 tykkäystä

Tänään piti jo oikein tosissaan istua käsien päällä ettei tyhjennä sotakassaa liian aikaisin osakeostoihin. Yleensä dipeissä tulee liian aggressiivisesti lähdettyä liikkeelle. Osakepaino on jo suurimmillaan sitten kevään 2020, mutta kohtalaisen paljon sitä on edelleen nostettavissa. Lisäksi kämpän vaihtoa varten on tullut kerättyä käteispuskuria, mitä ei ollut tarkoitus sijoittaa vaan pitää cashina. Houkutus suuri sillä pelata…

3 tykkäystä