Inderesin kahvihuone (Osa 3)

Mä tuijotan aina salilla vieressä olevaa treenaajaa silmiin kun työnnän tangon päihin aivan eri sarjaa ja halkaisijalta erikokoista, mutta saman painoisia, kiekkoja.
d3e65a0c7a79652ae6db3305e99e427c

31 tykkäystä

Toivottavasti et eri päihin tankoa. Muutamassa liikkeessä voi selkä nyrjähtää. Maastaveto ja rinnalleveto tulee ekana mieleen.

1 tykkäys

Minulla on ollut tapana katsoa kaikki Inderesin videot ja tietysti sitä mukaa on tullut katsottua Pörssisijoittajan viikon johtajien höpötyksiä. Aika pienesti vaikuttaa sijoituspäätöksiini toimitusjohtajien esiintyminen ja miten sanoo asiat, mutta vaikuttavat ne kuitenkin.

Henkilökohtaisesti itselleni toimii aika hyvin tietynlainen suoruus, eli avoimesti kerrotaan ongelmista sekä eli ei ylihypetetä onnistumisia. Esimerkiksi jos firmalla menee huonosti, niin jos kvartaali kvartaalilta vähätellään ongelmia ja annetaan mielikuvaa ruusuisesta lähitulevaisuudet, niin siinä menee tietty luotto sekä tulee tällaisessa tapauksessa ajateltua että eikö nähdä tai haluta nähdä ongelmia jne. Tuntuu jopa siltä joskus, että firmalla jolla menee hyvin, niin on helpompi puhua ongelmista tai riskeistä ja antavat sitten lukujen todistaa tulokset - ei tämä poista sitä kuitenkaan etteikö firmaa pitäisi&voisi markkinoida. Muistaakseni joku menestysfirman johtaja sanoi, että moni asia on mennyt pieleen ja siinä on sitten lisää kehitettävää, mikä tuo lisää tulosta. :slightly_smiling_face:

Rehellisesti sanoen täytyy sanoa, että periaatteessa jokainen johtaja on sinällään esiintynyt oikein hyvin, toki jos johtajia vertailee keskenään, niin löytyy eroja. Toki tässä viestissäni olen joutunut yleistämään sekä vetämään mutkia suoraksi, jotta viestistä ei tulisi (taas) ylipitkä ja toki on vähän mielipideasioistakin kyse. :slightly_smiling_face: Mikäli Inderes haastattelee, niin haastattelusta tulee usein muutenkin parempi; kysytään oikeat kysymykset, annetaan riittävästi tilaa haastateltavalle, mutta ei päästetä liian helpolla ja usein tätä myöden johtajakin vaikuttaa entistä pätevämmälle.

Pitää nostaa muutama hyvä esiintyjä esille Tapio Pajuharju (Harvia), meidän Mirko (Sampo), Timo Levoranta (Digia) ja Mikko Tahkola (Fodelia). Pisteet vielä Mikolle ja Mirkolle, jotka ovat aktiivisesti mukana myös foorumilla, kiitos @Mikko_Tahkola ja @Mirko_Sampo_IR! :slightly_smiling_face: Jos firma on halunnut Inderesin seurantaan ja mikäli, jos firma on vielä aktiivinen foorumilla, niin se tuo paljon tietynlaista luottamusta. Tässä on teille erinomainen vinkki teille hyvät firmat! :wink:

16 tykkäystä

Vuoden sijoittaja on Jukka Lepikkö. Onnittelut :star_struck: :partying_face:

Vuoden sijoitusteko on Lukiolaisten sijoittajakoulu. Onnittelut Timo Holmström ja Jenni Järvelä :heart_eyes: :partying_face: :partying_face: TATin Sijoittajakoulu - Opiskele sijoittamisen ja osakesäästämistä

Livenä nyt:

33 tykkäystä

Verneri ja wondadog tulee ovesta sisään “nonih pojat… kuultiin että täällä on joku häppeninki” hah

5 tykkäystä

Minäkin ostin ennen mutta se tuli aika kalliiksi.

15 tykkäystä

olisi kyllä hienoa, jos Inderes listautuu. jos tulen omistajaksi haluaisin ehdottomasti, että ne varat mitä yhtiö ei tarvitse liiketoimintnasa kehittämiseen yhtiö sijoittaa pörssisijoituksia taseeseensa. uskon, että moni on samaa mieltä.

3 tykkäystä

“Suurin osa listan yhtiöistä on verrattain pieniä: vain yhden yhtiön markkina-arvo oli katsaushetkellä yli 100 miljoonaa euroa. Pääosa yhtiöstä on listattu teknologiapörssi Nasdaqiin tai New Yorkin pörssiin. Moni yhtiöistä on alkuvaiheessa olevia lääkeyhtiöitä, joten merkittävän potentiaalin kääntöpuolena on riski pääoman pysyvästä menettämisestä.”

Onko tuolta pörssisijoittajan viikolta suoraa lähetystä jossain?

“Näissä osakkeissa…” eikä ainuttakaan mainita. :slight_smile:

4 tykkäystä

Ai että mitä nannaa ois taas tarjolla syksylle. Modu listautuu pörssiin ja huhut Indestä seuraa perässä… Vauhti kiihtyy ja merkkausmassit vähenee. Jouluna saa sukulaiset tyytyä villasukkiin ja kauniisiin kortteihin. :blush:

6 tykkäystä

se on jännää miten yhtäkkiä sentimentti siirtyy pelokkaaksi vaikka talousuutiset inflaatiota lukuunottamatta hyviä. kaikki odottaa “korjausliikettä”.

5 tykkäystä

Tässä varmaan myös vaikuttaa käytettävä kaupankäyntialusta. OST:n avasin Mandatumille. Siellä kaupankäynti on mahdollista markkinahintaan ( jos tasot näkee käytän tätä usein ). Yksi AOT tili on Nordnetissä. Siellä saa kyllä kohtalaisesti arvuutella, millä hintaa kauppa menisi maaliin jos ei nää tasoja esim. kännykällä kun joskus soheltaa. En ole sieltä markkinahinta vaihtoehtoa löytänyt. Jos tilillä olisi tiukka summa olisin sinun tapauksessasi saattanut tyytyä niinkin epämielyttävään määrään kuin 9500 kpl. Mutta joo nää on näitä eri persoonien ajattelumalleja, mutta jännä sinänsä kuinka pitkälle ne sitten muuttavat tätä tuottoajatustakin. Ja olihan mullakin joskus 666kpl QT:n osakketta, harmi ettei ole enää. Hyvät voitot niistä kyllä tuli, mutta…

2 tykkäystä

Mandatum. Saat vaihdella yhdellä kululla määriä ja hintoja ja kestoa. Eli saat vaihdella hintaa ja varmaan määrääkin. Tai vaihtaa market toimeksiannoksi jne.

3 tykkäystä

Joop, kyllähän niitä osakkeita pitää tasamäärä olla.

Tässä viimeisien kuukausien aikana kuutista on leikattu aina tasainen siivu. Kunnes lopulta jätin vihoviimeiseksi potiksi 666 kpl.

…kunnes possujen tekstejä luettuani olen sen jälkeen myynyt kolmasti.

1 tykkäys

Sieltä livenä, kun Inderes ilmoittaa listautumisestaan :sunglasses::sunglasses::heart:

Lisäys: Kauppalehden uutinen:
https://www.kauppalehti.fi/uutiset/nyt-se-on-varmaa-inderes-aikoo-listautua-helsingin-porssiin/41a37f60-442f-4575-be37-3eb165e7ec64

31 tykkäystä

@Yu_Gong Saammeko Inderesille omat yhtiösivut? :slight_smile:

E: Näemmä löytyy jo :smiley:

21 tykkäystä

Yhtiötä seuraa vasta 25 sijoittajaa, meneekö 1000 rikki tänään!?

Lisäys: Olin ehkä seitsemäs, laskuri pyörii kyllä aika nopeasti nyt :slight_smile:

8 tykkäystä

Kuka oli eka seuraaja, mä olin kuudes. :sunglasses:

image

Tänään Inderes ja sen perhe (me) juhlii! :sunglasses:

37 tykkäystä

Milloinkohan merkintäaika alkaa, lokakuussa? Marraskuussa?

2 tykkäystä