Inderesin kahvihuone (Osa 3)

Kylläpäs nyt Kotipizzan nykyiset ja entiset johtoportaan henkilöt jättävät tehtäviään. Saman päivän aikana Kotipizzan ex CTO Väätäinen jättää Solteqin toimitusjohtajan tehtävät ja nyt Kotipizzan toimitusjohtaja jättää omansa, ettei vaan olisi jonkinnäköinen pizza-itkonsulttisoftatalo hybridi firma käynnistymässä. :thinking:

Sijoittaisin, tai ajanhenkeen paremmin sopien, merkkaisin minimit.

21 tykkäystä

Minkä vuoden :joy::joy::joy: Oma veikkaus 2023

17 tykkäystä

Mestarit Areenal… eiku Loungessa…


Kun kukaan ei tiennyt, onko mystinen paikka olemassa vai ei, mestarithan otti sitten selvää…

40 tykkäystä

Tervehdys kahvihuoneelle. Pieni mainos sallittaneen :face_with_monocle:
Kirjoittelin hetki sitten sijoitusbuumista nuorten näkökulmasta. Käykää ihmeessä kurkkaamassa:
https://www.rannikko.eu/index.php/2021/09/29/sijoitusbuumi/

9 tykkäystä

Laskeskelin (okei graafin työkalu laski), että -10% (sama kuin aiempana syksynä :maple_leaf:) ois vain 4072 paikkeilla. Mutta aika-akselilla Huhti-Toukokuun paikkeilla (vrt. aiempi vuosi Heinäkuu). Kertonee siitä millä vauhdilla mennyt ylöspäin 2021 :hushed:

2 tykkäystä

No en ihmettele enää ollenkaan, että miksi robinhood heiluttaa kursseja :smiley:

1 tykkäys

Kummasti hyvä käteispuskuri vaikuttaa mielialaan. Olen sitä mieltä että miinuspäivät opettavat eniten niin hyvässä kuin pahssakin. Tänään myllätty salkkua käteisen lisäämiseksi. Tecnotreehen en koskenut ja verkkistä lisäilin, muut saivat lähteä hetkeksi ulos salkusta. Maailmantilanne ja markkinasentimentti vaikuttaa.

Edit: Tecnotreehen en koskenut

4 tykkäystä

Tämä ei ole kannanotto, koska mulla ei ole täysin selkeän varmaa kantaa, mutta tiivistän Sievi -ketjun ajatukset tähän:
image

Tämä Twitter-tili on aiheuttanut mulle hämmennystä pariin otteeseen:

28 tykkäystä

Jaahass, Ensimmäiset lisäilyt tehty ‘‘dipistä’’ ja eiköhän sitä jatketa laadukkaiden yhtiöiden tankkailua, jos kurssit jatkaa laskemistaan. Haistanko jo virtaavan veren kaduilla…? noh ehkä en vielä, mutta paperikäsiä kahistellaan huolella koronarallin jäljiltä.

20 tykkäystä

Joo katoin tota samaa tänä aamuna. (https://money.cnn.com/data/fear-and-greed/). Onneksi itsellänikin vain ”laatuyhtiöitä”. Sentimentti kuitenkin muuttuu niin älyttömän nopeesti ja itse uskon et jos/kun Kiinan tilanne selviää niin mennään taas hetki positiivisemmissa merkeissä. Tämä toki vain mutua.

@Verneri_Pulkkinen olisiko mahdollista kasata taas parviälysalkku, minkä muistaakseni joskus teit ja kertoa miten meillä menee?

Menisikö ylipäätään liian reddit-meiningiksi, jos tuollainen pyörisi jäsenille jatkuvasti näkyvillä jonkin algoritmin kautta? Ei siksi, että olisi tarvetta lottokohteille vaan olisi mielenkiintoista nähdä helposti miltä se pörssi oman kuplan ulkopuolella näyttää.

2 tykkäystä

Algorytmi joka kasaa salkun “Osta ja myy” ketjun perusteella. Ois aika siisti vempele.

16 tykkäystä

Tai päivän kommentoiduimmat ketjut olis toinen.

1 tykkäys

kuva

Eikö se ole tuossa jo valmiiksi.

9 tykkäystä

Miten tuo toimii? Kuvittelin että äänestyksen kautta?

Toki tuolla ei ole näitä höpö höpö vetyjä mukana yms, vaan kyseinen lista muodostuu yhtiöistä, joilla on Inderesillä yhtiösivut johon yhteisö on käynyt antamassa omat mielipiteensä.

5 tykkäystä

Tuo on Inderesin yhtiömielikuvamittari johon sijoittajat voi käydä pisteyttämässä firmoja, esim. yhtiösivuilta taitaa löytyä mittari.

Kasasin aikoinaan sen salkun suosituimpien foorumiketjujen perusteella, mutta tuo on vielä parempi.

5 tykkäystä

Tuo lista on aika tuulinen. Evo keikkui pitkään kärjessä, mutta nyt kun on menty vaakalentoa ei sitä näy listalla ollenkaan.

5 tykkäystä

Jep, tuntuu osakekurssin mukana heiluvan sijoittajien mielikuvat.

Yhtiö hoitaa sijoittajaviestinnän ja on muutenkin laadukas, kun kurssi nousee.

Ja vähemmän laadukas, kun osake laskee. :man_shrugging:

36 tykkäystä

Siltähän tämä nykyajan sijoittaminen vaikuttaa (mitä nyt täällä seurailee), osakkeet vaihtuu salkussa kuin sukat jalassa :smiley: Pitkäaikaisesta omistamisesta ei ole enään edes “perheyhtiöillä” käryä :upside_down_face: :man_facepalming:

9 tykkäystä