Inderesin kahvihuone (Osa 3)

Kannatan. Yksi oikaisu pitää kuitenkin tehdä, että saadaan väärä tieto pois “markkinoilta”. Maapallolla ei ole toista puolta eli se ei ole mikään pallo geometrisessä mielessä (pisteiden joukko, joiden etäisyys kolmiulotteisen avaruuden pisteestä on vakio) vaan lähinnä Lapin rieskaa muistuttava lätty. No eniwei kumilätkää pelataan tällä samalla puolella maailmaa, jos pelattaisiin toisella puolella eli alapuolella, niin pelaajat kiekkoineen putoaisivat avaruuden eetteriin.

1 tykkäys

Ja lapsen salkussa näkemyksen ottaminen on vielä riskikkäämpää, jos onnistuu kasvattamaan kunnon tiukkapipon:

  1. Siirrä lapselle rahaa omasta taskustasi
  2. Raha muuttuu LAPSEN rahaksi
  3. Törttöile lapsen salkku kunnolla pakkaselle
  4. Lapsi voi halutessaan vaatia sinulta korvauksia, jos olet hänen rahansa holtittomasti hävinnyt

Edit: vaimon ja pojan salkut ytd pieksee oman kunnolla, ei ole heillä “kuumia kanadalaisia lappuja” painolastina

20 tykkäystä

Täällä emäntä on saanut isännän mukaan sijoittamis-säästämiseen. Ensin avautin kaksi AO-tiliä ja ensi viikolla opetan osallistumaan elämänsä ekaan ipoon. Lupasin kuitata tappiot, jos sellaisia tulee :wink: Sen jälkeen aloitamme säännöllisen kuukausisäästämisen ETF:iin. Muutoin en halua riskeerata hänen rahojaan, joten en suostu ostamaan hänen rahoillaan osakkeita (isäntä kun itse ei oo kiinnostunu lukemaan aiheesta saatikka selvittämään, mihin osakkeisiin vois roposet laittaa). Itsellä enemmän osakkeita kuin rahastoja ja ETF:iä. Omilla rahoilla uskallan “ottaa näkemystä”, muiden en.

51 tykkäystä

Ei voi kun hattua nostaa kun joku puhuu asioista suoraan (alla oleva linkki). Liian paljon on poliitikkoja vähän joka paikassa, eli puhutaan paljon ja ei sanota yhtään mitään. Minulla nousee näiden edessä verenpaine yli suositusten ja varmaan siksi joutuu lääkettä siihen syömään.

44 tykkäystä

Enää ei hirveän kauan tarvitse odottaa. :sunglasses: Tässä on linkki, josta pääsee merkitsemään:

image

Ja kun aika on, niin toivon, että ainakin trio vetää tälleen. :slightly_smiling_face:

30 tykkäystä

@musa_2 , sun postauksiin on todella vaikea välillä löytyy ketjua, jonne vastata. Tässäkin jotenkin käänsit Fifaxin ketjun Inderesin PR-ketjuksi.:smiley:

Yhtä kaikki, ilmaisen tässä vaan lyhyesti sen, että olen asiasta erimieltä. Jopa huonot yritykset (en ota kantaa onko Fifax sellainen, itse en siihen toki aio koskea) ansaitsevat seurantaa, JOS se seuranta vaan on tehty aidosti riippumattomasti, ja palaute analyyseissa ja suosituksissa on suoraa. Mikään ei lämmittäisi mieltä enempää, kuin suora “älä koske tikullakaan” -analyysi. Itse asiassa tuon kriteerin täyttyessä nimenomaan huonot yritykset pitäisi saada seurantaan . :wink:

Jos taas viestintä on sellaista varovaisen hymistelevää siinä ympärillä, niin sitten saatan olla samaa mieltä.

6 tykkäystä

Inderesin loistava maine luotettavana piensijoittajien ystävänä on Inderesin arvokasta pääomaa.

Näkisin että Fifaxin annissa Inderes vaihtaa mainittua pääomaa riihikuivaan rahaan.

Anti menee todennäköisemmin läpi kun tuo Inderesiltä ostettu luottamuspääoma on kuviossa mukana.

1 tykkäys

Arpa on heitetty. Jännä nähdä, miten tää menee maaliin sekä omalta osalta että teknisenä kokonaisuutena. Ensimmäinen iloinen yllätys oli se, että merkintäpaikka ei kaatunut klo 09.31

1 tykkäys

Ei vaikuta Inderesin diskontattuihin kassavirtoihin joten siirrän kommentin tänne…

13 tykkäystä

Ennen aina sanottiin, että “luottamus case” jos oli vähän hyhmäisempää kamaa tarjolla :).

Ja siis en kyseenalaista Inderesin analyysien puolueettomuutta. Oletan että kun seuranta alkaa ja analyytikko ajattelee että “myy” niin suositus on myy.

Mutta mietin mikä on Inderesin rooli siinä jos tämä ylipäätään menee läpi. Jos pörssiin tulee yhtiö joka ei ansaitse olla pörssissä, sen jälkeen sijoittajat eivät voi kollektiivisesti päästä eroon osakkeista joita kenenkään piensijoittajan ei oikeastaan pitäisi omistaa.

1 tykkäys

Menee varmaan vähän filosofiseksi, mutta kuka/mikä olisi sitten se oikea taso päättämään, mikä yritys on “riittävän hyvä”? Nythän se on tavallaan Fiva (listautumisesitteen hyväksyntä yms), mutta sen tasosta voidaan toki olla montaa mieltä (GF Money, anyone?)

Selkeät pommit on varmaan helppo välttää, ja selkeät hyvät tunnistaa, mutta miten ne eri harmaansävyt?

No en tuotakaan tarkoittanut. Mutta kun avasit keskustelun, että yritystä X ei tulisi valita asiakkaaksi, niin luonnollisesti kiinnoistuin, että mikä on se kriteeristö, jonka perusteella valinta tehtäisiin.

Joo ihan totta, voidaan pitää löysänä höpinänä yllä olevaa :wink:

Muistaakseni jossain joku kommentoi, että pre-ipo raporttia tilattaessa Inderes antaa ensin yhtiölle alustavan arvonmäärityksen ja tämän jälkeen vasta yhtiö tilaa varsinaisen raportin. Eli näin ollen negatiivisia pre-ipo raportteja ei Inderesiltä tule. Jos Inderesin pre-ipo raporttia ei tule lainkaan, voidaan arvailla onko kyse siitä, että Inderesin mielestä yhtiö on ylihintainen vai siitä, että raporttia ei ole tilattu lainkaan.

Listalla oleville firmoille toimitaan sitten eri tavalla ja siellä voidaan aloittaa seuranta suoraan negatiivisella suosituksella, kuten viimeksi tänään kävi.

4 tykkäystä

Merkkasin Inderesiä, toivottavasti hyvä kehitys voi jatkua. Tunnustan että vähän sentimentaalisesti, sillä muutama vuosi sitten ajattelin, että jos vain voisi sijoittaa Inderesiin, niin ehdottomasti niin tekisin, mutta silloinhan se olisikin ollut loistava veto… Nyt ollaan sitten kypsemmässä vaiheessa jo, mutta jospa se vielä tästä edistyisi.

Kiintoisana pidän psykologisesti hinnan muodostusta, kun se lähtee tilanteesta, jossa vain yhteisön jäsenet (ja ne jotka viitsivät rekisteröityä) omistavat free floatissa olevia osakkeita + ehkä pari entistä Inderes työntekijää (jotka ehkä tekee hyvän tilin?)

Jos osakkeen hinta pompsahtaa, niin heitetäänkö osakkeita laitaan kuten Tamperelaisen laser firman osakkeita? etenkin jo allokaatio on pieni.

Mielenkiintoista seurata, miten menee.
Missä vaiheessa henkiläkunta alkaa vähentämään omiaan (vuosi lockuppia osalle osakkeista?), Mitä tekee Taaleri, tuleeko he myymää osakkeitaan?

Onko tässä mitään turvapatja järjestelijää, joka ostaisi jos lähdetään laskuun? :smiley:

14 tykkäystä

@kabu Kiitos infosta! :slight_smile:

Ja @Musti , hyvää pohdintaa, en loukkaantunut :smiley:

Tässä kahvia juodessa alkoi hiipimään harmitus tajuntaan, kun ei ole tarpeeksi ylimääräistä tällä hetkellä, niin voisi kokeilla ensimmäistä kertaa tuota listautumista, Inderesillä. Pientä hypeä ollut havaittavissa.

Noh, mielenkiinnolla sivusta seuraa miten menee muilla :blush:

1 tykkäys

Ei ihan kaikki taida laittaa laitaan kun nousee vaan

7 tykkäystä

Kai mekin kohta listaudutaan. ”Pigsoft – Sliding to mediocrity”.

2 tykkäystä

Ei kai kaikki voikaan myydä vaan jonkun on pakko ostaa. :upside_down_face: