Inderesin kahvihuone (Osa 3)

No jos vaihtoehto tuolle v 2026 puhkeavalle asuntokuplalle on kirjoittajan mukaan

– On vain yksi asia, joka voi pysäyttää kehityksen ja se on maailmansota, Harrison sanoo.

Niin valitsen kiitos tuon asuntokuplan puhkeamisen vaikka muhkea asuntovelka itselläni onkin. :smile:

7 tykkäystä

Hitto, ei millään voitais siirtää tuota puhkeamista 2027 keväälle? :grin:
Nykyinen korkoputki päättyy tuolloin ja sitä ennen uutta kiinteää lainaa ei saa.

2 tykkäystä

Jänkkimarkkina hinnoittelee ilman paniikkia uutta normaalia. Oli jo aikakin. Sen. Warren haluaa sec tutkinnan fedin jäsenten vedätyskaupoista. Hurjaa menoa.

2 tykkäystä

No pitäisköhän kuitenkin merkata Inderesiä, koska täähän toimii paremmin kuin Facebook :open_mouth:

14 tykkäystä

Luovu lyhennysvapaista ja maksa etuajassa laina pois.

1 tykkäys

Oletetaan että asuntokupla poksahtaa ja minä olen lyhentänyt lainaa reippaasti enemmän kuin maksusuunnitelma sanoo. Mitä minulla sitten on, omaisuus kiinni asunnossa jonka arvon ennustetaan laskevan? Mieluummin koetan hajauttaa niitä varoja muuallekin, vaikkei tätä asuntoa koskaan ole myyntiä varten ostettukaan.

3 tykkäystä

OK. Käsitin sitten hieman väärin tuon lauseesi. Sorry.

1 tykkäys

Tasapuolisuuden nimissä nyt taisi kyykätä myös Twitter. Ainakaan itse en saa fiidiä enää päivittymään, vaan pukkaa erroria. Huhupuheiden mukaan myös Telegram ja Signal ovat jo hidastuneet latauspiikin(?) myötä.

Tässähän on ainekset ihan kunnon internetin kaatumiseen :smiley: Inderesin IPO-ketjussa heitin viime viikolla ilmoille kysymyksen, että onko kukaan laskenut todennäköisyyksiä verkkopankkien tai verkkoyhteyksien kaatumisille listautumisen aikana. Taisin itse arvioida sen olevan luokkaa lottovoitto.

Elämme jänniä aikoja. Vielä Googlen palvelut nurin, niin on aika iso osa internetiä pimeänä.

Edit: twitter toimii nyt vaihtelevasti. Mulla lataa myös ihan muutkin sivut välillä tosi hitaasti auki. Uskaltaakohan tässä mennä edes nukkumaan, tiedä häntä onko koko internetiä enää aamulla herättäessä olemassa :slight_smile:

16 tykkäystä

:smiley:

50 tykkäystä

Joo, savosolar järkkää uuden ja ennennäkemättömän merkintäoikeusannin. Ootko missannu ihan kokonaan? :slightly_smiling_face:

45 tykkäystä

Jaa savosolar ei ole vieläkään konkurssissa? Ei ole tullut seurailtua pariin vuoteen, oletin vain että on jo mennyttä kalua. Hinta alkaa yhtiöllä olla kohta semmonen että joku listautujahan vois kohta ostaa tuon pois ja listata itsensä sen kautta, sitten vaan lakkauttaa savosolarin liiketoiminnan :rofl:

24 tykkäystä

Miten toimii savolainen SPAC? No, ensin ostetaan kaikki savosolarin osakkeet,…

11 tykkäystä

Mikä se on se WSB-lasten suosikki? No tietysti rakettispacetti :rocket:

25 tykkäystä

Huhuu, täällä yksi :raising_hand_woman: Ei ole näköjään vielä kovin moni ilmoittautunut, mutta @Tree_Hugger n lisäksi on eräs Elina, joka on elämänsä aikana hoitanut oman salkkunsa lisäksi exän, lasten, nyksän ja muutaman muunkin salkkuja. On niin helppoa ja mukavaa ottaa näkemystä, kun joka tapauksessa seuraa markkinaa ja tutustuu firmoihin. Isä aikanaan tutustutti sijoittamisen saloihin. Vaikka ei tämä mitään salatiedettä ole, päinvastoin, hyvin käytännönläheistä, vaatii pientä tutustumista ja seuraamista, talousasioiden lukutaitoa, jonkin verran riskin arviointi- ja sietokykyä, tålamodia eli kärsivällisyyttä odottaa oman näkemyksen toteutumista, harmistuksen sietämistä jos asiat eivät menekään niinkuin on ajatellut, kiinnostusta uusiin asioihin, joustavuutta ottaa joku yritys uudestaan arviointiin vaikka sen olisi jo tuominnut huonoksi/hyväksi vaihtoehdoksi, armollisuutta antaa hyville yrityksille aikaa enemmän kuin pari kvartaalia näyttää mihin pystyvät, kykyä kuunnella muita sijoittajia heidän perusteluissaan ja kykyä kuunnella yritysjohtoa ja arvioida heidän uskottavuuttaan sanomistensa ja track recordinsa kannalta, luottamusta omaan näkemykseen, kivunsietokykyä kun salkku niiaa ja henkistä voimaa tehdä toisin kuin mihin aivojen vanhimmat osat kehottavat.

No, mitä minä näitä teille. Kyllähän te tiedätte, mitä sijoittaminen on :blush:
Mitään suoranaista vain miehille sopivaa juttua en tästä omasta listastani löytänyt, joten opettakaapa isät myös tyttärenne, mielellään jo pienestä pitäen, sijoittamaan, omistamaan ja ymmärtämään yritystaloutta, niin kyllä tilanne siitä paranee. Saatte juttukaverin ja mahdollisesti hyviä sijoitusideoita. Suosittelen.

107 tykkäystä

Joo vähän ollut viimeaikoina oma toiminta bullish öljy/hiili/kaasu/tankkeri ja lng botskien kanssa mutta muutoin olisin varmaan tänään ostellut dippiä konttien puolesta. Toi on vähän hämärä tilanne nyt. Jotain kiinalaisotsikoita oli puolittuneista rateista kun volyymit tippunut kun siellä tehtaat kiinni energiapulan takia, mutta ei tosta nyt oikein kukaan ota selvää twitterinkään puolella. Joeri ja Mintzmyer näitä siellä pohti. Mutta ota noista nyr selvää. Fundan puolestahan siellä on monta “ilmaista” lappua kun zimilläkin osinkoproggis lähdössä ja hirveä osari tulossa. Ehkä vois sanoa että jos romahtavat ratet Shanghai-Los on tornihuhua vailla pohjaa (Kiina niitä ilmeisesti yrittää pyrkiä laskemaan) eikä alamäki lähde huolella niin todella hyvä dippiosto paikka. Toinen vaihtoehto on arvoansa noilla kertoimilla mutta ainakin osingot helpottaisi bäggäreiden huolia. Ainakin jenkkien rannikolla tilanne on vain pahentunut ja mm sellaiset kuin jenkkien “joululelu” indeksit on melkoisen tyhjänä. Coca-cola tais alkaa roudaamaan cokista jollain fiskatulla drybulk paatilla.

Summasummarum mieluummin mä tollasta rahasampoa omistan arvoansa riskilläkin kuin juuri mitään Nasdaqin teknolappua😅. Tuntuu muuten että shippingissä on muutaman viikon välein aina hirveä rommi ja sit ylöspäin. Zim toki lasketellut jo ainakin viikon tosin sen kohdalla voi olla noi Dac ja Deutche poistumiset painamassa. Jännä kyl nähdä mitä seuraavassa osavuosikatsauksessa pärähtää. Samaten se on kyllä drybulkin puolella melkoisia funda-alennuksia mutta pelkoilee se markkina välillä noissakkin vaikka syysrallia vastasn hyvin nousivat.

@naata voi jossain vaiheessa vetää oman näkemyksen. Tai laita huomenna kurssi-ihmettelyihin oli se sitten pulkan jatkuminen tai kääntyminen vihreälle​:chart_with_downwards_trend::chart_with_upwards_trend:.

9 tykkäystä

Millainenhan Fantasia tästä laukeaa.

HONGKONG

Kiinalainen kiinteistökehitysyhtiö Fantasia Holdings Group ei kyennyt maksamaan maanantaina illalla erääntynyttä 205,7 miljoonan Yhdysvaltain dollarin joukkovelkakirjalainaansa. Uutistoimisto Reutersin mukaan markkina-arvoltaan 415 miljoonan dollarin kokoinen Fantasia Group on pieni toimija markkinoilla.

Toinen kiinalainen kiinteistöhallintayhtiö Country Garden Services tiedotti, että Fantasia Group ei maksanut maanantaina sille erääntynyttä 108 miljoonan dollarin lainaa.

Luottoluokitusyhtiö Fitch arvioi uutistoimisto Reutersin mukaan, että Fantasia Holdingsilla on vuoden loppuun mennessä erääntyviä kansainvälisiä joukkovelkakirjalainojen maksuja lähes kahden miljardin dollarin edestä. Kiinan sisäisiä joukkovelkakirjalainoja erääntyy lähes miljardin dollarin edestä.

21 tykkäystä

Tapahtunut saa varmasti yhtiöt pohtimaan modernien ja kustannustehokkaiden pilviratkaisujen luotettavuutta. Pilvet ovat mainioita silloin, kun kaikki toimii. Pilvien haihtuessa jäljelle ei jää mitään.

2 tykkäystä

Hyvin sanottu! Toivottavasti CIO:t ja yritysten hallitukset heräävät pikkuhiljaa keskitettyjen globaalien pilviratkaisujen riskeihin. Lyhyen aikavälin kustannustehokkuus ei aina ole paras vaihtoehto pitkän aikavälin tuottavuuden kannalta. Riskit ovat ilmeiset.

Jo alkaneen energiakriisin päälle tämä.

17 tykkäystä

Piti oikein moneen kertaan lukea, että puhutaanko tässä tosiaan sadoista miljoonista eikä miljardeista. Nämä on kyllä niin kahvirahoja, että jos ei olisi tuota Evergrandea niin tällainen ei uutiskynnystä missään ylittäisi.

Ymmärrän tietysti, että tässä haetaan sitä, että jos tästä alkaa jonkinlainen domino-efekti ja kohta näitä kaatuu kasapäin niin sitten ollaan lirissä, mutta tällaisen yksittäisen pienen toimijan ahdingosta on kyllä vaikea sitä johtopäätöstä suoraan vetää.

28 tykkäystä