Inderesin kahvihuone (Osa 3)

Kiitos avauksesta.

Samaa mietin, kun luin Nordnetin listaa, että alkaa Norwegian pikkuhiljaa kiinnostamaan :smiley:
Kurssi on laskenut jo 3 vuotta.

Selvää kasvua näkyy jo matkustajamäärissä sekä rahtiliikenteessä (6.10.21), kuten tiedotettu.
Sekä tuloksessa…

Saneerausohjelma on ollut yhtiön mukaan onnistunut. infottu jo 5/21

Työntekijöiden määrä vähenee 10 200 henkilöstä noin 3 300 henkilöön. Yhtiö on lopettanut kokonaan tappiollisen kaukoliikenteen, ja 156 koneen laivastosta sille jää 51 konetta.

Yhtiö kertoo myös neuvotelleensa uudelleen sopimukset 44 leasing-koneesta.

Jää seurantaan.

3 tykkäystä

Juuri kun mietin että maailman energiatilanne on niin sekaisin että asiat ei voi huonommaksi mennä, niin ensin tulee öljyonnettomuus Kalifornian edustalla ja seuraavaksi tämä:

Ei puutu kuin että kuukauden päästä alkaa joku poikkeuksellisen kylmä talvi joka jatkuu maaliskuun loppuun.

19 tykkäystä

No eipä tuo viesteistäsi käy ilmi, mikä puoltaa pointtiani peesailun järjettömyydestä. En itseasiassa löydä edes elokuun myynnistä kertovaa viestiäsi enää, vaan haulla löytyi ainoastaan tuo osaripäivän jälkeinen tankkaus.

Mutta älä ota tätä henkilökohtaisena hyökkäyksenä. Yritän vain herätellä peesailijoita käyttämään omaa päätään tai ainakin valitsemaan peesailukohteeksi jonkin muun kuin yksittäisen foorumilaisen, jonka tekemisistä tietää vain sen mitä hän päättää itse jakaa.

40 tykkäystä


VerkkokauppaCom

Sydämessä läikähtää aina kun näen että nonnerot ostaa/tankkaa verkkistä salkkuunsa. Harva ymmärtää verkkiksen potentiaalia verkkokaupan vetäjänä Suomessa. Viestiyhteys työntekijöiden välillä ja toimiva taktinen kehitys (Amazon vs Verkkokauppa) Mitä pienemmät piirit, sen tehokkaammat.

1 tykkäys

Omaan korvaan tahditonta kommentoida että “on timontti “höynäyttänyt” sopuleitaan ennenkin”.
Eikös peesailu-jutut ole jo aika läpikäyty asia.
Parin viikon välein sama juttu.

Ei ole montaa viikkoa aikaa kun @Telemaster joutui tulilinjalle kun oli jättänyt myyntejään raportoimatta.
Nyt näköjään @timontti heitetään bussin alle kun ei raportoi kaikkia liikkeitään foorumille.

Seuraavaksi joku sanoo että “pitäisi olla kaksi eri osta/myynti-ketjua: lyhyet treidit ja toiseen pitkäaikaiset sijoitukset”.

Sitten seuraava kaveri komppaa asiaa ja sitten joku huutaa “menee liian monimutkaiseksi, eikä se palvele ketään.”

Lopuksi kaikki ovat yhtä mieltä, että kaikki saavat oman valinnan mukaan raportoida liikkeitään, eikä ketään voida syyttää tai kritisoida siitä jos joku toinen peesaa. Jokainen on vastuussa omista sijoituksistaan ja joillekin sen oppiminen voi tulla kalliiksi.

75 tykkäystä

En tietysti ota henkilökohtaisesti. Mutta selvensin tuota liikettäni ihan avoimesti Smart-ketjussa sitten. Olisit sen voinut kontekstin eheyden säilyttämiseksi sisällyttää viestiisi myös mukaan :slight_smile: 211 tykkäystä perustelulle, miksi ostin takaisin puolikkaani silloin.

24 tykkäystä

Mielestäni nimenomaan sanoin, etten timonttia tuomitse ja että kyseessä ei ollut henkilökohtainen hyökkäys. Ei tässä ketään olla bussin alle heittämässä.

Tarkoitukseni oli tuoda esille peesailun riskejä. Näitä peesailijoita nimittäin näyttää löytyvän, jos timontin myynnin näkee smartin kurssikäyrästä.

Voin nostaa käden pystöön ja myöntää ihan suoraan itsekin, että varmasti on jäänyt myyntejä ilmoittamatta. On jäänyt myös ostoja ilmoittamatta, mutta myyntejä reilusti enemmän. Ja näin se taitaa mennä monella muullakin, kun tarkastelee kuinka paljon enemmän ostoja on myynteihin nähden osto ja myynti -ketjussa. Tähän uskoisin olevan syynä sen, että kevennyksiä, joissa jäädään edelleen omistajaksi, ei haluta ilmoittaa, ettei kurssi ainakaan oman viestin perusteella laskisi.

Edit. Toki osasyynä voi olla myös se, että stoppariin menneitä myyntejä ei tule niin helposti ilmoitettua, kun ei olla koneen tai puhelimen ääressä myynnin tapahtuessa.

6 tykkäystä

Sehän se hauskaa vasta olisikin kun joku isompi pelaaja ostaisi Smartin nyt pois pörssistä kun kaikki myyneet osakkeensa… :sweat_smile::rofl:

9 tykkäystä

Taitaa usealla olla sama juttu että vakaumuksellisesta ostosta on oikeastaan kiva ilmoittaa mutta sitten kun vakaumus loppuu ja laput lähtee tuulettumaan niin siinä ei ole mitään kivaa eikä siitä tee välttämättä mieli puhuakaan… Ei halua muistuttaa edes itseään asiasta sillä hetkellä enempää kuin on tarve.

24 tykkäystä

Eipä kai tätä asiaa tarvitse enempää vatvoa.
Höynäyttämis-kommenttisi oli vain erikoinen.

Kiinnostaisi tosin tietää, että minkä datan perusteella olet tehnyt päätelmän, että Timontti pystyy Smartin kurssia liikuttamaan?
Vai onko tämä kuuluisaa “mutua”?
Onko mahdollista että kurssiliikkeen syynä olisi ollut jokin muu?

Mutuahan se tietysti oli, mutta esim tuo eilisen dippi osui niin hyvin timontin viestin kanssa, etten usko sattumaan.
Kyllä tänäänkin on poikkeuksellisen paljon nonneroita myyntilaidalla siihen nähden, että top picks ja redeyen analyytikko on juuri lisännyt.
Ja onhan tuonne osto ja myynti -ketjuunkin käynyt moni myyntejään ilmoittamassa.

Mutta ei jatketa enää vatvomista :slightly_smiling_face:

2 tykkäystä

Tuntuu välillä sopulilaumalta unohtuvan. Myönnän välillä itsekin olevani sopuli, mutta irtaudun herkästi osakkeista, jotka eivät sovi omaan sijoitusfilosofiaan. Näin kävi Qt:n kanssa vaikka jäi osa tuotoista sen myötä keräämättä. Mielestäni mistään sijoituspäätöksestä ei voi syyttää kuin itseään. Jatka samaan malliin @timontti.

Itse vetäydyn viettämään loppukuuksi foorumitonta lokakuuta, sillä erityisesti Sievin lanka on ollut sen verran synkkä, että huomaan kaipaavani vähemmän näyttöä ja kanssasijoittajien (oikeutettuakin) ärtymystä. Jätän myös tämän kuun kaupat tähän. Samalla sinetöityy se, että jätän itselleni pikkuposition Inderesin osakkeita enkä ryntää myymään aloitukseen! Hyvä minä.

16 tykkäystä

Löytyykö muuta sivua missä saisi useamman Chartin näkymään samalle näkymälle. Tämä kuva on Finviz sivulta missä on lähes kaikki mahdolliset osakkeet ja muutama isompi krypto. Tarkoitus olisi saada penempiä coineja näkymään. Monissa on Breakout menossa. Olisi nopeampi selailla ettei jää ilmaset lounaat jäämättä. Ja pienemmillä coineilla tarkoitan mitä saa ostettua esim. Binancesta

Meinasin jo tarttua Evon kelkkaan matkaan kun tätä ei ole enää aikoihin ollut salkussa mutta Ebracheri on tullu huipuista alas jo 50% ja pulkkamäki näyttää jatkuvan edelleen, vaikka näitä kahta ei voi keskenään täysin verrata niin yleinen fiilis näyttää olevan aika negatiivinen näille peliyhtiöille. Kysymys kuuluukin että mikä estää Evon kyykkäämisen vielä esim.20%? Pulkkamäki on oikeastaan vasta muutamassa päivässä lähtenyt kunnolla, aikaisemmin tämä on käytännössä pomppinut 1300-1400 välillä.

Jokainen tekee omat päätöksensä eikä tuosta passaa älyttömästi kritisoida. Ei se ole mikään velvollisuus ilmoitella omista kaupoista välittömästi.

Minun mielestä olisi kuitenkin ihan kohteliastakin jos lukuisten timanttipäivitysten putken jälkeen kuitenkin ilmoittaisi 5,5k seuraajalle myös koko position myynnistä ja selvästi negatiivisesta lyhyen ajan näkymästä. Nythän tuolla Twitterissä on pelkät hypetykset näkyvillä.

8 tykkäystä

21 tykkäystä

Timontin smart-myyntiä on käsitelty nyt ainakin ketjuissa:

  • ostin / myin
  • smart yhtiöketju
  • inderes kiitokset huippuduunista
  • kahvihuone
  • discord
  • yllä toivottiin myös twitteriä
  • varmaan muitakin ketjuja/foorumeita joita en huomannu mainita

Pitäiskö vielä vähä laajentaa, vai joko riittäisi?

92 tykkäystä

Sarkasmi on juuri tuota tarkoitusta varten. Sarkasti voi mollata toisia ja olla niuhottaja tms ilman, että itse joutuu vastaamaan sanomisistaan. Toisaalta sarkasmin kohde joutuu miettimään ilmaisemiaan ajatuksia toiselta tai jopa usealta kantilta. Kehittää luonnetta mutta pitää muistaa nasarettilaisen ohje, että kääntää toisen posken ennenkuin lyö takaisin.
Sitten vielä kahvihuoneen Smartti-keskustelusta mieleen juolahtanutta. Saako twitterissä antaa sijoitusneuvoja vaikka ne olisivat hieman peiteltyjäkin?

ilmeisesti Twitterissä ei ole, mutta pitäisi? :smiley: Noh koita ottaa Timontti rennosti vaan!

Ei tämä nyt niin vakavaa ole.

Ps. itse kevensin stopeilla jo paljon aikaisemmin, mutta jätin salkun pohjalle Smarttia, vaikka ei se varmasti ketään kiinnosta :slight_smile: En osaa käyttää Twitteriä :slight_smile:

6 tykkäystä

Vaatinee ainakin Suomessa jotain lupia :thinking: