Inderesin kahvihuone (Osa 3)

8 tykkäystä

Kaikkea ei tarvitse aina ymmärtää, olisin kuitenkin maallikkona olettanut, että Norjalla olisi maailman korkein arvio eläkejärjestelmän kestävyydessä. Pitäisi tietysti aina lukea koko tutkimus, mutta jotenkin tällaiset isosta tutkimuksesta referoidut hyvin lyhyet artikkelit laittavat aina osin ihmetyttämään, vaikka oli tässäkin artikkelissa ihan hyviä pointtejakin. :thinking:

“– Ehkä yllättäen Norjalla on Pohjoismaista matalin arvio eläkejärjestelmän kestävyydessä…

Kuvittelen silti omassa mielessäni, että Norjan eläkejärjestelmä on kestävin. :upside_down_face:

8 tykkäystä

Jos Suomen (ainakin omasta mielestäni mätä) järjestelmä sijoittui seitsemänneksi, niin mahtaa muilla mailla olla eläkeasiat aika huonosti.

24 tykkäystä

Odd Lotsilta taas loistava podi raaka-aineista. Hämmästyttää miten hyviä vieraita nämä saa haastatteluun. Tässä meemu asian tiivistykseksi.

6 tykkäystä

https://keskustelut.inderes.fi/t/harvia-foorumi-eli-haarumi-kansainvalista-kasvua-ja-hyvinvoinnin-megatrendeja/471/4527?u=tomip

Kaksi viestiä ylempänä sama linkitys, joten tuon viestin voisi varmaan poistaa koko ketjusta. Yleisesti ottaen olisi kirjoittajien hyvä selailla myös aiemmin kirjoitettuja viestejä, niin ei tule tuplia samoista linkityksistä, koska ovat tarpeettomia viestejä. Samalla kirjoittaja näyttää myös muille, että on seurannut myös ketjun kirjoittelua. Itse oon pari kertaa moderoinut itseäni, niin että jos olen huomannut jotain yhtiötä koskevan asian esim. Analyytikon kommentit ja pukkaan oman linkityksen yhtä aikaa jonkun muun kirjoittajan kanssa ( mutta pikkuisen jäljessä), niin käyn deletoimassa oman viestini tarpeettomana.

Edit: tupla linkitys olikin jo ehditty liputtaa ja poistaa. Joten hyvä että moderoijilla samat ajatukset tuplalinkityksistä.

4 tykkäystä

Nyt oli mun Inderes-historian tähtihetki (tai jopa elämän :wink:). :relaxed: Olen pitkään haaveillut, että voisin tuottaa joskus vielä erityistä sisältöä Foorumille, kuten esimerkiksi Timantti, Sijoitus-Seppo, Pohjolan Eka, DayTraderXL, AriMatti_Alhanko, Lexus etc. Nyt minäkin olen ollut “tuottamassa” erityistä sisältöä Foorumille. Kiitos @Verneri_Pulkkinen ! :slight_smile:

Nimimerkkini mainittiin Vernerin vartissa. :sunglasses:

Pitäisi olla kelattuna “oikeaan” kohtaan. :upside_down_face:

Sitten vielä kuvakaappaus tähtihetkestäni:

Kyllä hymyilytti ja hieman häpeän myöntää, mutta kyllä tästä ihan rehellisesti sanoen tuli oikein mukava fiilis ja tällaisen hauskan jutun muistan aina. :slight_smile: :+1: No, en minä nyt kauhean informatiivista sisältöä tuonut Vernerin Varttiin, mutta erityistä sisältöä ainakin ja jos Salkkareissa puhutaan jostain, niin “Se” on aina tämän hetken juttu. :slight_smile:

122 tykkäystä

Onhan noita muitakin kovia. Yks kauniisti porskuttanut on esimerkiksi M-real.

2 tykkäystä

Omassa salkussa mm. Käynyt enersense ja tällä hetkelle edelleen innofactor. Hyviä käänneyhtiöitä.

4 tykkäystä

Uros-areena. Ei hyvää päivää. Tämä farssi oli päivänselvä jo silloin, kun pääsponsorista aikoinaan tiedotettiin. Koko Uros haisi jo silloin niin pitkälle, että ainoastaan läpeensä mätä poliitikko pystyi katsomaan sormiensa läpi fantasiasopimusta solmittaessa. Eikä nämä heput takuulla ota edes opikseen. Kun tarjolla on riittävän houkutteleva satu, siihen tartutaan seuraavallakin kerralla.

17 tykkäystä

Hesarissa juttua kasvavasta ohjelmistoyrityksestä nimeltä Aiven. Yhtiö on kerännyt lisää pääomaa sijoittajilta ja sen arvo on nyt 1,8 Mrd euroa, 16,7 Meur likevaihdolla. Olisipa mielenkiintoista nähdä tämä Helsingin pörssissä, vaikka taitavat kuitenkin tähyillä rapakon taa muutaman vuoden sisällä.

12 tykkäystä

Onkohan tuosta areenan nimestä maksettu ikinä mitään?

2 tykkäystä

Luinkohan tuossa äskettäin, että Viron puolelta on tullut jo puolisen tusinaa yksisarvista. Hieman paremmin asiat hoidossa siellä suunnalla

2 tykkäystä

Suomessahan firmat myydään ulkomaille ennen kuin ehtivät kasvaa siihen tasoon.

1 tykkäys

Iso on hinta, kai se arvokin on jossain siellä sitten. Venture capitalisti maksaa käyvän ja lisäävät siihen toisen mokoman päälle, no miksei, koska maksettiinhan Nasdaqissa samantyyppisestä liiketoiminnasta joskus 100x liikevaihto. Pörssissä saa onneksi myytyä osakkeet ja realisoitua voitot, toivottavasti myös pörssin ulkopuolella vielä kun discossa yhä musa soi. Mutta, senhän ne osaa.

2 tykkäystä

@Mikael_Rautanen julkaisema kalenteri kaivannee pientä korjausta: eka sivu on kai Q4 2021 julkistuksen pohdintaa varten? ( Kalenterissa se on Q4 2022)

1 tykkäys

Mielenkiintoinen artikkeli HS visiossa FIREttämisestä. Lukusuositus aiheesta kiinnostuneille.

Visiossa paljon talouteen liittyviä mielenkiintoisia artikkeleita.

8 tykkäystä

Vuosi on kait vieläkin 12kk. Kenelläkään ei tietääkseni vieläkään ole kristallipalloa, mikä heijastaisi loppuvuoden tuleman. Kertoisitko vielä miten ja milloin olet onnistunut ostamaan vääriä osakkeita tänä vuonna ? Vai onko tänä vuonna tulleet nousut jollain tapaa huonompia kuin muulloin saadut arvonlisät. Miten helmikuussa myynyt voisi nyt taputtaa itseään selkään, ellei harrasta itsepetosta.

9 tykkäystä

Handelsbanken aikaisti huomista osaria tähän iltaan. odotetaan jymypaukkua kuulemma. olisiko se EXIT UK:sta?

6 tykkäystä

Eksyin vahingossa Sharevillen puolelle lueskelemaan keskustelua Tecnotreestä, ei tuo “ihan” Inderesin foorumin tasolla ole :smiley:. On tämä foorumi vain hieno paikka :blush:

https://www.shareville.fi/osakkeet/tecnotree-corporation/kommentit/hyvin-sulaa-mielenkiintoista-etta-suomalaiset-kuumoilevat-96435679?_ga=2.123573323.1936751502.1634541407-1041592392.1632842443

105 tykkäystä

Suomessa on sama mitä poliitikot päättävät, sillä ministeriöiden korkeat virkamiehet ilmeisesti vesittävät hankkeet, joista eivät tykkää.

Miksi ylikansalliset veroja välttelevät yritykset ovat Suomen ministeriöiden korkeiden virkamiesten erityisessä suojeluksessa?

5 tykkäystä