Inderesin kahvihuone (Osa 3)

@Verneri_Pulkkinen Uusimmassa vartissa mainitset että analyyttikkojen konsensusodotukset ovat tiedossa mutta markkinan ei. Eikö sen osaripäivän reaktiosta suoraan näe? Onko jossain koostettua dataa näistä? Yksittäistapauksissa markkinakohina tietenkin sotkee mutta isommassa otannassa pitäisi suodattu kohina pois.

2 tykkäystä

Kurssireaktioon vaikuttaa vain 35 eri asiaa osarissa, joten esim. “markkinan odottamaa liikevaihdon kasvua” on vaikea tuosta suodattaa. Vaikka toki joissain tapauksissa esim. QT, voidaan yleisluontoisesti kirjoittaa että “markkina odotti korkeampaa liikevaihdon kasvua”.

2 tykkäystä

Kuten @Johnnyboy jo sanoi niin kurssireaktioissa on paljon kohinaa. Analyytikkojen odotukset on julkisia ja saatavilla eksaktisti, mutta markkinan ei. Periaatteessa pitäisi tietää kaikkien yhtiön kohdalla merkittävien sijoittajien odotukset. :smiley: Kurssireaktioihin voi vaikuttaa myös päivän yleinen sentimentti, makro yms.

Blummalta kyllä saa dataa ensireaktioista ja voihan se tosiaan isossa otannassa sanoa jotain.

4 tykkäystä

Modernalla mennyt ihan hyvin myös. Itse tosin hölmönä myin jo kun osake oli tuplannut, oishan tuosta enemmänkin irronnut…

image

Valkkasin Modernan sillä perusteella että niiden rokote ei tarvinnut syväjäädytystä (~ -70) säilyäkseen vaan tavallinen pakastin riitti.

5 tykkäystä

Olen tässä kovasti odotellut, josko @Saapasjalkakissa tarjoaisi ennusteen Harvialle ennen torstaita…

4 tykkäystä

Sehän löytyy Haarumin ketjusta. Jotkut tuntuivat arvostavan (yli 600 tykkäystä :grin: )

17 tykkäystä

Eikös ne tulleet jo aikoja sitten? Ketju vaan täyttynyt kaikenlaisesta inflaatio/hintataso mutinasta sen jälkeen😃

1 tykkäys

Miten en sitä löytänyt vaikka haullakin kokeilin… :roll_eyes: Tätä se on kun monisuorittaa…

Kiitos!!!

Sopinee tänne ryhmään parhaiten, mitä veikkaatte torstain kurssiksi mikäli Saapasjalkakissan tieto tuloksesta osuisi oikeaan? 50e? 55e? 60e?

5 tykkäystä

Riippuu aika monesta tekijästä, mitä siellä kommunikoidaan jne. Voisi olla tuleva TP 70€ ihan hyvin, jos SJK ennusteet osuisivat nappiin. ( Kun vertaa Petrin ennusteet vs 64€ TP, verrokkiryhmän arvostus ei ole myöskään oleellisesti muuttunut )

8 tykkäystä

Harvia ylittää odotukset ja haarumi valmistautuu torijuhliin. Kuitenkin kurssi painetaan jostain käsittämättömästä syystä taas jonnekin 45€ pintaan ja juhlatunnelma lässähtää siihen. Petri nostaa tavoitehinnan 70€. Siinä sitten raavitaan päätä ja ihmetellään koska aliarvostus purkautuu vai oliko se sittenkin vain koronabuumia koko Harvia.

Pessimisti ei pety, vai kuinka se meni :bear:

29 tykkäystä

Tuleeko Harviasta uusi Taaleri jonka arvon purkautumisesta puhutaan jokaisella videolla tulevat kaksi vuotta eteenpäin? Mistä tulee Harvian Garantia joka on aina kivenä kengässä ja pitäisi saada pois, mutta kukaan ei ole valmis maksamaan tarpeeksi? :wink: :smiley:

14 tykkäystä

Kyllähän se hieman kieltämättä Harvian kohdalla vaikuttaa siltä että markkinat ei kunnolla usko Harvian kasvumahdollisuuksiin, eikä seuraavaa osariinkaan että sieltä tulisi hyvää tulosta. :rofl:

4 tykkäystä

Tasan vuosi sitten Harvian osake noteerattiin hintaan 17,70. Jotenkin irvokasta puhua karmeasta aliarvostuksessa, kun osakkeen arvo on moninkertaistunut hetkessä.

19 tykkäystä

Pieni aasinsilta tähän, miten tärkeinä ylipäänsä koette odotukset? Mietin vaan, että odotuksethan ovat loppujen lopuksi veikkauksia tulevasta, eivät siis oikeastaan kauhean käyttökelpoista dataa. Yhtiön itsensä antamat ohjeistukset ovat tietty astetta “kovempaa” dataa, kun ne ovat yhtiön oma kanta tulevaan. Mutta markkinan odotukset, no, tietämällä ne voi toki arvailla tulosjulkistuksen kurssireaktiota.

Jotenkin itse on tullut sikäli laiskaksi, että en viime aikoina ole jaksanut kahlata odotuksia läpi vaan tyytynyt katsomaan, mitkä luvut yhtiö lyö pöytään plus mitä se kertoo tulevasta. Kurssireaktio tulee siksi minulle yllätyksenä mutta ei sillä niin väliä. Yritän välttää informaatioähkyä. :smiley:

4 tykkäystä

Mikäli tämän tuloskauden aiemmat tulokset pitävät paikkansa, niin tulosjulkistuksen hetkellä Harvia-ketju täyttyy juhlahymiöistä ja raketeista. Todellisuudessa osaristaennusteiden ylälaitaan osuvalla arviolla selvitään noin 5-15% pudotuksella, ja siitä sitten ainakin muutama päivä tiputellaan vielä alaspäin.

Pari päivää myöhemmin ollaan kurssien ihmettely -ketjussa miettimässä että pitääköhän 40 euron tukitaso vai haetaanko vauhtia alempaa. Harvia-karhut kaivautuvat talviuniltaan kertomaan, että kiuasbuumi johtuikin vain koronasta ja kuinka oli vain ajan kysymys että yliarvostus purkautuu. Nonneroiden paperikädet havisevat ja myydään omistukset, että voidaan sitten ostaa myöhemmin alempaa takaisin. 30 euron korvilta aletaan sitten lämmittelemään varovaisesti kiuasta uusilla puilla.

Disclaimer: Harvia on salkkuni suurin omistus, pessimisti ei pety ;D

52 tykkäystä

Aliarvostus oli ihan läppä, mutta tuo vuoden takaiseen kurssiin vertailu nyt on ihan turhaa. Sillä olisi merkitystä silloin, jos vuodessa mikään ei olisi muuttunut. Harvian ketjusta voi käydä kertaamassa, mitä vuodessa on tapahtunut ja mitä asioita on edelleen tapahtumassa. Ei minun hyödytä niitä tähän uusiksi paasata.

23 tykkäystä

Harvia kassi on nyt niin paksu 1300kpl (keskihinta 49,59€), että lupaan tatuoida Harvian logon pakaraan jos torstain päätöskurssi on huomista päätöskurssia väh 10% korkeampi.

Pidätän oikeuden huomenna keventää jos kurssi karkaa.

Tarjous ei voimassa liputettuna.

139 tykkäystä

Mummin siskolla oli harvia teksti kannikassa ku oli joskus pakittanu saunoessa vahingossa kiukaaseen. Tuli vaa mielee, truu stoori, saa ja kuuluu liputtaa

80 tykkäystä

Uskon myös että Harvia voi valahtaa johonkin 40 euron tuntumaan jos positiivisten uutisten jatkumo Harvian osalta päättyi tähän, eli yrityskauppoja ei enää tule ja liikevaihto ja kannattavuusluvut tasaantuvat. Jos tulee jotain negatiivisia uutisia kuten että liikevaihto jopa laski, niin voidaan toki mennä lähemmäksi 30 euroa.

5 tykkäystä