Inderesin kahvihuone (Osa 7)

Edit. Toinenkin ääni tälle! :sweat_smile:

Foorumin puoli on kuvankaappausten perusteella todella monella muullakin dark modessa, niin lyö kyllä silmille tuo uuden sivuston valkea värimaailma.

@Miikka_Laitila

18 tykkäystä

Eikö kaikki yhtiöketjut voisi olla pelkkä “yhtiön nimi” -ketju? Ei häiritse ketään.

Minua itse asiassa häiritsee juuri nuo “Yhtiön nimi -ketju” -nimiset ketjut kaikista ketjun nimistä eniten — miksei ketjun nimi voi olla vain “Yhtiön nimi”? :smile:

7 tykkäystä

Pelkkä yhtiön nimikin riittäisi, mutta mielestäni tämmöinen aidosti informatiivinen parin sanan kuvaus yhtiöstä on kyllä aika jees.

45 tykkäystä

Ai niinkuin tällä tavalla?

Vai kerrotko sitten vuoden nousun jälkeen miten ostit vuosi sitten? Pahoittelut jos viestin sävy on liian hyökkäävä, se ei ole tarkoitus, alkuperäisen viestin egon määrä ainoastaan huvittaa. Yleensä pieni nöyryys tässä lajissa on hyve, kaikki tietysti tallaa tavallaan ja antaa kaikkien kukkien kukkia.

22 tykkäystä

Omistan näitä firmoja, olisko näissä ketjunimissä kuitenkin ainesta:

Sampo – Ulostaako vielä Ifin?

Konecranes – Seuraavaksi parin vuoden säätö Wärren kaa?

Fortum – Samaa paskaa kuin aina ennenkin, vahva osta silti

TietoEvry – Kun ei lähde niin ei lähde

Olvi – Eihän tätä selvin päin kestäkään

Nordea – Kun mikään ei riitä

Lassila & Tikanoja – -65% vuodesta 2007

Nokian Renkaat – Kiitti Putler

Handelsbanken – Kruunu hyytyy

Stockmann – Kuivuva sammakko

49 tykkäystä

Laitetaas muistin virkistykseksi.
Kyseessä oli käyttäjä @Gasparov.

Tässä lupaus

Tässä prosessi ja pari viestiä alempana lopputulos:

Lisäys: Mielestäni erittäin tyylikäs tatuointi vaikken mikään suuri tatuointien ystävä olekaan! Oli Harvian kurssi sitten mitä tahansa.

37 tykkäystä

Koko ketjun alkuperäinen idea on hehkuttaa aiheettomia isoja kurssinousuja, joten ei kai siinä mitään väärää ole jos tuulettaa niitä kertoja, kun salkkuun osuu joku (edes lyhytkestoinen ja väliaikainen) meeminousu. :smiley:

Suosittelen vähentämään politiikkanurkkauksen kuluttamista ja hankkimaan elämään lisää iloa tuottavia asioita, meinaa en ole vuoteen nähnyt sinulta muuta tällä foorumilla, kuin ilkeämielistä kuittailua toisia käyttäjiä ja erityisesti teknisen analyysin kuluttajia kohtaan. Välillä on vaikeampi markkina päällä mutta kyllä sitä tuottoa alkaa tulemaan, kun on asenne kunnossa ja sopiva määrä itseluottamusta omiin kykyihin. Kyllä se siitä lähtee :muscle:

7 tykkäystä

Kyllähän tuo tatuointi on tatuointi siinä missä muutkin. Muisto yhdenlaisesta aikakaudesta. Tiedä miten hyviä keskusteluja saa jossain uimahallissa 40 vuoden päästä, kun joku toinen stonks to the moon -kaveri alkaa porisemaan.

8 tykkäystä

Drooneilla voidaan iskeä melkein mihin vain, pienikin voi puolustautua.

Ukrainalla on toki oikeus puolustautua, mutta samalla tämä osoittaa että pienilläkin resursseilla voi aiheuttaa suurta tuhoa. Myös vähemmän oikeutetusti kuin ukrainan tapauksessa. Muuallakin kuin sotaa käyvissä maissa.

Terrorismi, energiainfra, lentokentät, sillat jne.

2 tykkäystä

Qt-ketjun otsikko kuvaa hyvin sen ajan henkeä, ja siinä mielessä sen voisi melkein suojella. :smiley:

25 tykkäystä

Ai että Hintakatto 4 eurossa, ehkä euroon. Jos joku kansallinen hintakatto lopulta päädytään tekemään, niin tehdään siitä sitten kiitos oikeasti hyödyllinen, eli sähkön max hinta 20snt tai 30snt :rage:. Ryöväystä nämä hinnat. Tai sitten eriytetään eri tuotantomuotojen hinnat niin, että alhaisen kustannuksen sähköstä ei saa pyytää massiivista ylihintaa, ja kun ne on myyty loppuun niin kalliimmat hinnat sen jälkeen :angry:. Sähkön hinnat alas, ja sitten vaikka pakotetaan kansalaisia käyttämään vähemmän sähköä niukimpina aikoina, jos tarvetta, tai laitetaan tarpeellista enemmän käyttävät maksamaan enemmän. Tadaa, sähkökriisi ratkaistu :tada:

osittaishuumoria

1 tykkäys

Hieno henkilöön menevä ad hominem ja nolla asia-argumenttia. Kiitos ytd:ni on vallan erinomainen, mutta sijoitushorisonttini senverran pitkä, että toivon itseasiassa saavani ostettua erinomaisia yhtiöitä erinomaiseen hintaan myös ensivuonna. Parissa viimeisimmässä viestissä iloitsen laskusta ja ilo on rehellinen tunnetilani.

Nousujen hehkuttamisessa ei ole mitään väärää, mutta viestisi egon määrä helposta pohjien ostamisesta yhdistettynä putoavien puukkojen holdaamiseen omassa salkussa, luulisi saavan aikaan ihan napsun nöyryyttä. Yleensä kun kaikki paha on kurssiin hinnoiteltu ei negatiiviset uutiset ole vielä loppuneet jos pohjia haluaa onkia. Ei ole vaikea arvata, että tässä on riskinsä. Selkeän nousutrendin aikaan ostamisen jälkeen pohjat taas ovat jo hyvin kaukana. 2000-2002 laskumarkkinassa oli toisaalta yksi yli 50% nousu, kaksi yli 40% nousua, yksi yli 20% nousu ja lukuisia pienempiä nousuja, näidenkään välttämiseen ei ole mitään hopealuotia.

22 tykkäystä

Ja nyt tämä toivottavasti loppui tähän @Deep_Value ja @Pohjolan_Eka , olemme kuitenkin kahvihuoneessa, ei ole tärkeää (ainakaan itselleni), kuka saa viimeisen sanan. Paras paikka selvitellä viestien tulkintoja ja mahdollisia erimielisyyksiä on tällä hetkellä Sijoitusasunnot. com -ketju :slight_smile:

51 tykkäystä

Juurikin näin. Tuo tarmo kannattaa allokoida itse substanssiin eli sijoittamiseen :grinning:

Hyvää tiistaita kaikille :+1:

12 tykkäystä

Handelsbankenin Suomen pääekonomistin tviitti asuntojen rakentamisesta:

13 tykkäystä

Näillä kriisisillä kusetusmarkkinoilla saattaa kyllä tulla vain vielä pahempi mieli, jos niihin liiaksi uhraa energiaa tai tarmoa.

1 tykkäys

Elämän pieniä iloja. Pojan laboratoriot maksoivat 632 euroa. Onneksi on vakuutusyhtiössä maksuhalukkuutta. Vaivan palkaksi krypto kortti antoi tästä vielä 2% cash backkiä. Tällähän @Sijoittaja-alokas söisi 2.5 päivää.

24 tykkäystä

Tuohon nähden YIT:n kurssi on ollut yllättävän vakaa viime ajat.

t: uutta putoavaa puukkoa etsivä

4 tykkäystä

Tähän vielä kun saisi rakenteilla olevat, mutta myymättömät asunnot kuvaajan, niin sitten olisi mielenkiintoista. Väittäisin, että sitä indikoimalla olisi vielä rajummat näkymät edessäpäin.

4 tykkäystä

Kyllä mielestäni sähkön hinta katto saisi olla korkeintaan 10 senttiä ja samalla pensalle hinta katto 1 €. Ja se on vissi. :stuck_out_tongue:

4 tykkäystä