Inderesin kahvihuone (Osa 3)

Kyllähän se hieman kieltämättä Harvian kohdalla vaikuttaa siltä että markkinat ei kunnolla usko Harvian kasvumahdollisuuksiin, eikä seuraavaa osariinkaan että sieltä tulisi hyvää tulosta. :rofl:

4 tykkäystä

Tasan vuosi sitten Harvian osake noteerattiin hintaan 17,70. Jotenkin irvokasta puhua karmeasta aliarvostuksessa, kun osakkeen arvo on moninkertaistunut hetkessä.

19 tykkäystä

Pieni aasinsilta tähän, miten tärkeinä ylipäänsä koette odotukset? Mietin vaan, että odotuksethan ovat loppujen lopuksi veikkauksia tulevasta, eivät siis oikeastaan kauhean käyttökelpoista dataa. Yhtiön itsensä antamat ohjeistukset ovat tietty astetta “kovempaa” dataa, kun ne ovat yhtiön oma kanta tulevaan. Mutta markkinan odotukset, no, tietämällä ne voi toki arvailla tulosjulkistuksen kurssireaktiota.

Jotenkin itse on tullut sikäli laiskaksi, että en viime aikoina ole jaksanut kahlata odotuksia läpi vaan tyytynyt katsomaan, mitkä luvut yhtiö lyö pöytään plus mitä se kertoo tulevasta. Kurssireaktio tulee siksi minulle yllätyksenä mutta ei sillä niin väliä. Yritän välttää informaatioähkyä. :smiley:

4 tykkäystä

Mikäli tämän tuloskauden aiemmat tulokset pitävät paikkansa, niin tulosjulkistuksen hetkellä Harvia-ketju täyttyy juhlahymiöistä ja raketeista. Todellisuudessa osaristaennusteiden ylälaitaan osuvalla arviolla selvitään noin 5-15% pudotuksella, ja siitä sitten ainakin muutama päivä tiputellaan vielä alaspäin.

Pari päivää myöhemmin ollaan kurssien ihmettely -ketjussa miettimässä että pitääköhän 40 euron tukitaso vai haetaanko vauhtia alempaa. Harvia-karhut kaivautuvat talviuniltaan kertomaan, että kiuasbuumi johtuikin vain koronasta ja kuinka oli vain ajan kysymys että yliarvostus purkautuu. Nonneroiden paperikädet havisevat ja myydään omistukset, että voidaan sitten ostaa myöhemmin alempaa takaisin. 30 euron korvilta aletaan sitten lämmittelemään varovaisesti kiuasta uusilla puilla.

Disclaimer: Harvia on salkkuni suurin omistus, pessimisti ei pety ;D

52 tykkäystä

Aliarvostus oli ihan läppä, mutta tuo vuoden takaiseen kurssiin vertailu nyt on ihan turhaa. Sillä olisi merkitystä silloin, jos vuodessa mikään ei olisi muuttunut. Harvian ketjusta voi käydä kertaamassa, mitä vuodessa on tapahtunut ja mitä asioita on edelleen tapahtumassa. Ei minun hyödytä niitä tähän uusiksi paasata.

23 tykkäystä

Harvia kassi on nyt niin paksu 1300kpl (keskihinta 49,59€), että lupaan tatuoida Harvian logon pakaraan jos torstain päätöskurssi on huomista päätöskurssia väh 10% korkeampi.

Pidätän oikeuden huomenna keventää jos kurssi karkaa.

Tarjous ei voimassa liputettuna.

139 tykkäystä

Mummin siskolla oli harvia teksti kannikassa ku oli joskus pakittanu saunoessa vahingossa kiukaaseen. Tuli vaa mielee, truu stoori, saa ja kuuluu liputtaa

80 tykkäystä

Uskon myös että Harvia voi valahtaa johonkin 40 euron tuntumaan jos positiivisten uutisten jatkumo Harvian osalta päättyi tähän, eli yrityskauppoja ei enää tule ja liikevaihto ja kannattavuusluvut tasaantuvat. Jos tulee jotain negatiivisia uutisia kuten että liikevaihto jopa laski, niin voidaan toki mennä lähemmäksi 30 euroa.

5 tykkäystä

:joy: nyt on kova. Lupaathan laittaa pakarasta kuvan sitten Haarumille… tai ehkä kafferoomin puolelle kuitenkin :sweat_smile:

12 tykkäystä

Ilman muuta. Kuva tai ei ole tapahtunut. Näinhän se menee :+1:

18 tykkäystä

Toivottavasti @Sauli_Vilen on jo tervehtymään päin, muutenkin mutta myös Sammon tulosliveä silmällä pitäen? Vaikka onneksi Sammolta on vielä muutamat osarit tulevaisuudessakin tulossa.

1 tykkäys

@Torniojaws haluatko vähän avata kuinka olet päätynyt tuohon osinkostrategiaan? On vain niin kovin harvinaista nähdä nykyään osinkosalkkuja. Salkussa vipua ja osingoilla maksellaan näppärästi korot?

Tämän viikon tunnelmat salkussa:
Eilen: :scream: :stuck_out_tongue: (omnicar)
Tänään: :neutral_face: (omnicar + kaikki muut)
Ennuste huomiselle: :cry: (Sampo + Marimekko)
Ennuste torstaille: :skull: (Harvia ja koko salkku)
:smiley:

22 tykkäystä

Joo täällä ollaan hiljalleen kunnossa ja huomenna vedetään liveä 09.20 alkaen! :rocket:

47 tykkäystä

https://twitter.com/NorthmanTrader/status/1455549504095199237?t=6WJSuH1y28GN44m4AsL3Kg&s=19

Ajankuva?

7 tykkäystä

Välillä vähän kyselyä! Kuinka taitavaksi osakepoimijaksi arvioit itsesi? Kuinka arvioit pärjääväsi suhteessa vertailuindeksiin (SP500) seuraavan 20-30 vuoden aikana?

  • Todennäköisesti voitan indeksin
  • Todennäköisesti (noin) tasapeli
  • Todennäköisesti häviän indeksille
  • Todennäköisesti häviän juuri nyt, mutta uskon tietotaidon kertyessä voittavani tulevaisuudessa

0 voters

8 tykkäystä

Laitetaan heti perään toinen kysely:

Kuinka monesta osakkeesta muodostuu mielestäsi sopivan kokoinen osakepoimijan salkku?

  • 1-3
  • 4-8
  • 9-13
  • 14-19
  • 20-25
  • yli 25

0 voters

Toki salkun koko vaikuttaa asiaan aika paljon, joten sovitaan että puhutaan vaikka 100 000 euron salkusta. Ja salkun tyyli on enemmän tai vähemmän mallisalkkumainen buy and hold.

11 tykkäystä

@Parre

Sen verran masokisti ilmeisesti olen että Divioon on ollut pilkki asetettu tuolla 0,88SEK tienoilla, mutta vielä ei ole napannut… :sweat_smile: Pitkin matkaa hyvin maltillisesti lisäillyt, mutta tässä on nyt aika iso riski että tullaan aika rumasti vielä alaspäin. Vaatisi jonkun isomman uuden sopimuksen, että saataisiin tuulta purjeisiin. Tämäkin kuitenkin salkussa sinne 2030 asti ja liiketoiminta kuitenkin kehittyy, niin katsellaan tehdäänkö tällä loppupeleissä kunnon turskat vai hyvä tili :ok_hand: Hölmönä menin aikoinaan lähellä huippua lisäämään, mutta eipä sitä kaatuneen maidon perään kannata itkeä

2 tykkäystä

Ei riitä aika ja omat rahkeet hyvien arvo-osakkeiden poimintaan :slight_smile: 2016-2020 pre-korona salkku oli jotain +20 % kautta aikojen. Siinä oli peruspapereita tyyliin Sampo, Nordea, Fortum, CapMan, Nokia, Telia. Ja sitten koronadippien jälkihypen ei-osinkopapereilla oli negatiivinen tuotto :smiley: -3,13 % tarkalleen. Sitä tosin tasapainottaa sitten koronadippien osinkopapereiden +29 % nousu kaikkinensa (korkein +57 % eli RioCan).

Sitä kautta sitten päädyin varmempiin tuottoihin osingoilla :slight_smile: Ja siitä loogisesti seuraa hajauttaminen, jottei kaikki munat ole yhdessä korissa, jolloin tuloksena on jotakuinkin oman salkun kaltainen kokoelma, jossa osinkoja tulee neljästä maasta ja edustettuna monta eri osinkolajia (erilaiset REITit, BDC:t, pankit, jne) eri riskiprofiileilla. Toki yritän löytää ne järkevät maksajat, eikä mitään yield trapejä.

Vipuja ei ole koskaan tullut käytettyä, ekan kappaleen syistä :smiley: Pistän nykyisin reilun osuuden kuukausipalkasta etukäteen tekemäni suunnitelman mukaisesti ja toistaiseksi se on ollut se voittava strategia ja vuositason osingot ovat kasvaneet jo kivaan kokoon ja nykytahdilla vauhti alkaa kiihtyä korkoa korolle myötä, kun sisään tulevat osingot ovat ns. ylimääräistä rahaa, niin pistän ne ihan sellaisenaan takaisin salkkuun.

Toki tässä on sivussa yrittänyt löytää jotain kivoja arvopapereitakin, jos nyt sattuisi onnistumaan :smiley: Mutta taitaa sillä saralla loppujen lopuksi jäädä Microsoft voittajaksi…

20 tykkäystä

Lisäksi osinko-osakkeilla ehkä hieman pienempää volaa ja sitten juuri tuota jatkuvaa tuloa. On se mukava kun joka kk kirstuun kilahtaa, useita kertoja. Ei niin noita kursseja tule niin seurattua, paitsi kun ostopaikkoja hakien…

2 tykkäystä