Inderesin kahvihuone (Osa 3)

Hattua nostaa!

128 tykkäystä

Mitään ei siis kannata tehdä paremmin jos ei voi vähentää päästöjä kerralla 100%?

Kannattaa varmaan olla yhteydessä yksityisviestein keisarijokiseen.

Minulle discordit on täyttä hebreaa, mutta googlailin.

@sukkana

4 tykkäystä

Pakko laittaa tänne. Tämä twiitti tiivistää hyvin miten asiat on liittyen IMF:n sanomisiin meidän suhteen. Bloombergi ilmaisee asian niin, että suomen pitää lisätä työpaikkoja ja leikata menoja ASAP.

Yle: IMF kiitteli suomen korona-ajan talouspolitiikkaa.

Höh.

Tulee mieleen se kummelin vitsi jossa on jenkki turisti, jolle esitellään kauheeta kuraa ja lopuksi jenkki haukkuu toiminnan englanniksi. Jenkki sanoo suoraan että this is shit. Tulkki kääntää suomalaisille että kyllä se tykkäs.

Ihan sama meno. Ylessä lienee uskonto nimeltä marinismi vallalla, joten ei voi Suomen tilanteesta kertoa kansalle mitään negatiivista.

54 tykkäystä

Pakko nostaa porukalle hattua ja toivottavasti tää joulupatakeräys tulisi ihan joka vuotiseksi :heart:

Muistuu mieleen aika, kun itse pelastusarmeijan jonossa mutsin kanssa olin, faijaan myytyä viinan himoissaan kaiken joululahjoista lähtien. Ja äitee yritti raapia meille joulua kasaan.

Ja saatiin joulu silloin :heart:

121 tykkäystä

Miten sijoittajat ovat epäloogisia, jos heillä on negatiivinen asenne Outokumpua kohtaan?
Ei kai kukaan ole luvannut takuuvarmaa 10 prossan osinkoa (nykykurssilla) vuosisadan loppuun asti?
Silloin ymmärtäisin tuon epäloogisuuden.

Jatkaakseni epäasiallista linjaani: miksi nykyisenä kauramaito ja lihankieltolinjalla kukaan ei pidä haloota rosterin hiilijalanjäljestä? Tai ainakaan siten, että se näkyisi ekologisemman rosterin hinnoissa?

Halvin rosteri on se paras rosteri, ja samaan aikaan biodiesel jyrää…

2 tykkäystä

Usein esille nousee yksinkertaiset ja vähäpätöiset asiat mistä kaikilla on jonkinlainen käsitys ja mielipide. Monimutkaiset kokonaisuudet suurilla mittakaavoilla jäävät paitsioon.
Hyvänä esimerkkinä jokainen taloyhtiön kokous. Kahden miljoonan linjasaneerauksesta kenelläkään ei mitään sanottavaa. 50 euron kukkaistutuksista sitten jauhetaan toista tuntia.

27 tykkäystä

Taloyhtiössä piilevä osaaminen on selvästi painottunut kukkaistutuksiin. Toisinaan tuntuu, että myös eduskunnassa on enemmän kukkaistutuksista, kuin linjasaneerauksista kiinnostuneita.

38 tykkäystä

Hekottelin tälle eilen.

27 tykkäystä

Masse-setä, et ole yksin tämän asian kanssa, itselle kävi Nesteen kanssa ihan samalla tavalla,
Ja biodiiseli on ihan hyvä voiteluaine niille puukonreikille. :joy:

9 tykkäystä

IPO:ssa on miljoonan alku? :wink:

1 tykkäys

Jösses! Mut on ylennetty mestariksi, raivatkaa tilaa sinne loungeen ja laittakaa musiikki soimaan :clinking_glasses:

19 tykkäystä

Juurikin näin. Ei voi kertoa eikä kannata kertoa. Piste.

Masse-setä on isoine eläkkeineen kaikkien nettosaajapoloisten esitaistelija (=saa valtiolta joka kk ja vuosi ilmaista massea enemmän kuin maksaa veroja, toim.huom) ja siksi tykkää myös marinismista yli kaiken :heart_eyes: Toivottavasti kasvava valtionvelan otto pysyy yllä vielä ainakin pari seuraavaa vuotta eli nykyhallituksen loppuun asti, niin ehtii siinä ajassa setäkin vähän rikastua ja hajauttaa tuotot valtion pitkän kouran ulottumattomiin :rofl:

Setä kyllä ymmärtää nuorten nettomaksajien eli teidän tavallisten palkansaajien huolet valtionvelan lisääntymisestä ja v. 2023 ryöpsähtävästä inflaatiota ja valtionvelan korkojen hurjasta noususta, mutta näin kovan individualismin aikana kukin lopulta huolehtii vain itsestään. Jos kerran nyky-yhteiskunnassa jokainen saa ihan vapaasti valita mielipiteensä, asuinpaikkansa, uskontonsa, elinkumppaninsa (ja kohta myös sukupuolensa, toim.huom) jne., niin miksei myös laillista tapaansa rikastua? :thinking:

Masse-setä, FA, Marinismi, YES! Vihdoinkin nettosaajapoloisille on oma oppi :blush: :blush:

27 tykkäystä

Disclaimer: huumorimielinen teksti tulossa, tarkoitus ei ole hoputtaa vaan tee rauhassa kunnolla valmiiksi.

Kappas Kamuxista tuli laaja raportti yllättäen.

Vähemmän yllättäen erään toisen yhtiön laajan raportin uudistamisen julkaisu venyy kuin peliyhtiöiden uudet pelit konsanaan :smiley: Sanooko 11.07.2019 mitään? @Petri_Kajaani :stuck_out_tongue_winking_eye:
Ensin oli sote, sitten oli Olkiluoto, onko seuravaksi Marimekon laaja raportti? :rofl:

2 tykkäystä

Perjantaina pörssien sulkeuduttua otin kuvakaappauksen salkun päivätuotosta. Huomasin jo alkuillasta, että melkein nollille mennään. Mulla on salkussa aika monta osaketta ja vieläpä oli tavallinen pörssipäivä eilen perjantaina, ei ole koskaan ennen ollut tällaista päivää. :flushed:
image
Luulin, että Nordnetissä on joku yleinen virhe, mutta mitään sellaista en löytänyt. :exploding_head:

Ehkä mun pitäisi lotota, mutta en ole kyllä muistaakseni kyllä koskaan Veikkaukselle antanut euroakaan. “Veikkausrahat” kannattaa muutenkin mieluimmin antaa, vaikka näihin kohteisiin, mitkä löytyvät tästä ketjusta:

Jouluiloa vähävaraisille 2021 - hyväntekeväisyysketju

Tämä alla oleva viesti varmasti motivoi monia auttamaan. :heart:

15 tykkäystä

Tuli näistä IPOista mieleen, että olisi äärimmäisen mielenkiintoista kuulla @musa_2 näkemys esimerkiksi Betolarin tai Digital Workforcen kohtuullisesta valuaatiohaarukasta? Etenkin Betolar kiinnostaa koska yhtiö ei ole IPO-hintaa vielä julkaissut, yhtiöllä ei käytännössä liikevaihtoa ole ja julkisuudessa on vain villit 10v tavoitteet :smiley:

14 tykkäystä

Kuulisin tästä myös mielelläni. Miten yritys voidaan hinnoitella, jos ei ole E:tä, S:ää tai B:tä jolla se P voitaisiin jakaa?

P/kauniit ajatukset?
P/suuret visiot?
P/johtoryhmän CV:t?

34 tykkäystä

P/TAM? Halpa ku mikä siis!

19 tykkäystä

Yrityksen arvo on tällöinkin tietysti diskontattujen kassavirtojen arvo. :wink:

E:n, S:n ja B:n puuttuessa tuohon ei vain saada mitään peukkusääntöjä, vaan kassavirtoja pitää vain estimoida jotenkin.

8 tykkäystä

Nojuu. Tässä Betolarin tapauksessa pitäisi varmaan arvioida olennaiset markkina-alueet, liiketoiminnan laatu suhteessa verrokkeihin ja kuinka ison siivun tästä markkinasta Betolar saa. Ja joku “turvamarginaali” lätkäistään vielä päälle.

Ihan liian monimutkaiseksi menee meikäläiselle, kun pitäisi omaa päätä käyttää.