Inderesin kahvihuone (Osa 3)

Tää on paras lause aikoihin haffehuoneessa. Ei muuta kuin pitkiä pötköjä :+1:

11 tykkäystä

Kun olisikin niin iso salkku, että voisi lähteä etelään golffaamaan ja jättää kaikki huolet hetkeksi :slight_smile:

5 tykkäystä

Tämä sopisi jo Parhaat sijoitusletkautukset -ketjuun. :smiley:

10 tykkäystä

Energian hinnat ovat nousseet erittäin voimakkaasti tänä vuonna. Taloustutkimuksen tutkimusjohtaja Pasi Holm kertoo, että sähkön ja liikennepolttoaineiden hinta pysyttelee vielä ensi vuonna korkealla tasolla. Nousupainetta on seuraavinakin vuosina.

Raportin mukaan liikennepolttoaineiden hinta nousee ensi vuonna 20–35 prosenttia, sähkön 20–30 prosenttia ja kaukolämmön 15–35 prosenttia tähän vuoteen verrattuna. Holm korostaa, että laskelma on varovainen ja maltillinen.

Taloustutkimus laski, miten ilmastotoimet näkyvät kotien sähkö- ja bensalaskuissa – perussuomalaiset ehdottaa energiaveroihin lähes miljardialea (yle.fi)

Hieman olisi taloustutkimuksen mukaan tulossa polttoaineisiin korotuksia…

170 e potista välityspalkkiokin pahimmillaan jopa 5%… Toisaalta hinta tuskin on avauksessa enää 3,15 e. Noh, osakevälittäjät ainakin hyötyvät, oli allokaatio mikä hyvänsä.

8 tykkäystä

Nämä asiakaskokemukset tuppaa kyllä löytymään aina Kamux-ketjusta.

@Verneri_Pulkkinen Miten olis sellainen Qt-ketjusta tuttu “hehkutustunti” Keskon ketjuun, kun kaikki kävisi kirjoittamassa omat asiakaskokemukset :joy:

6 tykkäystä

Kävin huoltoaseman yhteydessä olevassa k-marketissa Pielavedellä ja sieltä ei löytynyt tryffelietanoita neitsytoliiviöljyssä, kohta on varmaan koko Kesko konkassa kun ei niiden Sapin erppi tiennyt että minä olisin halunnut ostaa juuri tuota tuotetta tuosta kaupasta!

45 tykkäystä

Kohti uusia pettymyksiä vaan :sweat_smile: Ehkä Kempower voi suoraan laittaa minimimerkinnän johonkin 150 euroon, niin ei tarvi sen enempää sitouttaa rahaa sitä varten…

4 tykkäystä

image

Kuvassa allekirjoittaneen itseni kanssa käymä keskustelu, kun vilkaisin suurimpien positioideni (Qt ja Evo) kehitystä viimeisten päivien aikana :slight_smile:

71 tykkäystä

Onko täällä muita kenen mielestä nämä suositusjakaumat ovat hullunkuriset? Inderes lähes koronadipissä aivan karhuina ja nyt hype markkinassa reilusti kallellaan osta/lisää puolella. Omasta mielestäni tällä hetkellä arvostukset ovat sen verran venyneet ja hype sitä luokkaa, että vaikka yksittäinen osake voi olla osta, ei jakauman pitäisi näyttää tältä. Ellei sitten joka ikiseen osakkeen odoteta jatkavan kasvu uralla vielä pitkään.

Ja toki tuolloin huhtikuussa 2020 elimme epävarmassa tilanteessa mutta jakaumat ovat silti mielestäni päälaellaan.

Voiko nykyisen jakauman syynä mitenkään olla se, että täälläkin ollaan jo turruttu hyviin tuloksiin ja nyt kun osakkeet hieman korjaavat, vaihtuvat samalla kauaksi tavoittelemattomiin jääneet tavoitehinnat osta/lisää puolelle. Vielä kun itse arvostuskertoimet ovat lähes kaikkialla dipeistä huolimatta silti korkeempia kuin esimerkiksi puolivuotta sitten.

Kiitos Johannes ja Verneri näistä tilastoista.


Edit: Korjattu kirjoitusvirheitä.

17 tykkäystä

Analyytikko, joka haluaa osua suosituksillaan mahdollisimman hyvin, ennustaa aina nykyisen tilanteen jatkuvan. Menemällä markkinan trendiä vastaan suuntaan tai toiseen on aika usein väärässä. Nyt Inderesin analyytikoiden pitäisi käytännössä ottaa näkemystä sijoittajasentimenttiin tai makrotalouteen, mistä on mahdoton sanoa mitään suuntaan tai toiseen.

Analyysi toimii paremmin, kun se lähtee yhtiöstä itsestään, eikä analyytikko ota kantaa markkinoiden yleiseen arvostustasoon.

20 tykkäystä

Kyllä mutta olihan tuolloin huhtikuussa myös tuotto-odotukset yksittäisissä tapauksissa paljon herkullisempia. Ei siinä makroa pidäkään ottaa huomioon vaan yksittäisen yhtiön fundat vs arvostukset.

Edit. Mitä lisäarvoa analyysi toisi jos vain mukaillaan trendiä?

2 tykkäystä

Nordnetin livetreidauskilpailu 23.11.2021 - Nordnet

Siellä on livetreidauskisa menossa Nordnetillä klo 18.45 asti! Kiintoisaa … :slight_smile:
Kisan viihteen takaa Verneri!!

Masse-setä, FA, Vain pelkkää oikeiden osakkeiden veivausta ennen vuodenvaihdetta :slight_smile:

17 tykkäystä

Heitetään tännekin mainos Nordnetin treidilivestä joka on menossa parhaillaan.
Mukana menossa Inderesin mode Johannes ja Funda boomer Verneri

29 tykkäystä

Vaikka hän heittääkin rikkinäisen kellon lailla karhuisia näkemyksiä niin ei kai tarvitse kuitenkaan solvata lisänimillä, vai mitä? :wink:

6 tykkäystä

On kyllä mielenkiintoista seurata livetreidausta, mutta täytyy kyllä ihailla, miten @Verneri_Pulkkinen elää ja hengittää treidausta. :smiley: :slight_smile: Saa siis nähdä, vaihtaako Verneri pian ammattia. :thinking:Vernerin ilmeet kertovat enemmän kuin tuhat sanaa:

64 tykkäystä

Olet oikeassa. Luulin editoineeni sanan idiootti pois jo ennen julkaisu. My bad!

1 tykkäys

Oikeasti se analyysin lisäarvo on siinä analyysissä itsessään, suositus ja tavoitehinta ovat kirsikka kakun päällä, mutta itse kakku (teksti, ennusteet jne.) on se koko muu osa analyysiä. Itse en edes välitä kirsikoista.

Siinä mielessä olet toki oikeassa nostaessasi asian esille, että Inderes on sanonut, että näillä suosituksilla pitää pystyä tekemään ylituottoa tai heidän duuninsa on turhaa. Mutta muistatko yhtään mikä tunnelma oli viime vuoden huhtikuussa? Ihmeen lyhyt muisti tuntuu ihmisillä olevaan. Kyllä se 12kk näkymä oli vielä tuolloin ihan pirun sumea, mutta analyysiä tarkemmin tavaamalla sai kyllä edelleen hyvän kuvan kunkin yhtiön pidemmän aikavälin potentiaalista.

7 tykkäystä

Voi jessus. Mihin tämä maailma on menossa? Itsekin koitin Hyvinkään K-Caarasta etsiä hiivaa… ei löytynyt… Kurvasin S-Markettiin ja asioin jatkossa siellä.

14 tykkäystä

Verneri voisi tuoda tähän vähän urheilua mukaan, napata kisaajien läppärit kainaloon ja juosta kiihtyvällä valonnopeudella takaa-ajavaa treidipartiota karkuun. Kamerat kääntyvät vain kuvaamaan horisonttiin katoavaa hahmoa, joka huutaa peräänsä jotain herjaa markkinoiden tehokkuudesta. :smile:

Jos joidenkin mielestä e-urheilu on käsittämätön ajatus, niin tässä on sitten seuraava taso. Hauska konsepti kuitenkin!

4 tykkäystä