Inderesin kahvihuone (Osa 3)

Eihän ole. Näin ulkomuistista esimerkkinä omista anneista, joissa paremman hinnan on saanut se joka odottaa: duell, eco up, modulight, inderes, lemonsoft, spinnova, Volvo.
Minähän en ole yleensä malttanut odottaa, niin siksi koettanut opetella tuostakin.

Toki se täydellinen myyntiaika on yksi arvoitus. Osa tekee nopean piikin ja osa taas jää ylös. Inderesin huippuhetki taisi olla pari tuntia avauksesta, spinnovalla taas päiviä. Eco upin kanssa odottamalla sai lähinnä pienennettyä tappioita.

Lisätty vielä Volvo listaan, meinasi ihan unohtua.

4 tykkäystä

Voi pojat, jos Inderes luopuu tavoitehinnoista, niin seuraavien raporttien aikaan saadaan ostaa halvalla lappuja, kun ne tulkitsee, että osakkeesta ei kannata maksaa mitään :nerd_face:

7 tykkäystä

Inderes otti yli 100% pompun heti ekassa aamuhuutarissa, tai minuutteina sen jälkeen, siitä lasketteli sitten tuonne nykyiselle tasolle.

Nimim. hodlaamalla takaisin >50 tasoille…? :crossed_fingers:

3 tykkäystä

Jos Inderesiä ei lasketa niin suurin osa uusista Iposta on jatkanut nousua alkuhuutarin jälkeen.

Minä en nyt myy näitä Ipoja kuten myin Volvon ja Inden sekä Modulightin.
Sen verran jo tullut persnettoa pörssissä jossa suurin osa positioistani roikkuu muutaman % pakkasella, että saispa edes näistä ekat X-baggerit. Duell, Lamor ja Norrhydro.

1 tykkäys

Ei se heti ollut. Muutama minuutti alusta, niin vaimon laput lähtivät 50€/kpl myyntiin. Muistin tuon väärin aiemmassa viestissä, parista tunnista puhuessani. Nordnet ei anna kellonaikoja tarkastaa, eikä jostain syystä näy graafillakaan erikseen vaikka omaan täydet valtuudet.


@Sauli_Vilen, @Sijoittaja-alokas

26 tykkäystä

Ei lisättävää. :smile:

Ai niin ja kiitos @Johannes_Sippola Inderes-osakkeen teknisestä kommentoimisesta.
T. myöskin omistaja. :raised_hands:

22 tykkäystä

Laitetaanpa taas TE-palveluiden avoimista työpaikoista linkkiä, josta jokainen voi tehdä omat päätelmänsä Tokmannin valittamasta “työvoimapulasta”.

Kumma kun ei ole jonoksi asti hakijoita, vaikka tarjolla on 4-12h/vko vakituista työtä. Tokmanni mainosti sentään, että tarjoavat mahdollisuuden tehdä lyhennettyä työaikaa eli tarvittaessa onnistunee myös 0,5h/vko työtahti.

Tuollaiset alle 20h/vko vakituiset myyjän työt tarkoittavat käytännössä sitä, että Tokmannin osa-aikakassamyyjät joutuvat hakemaan sosiaalitukia tai tekemään vähintään kahta työtä. Aamut jaetaan mainoksia, parina päivänä istutaan Tokmannin kassalla ja loput ajasta kuskataan Woltin ruokia? Kyllähän töitä tekevälle riittää!

Ymmärtäisin kitinän työvoimapulasta jos avoimet paikat olisivat täynnä kokoaikatyötä esim jatkuvassa 2-vuorossa eikä tekijöitä löydy normaaliin vuorotyöhön. Tällä hetkellä pulaa on ainoastaan palkanmaksuhalusta.

51 tykkäystä

7 tykkäystä

Samaan aikaan toisessa kauppafirmassa, jossa myös taistellaan matalien katteiden kanssa (elektroniikka yms).

Pitkiä työsuhteita on Verkkokauppa.comissa paljon. Nykyisistä työsuhteista 66 prosenttia on kestänyt yli viisi vuotta, ja yli 15 vuotta yhtiössä olleita henkilöitäkin on yli 50. Työsuhteiden keskimääräinen pituus on kuusi vuotta.
Tikkasen mukaan yksi pysyvyyteen vaikuttava tekijä on työsopimusrakenne.
”Meillä ei ole yhtään nollatuntisopimusta, mikä on kaupan alalla harvinaista. Vakituisia on työntekijöistä yli 90 ­prosenttia, ja heistä kokoaikaisia yli 75 prosenttia. Työntekijämme saavat kehittyä ja syventyä omaan alaansa.”

”Teemme monta asiaa paremmin kuin työehtosopimus edellyttää. Meillä on esimerkiksi palkallinen lounastauko, eli käytännössä noin seitsemän prosenttia parempi palkka. Taukotiloissa meillä on tarjoiluja, kuten hedelmiä ja pähkinöitä. Tuotteitamme henkilöstö saa ostaa samalla hinnalla, jolla ostamme niitä sisään, eli alennus voi olla joskus hyvinkin merkittävä”, Tikkanen luettelee.

Sijoittajana voi aina itse valita, onko omistajana millaisessa yhtiössä.

37 tykkäystä

Kreate 12.25e hyvillä lähellä kaikkien aikojen korkeinta. Avaupäivä sulki 10.69e.
Nightingale avasi antihintaan jossa se ei ole enää koskaan käynyt.
Lifespac avaus n. 12.50e ensimmäisen kuukauden korkein.
Solwers 8.52e, ei ainakaan koskaan ole sulkenut näin korkealle.
Nyt kun tätä tutki retrospektiivisesti niin korjaisin lausuntoani että avauksessa myyminen on hyvä riski/tuotto suhteeltaan ja helppoudeltaan. Kaikki pahimmat miinat väistää ja sitoo pääomaa mahdollisimman lyhyen ajan. Myös huippuihin on päässyt noin 20-30% tämän vuoden anneista.

3 tykkäystä

Juu, toki väärä termi, jos rekrytointia jarruttaa haluttomuus maksaa riittävää palkkaa. Miten tämän asian neutraalisti ilmaisisi, “resurssointiongelma”?

Niinkuin tässä Hesburger-kohussakin taisi tulla julki, että johtajat moittivat työntekijöitä laiskoiksi kun ei hommat maistu, ja samaan aikaan työntekijät eivät saa pitempiä työaikoja vaikka niitä haluaisivat, kun yritys tarkoituksella tekee vajaita tuntisopimuksia jotta säästäisi työvoimakustannuksissa.

Keikkatyö on asia erikseen, mutta kun myymälä on 7 päivää viikosta auki aamusta iltaan, niin ei pitäisi olla mitään syytä olla antamatta täyttä tuntimäärää jokaiselle pätevälle työntekijälle joka sitä pyytää.

6 tykkäystä

Tämä muuten luo helposti negatiivisen spiraalin. Hyvät tekijät vaihtavat helposti paremmille työnantajille (jos sellaisia alueella on) ja sitä kautta kustannussäästöpaineet henkilöstöön vaan lisääntyvät kun tuottavuus henkilötyötuntia kohti laskee. Mutta excelissä näyttää varmaan hienolta talousjohtamiselta kun henkilöstökulut ovat kilpaijoita pienenmmät. Ja sitten ei osata mitata, että kilpailija, joka maksaa 10% enemmän, saa työntekijästä hyötyä vaikka 30-50% enemmän.

13 tykkäystä

Ihan käsittämätöntä. Kiitos tästä infosta. Ei voi muuta sanoa ku hattua nostaa. Tämä on tosiaan valintakysymys.

Juuri tällaisten firmojen (Verkkokauppa.com) ei tarvitse valittaa lehdissä työvoimapulasta eikä haikailla työperäisestä maahanmuutosta tai paikallisesta sopimisesta. Laatufirmat älyävät, että TES määrittää vain minimit ja paikallisesti voi kyllä sopia parempaa. Tokmannin kaltaisten firmojen mielessä ei ole mitään muuta kuin palkkojen ja työehtojen heikentäminen entisestään.

Ja siis työperäinen maahanmuutto on tässä asiassa negatiivista siksi, että kaikenmaailman tokmannit haluavat sitä, koska näihin älyttömiin työpaikkailmoituksiin ei meinaa löytyä Suomesta tekijöitä.

27 tykkäystä

Kun tehdään suorastaan giganttimaisia panostuksia komponenttituotantoon ihan joka puolella, voiko meillä pulan sijaan olla tulevaisuudessa ylituotannosta johtuen paljon huonolla katteella toimivia komponenttitehtaita?

Ei varmaan ihan lähivuosina, mutta…

5 tykkäystä

50 tykkäystä

On kyllä heikolla pohjalla Gustaffsonin argumentointi lakimuutoksen puolesta…

" Onko teillä todisteita siitä, että haittapelaaminen vähenee blokkien myötä?

– Eihän siitä voi olla todisteita, kun ei meillä ole sitä kokeiltu, mutta maksuliikenteen estämisellä uskotaan olevan ennaltaehkäisevä vaikutus. …"

"Bergenin yliopiston tekemän tutkimuksen mukaan rahapelihaitat ovat lisääntyneet Norjassa 2015–2019, vaikka maassa on ollut blokkijärjestelmä vuodesta 2010 lähtien.

– Kuulen tästä tutkimuksesta nyt ensimmäisen kerran. Minulla on vain sellainen tieto, että Norjassa on todettu, että voittojen maksamisen estäminen voisi olla jopa tehokkaampi estotoimenpide kuin pelipanoksiin liittyvät maksuliikenteen estot."

Muutkin vastaukset todella tyhjentäviä…

17 tykkäystä

Kyllä tuo tulee todella tehokkaasti tuulareiden pelaamista vähentämään. Lähipiirissä on ihmisiä jotka tunkee noille kasinoille satasia kuussa eivätkä varmasti lähde mitään VPN-maksuvälityspalvelu säätöjä tekemään vuoden vaihteen jälkeen.

2 tykkäystä

Välillä tuntuu, että olisi kiva olla puna-vihervärisokea. Kestän hyvin isojakin prosentteja, mutta joku hitto siinä on, että sattuu silmiin, jos ne on punaisella. Onko kellään muulla samaa?

3 tykkäystä

Itse olen pelannut (pokeri, vedonlyönti) ammatikseni yli vuosikymmenen, alunperin juuri siitä syystä, että en päässyt töihin mihinkään valmistumiseni jälkeen. En usko että tilanne olisi nytkään parempi, vaikka CV:ssä voisi lukea että olen näppärä kortinpeluussa ja osaan arvioida urheilutapahtumien todennäköisyyksiä.

Näissä pitää aina muistaa, että keskimääräinen pokeri- tai vedonlyöntiammattilainen ei löydy lehtien sivuilta. Jens Kyllönen voi lähettää työhakemuksen kymmeneen hedge fundiin ja valita parhaan palkkatarjouksen. Keskimääräinen ammattilainen Suomessa varmaankin tienaa ~duunarin palkkaa tai vähän enemmän, eikä omaa muuta merkittävää työkokemusta.

7 tykkäystä