Inderesin kahvihuone (Osa 3)

Tuolla periaatteella Sampoa (Harviaan en ota kantaa kun siitä ei tiedä miten yllättää ihan nousuvuotenakin) on sinne varmaan veikattukin. Vaikea uskoa, että +15% riittäisi kärkikahinoihin, vaikka tulisi millainen pörssivuosi tahansa. Firmoja on niin paljon, että niiden joukosta löytyy väkisinkin muutama jymypaukku.

Ei uskalla sanoa ettei lipsahda sijoitusneuvonnan puolelle :shushing_face:

1 tykkäys

Hei tyypit!

Laitetaas tuo Joulupatakeräys finaaliin! Ei paljoa puutu enää. Viikko aikaa jouluun. Nyt loppukiri!

Edes Kempowerista tulleet hilut tähän, niin saadaan homma finaaliin. Tai vaikka kymppi mieheen/naiseen!

Tässä keräyslinkki:

https://oma.pelastusarmeija.fi/joulupata-2021/12-5318

:christmas_tree: :santa: :snowflake: :snowman_with_snow:

18 tykkäystä

Yksi niistä viikoista, että joutu käymään salkun läpi taas kerran. Laskuista ja laskumarkkinoiden odottelusta oppii paljon itsestään, se on sijoittamisen ilmainen sivutuotto.

Nousumarkkina vieraannuttaa itsestään, pikku nousuhiprakassa kun älyllinen heikkous tuntuu vahvuudelta. Lyhytjänteisyys kertoo reagoinnista, pikavoitto muka taidoista.

Käteistä on kertynyt “liikaa” ja se tuntuu itselle oikealta. Osakepaino silti kova, 80%, ja teema “kyynisesti long” jatkuu…

Puolison rahastosäästö alkaa näyttään hitaalta old school paikallisjunalta verrattuna meikän asemalle jäätyneeseen pendoliinoon…

Sijoittakaa hyvin ja tehkää omaan taloustilanteeseen järkeviä ratkaisuja. Nyt. Ei. Ole. Aika. Mennä. Vivulla bumtsibum osakkeisiin*

*tai sitten kaikkien aikojen mahdollisuus, kirjoittaja ei ole sijoitusneuvoja eikä tämä ole ennustus markkinoiden suunnasta jne jne

20 tykkäystä

Tämähän vain kuvaa mitä ihmiset kokevat olevan yliarvostettuja, eli ensi vuoden laskijoita, tai aliarvostettuja, eli ensi vuoden nousijoita.

1 tykkäys

Huomenta! :slight_smile:

Nyt avetaan luukku, jossa lukee numero 17.

image

Olen nähnyt huikeita tuottoprosentteja, lukenut foorumilyytikoiden kirjoituksia sekä analyytikoiden analyysejä. Olen katsonut Fundaboomerin opettavia valistuksia ja Mariannen sivistäviä makroja jne. Ehkä jos pitää nostaa yksittäiset opettavaisimmat jutut, niin tulee mieleen Lupiinin pari viestiä:

  1. Salkkujen tuotto-% - #1804 by Lupiini
  2. Salkkujen tuotto-% - #441 by Lupiini

Aidot kovat epäonnistumiset sijoituksissa ja muuallakin elämässä ovat niitä usein opettavaisempia juttuja, jos joku on niin rohkea, että avautuu pitkään peilin katsoneena, niin kannattaa todellakin kuunnella. Lupiinin opettavaiset ja hyvin itsekriittiset kirjoitukset ovat varmasti ainakin melkein opettavaisinta matskua, mitä Foorumilla on ollut. Lupiinin kirjoitukset ovat opettaneet varmasti kaikille sen lukeneille jotain ja on ehkä pelastanut monia pahoilta mokilta.

Arvostan suuresti sinun avoimuuttasi ja rohkeuttasi, @Lupiini . Tällä palstalla jotkut muutkin ovat rehellisesti kovista kokemuksistaan, se on tärkeää. Indeksi voi olla 20%, mutta monet menevät miinuksella ja monet eivät pysty edes sijoittamaan… on paljon erilaisia tarinoita. Minusta se on ok tuulettaa ja kertoa saavutuksistaan, en minä sillä; osaamme täällä iloita toisten saavutuksista, mutta kaikenlaiset tarinat ovat ainakin minulle yhtä arvokkaita. Kaikilla ei ole YTD 40% tai sen yli.

Nyt toivotan tsempit kaikille, jolla on mieli (ja ehkä salkkukin) miinuksella! :slight_smile:

Alokas

55 tykkäystä

Seeing Machinesin keskustelupalstalla ei harmita ollenkaan, että osake ei ottanut juuri tuulta alleen hienosta diilistä, koska kilpailijan osake laski muhevasti. Suomalaisempaa menoa kuin meillä itsellämme.

Ehkä he pelaavat tätä kuin fudismatsia. Toivottavasti ei pääty vähämaalisena

22 tykkäystä

Itsellä on jotenkin fiba, että tuo koko SEE/SEYE -teknologia oli tuollainen välimalli kohti varsinaista “oikeaa” toteutusta, jonka jokainen autovalmistaja tekeekin jollain tapaa itse. Pääsyynä se, ettei yhdelläkään valmistajalla ole koskaan tuntunut olevan mikään kiire hankkia kummaltakaan tavaraa, toki se voi olla ettei niitä julkisteta. Mutta kun ei julkisteta, niin vaikea paikka sijoittajalle, kun pitäisi vain luottaa, että “joo, kyllä niitä on joku jossain joskus hankkinut jonkin verran - trust me, bro.”

10 tykkäystä

Mikä v***u siinä on, että sitä Twitteriä pitää käyttää?

Vuonna 2015 naureskelin mielessäni, kun eräs amerikkalainen liikemies alkoi käyttämään Twitteriä pääasiallisena viestintäkanavanaan. Ajattelin, ettei Twitter alustana sovellu vakavasti otettavaan debattiin ja kirjoitteluun laisinkaan. Merkkirajoitukset tekivät lukukokemuksen kammottavaksi ketjulukemiseksi ja ajattelin, että Twitter soveltuu ehkä ainoastaan nykyajan ADHD pärisijöille, kenellä ei riitä keskittymiskyky lukea pidempää tekstiä.

Olin väärässä. Tuosta amerikkalaisesta liikemiehestä tuli USA:n presidentti, ja pian poliittinen debatti siirtyi lähes täysin Twitteriin. Sen vana vedessä syntyi Fintwit ja muut vastaavat. Ja kuinka ollakaan tänä päivänä Twitter on se vakavasti otettava sosiaalinen media, josta löydät tuoreimmat uutiset ja partaterän terävät analyysit.

Ja nyt minä joudun lukemaan luettavuudeltaan aivan paskoja viestiketjuja Twitteristä. Vai onko joku sitä mieltä, että on kätevää lukea jotain +15 pätkää sisältäviä viestejä?

74 tykkäystä

En käytä twitteriä, enkä koskaan tule käyttämään. Olen enemmän huolissani ensi viikonlopun kalansaaliista kuin mitä joku mölisee somessa.

9 tykkäystä

Omakohtainen kokemus tältä syksyltä. Latasin twitterin, jotta pystyisin seuraamaan fintwitteriä, no kuinka kävi. Vaikka seurasin pääasiassa taloudesta tuttuja henkilöitä niin se määrä mitä feediin tulee kaikkea muuta, kuten aatepolitiikkaa ja suoranaista provosointia henkilöiltä toisille alentavaan sävyyn oli todella ahdistavaa ja raskasta. Päädyin poistamaan sovelluksen ja pitää ainakin pidemmän tauon. Tämä tauko on tehnyt todella hyvää. Vaikka olen kiinnostunut maailman tilasta yleisesti niin tuo twitterkokemus ei ainakaan saanut itseäni yhtään luottavaisemmaksi, että me ihmiset emme jatkaisi tätä eri leireihin jakautumista

22 tykkäystä

Elämäni parhaita päätöksiä: Twitter-tilin poistaminen.

Ei ole tullut ikävä.

19 tykkäystä

Twitteriä pitää räätälöidä kovalla kädellä niin sen saa toimivaksi tietolähteeksi.

Seuraan itse vain reilua sataa henkilöä/organisaatiota fokusoituen sijoittamiseen ja talouteen. Politiikkaa kommentoivia en juuri seuraa ja tarpeen vaatiessa lopetan seuraamisen.

Algot heittää välillä mitä sattuu eteen, mutta on tuosta näin todella kätevä työkalu esim. Varttien aiheiden ideointiin ja eri aihealueiden seuraamiseen. :slight_smile:

Mutta tosiaan on vaatinut kuria ja kynnys alkaa seuraamaan on korkea.

40 tykkäystä

Juuri noin. Lisäksi kannattaa valita, että saa vain seuraamiensa henkilöiden twiittejä virtaan (uusimmat twiitit) ei mitään suosituksia (Etusivunäkymä).
Toinen hyvä tapa on listojen käyttö, niitä voi tehdä esim. tietyn aihepiirin henkilöistä ja niille voi laittaa henkilöitä, joita ei seuraa.

3 tykkäystä

Haluatko jakaa ketä seuraat? :smiley:

1 tykkäys

Lämpimästi voin suositella aihealueittain:

Sijoittaminen / treidaaminen:

Acumen
Mäkinen
Hemingwayz
@Visukinttu :wink:
@Jukka_Lepikko :wink:
Heikki Keskiväli

Ryan Detrick
Bilello (hauskoja käppyröitä…)
Puru Saxena (olen tosin alkanut väsyä valituksiin trolleista)
Morgan Housel
Patrick O’Shaugnessy
Jesse Livermore (pakollinen)
Mauboussin
Gavin Baker
Lyall Taylor
Macrocharts
John Hempton (varaudu nauramaan)

Makro, Kiinan talous:

Michael Pettis
Jens Nordvig
Dario Perkins
George Magnus
Trinh

Taloushistoria

Jamie Catherwood (tosi hyvä)
Adam Tooze

Kryptot yms.

Raoul Pal
Thomas Brand

Ylituoton tekeminen:

Dr. Parik Patel
Kyla Scanlon
DPRK News Service

Yleinen trollaus:

Nassim Taleb

66 tykkäystä

Komppaan Verneriä. Käytän Twitteriä päivittäin työni vuoksi. Se on ihan asiallinen paikka, kunhan rajaa tarkkaan, ketä seuraa. Käytän blokkinappia myös todella herkästi, kun en tuota omalla naamalla omaa sisältöä. Jos on joku tunnettu henkilö, niin blokkaaminen on vähän haastavampaa, kun se nähdään helposti sodanjulistuksena.

Twitter noin yleisesti on ihmisyyden musta-aukko. Täynnä käyttäjiä, jotka eivät muuta tee kuin suutu, riitele ja riehu. Pitää löytää ne omat siistit pikkunurkkaukset. Esimerkiksi Suomen finanssitwitter on tosi kiva paikka.

9 tykkäystä

Vähän hymähdin klassikkoa kuunnellessa :smiley:

“Several forces can widen a company’s moat: a strong brand identity (think of Harley Davidson, whose buyers tattoo the company’s logo onto their bodies).”

― Benjamin Graham, The Intelligent Investor

Edit: nämä sanat taisivatkin olla jonkun myöhemmän editoijan lisäämiä

15 tykkäystä

Ehkäpä liian hyvät tuotteet kun ei uudet myy… :smiley:

2 tykkäystä

Niillä on Harrikalla vähän murroskausi menossa. Nesteestä sähköön siirtymä alalla jossa on paljon muutosvastarintaa… ja kovaa kilpailua kaiken maailman uusilta valmistajilta joilla ei ole painolastia polttomoottorivermeistä.

4 tykkäystä