Inderesin kahvihuone (Osa 3)

Uskoisin kuvion olevan sellainen, että rivarit muodostavat kiinteistöosakeyhtiön. Yhtiöstä pumpataan osinkoina ulos voitot ja ns. korjausvelka kasvaa, mutta siihen ei varauduta taloudellisesti. Kun taloja ei kannata enää korjata, niin annetaan kiinteistöyhtiön mennä nurin. Siinä sitten konkurssipesä ihmettelee purettavia rakennuksia ilman resursseja purkaa niitä, eikä tontillakaan ole kunnollista arvoa.

1 tykkäys

Yle taisi nousta tänään vasemmalla jalalla: NoHo YT-uutisointia

Yhtiö teki viime vuonna noin 25 miljoonan euron tappion.

Yhtiön toimitusjohtaja Aku Vikströmin tulot puolestaan nousivat merkittävästi viime vuonna, vaikka yhtiö joutui sulkemaan ravintoloitaan.

Vikströmin veronalaiset tulot viime vuonna olivat lähes 496 000 euroa, kun ennen koronaa ne olivat noin 370 000 euroa. Nousua on kolmanneksen verran.

Tää Akun palkka on sitten vissiin tosi tärkeä asia

42 tykkäystä

Jos toteutustapana on perinteinen linjasaneeraus, niin tuolla 430 e/m2 päästään kerrostaloissa vasta alkuun. On huomattavasti kalliimpaa.

Tällä pyöräytyksellä taloyhtiön hallitus löytää itsensä nopeasti raastuvasta. Takaisinsaantilaki antaa onneksi turvaa puliveivareita vastaan.

2 tykkäystä

Joululahjat yhä hankkimatta? Lahjavinkkinä lahjakortti ravintolaan, tuet osaltasi koronarajoitusten riepottelemaa alaa. Noho Partners myy lahjakortteja sivuillaan.

1 tykkäys

Hauskaa ajojahdin makua nostaa Vikströmin palkkaa osana lomautusuutista. Voisihan asian kääntää niinkin, että vuonna 2020 ravintolajätin johtaja joutui rajoituksista johtuen paimanaan huomattavasti enemmän töitä, koska vuoteen mahtui erittäin suuria ja yllättäviä käänteitä. Kun tekee enemmän töitä, on oikeutettu saamaan enemmän palkkaa.

16 tykkäystä

Huomenta!

Enää pari yötä jouluun. :slight_smile:

Olen halunnut tällä joulukalenterilla tuoda hyvää mieltä sekä kannustusta kanssafoorumilaisille, että myös nostaa erilaisia juttuja, miksi tämä on hyvä Foorumi. Luukuista ilmestyneet tyypit ovat tärkeitä foorumilaisia ja ovat kehuni ansainneet, mutta ehkä tärkeämpi juttu on ollut se, että olen voinut käyttää heitä hyvinä esimerkkeinä. Valitettavasti voin nostaa vain murto-osan Inderesin henkilökunnasta, foorumilaisita etc.

En osaa nimetä yhtään harmittavaista foorumilaista, jokainen saamani vastaus tai vasta-argumentti on ollut aivan asiallinen mua kohtaan. Vasta-argumenteissakin on lähestytty rakentavassa hengessä ja hyvin perustellen eikä erilaiset mielipiteet/näkökulmat eivät ole huono juttu… enemmänkin päinvastoin varsinkin sijoittamisjutuissa. Jos joku on ollut keskustellessani Foorumilla kanssani eri mieltä, niin täytyy sanoa, että olen omasta mielestäni (ainakin jälkeenpäin) ollut ainakin 90-prosenttisesti väärässä tai esittänyt asiat huonosti näissä tapauksissa, vastapuoli olisi voinut halutessaan osoittaa mut “tyhmäksi”, mutta näin ei ole käynyt… suuri kiitos ymmärtäväiselle vastapuolelle, joka ei ole mielistellyt tai pilkannut, vaan asiallisesti argumentein perustellut kohteliaasti asiansa ja jopa saattanut mainita jonkun hyvän pointtinikin. Toisaalta, jos vastapuoli olisi CAPS LOKKI päällä huutomerkein todennut mut naureskellen ollen väärässä, niin olisin ehkä lapsellisena ihminen pysynyt kannassani. :upside_down_face: Ehkä asiallisesta ja ystävällisestä kulttuurista olisi hyvä pitää kiinni sekä vielä kehittää sitä. :slight_smile:

image

No niin… tämän päivän luukusta astui ulos @Astrix , laittakaahan hänet ja hänen bloginsa seurantaan - kiitos! Astrix kirjoittaa siten, että tällainen aloitteleva hölmökin ymmärtää, mutta väitän myös vastaavasti kovemmankin luokan sijoittajien saavan hänen kirjoittelustaan paljon irti. Kannattaa lukea hänen kirjoituksiaan, niissä on inhimillisyyttä, teräviä havaintoja ja monipuolista ajattelua. Olen jutellut privaviestein hänenkin kanssaan - mukava ja analyyttinen kaveri.

Astrixin blogi: Mikset olisi omistaja? (Blogi)
Täältä voit klikata Astrixin Follow-nappia https://keskustelut.inderes.fi/u/astrix/summary

Monella ei tällä Foorumilla ole itse keskustelupalstalla omaa blogia, mutta toivoisin tällaisten Astrixin blogien tapaisten blogien yleistyvän. Siellä pystyy sijoittaja kirjoittamaan vähän vapaammin ja monipuolisemmin sekä seuraajat seuraamaan ihan eri tavalla seurattavan meininkiä. :slight_smile:

Astrix ja hänen bloginsa seurantaan, niin teistä saattaa tulla parempia sijoittajia, kiitos ja mukavaa keskiviikkopäivää! :slight_smile:

47 tykkäystä

Oliko tavoite avata vai sulkea kolme liikettä/vuosi? :face_with_hand_over_mouth:

Pientä huumoria, kannattavuutta yritetään varmasti parantaa.

6 tykkäystä

En tiedä keikutanko laivaa turhaan (myös Inderesin osakkeenomistajana), mutta hieman outo ja jopa härski on mielestäni ollut tämä Fifaxin listautuminen. Yritys tuli listoille 2,55€ osakkeen hinnalla ja nyt heti perään alkaa seuranta 1,1€ tavoitehinnalla.

Minusta on hyvä, että ei pelätä seurannan aloitusta Myy suosituksella (eihän tämä ole edes ensimmäinen kerta), mutta olisi mukava tietää onko tämä sellainen keissi, jossa Inderes on suoraan sanoen kieltäytynyt antamasta ennakkokommentteja firmasta tai sitten ne laskelmat on tehty, mutta asiakkaan toiveesta ei ole julkaistu. Muistelen, että joskus olen lukenut, että oltaisiin erityisen tarkkoja mitä yrityksiä kommentoidaan ennen listautumista. Muistelen, että toimitusaika yhtiöseurannalle olisi suhteellisen pitkä joten Fifax lienee ollut arvioinnin alla jo listautumisvaiheessa Indellä.

Mukavaa joulua kaikille, ei ole tarkoitus negailla Fifaxin tai Inderesin suuntaan. Harmittaa tällaiset listautumiset ylipäänsä vaikka itse skippasinkin tämän. Toivotaan silti, että homma toimii ja sijoittajat jotka halusivat tukea ekologista bisnestä pääsevät tuotoille tulevaisuudessa.

3 tykkäystä

Ei se ole tyhmä kuka pyytää vaan se kuka maksaa. Ennen antia kukaan ei kirjoittanut mitään positiivista listautumisesta. Mikään luku ei vakuuttanut. Silti tähän lähdettiin mukaan ylimerkkauksen arvoisesti. Varmasti tulevaisuuden busines. Emme vain vielä elä tässä tulevaisuidessa.

26 tykkäystä

Jäin pohtimaan tätä twiittiä. Varsin henkilökohtainen suhtautumistapa koronatoimiin.

Itse olen elänyt sellaisessa kuplassa, että tässä ollaan koko ajan oltu ampumassa liikkuvaan maaliin. Tilanne on uusi ja kukaan ei tiedä, miten uusia variantteja syntyy ja miten ne vaikuttavat pelin sääntöihin. Asiantuntijatkin ovat ihmisiä. Lisäksi asiantuntijoiden ja päättäjien viestintää seuratessa unohtuu monesti se, että etenkin poliitikoiden lupaukset, iskulauseet ja kommentit ovat usein enemmänkin toiveita kuin totuuksia. Viimeistään heidän suussa viestillä on taipumusta vinoutua sellaiseksi, että se ajaisi ainakin jossain määrin viestijän omaa etua.

En tunne ulkomaiden käytäntöjä, mutta ainakin Suomessa poliittisen päättäjän ja virkamiesasiantuntijan suhde on usein hankala ja se on omiaan luomaan tilanteen, jossa poliittinen päättäjä näyttäytyy asiantuntijana ja asiantuntija joutuu mukailemaan lausunnoissaan poliittista päättäjää. Silloin viestintä tietysti sekavoituu.

62 tykkäystä

Kiitos Alokas!! Olen hyvin otettu. Ja kiitos palautteesta blogin suhteen ja muutenkin, tämähän oli jo liikaa :smiling_face::smiling_face:. En ole viime aikoina ollut yhtiöketjuissa kauhean aktiivinen, ajan rajallisuuden lisäksi johtuu lähinnä siitä, että en yksinkertaisesti ole osannut tuoda ketjuihin mitään uutta, kun ympäriltä löytyy pätevämpää ja aktiivisempaa väkeä. Tietenkin lisääntynyt aktiivisuus on vain hyvä juttu. Blogissakin pyrin keskittymään parhaani mukaan sen teemaan, mutta välillä lähtee mopo keulimaan kun näppis alkaa laulamaan. Vaikka aika on tiukilla vähän väliä, olen silti kokenut blogikirjoittelun hyvänä asiana, kun siinä pääsee muuttaan sekavia ajatuksia järkevään tekstimuotoon. Ota yhteyttä jos joskus eksyt Tampereen suunnille!

Ehdottomasti samaa mieltä! :slightly_smiling_face:

25 tykkäystä

Onhan tuo ihan karsea uutinen - 9kk välein on haettava työssäkäyntilupa Pfizeriltä osassa maista.

11 tykkäystä

Kun vaihtoehtona on sairaaloiden ylikuormitus ja turhat kuolemat, ei rokotteen ottaminen juuri paina kupissa.

30 tykkäystä

Mielestäni hallituksen räpeltely näyttää kyllä amatöörimäiseltä touhulta. Onko edes mitään todistusaineistoa tuosta, että ravintoloissa juuri tartunnat leviävät? Muunnoksia ollut myös jo sen verran monta, ettei tämän pitäisi yllättää ja pitäisi odottaa että kyllä niitä vielä lisääkin tulee.

Tuntuu myös ettei mitään ennakointia hallituksessa tehdä. “Ravintolat kiinni”, koska ei muutakaan keksitä.

Tämä ei nyt liity toki noihin asiantuntijoihin, mutta tilannetta ei voida enää hallita. Saa nähdä miten tätä on/off hiirileikkiä jatketaan…

9 tykkäystä

Tämä vähän hymyilytti kun sattuivat noin sopivasti peräkkäin. Ihmiset ja strategiat on erilaisia :+1:

44 tykkäystä

Itseasiassa kirjotin loppukaneettiin juurikin näin, mutta näin joulun alla vaihdoin sen iloisempaan toivotukseen :grinning_face_with_smiling_eyes:

Lähinnä kiinnostaisi tietää, että onko tämä juurikin sellainen keissi mitä ei haluttu kommentoida listautumisvaihessa, juurikin valuaatiosyistä.

1 tykkäys

Kun tässä viimeaikoina lukenut sekaisin Top ja Flop 2021 listoja joudun aina tarkistamaan otsikon kun täsmälleen samat yhtiöt on listoilla mutta vain eri syistä.

26 tykkäystä

Vieläkö joku voi epäillä, että korona ei leviäisi ravintoloissa, että tätä ei olisi todistettu…korona tarttuu aerosolosesti. Korona leviää mm. kun ihminen yskii, puhuu, laulaa, tms toisen lähellä.
Siksi turvaväli, ainakin 2m, mitä ei noudateta aina ravintoloissa.

8 tykkäystä

Sehän olisikin mielenkiintoista jos Lepikkö (tai Jethro, Alen jne) yhtäkkiä muuttaisi näkemystään niin kuin osakemarkkinoilla. Alkaisi yhtäkkiä kehumaan nykyistä hallitusta ja koronatoimia sekä suhtautumaan koronaan todella vakavasti. Siihen vaadittaisiin ilmeisesti todella selkeä Lepikkö-kynttilä tehohoitopotilaiden määrässä.

Nykyään on ihan sama löysätäänkö vai tiukennetaanko rajoituksia niin hallituksen vastustajien mielestä se on aina tehty väärin ja liian myöhään tai liian nopeasti. Sehän on tosiaan myös päättäjien vika jos koronapassi ei olekaan riittävä rajoitustoimi muuttuneessa tilanteessa.

39 tykkäystä

Vieläkö joku voi epäillä ettei kouluissa, kaupoissa, tapahtumissa, töissä, kahviloissa, ulkomailla, lentokentillä voi tuo levitä?

Kerropa nyt miksi tuo leviää juuri ravintoloissa, joissa on kuitenkin tarkistettu koronapassit.

edit ja vielä oma pointtinit on ettei tämä ole mielestäni tasavertaista kohtelua. Mututuntumalla tehdään päätöksiä. Jos joku yksittäinen paikkakin on ongelma, pitääkö silloin laittaa kaikki kiinni? Saavutetaanko tällä oikeasti edes mitään? sama tilanne taas muutaman kuukauden päästä.